Ne znam,pokusaj rebot telefona ako nisi,ako ni to nece QuickPic je resenje do nove bete ili RC :D
[Tutorial] LG GT540 GB & ICS
- poruka: 2.312
- |
- čitano: 598.624
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tek je nedavno (cirka tjedan~dva) izašao AOKP v2. Čim izađe nova verzija bit će obavijest.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROM:
2.3.7 | CM7 | SDSL MIUI ROM - recovery
PATCH:
2.3.7 | CM7 | SDSL MIUI v2 PATCH - recovery
Prije instalacije:
- preko root explorer, odite u system/etc/init.d - obrišite "09defaulttheme"
- odite u data/system - nađite "theme" mapu i postavite dozvolu: rwxrwxrwx
- napravite Wipe cache and Dalvik's cache
- intalirajte patch
Poslije reboot-anja pričekajte 3~5 minuta i uživajte u poboljšanom MIUI ROM-u (baziran na SDSL-u).
P.S. novost je samo "patch", ROM je "stari" MIUI GB v2 od miroslav_mm-a.
Pozdrav ljudi.Pre par dana sam instalirao 2.3.7 SDSL Final 1.1 verziju i headset fix i sve je proslo kako treba,ali kada sam hteo da ubacim V6 SuperCharger skriptu,naiso sam na problem.Po instalaciji Busybox Installera,kada pokrenem program i idem na allow izbaci mi obavestenje "Error:Root not detected",a telefon mi jeste root-ovan.Na ovoj je slici pokusaj sa Busybox Installer Pro,ali i sa besplatnom verzijom je ista prica.Ima li ko ideju sta bi to moglo da bude i kako da ovo resim?
Evo i slike :)
Po instalaciji Busybox Installera,kada pokrenem program i idem na allow izbaci mi obavestenje "Error:Root not detected"
Instaliraj free verziju BusyBox Installer, klikni na "allow". Ukoliko javi istu grešku, napravi reboot mobitela i pokušaj ponovno.
Pozdrav ljudi.Pre par dana sam instalirao 2.3.7 SDSL Final 1.1 verziju i headset fix i sve je proslo kako treba,ali kada sam hteo da ubacim V6 SuperCharger skriptu,naiso sam na problem.Po instalaciji Busybox Installera,kada pokrenem program i idem na allow izbaci mi obavestenje "Error:Root not detected",a telefon mi jeste root-ovan.Na ovoj je slici pokusaj sa Busybox Installer Pro,ali i sa besplatnom verzijom je ista prica.Ima li ko ideju sta bi to moglo da bude i kako da ovo resim?
Rom vec ima busybox, nema potrebe da instaliras. Sad ti je najbolje da ponovo fleshujes obzirom da si napravio haos.
Da li mogu vratiti preko recovery moda i backup-a vratiti aplikacije ako stavim novi ROM na mob, i ako moze, moze li malo objasnjenja. :D
Koliko znam preko recovery-a mozes da odradis samo backup celog sistema,a za backup aplikacija,slika,kontakta i svega ostalog preporucujem my backup root sa marketa,lako se backup-uje bukvalno za 2 min,licno ga koristim 2-3 meseca i radi super .
@bataya
Ja stvarno ne znam gde si ti nasao BusyBox u ovom rom-u,ja ga nigde ne vidim.Reboot nije pomogao pa sam fleshovao rom ponovo (telefon je bio poludeo nacisto) i sad cu probati ponovo sve iz pocetka.U svakom slucaju,hvala na brzim odgovorima...
Da li mogu vratiti preko recovery moda i backup-a vratiti aplikacije ako stavim novi ROM na mob, i ako moze, moze li malo objasnjenja. :D
Naravno da možeš. Napraviš backup trenutnog ROM-a. Instaliraš novi ROM, odeš u backup and restore - advanced restore - restore data
Naravno da možeš. Napraviš backup trenutnog ROM-a. Instaliraš novi ROM, odeš u backup and restore - advanced restore - restore data
A je li to znaci da se te iste aplikacije instaliraju na novi ROM ili samo kad hocu da vratim stari i tad samo mogu?
A je li to znaci da se te iste aplikacije instaliraju na novi ROM ili samo kad hocu da vratim stari i tad samo mogu?
Eto ga odgovor.
Help !!!!!!!! Instalirao SDSL bez restora aplikacija, pokrene normalno, poslije toga se vratio u recovery i uradio wipove i uradio restore data i poslije reboota moba stoji 10 min na screenu gdje pokusava da se pokrene SDSL i samo se vrti oko znaka androida. Jesam li ja ness zeznuo ili je to do SDSL i aplikacija, nezz, ako neko ima neko rjesenje moze pomoc. :(
Instalirao SDSL bez restora aplikacija, pokrene normalno, poslije toga se vratio u recovery i uradio wipove i uradio restore data i poslije reboota moba stoji 10 min na screenu gdje pokusava da se pokrene SDSL i samo se vrti oko znaka androida. Jesam li ja ness zeznuo?
Greška! Zeznuo si. Instaliraj SDSL + headset fix i odmah napravi restore data poslije instalacije dok si u recoveryu.
