[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 843.461
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
domac5 kaže...

to je tak nebitno ak flashas novi rom...

Nemoj sirit dezinformacije! Itekako je bitno ukljuciti USB debuging. Vidis da covjek ne moze flesati rom, jer mu javlja gresku posto nije official update. A nekad i sa stock romom nece da flesa bez toga.

Fino odi u postavke>opcije razvoja>USD debugging i ukljuci to.

daniel
13 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Itekako je bitno da je USB Debugging uključen...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Flashtool najnovija verzija....kad flasham meni nije bitno dal je ukljucen debugging ili ne...imam live with walkman...Nebi ja to reko da nisam probo

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
domac5 kaže...

Flashtool najnovija verzija....kad flasham meni nije bitno dal je ukljucen debugging ili ne...imam live with walkman...Nebi ja to reko da nisam probo

Zato sto ti ga windows alati za originalan flash sami ukljuce

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina

i dobro...ja sam gore naveo da nije bitno jel ukljucen ili ne a ovi odma itekako je bitno....cudim se kak nemam 15 TD-ova na tom postu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Rjesio problem, hvala na savjetima. Jednostavno sam izvadio bateriju i ukljucio mob, nije htio sam da se restartuje posle flash-anja. 

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

da to ni ja nikad ne cekam...ima jedan trik koji sam ja skuzio ako ti se neda vadit baterija samo normalno ga istekas iz usb-a ,drzis tipku za paljenje i kad ti blikne zelena ledica odma ustekaj usb i mob ce ti zavibrirat i normalno se upalit

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Mozes ti i komp gasiti na produznom al nije preporucljivo.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam problemcic...

stavio sam custom rom na xperiu arc s i napravio sam hard reset svega i izbrisalo sve sto je bilo na mem.card (custom rom sam isao stavljat zato jer je mobitel ne normalno stekao i restao se svaki cas, ali se to dogadalo i sa custom romom, dogada se i sada)

i sad me zanima kako vratiti stari rom?

kad zastekam mob na pc companion onda mi prepozna kao xperiu neo v i ne mogu napraviti restore.

sto sad?

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

izvoli...ak ce i dalje stekat nadi na xda forumu stock ftf fileove pa flashaj i vidi na kojem ne steka....pretpostavljam da kad bi ga vratio na android GB nebi bilo stekanja ni nicega al kazem...prvo treba probat ics pa vidit

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stalno mi pise da je memorija telefona puna. Kako da prebacim te fajlove sa memorije telefona  na SD karticu ?

Repent the end is near!

0 0 hvala 0
14 godina

pomocu droid sail app2sd ...skini sa marketa

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...

pomocu droid sail app2sd ...skini sa marketa

treba mi za to Usb kabel?

Repent the end is near!
13 godina
ne, treba ti samo root
13 godina
neaktivan
dinos3 kaže...Pošalji
ne, treba ti samo root

Izvini a sta je root? nemam iskustva sa ovim telefonom

Repent the end is near!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.8.2012 18:30 (Scarfaceee).
13 godina
Što je to ROOT?
ROOT na Androidu je otprilike kao Jailbreak na iPhonu. Root-anjem vašeg Androida dobivate admin ovlasti na uređaju koje prethodno kao normalni korisnik niste imali.
ROOT ne znači otključavanje vašeg mobitela na sve operatere.
ROOT-anjem se nekad gubi garancija (ne nužno, molio bi nekog malo informiranijeg da provjeri ovo), ali postoje i načini da se makne root, kao i da se vrati tvornički software vašeg androida, a time se garancija dobiva natrag. Znači ukratko, prije nego idete na servis, trebali bi maknuti root sa vašeg mobitela, kao i sve custom romove.
ROOT također znači korjen mape sistema. Primjerice, kada uđete u "my files" ili "datoteke" u mobitelu, vi se nalazite u mapi /root/sdcard, dok root folder sadržava sve one system mape.
U uputama u stavljanju custom ROM-ova često piše nešto tipa "datoteku stavite u root mapu vaše sd kartice". To znači da na vašem računalu otvorite sd karticu vašeg telefona i stavite direkt na nju (znači ne u neku drugu mapu). Primjerice root mapa moje kartice spojene na komp je K:/
ROOT-anjem mobitela ne mjenjate ništa vezano uz kupnju aplikacija na Android marketu, što znači da ćete i dalje morati platiti aplikacije koje su se i prije plaćale. Primjerice, ukoliko aplikacija X košta 5 kn, ta cijena je ista i za rootan i ne-rootan mobitel.
14 godina
Scarfaceee kaže...
dinos3 kaže...Pošalji
ne, treba ti samo root

Izvini a sta je root? nemam iskustva sa ovim telefonom

sve ti pise u prvom postu...

13 godina

Dakle imam jedno pitanje.

Dali mogu pratiti uputstva za root i custom rom htc desire-a iz bug-a 235.

Htc Desire, hboot 1.2.0001, pvt 4.

Beatus non est,qui habet,quae cupit,sed qui non cupit,quae non habet.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zmeikishi kaže...

Dakle imam jedno pitanje.

Dali mogu pratiti uputstva za root i custom rom htc desire-a iz bug-a 235.

Htc Desire, hboot 1.2.0001, pvt 4.

