[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 603.020
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Mokee OS - Ported for LG GT540 [ASIS- no updates] - xda

Download - recovery

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS

Najbrži jesi testirao Mokkee OS? Lijepo izgleda, samo kakva mu je funkcionalnost? Ja sam već 20-tak dana na 2.3.7 | CM7 | iOS i prezadovoljan sam, stvarno stabilan ROM. 

17 godina
Motican kaže...

Najbrži jesi testirao Mokkee OS?

Nemam mobitela već 2 tjedna, prodao ga. Pratim i dalje novosti i ažuriram objave (postove).

15 godina
neaktivan

Ude u recovery nemogu ic ni dole ni gore samo mi stoji... Zasto???

Nista isao sam instalirat tipkovnicu i nisam znao kako se spusta prema dolje nakon sta sam to skuzio nisam znao kako odabrati funkciju pa sam skuzia da se to radi s tipkovim za fotoaparat

Mes que un club!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 9:30 (ExE123).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trenutno imam taj Mokee os i mogu reći da radi čisto solidno, jedino što sam primjetio je da se nemože clockat cpu (može ako se skine dodatna aplikacija s playstora ), te da se mora koristit exdialer, excontacts (dolaze s os-om) zbog toga što dialer i sms aplikacija koja dolazi s sustavom je na kineskom, sve ostalo je ok...

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 15:12 (razorinc).
17 godina

Tejasdj12 build 3 uskoro, CM 2.3.7 ROM sa 2.6.32 kernelom.

---------------------------------------------------------

2.3.7 | CM7 | OpenSwift 5.0b4 by Wingrime - recovery

NoHackOpenSwiftKernel release1
+NoOverclock
+NoOvermem
+NoGPUOverclock
+NoSched Hacks
+NoVM Tweaks
This Kernel same, that in last fixes with one exception - It not have tweaks that can have effect on stability. If you wanna report some error like hang/gps/reboot please try get bug on this!
Or you wanna simply use phone without lags and you not so in games and want stable phone

---------------------------------------------------------

TWRP - touch recovery v2.1.4 build 31.05.2012

Fixed weird colors
    All function are working

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 22:00 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kupio sam unlock code preko ebay-a tako da mogu otkljucat mobitel da mi radi na drugim mrezama (sad je na tele2). Ako slijedim njihove upute koje sam dobio u mailu ili bilo koje koje su na webu(a sve su iste) meni nastane problem. Kada ukucam 2945#*540# trebao bi mi izabciti meni u koji mogu unijeti unlock code a meni krene zvat i pise "Pokrenit je USDD code" i onda "problem sa vezom ili nevazeći MMI kod". Inace mob je rootan i na sebi ima custom rom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Keklja kaže...

Kupio sam unlock code preko ebay-a tako da mogu otkljucat mobitel da mi radi na drugim mrezama (sad je na tele2). Ako slijedim njihove upute koje sam dobio u mailu ili bilo koje koje su na webu(a sve su iste) meni nastane problem. Kada ukucam 2945#*540# trebao bi mi izabciti meni u koji mogu unijeti unlock code a meni krene zvat i pise "Pokrenit je USDD code" i onda "problem sa vezom ili nevazeći MMI kod". Inace mob je rootan i na sebi ima custom rom

moraš imati 2.1

15 godina
Re: 4.0.3 | CM9 | 2.6.35.14 kernel ICS by MikeGapi
Najbrži kaže...
Luxy2501 kaže...

Jel moze tko napravit tutorial za to na xperiji x8? Bio bi zahvalan!

Traži si ovdje ROM-ove i tutorijale, vidim da ima i ICS za X8. Ova tema nije mjesto za X8 te stoga nemoj ići dalje u offtopic.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4.0.3 | CM9 | 2.6.35.14 kernel ICS by MikeGapinski BETA 7 - recovery & gapps

1. Wipe data/factory reset 
  2. Wipe cache 
  3. Advanced >> wipe dalvik cache 
  4. Install zip from sd card >> choose zip from sdcard >> Polish_Blood_Beta7.zip
  5. Install zip from sd card >> choose zip from sdcard >> Gapps_PolishBlood.zip 
  6. Reboot system now
  7. Uživajte u funkcionalnom ICS-u

NAPOMENA:MORATE imati system partition 220MB/164MB data partition inače ICS neće raditi kako treba, a to možete napraviti ovako:

MBN system partition, kopirajte datoteku "appsboot_220_164_64" iz MBN system partition i prebacite ju u C:\tools, te zatim preimenujte u "mbn_file" a potom ukucati ovu komandu u CMD pri čemu Vam je mobitel u FASTBOOT MODE >> POWER + CAMERA:

cd C:\tools
fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn
fastboot reboot

VIDEO by me:

Dali to radi kako treba sve ? Ako da, da skinem i instaliram to

17 godina
Keklja kaže...