Instalirao SDSL bez restora aplikacija, pokrene normalno, poslije toga se vratio u recovery i uradio wipove i uradio restore data i poslije reboota moba stoji 10 min na screenu gdje pokusava da se pokrene SDSL i samo se vrti oko znaka androida. Jesam li ja ness zeznuo?
Greška! Zeznuo si. Instaliraj SDSL + headset fix i odmah napravi restore data poslije instalacije dok si u recoveryu.
Je li na SDSL-u ili trebam to posebno?
Je li na SDSL-u ili trebam to posebno?
Poslije instalacije SDSL-a, instaliraš headset fix, te poslije toga napraviš restore data te tek sada rebootaš mobitel.
Već sam pisao o ovome ali problem se opet pojavio. Ovo đubre od mobitela mi krade SMS-ove. Dobijem svaki drugi ili treći SMS. trenutno samna SDSL-u. Danas mi dođu dvije poruke i kad sam krenuo da ih pročitam jednostavno su nestale. Više neznam u čemu je problem? Malo mi fali da mobitel ne zavitlam u najbliži zid
Dobijem svaki drugi ili treći SMS. trenutno sam na SDSL-u. Danas mi dođu dvije poruke i kad sam krenuo da ih pročitam jednostavno su nestale. Više neznam u čemu je problem? Malo mi fali da mobitel ne zavitlam u najbliži zid
Chill out, relax dude. Problem se javlja kod SDSL-a ili i kod drugih ROM-ova? Ja nisam imao problema SMS-ovima.
Znalo mi se javljat i na PCfighterovom romu prije par mjeseci kad sam ga koristio.
Znalo mi se javljat i na PCfighterovom romu prije par mjeseci kad sam ga koristio.
Odi u SMS postavke i namjesti da ti ne briše stare poruke kada je limit dosegnut. Pretpostavljam da čuvaš SMS poruke i da ih imaš hrpu?
I to sam namjestio, i obrisao sam stare poruke, probao sam koristit GO sms, Handcent, ovaj koji dolazi s Romom i ništa. Stvarno neznam šta je.
I to sam namjestio, i obrisao sam stare poruke, probao sam koristit GO sms, Handcent, ovaj koji dolazi s Romom i ništa. Stvarno neznam šta je.
Operater koji koristiš? Kad sam slao poruku sa svog GT540 s Tele2 na T-mobile, poruka nije bila stigla. ROM je bio preRC. SMS-ove vrlo rijetko šaljem, ali sve poslane mi dolaze.
Najbrzi, javlja eror za kalendar i ness android.process.acore i to kad sam uradio restore data nezz sta je, s ovim SDSL-om me nikako nece
:( Znas li o cemu se radi ili da se vratim na AOKP da i tebe vise ne zamaram.
Najbrzi, javlja eror za kalendar i ness android.process.acore i to kad sam uradio restore data nezz sta je, s ovim SDSL-om me nikako nece
:( Znas li o cemu se radi ili da se vratim na AOKP da i tebe vise ne zamaram.
Neke aplikacije koje si koristio na 4.0.4 ne rade na SDSL-u, i meni se to dogodilo kada sam sa beta ICS-a prešao na GB i vraćao aplikacije. Ništa, nanovo instaliraj SDSL i fix i skidaj aplikacije sa google PLAY.
Operater koji koristiš? Kad sam slao poruku sa svog GT540 s Tele2 na T-mobile, poruka nije bila stigla. ROM je bio preRC. SMS-ove vrlo rijetko šaljem, ali sve poslane mi dolaze.
Možda je tu problem. Najviše mi ne dolaze poruke poslane sa T-coma na moj Vip.
Možda je tu problem. Najviše mi ne dolaze poruke poslane sa T-coma na moj Vip.
Ispravak netočnog navoda. Poruka koju sam slao i nije stigla je bila na VIP mreži, ali na T-mobile uredno šalje i pristižu.
@DakiDCT busybox nije aplikacija, vec sistemska komponenta koja omogucava izvrsavanje unix komandi na sistemu, nalazi se u /system/xbin a mozes da proveris dal je instalirana i koju verziju imas tako sto ces da kucas su pa enter i onda busybox pa enter u terminal emulator.
@Cucko Pisali smo o tome negde pre, restore aplikacija iz recoveria moze samo ako setas izmedju istih sistema 2.3.7 aosp > neki drugi 2.3.7 aosp, cm7 > neki drugi cm7 i sl. Ne mora odma, mozes kad hoces. Da pojasnim telefon na svojoj memoriji poseduje particije, aplikacije i podesavanja se nalaze na /data particiji i kad radis restore iz receverya ti vracas celu particiju a ne samo aplikacije i zato ovo nece da moze izmedju razlicitih vrsta romova. Medjutim aplikacije backup-ujes sa tb i mozes da ih setas izmedju romova (sistemske app i podevanjanje ne moze).
@dejo probaj lock msg app in memory, meni je to pomoglo.
Probat cu pa cu vidjet...
Da li mi je bolje da stavim LEWA OS ili SDSL, i na to da stavim skriptu V6, i da li ce mi backup-om tog sistema se i backup-ati i skripta. LP I mene dosta za dns :D