Kakva su iskustva na toj razini? 42" je minimum što želim - 42, 46 ili 50 želim. Svaka je OK.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakva su iskustva na toj razini? 42" je minimum što želim - 42, 46 ili 50 želim. Svaka je OK.
kupi 3d telku.i to led.pokusaj kupiti preko oglasa.ako ima u ducanu za 10k onda kupi u ducanu
za te novce od 10000 kn se njavse isplati kupiti 3d.nova tehnologija.na tom televizoru mozes gledati i 2d.
Ja bih išao na Panasonic plasmu. Bolji prikaz crne, jeftinija od LCD-a pa možeš kupiti veću dijagonalu. Na VT20 su izmjerili najnižu vrijednost za crnu boju.
Kaže mi poznanik da je kupio G20 42" i da je prezadovoljan,platio je oko 8k kuna. Razmotri i S20, malo su siromašnije od G20 ali isto jako dobre, ja mislim da ću ići na S20 50" (iako me Bara nagovara obavezno na G20, ali S20 je korak do :D)
I sam si rekao sto da kupis. Mislim da je Panasonic plazma G20E najbolje sto se trenutno moze kupit. Moj frend ima LG 32Le5500 i nisam zadovoljan s njim. crna je siva. Znam da se to nemoze sasvim usporedivat sa vecim dijagonalama jer one imaju lokalizirano paljenje ledica al opet. Ja bi bez razmisljanja uzeo Panasonic. Imao sam priliku gledat na Panasonicovoj prezentaciji 85'' i 65'' profesionalnu plazmu u koju se ugrađuje isti panel kao i u komercijalnu i moram reci da je slike predobra.
(iako me Bara nagovara obavezno na G20, ali S20 je korak do :D)
Hehe, znam ja dobro zbog čega te nagovaram na G20, to nešto se zove AR filter, da ga S20 ima bio bi na razini prošlogodišnjega G10 i samim tim uvjerljivo best-buy na tržištu TV-a od 42'' i 46''.
Inače trenutno neki TOP HDTV-a u 42'' je:
1. Panasonic VT20
2. Panasonic V20/ Panasonic GT20
4. Panasonic G20
...
Ovo dalje proizvoljno poredajte al od gore navedenih nema boljih.
Evo, gledajući ponudu došao sam do jedne dileme. Definitivno sam odlučio da u dnevni ide plazma do 10k, a sada me muči koja.
Naime, TX-P42G20E ili TX-P50S20E.
Koliko je G serija bolja od S serije i vrijedi li razlika G>S punih 10" slike? Osim AR filtera? (Kolike su to onda relfeksije da rade takvu razliku?)
Napominjem da primarno (95% vremena) me zanima gledanje FullHD/HD sadržaja (MKV streaman s PC-a preko mreže ili direktno ATI HD5850-HDMI na TV) i tek onda SD signal ali samo dok ne zaspem i dok se TV sam ne ugasi (2-7 minuta).
Žena pogleda sapunicu popodne i tu SD završava.
Udaljenost gledanja mi je manje bitna jer mislim da TV nikad nije prevelik, ali radi se o oko 3.3m.
Hvala na svim savjetima!
S20 sam gledao u jako svijetlom prostoru, sa miješanom umjetnom i prirodnom rasvjetom i znalo je biti refleksija u zavisnosti od kuta gledanja. Budući da ja mogu kontrolirati svjetlo u svom boravku i po sunčanom danu da umanjim taj nedostatak, meni AR ne znači puno. Naravno, budžet igra ulogu isto.
što je sa onim da Plazme imaju striktan radni vijek ( 5 godina ) ?? dali je to samo trac ili
Kolko je veca potrosnja struje u odnosu na LCD
Panasonic kaze da je radni vjek plazmi oko 100 000 radnih sati.
Ja imam Samsung LE40C650 (SQ01) i apsolutno sam zadovoljan sa njime.
USB disk savrseno radi i playa sve formate.... Ne znam sto bi rekao, stvarno odlican TV
Ja imam Samsung LE40C650 (SQ01) i apsolutno sam zadovoljan sa njime.