Kupio sam unlock code preko ebay-a tako da mogu otkljucat mobitel da mi radi na drugim mrezama (sad je na tele2).

Kolega, sve imate ovdje opisano, osobno sam isto morao vraćati na 2.1 kako bih otključao mobitel. Kada otključate mobitel, samo napravite restore iz recovery-a i imate prijašnji ROM koji ste koristili (2.3.7 ili 4.0.4 ili koji već ste koristili)

Vraćanje na SLUŽBENI 2.1 Eclair by Najbrži

ERROR1911 kaže...

Dali to radi kako treba sve ? Ako da, da skinem i instaliram to

4.0.4 | CM9 | ICS CM9 - recovery

4.0.4 | CM9 | AOKP Beta3 - recovery

4.0.3 | CM9 | 2.6.35.14 kernel ICS preRC - recovery & gapps

4.0.3 | CM9 | ICS4Optimus pre-beta - recovery

Preporuka je koristiti ovaj prvi miroslav_mm-ov 4.0.4 ROM. Ako ne želiš taj, stavi si AOKP beta 3. ICS preRC je bugovit i nije više u razvoju, kao ni ICS4Optimus pre-beta.

15 godina
neaktivan

Jeli ima koi besplatan program da mogu slikavat screenshotove skinuo sam bio neki ,ali moze samo 3 Sc jer je trial............. Uspio sam kada se ide iskljucit mob ima povise njega sc uopce se nisam obazirao na to xD......

Mes que un club!
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 9:58 (ExE123).

0 0 hvala 0
15 godina

Evo stavio sam taj koji imaš ti ali me nekako usporeno radi, dali treba šta namjestiti? 

I kako na tome složit da se app sprema na memorisku karticu? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 10:51 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
17 godina
ERROR1911 kaže...

Evo stavio sam taj koji imaš ti ali me nekako usporeno radi, dali treba šta namjestiti? 

Koji što ja imam? Beta 7 je PRASTAR ROM sa dosta bugova. Napisao sam ti koji post prije koje ROM-ove ti preporučujem da staviš!

15 godina
Najbrži kaže...
ERROR1911 kaže...

Koji što ja imam? Beta 7 je PRASTAR ROM sa dosta bugova. Napisao sam ti koji post prije koje ROM-ove ti preporučujem da staviš!

4.0.4 | CM9 | ICS CM9

To sam stavio. Dali treba možda frekfenciju podesit?

17 godina
ERROR1911 kaže...
To sam stavio. Dali treba možda frekfenciju podesit?

Koristi Nova Launcher. Normalno je da je malo trom, a povećanjem takta nećeš baš puno postići. Najviše digni do 768MHz jer iznad se crasha.

13 godina

Popodne imam u planu staviti na ženin GT540 Android 4.0.4 base on CyanogenMod 9 rom pa me buni ova rečenica:

"Size of System part - min. 180mb

P.S. For working ICS need 512 RAM, so do you need min. 256 SWAP!"

Imao sam u planu raditi po ovom tutorijalu , oce li to ici buduci da ima original 2.1 Eclair ili treba jos rootati i sl.?!?

THX!

btw. puno jednostavnije mi sve ovo izgleda na mom HD2-u :)

ORIGIN: CR0_VandaL ; STEAM: vandalzd ; TDU2: VaandaL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
VandaL.pr! kaže...

Popodne imam u planu staviti na ženin GT540 Android 4.0.4 base on CyanogenMod 9 rom pa me buni ova rečenica:

"Size of System part - min. 180mb
  P.S. For working ICS need 512 RAM, so do you need min. 256 SWAP!"

Imao sam u planu raditi po ovom tutorijalu , oce li to ici buduci da ima original 2.1 Eclair ili treba jos rootati i sl.?!?

Stavi 200/180 mbn_file, preimenuj u "mbn_file", prebaci u C:\tools

cd C:\tools
fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn
fastboot reboot

Naravno da će ići, samo prati moj tutorijal. Ne moraš rootati niti išta sl, sve je opisano detaljno u koracima. Ukoliko budeš imao pitanja, slobodno napiši u temi :)

Što se tiče SWAP, to nisam nikada radio te stoga niti nema posta namjenjeno tome. Ukoliko netko zna kako i šta, neka napravi post namjenjeno SWAP-u.

17 godina
neaktivan

Ljudi pomozite Najbrži je offline.

Ovako novi sam u ovome svemu, sad me brine jedna stvar, a to je korak 5. Tu piše da treba onemogućiti LGE Virtual Modem u device manageru, međutim meni toga nema i piše mi ovo: LGE Android Platform USB Modem (slika priložena!!). Šta da radim? Da li da nastavim ili mi je potrebno nešto još?

Šta sad? Šta sad?
ANTI_Fejzbukovac
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 14:47 (Riba).

0 0 hvala 0
17 godina
Riba kaže...

Šta da radim? Da li da nastavim ili mi je potrebno nešto još?

Nemaš izgleda instalirane sve drivere? Koristiš Win 7 ili XP? Slobodno nastavi dalje, premda bi trebao imati to i onemogućiti.

17 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
Riba kaže...

Šta da radim? Da li da nastavim ili mi je potrebno nešto još?

Nemaš izgleda instalirane sve drivere? Koristiš Win 7 ili XP? Slobodno nastavi dalje, premda bi trebao imati to i onemogućiti.

Imam Windows 7 32bit.

Instalirao sam drivere koje si stavio u temi.

Imam uključen USB Debugging

Iskljućeno (sd kartica samo kao vanjska memorija).

A da ponovno instaliram drivere ili da isključim ovo: LGE Android USB Modem (vidio na xda mislim)

ANTI_Fejzbukovac
17 godina
Riba kaže...
isključim ovo: LGE Android USB Modem (vidio na xda mislim)

Isključi LGE Android USB Modem i nastavi. Vjerovatno je zbog drugčijih/novijih drivera takav naziv.

17 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
Riba kaže...
Vjerovatno je zbog drugčijih/novijih drivera takav naziv.

Trebalo bi biti isto (driveri 1.0), a ok isključit ću to pa ćemo vidit (drži fige).

ANTI_Fejzbukovac
16 godina
neaktivan

hvala na uputi, pokušat ću se danas vratit na 2.1 verziju da otključam mobitel. E sad skoro nisam bio na forumu  i nemam pojma do kuda su stigli ROM-ovi. koja je vasa preporuka? Sta da stavim? sto je najstabilnije, trajanje baterije i ajblize da sve radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Riba kaže...

Javi kako je prošlo.

Keklja kaže...

koja je vasa preporuka? Sta da stavim? sto je najstabilnije, trajanje baterije i ajblize da sve radi?

Pogledaj prvo prvi post, klikneš na "2.3.7 & 4.0.3 | custom ROM-ovi" gdje imaš fino napisano:

NAPOMENA: "boldani" ROM/ovi jesu najnoviji ROM/ovi

zelenim markerom su ROM-ovi sa preporukom za korištenje

16 godina
neaktivan

ok. Idem ga prvo otključat. Moram nać drivere negdje na kompu jer mi widnows 7 nije prepoznao telefon. Da li je bolje ostati na 2.1 (jer tamo sve radi) ili ic na custom romove? Mislim davno sam bio na 2.1 tako da ni neznam kako je vise. Jel prevelika razlika u brzini te da li rade one neke app2sd aplikacije

17 godina
Keklja kaže...

Da li je bolje ostati na 2.1 (jer tamo sve radi) ili ic na custom romove?

Budi malo na 2.1 i vidjet ćeš koliko će ti nedostajati mogućnosti custom ROM-ova.

16 godina
neaktivan

Evo vratio sam ga na 2.1 no nastanu mi problemi kada ga upalim. Stalno mi iskace obavijest "Postupak com.andorid.phone neočekivano prekinut. Pokušajte ponovo." i ispod imam prisilno zatvaranje. Ako kliknem odma mi ponovo iskoci ta obavijest. ne mogu nista napravit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Keklja kaže...

Pokušaj ponovno KDZ updater.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 17:51 (Najbrži).
16 godina
neaktivan
Najbrži kaže...
Keklja kaže...

Pokušaj ponovno KDZ updater.

BAs to radim. Ako bude isti problem pokusat cu sa nekom drugom verzijom 2.1

16 godina
neaktivan

opet ista stvar. Pokusat cu sa nekim drugim...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice