Ma to mjerenje buke od strane proizvođača ventova je jako diskutabilno . Imam ove SCYTHE Glide Stream, 140mm, 1200 okr./min ventilatore , koji rade cca 30 dBA buke ,a ovaj kao 36 dBA . Razlika nebo i zemlja (mislim Scythe puno tiši u stvarnosti u odnosu na brojeve mjerenja). Je ako su u COOLERMASTER-u mjerili s 15 m udaljenosti . Uglavno , požalio šta sam bacio novce .
Tu si u pravu. Ako nema definiran standard u kojim uvijetima se mjeri može svatko kako mu odgovara. Može biti slučaj da si dobio i takav primjerak koji je malo glasniji od prosijeka jer su i na overclockers izmjerili 36 dBA, iako mi nije jasno baš toliko odstupanje. Primjetio sam da kod nekih tipova nosaća ventilatori s vremenom imaju sve višu buku. Npr sleeve bearing ventilator kad sam uzeo totalno tih nemožeš vjerovat, ali nakon nekog perioda ot tipa neke tri godine postao je dobrano glasan. Ovaj Coolermaster ima POM bearing koji bi trebao biti dosta bolji. Kad smo kod toga nije mi ni palo napamet sa taj scythe nebi smio stavljati horizontalno jer će se brzo uništiti.