I meni takodje treba upustvo za root

Repent the end is near!
16 godina
dinos3 kaže...
Što je to ROOT?
ROOT na Androidu je otprilike kao Jailbreak na iPhonu. Root-anjem vašeg Androida dobivate admin ovlasti na uređaju koje prethodno kao normalni korisnik niste imali.
ROOT ne znači otključavanje vašeg mobitela na sve operatere.
ROOT-anjem se nekad gubi garancija (ne nužno, molio bi nekog malo informiranijeg da provjeri ovo), ali postoje i načini da se makne root, kao i da se vrati tvornički software vašeg androida, a time se garancija dobiva natrag. Znači ukratko, prije nego idete na servis, trebali bi maknuti root sa vašeg mobitela, kao i sve custom romove.
ROOT također znači korjen mape sistema. Primjerice, kada uđete u "my files" ili "datoteke" u mobitelu, vi se nalazite u mapi /root/sdcard, dok root folder sadržava sve one system mape.
U uputama u stavljanju custom ROM-ova često piše nešto tipa "datoteku stavite u root mapu vaše sd kartice". To znači da na vašem računalu otvorite sd karticu vašeg telefona i stavite direkt na nju (znači ne u neku drugu mapu). Primjerice root mapa moje kartice spojene na komp je K:/
ROOT-anjem mobitela ne mjenjate ništa vezano uz kupnju aplikacija na Android marketu, što znači da ćete i dalje morati platiti aplikacije koje su se i prije plaćale. Primjerice, ukoliko aplikacija X košta 5 kn, ta cijena je ista i za rootan i ne-rootan mobitel.

Root nije nista drugo nego par linija koda i Superuser koji po potrebi (request SU permissions) mijenjaju permission za system foldere u rw-r---r

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

Stalno mi pise da je memorija telefona puna. Kako da prebacim te fajlove sa memorije telefona  na SD karticu ?

Prvo Root i Aplikaciju Superuser, te ClockWorkMod Recovery moraš imat na mobu, a onda Link2SD aplikaciju i moraš particionirat Sd karticu sa programom MiniTool Partition Wizard Home Edition na PC-u: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=919326. ovdje ti sve piše. 

Pazi kako ćeš particionirati veličine : Napravi dvije particije na kartici.

Samo ako si na Eclair 2.1 :

Rootanje : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803238.

Skini na PC fajl rootgt540.zip sa linka iznad u prvom postu i raspakiraj ga na pc-u.

Spoji mobitel sa usb na PC i u mobitelu označi "USB Debbuging Mod"

Sad pokreni root.bat u mapi koju si raspakirao na PC-u.

Čekaj da se konzola ugasi i mobitel restarta.

Sa istog linka možeš rootat ali ako imaš recovery:

1. Skini na SD karticu ili PC fajl sa ovog linka iznad na 10. postu ali se moraš registritati pa onda skinuti i ne raspakiravati nego ju staviti na sd card.

2.Pokrenuti mobitel u Recovery Modu i odabrati install from a sd card ili apply sdcard nakon ćega ti se otvara sd kartica i odabereš taj fajl update.zip koji si skinuo na SD karticu i potvrdiš tipkom za potvrdu.

3. Restartaj mobitel i dobio si Superuser apk, Root explorer i Busybox.

Sa istog linka možeš rootat i dobiti app2sd ali moraš skinuti autorootapp2sd.zip na PC i otpakirati.

Spoji mob usb.om na PC i uključi "USB Debbuging Mod"

Pokreni na PC autorootapp2sd.bat. u mapi koju si raspakirao i čekaj da konzola odradi i mobitel restarta.

Evo to ti je prevedeno sa xda foruma samo trebaš skinuti fajlove i registrirati se ako ne da download na xda forumu.

Ne snosim odgovornost ako pođe što po zlu ali ću probati pomoći ako ću znati

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 15:07 (Fero).
13 godina
neaktivan

Moze li mi neko pojasniti kako rootati wildfire s?

I ako mozete da mi nadete originalni sofware u sluacju da ga budem nosio na garanciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

imas sve na forumu xda developers...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemogu da se snadem,strah me da nesto uradim pogresno.

Ima puno romova ali neznam koji da stavim.?

EDIT:Evo naso sam na forumu hvala puno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 14:25 (AdMer12).
15 godina
neaktivan

meni ne uspjeva nikako ni na sto načina već mi je pun k

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji je problem. Koji mobitel i na kojem si firmware 2.3.3 gingerbread ili nešto drugo.
Napiši šta hoćeš pa ću ti probati pomoći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam lg optimus 2x na kojem je android 4.04 custom rom i zelio bih vratiti stock rom, vidio sam da se to moze preko nekog progaram na kompu ako ti je mob brickan..moze li se vratit stock preko CWM ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GeForceMan kaže...

imam lg optimus 2x na kojem je android 4.04 custom rom i zelio bih vratiti stock rom, vidio sam da se to moze preko nekog progaram na kompu ako ti je mob brickan..moze li se vratit stock preko CWM ?

ako si radio backup sa CWM, ali ako si bio na Gingerbreadu 2.3.x, a sad si na Ics e onda ne može iz CWM-a.

14 godina

Nerazumjem se bas u root i to ali kada bi ja rootao svoj mob bi li sve ostalo isto samo sto bi mogao koristiti neke aplikacije koje zahtjevaju root npr.setcpu

ivek

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
@IVOKS root ti je samo proširivanje admin ovlasti za tebe i dopuštanje nekih aplikacija read and writte u sistemu moba i rade to samo ako im ti to dozvoliš za koju se koristi aplikacija Superuser .apk koja te pita da li dozvoljavaš nekoj aplikaciji pokretanja. Kao SetCpu apk.
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice