A nisam pitao ono glavno pitanje.Moje specifikacije:GeForce 8600 GT,1GB RAM i Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHz dual core.Ima li smisla dizat na 3GB?Prvenstveno zelim igrat ove novije igre,tako da ako ne bi mogao igrat novije igrice ne bi ni davao pare.Igrice poput Heroes 6,recimo just cause 2,GTA 4,Assasins creed sve djelove.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel ova mema OK, trenutno je na akciji ?
http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1600mhz-8gb-kingston-hyperx-blu--2x4gb--99927-khx1600c9d3b1k28gx/47531
Kingston definitivno.
Ili Cors koji je Haf predložio, obje bolje od Kingmaxa.
HyperX, imao, odlični.
HyperX, imao, odlični.
A kakav je Gskil kojeg trenutno imaš pod moj pc?
HyperX, imao, odlični.
A kakav je Gskil kojeg trenutno imaš pod moj pc?
Meni je to sve isti qrc iskreno, 1600Mhz, CL9 i neka prosječna voltaža tipa ovako 1.5V, i gotovo. Pogledaš visinu hladnjaka na njima da ne smetaju tvom CPU hladnjaku, kako je skoro kod mene, i to je to.
Ali RAM kao RAM, u ovoj klasi minimalne razlike.
Pozdrav. Trenutno imam u kompu Transcend 2 GB DDR3 1333 mhz . I ne mogu nigdje naći ovdje u Brodu iste takve ali našao sam u Linksu Kingmax 2 GB DDR3 1333 mhz = 95 kn što mi je jako malo novaca i to bi odmah uzeo. Zanima me hoće biti sve u redu ako stavim još te kingmaxove.. Inače procesor je overclockan, pa nisam siguran dal bi trebalo sve raditi bez problema ?
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Takt procesora nije važan jer takt memorije možeš posebno namjestiti.
HyperX, imao, odlični.
Gledao sam sad specifikacije te memorije i tamo piše da radi na 1,65V.
U uputama za moju matičnu ploču piše da podržava DDR3 na 1,5V.
HyperX, imao, odlični.
Gledao sam sad specifikacije te memorije i tamo piše da radi na 1,65V.
U uputama za moju matičnu ploču piše da podržava DDR3 na 1,5V.
Vjerojatno se za klasične SPD postavke mislilo i 1333mhz pa 1.5V, mislim da nijedna polu-ozbiljna ploča na tržištu nema problema sa 1.65V memorijama, pogotovo na 1600mhz, to je donedavno bio gotovo standard. Sad ih imaš i po 1.25V valjda koliko nisko idu što se tiče struje.
Ako te to brine, uzmi onda 2x4 na 1600, ali sa nešto nižim voltažama, npr. 1.35 ili 1.5V
GSkill Ripjaws obični ili X su ti vrlo dobar izbor, i sam ih koristim.
da li je pametno imati 4 gb rama i 32-bitni windows 7??
mislim, znam da prepoznaje samo 3,5 gb ali mi se stvarno neda instaliravati nove windowse.
Pa mozes imat 4gb rama na 32-bitnim winsima, nije to tak strasni minus ak ti se neda instaliravat x64 winse.
Ma isto ti pukni X64 da si miran ako uvalis jos RAM memorije.Ionako sada imas 4GB.
Kupio Kingmax i radi bez ikakvih problema. Odmah stavio x64 i sad uživancija s 4 gb RAM :D Hvala
ja sam nabavio corsair vengeance black 4 gb (2x2) 1600 mhz, makar sam mogao uzeti 8 gb
Ako netko želi imam za prodati G. Skille Ripjaws X series na 2133MHz DDR3
2X2 gige
Pa tko voli nek izvoli ko se voli igrati sa performansama:P
Bok ljudi!!!
Ovako imam matičnu asus M2N-e SLI, proc athlon64x2 dual core 5400, memoriju TakeMS 1gb 800Mhz i 2x 512 Mb 667 Mhz isto TakeMS u kompu, a kupio sam 2Gb Kingston 800 Mhz i htio bih je staviti u komp kako ih kombinirati i dali su kompatibilne sa mojom matičnom. Molim odgovor ako je moguće.
Hvala !!!
Bok ljudi!!!
Ovako imam matičnu asus M2N-e SLI, proc athlon64x2 dual core 5400, memoriju TakeMS 1gb 800Mhz i 2x 512 Mb 667 Mhz isto TakeMS u kompu, a kupio sam 2Gb Kingston 800 Mhz i htio bih je staviti u komp kako ih kombinirati i dali su kompatibilne sa mojom matičnom. Molim odgovor ako je moguće.
Hvala !!!
Probaj zadržati one sa frekvencijom 800 MHz!
Naravno, ako si kupio dobre pločice (DDR2 - ako sam u pravu).
2X2 gige
A , zašto to prodaješ ako se smije znati ?
Fero
2X2 gige
A , zašto to prodaješ ako se smije znati ?
Ploča ih ne može iskoristiti jer podržava do 1600OC pod Moj PC matična od 300kn jad i bijeda a RAMi su od i5 i Z68 Extreme 4 platforme namjenjene za high-end PC sam ih namjerno kupio na akciji u Linksu za 300+ kuna i radili su na 2133.
Sad bih novac pa na 4GB 1333 DDR3 da dobim 300 kuna za ove i uzmem 2x2 za 150 kuna jer mi je ionako svejedno 1600 ili 1333 nije da je neka priča tih 266MHz+ kod memorije dok je skok sa 1333 na 2133 već neki pomak koji se i znatno osjeti pogotovo u desktopu ili na internetu ili u windowsu.
U gamingu ne uopćeXD
Ja imam 8 gb takve memorije,mislio sam da imaš nekih problema sa mem.,zato sam pitao zašto prodaješ.Tek poslije sam vidio MOJ Pc.Usput memorije su strava , ja sam ih platio 1050 kn za 8 giga.
Imam jedno pitanje,
planiram nadograditi komp. s ramom (1 GB) jer je 512mb pre pre malo. Pa me zanima je li Trascend pouzdan, DDR1 mi treba. Ovo sam imao na umu Trascend RAM.
Imam jedno pitanje,
planiram nadograditi komp. s ramom (1 GB) jer je 512mb pre pre malo. Pa me zanima je li Trascend pouzdan, DDR1 mi treba. Ovo sam imao na umu Trascend RAM.
Da
Pozdrav svim forumasima!Imam jedno kratko pitanje,tacnije sam u nedoumici!Pre nekog vremena dobio sam maticnu plocu kompenzacijom,ploca je nova ASROCK G41-S3 slozicete se da je osnovna i jeftina ali jednostavno ja je nisam birao i odlucio sam da sklopim i taj racunar da mi ne stoji bzv.Takodje imam i procesor core 2 duo e 6750.E sad pitanje je oko RAM memorije posto u specifikaciji ploce stoji "Supports DDR3 1333(OC)/1066/800 non-ECC, un-buffered memory"Sta se podrazumjeva pod 1333oc memorijom?Znam da je to 1333 overklokanje ali me i dalje buni sl:
Imam povoljnu ponudu za ram modul take ms 4gb ddr3 1333 mhz(single plocica) pa me zanima da li jednostavno mogu staviti tu plocicu i da nemam problema sa kompom ili je to OC samo marketing fime da uz overklok frekvencija moze da bude 1333.
Znaci konkretno me zanima hocu li ubacivanjem gore navedene RAM memorije pogrjesiti i dovesti do nestabilnosti sistema ili ce sve biti ok ili ce racunar smanjiti brzinu na 1066 i tako nastaviti da radi??Naglasavam da ne zelim da klokujem bilo koju komponentu da bi ram radio punom brzinom!
Predpostavljam da je ovakvih tema bilo vec dosta ali me zanima bas za ovu konfiguraciju!
Izvinjavam se na duzem tekstu,nadam se brzim odgovorima...
Fero
Znaci li to da moze 1333 raditi na toj ploci ili...?Nije problem u performansama racunara poznato mi je da ne bi osjetio neku veliku razliku u normalnoj upotrebi ali cisto me zanima da li moze da funkcionise to a i ovu dobijam za nekih 12 eura novu tako da.