USB disk savrseno radi i playa sve formate.... Ne znam sto bi rekao, stvarno odlican TV
Normalno kada si pogodija verziju sa Samsung panelom ali da nisi... U tvom slučaju to je apsolutno najbolji LCD TV u svojoj cjenovnoj kategoriji, pa čak i šire.
moze neki link sa serijama panela iz juzne koreje (zajednicka tvornica od dvije milijarde dolara by sony-samsung) i tih famoznih kineskih panela kod samsunga.
testovi i uocene razlike izmedju tih panela.
te ako to postoji, linkovi na kojima je samsung izvrgnut ruglu jer vara potrosace.
crno na bijelo, ne zanimaju me rekla-kazala.
moze neki link sa serijama panela iz juzne koreje (zajednicka tvornica od dvije milijarde dolara by sony-samsung) i tih famoznih kineskih panela kod samsunga.
testovi i uocene razlike izmedju tih panela.
te ako to postoji, linkovi na kojima je samsung izvrgnut ruglu jer vara potrosace.
crno na bijelo, ne zanimaju me rekla-kazala.
Ako si pratio testove onda znaš da poslije Samsung i S-LCD panela koji su u biti isti i koji koriste Samsung tehnologiju(Sony samo daje pare) najbolje panele ima AOU. Neka gruba razlika malo već problemi sa input lagom kod AUO, dosta manji kut gledanja(ipak oba dosta manje od recimo Panasonicove IPS-aplhe), crna im je na sreću jako slična i tu je optrilike kod AUO 0,04cd/m^2 za razliku od Samsungovih 0,03cd/m^2, manja pokretna rezolucija kod AUO ako imaju 100 il 200Hz pocesing. Ovo sam pisa kako stoje stvari sa najboljim Tajvanskim panelom što AUO je, CPT i CMO su još lošiji. Veliki problem što u Samsungu i retaileri dobro paze sa kojim panelom će TV poslati na test tako da uglavnom dođu Samsung/S-LCD, a jako rijetko AUO.
Nemojte mislit da samo 'Samsung' mulja sa panelima, jako je sličan i Sony, a bome se ovoga ne libe niti Philips pa čak niti LG. Jedini koji su us vemu čisi su Sharp i uglavnom isto Panasonic.
To s kineskim panelima je sumnjivo, jer Samsung, kao korejska firma sve ionako radi baš u svojoj korejskoj tvornici. Razlika u panelima može biti od serije do serije, a opet da ima drastičnih razlika u kvaliteti, sumnjam.
Zna li se onda koji točno modeli imaju koji panel?
Eh, da, zanima me input lag na S20 i G20 Panasonic plazmama. Jer na 42"/50" ekranu, rijetko kome ne padne na pamet i zaigrati se :)))
naravno da nema razlike..drugi par rukava koji je naveden je zajednicka tvornica philips-lg, takodjer 2.5 milijardi $.
tu jos stancaju ekran za ajfon4.
moj savjet oko ovog sporta...za razliku od graficke kartice ili procesora, u porpunosti zanemariti recenzije.
poci u neku "gledaonu",ako je normalan shop ,onda je imao (da nema bljestavila rasvjete ili vanjskog sunca)
upale ti tv i pogledas dvd (ne njihov promocijski br), pogledas sd signal, provjeris ima li pozadinskog probijanja svjetlosti, kupis i odes doma.
te price sa pomicnom rezolucijom na 100hz i 600hz neka objese macku o rep.
vide oni strahovitu razliku izmedju 200 i 600 :))
podjes, vidis ,kupis.
To s kineskim panelima je sumnjivo, jer Samsung, kao korejska firma sve ionako radi baš u svojoj korejskoj tvornici. Razlika u panelima može biti od serije do serije, a opet da ima drastičnih razlika u kvaliteti, sumnjam.
Zna li se onda koji točno modeli imaju koji panel?
Samsung svoje panele radi u Koreji i to stoji, al na kraju TV se sklapa negdje u Europi(Mađarska najčešće) i tu u Europi dođu razno-razni paneli. Lako se vidi koji je panel unutra ulaskom u servisni menu, a i na nekim televizorima imaju naljepnice po kojima se to da vidit. Jedno je sigurno, 37'' panele Samsung uopće ne radi, tako npr. jedan C750 nema u toj veličini pošo se za taj model zna da idu isključivo Samsung paneli. Dotični C750 je ujedno i najbolji klasični LCD TV na tržištu.
G20 i S20 plazme imaju input lag od kojih 40ms i već bez game moda.
Piše i za C650 da ima 45ms lag i da se osjeti. Dakle LCD tu i nema neku prednost. Gledao sam umjesto P50G20E/P50S20E uzeti LE46C650 od Samsunga jer mi je i vizualno izgledao super. Ima odličan dizajn, ekran je fino velik, slika (HD XBOX promo) lijepa...
A zamisli sad... ako idem preko 10k onda upada već i P42V20... pa više ne znam što... argh.. vrijedi li P42V20 više od P50G20? :)
Piše i za C650 da ima 45ms lag i da se osjeti. Dakle LCD tu i nema neku prednost. Gledao sam umjesto P50G20E/P50S20E uzeti LE46C650 od Samsunga jer mi je i vizualno izgledao super. Ima odličan dizajn, ekran je fino velik, slika (HD XBOX promo) lijepa...
A zamisli sad... ako idem preko 10k onda upada već i P42V20... pa više ne znam što... argh.. vrijedi li P42V20 više od P50G20? :)
Ako imaš para i znaš koga iz M-Sana onda ajde na 50'' V20, u suprotnome ako ikako moš na 50'' G20 al obavezno da je srebreni, onaj crni je baš ružan.
Mislim da C650 ipak ima input lag od 100ms bez game moda, a ako upališ game mod kvaliteta slike ipak opada.
Ja srebrnog ne bi ni štapom taknuo :0) Toliko o tome...
G20 da imam para, a kako nemam, S20 će u moju kuću oko Božića - jedino je pitanje hoću li uspijeti skupiti još 1-2k kuna za 46'' model.
Dakle, S20 ima "samo" 900 pokretnih linija, dok G model ima 1080, zar ne?
Dakle, S20 ima "samo" 900 pokretnih linija, dok G model ima 1080, zar ne?
I G20 ima 900 linija samo šta je sve malo fluidnije, kada se uključi IFC oba imaju 108 linija samo šta to ne preporučam jel generira i određene artefakte kao što to generira kod LCD-ova 100Hz ili 200Hz procesing. Televizori koji imaju punih 1080 linija bez ikakvih pomagala su 3D modeli GT20 i VT20, zbog 3D-a moraju imati kvaliteniji(brži) fosfor.
svi otpisuju te plazme i da su zapravo proslost spram LCD-a a zapravo su jos uvijek bolje!pogotovo na vecim TV-ima
3D me ne interesira pa mislim da ću preskočiti T modele. Ovaj TV kupujem dok OLEDi ne dođu u prihvatljive cjenovne razrede i malo se ne razviju, a to će potrajati. Dakle na 5+ godina, bliže 10 vjerujem.
3D dobro zvuči, ali ni u kinu nisam baš bio oduševljen time, a naočale smatram smetnjom.
Mene sad muči... vrijedi li 50G20 toliko novca više od 50S20 :D -- Imam dosta svjetla u dnevnom pa će mi AG filter biti koristan, ali opet, danju ionako ne gledam TV, već samo kad noć postane sigurna stvar :)))
U igri je sada i odličan LG 42LE8500...
Ja imam Philips 7605H i jako sam zadovoljan.
Digitalni SD signal izgleda bolje nego na LG-vima i Samsunzima iste cijene, najviše mi se sviđa softver jer ima puno opcija za sliku i zvuk,dizajn je super, i internet je predobar pa sam ovu poruku napiso preko njega