Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.679.352
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
Texpi kaže...

Hoće.

ivan7 kaže...

Koje je po vama bolje kuciste NZXT H440 ili fractal define r4?

Isplati li se ovo uzeti https://www.alzashop.com/nzxt-h440-matt-black-red-d2262665.htm

Fractal Define R4 je puno kvalitetniji nasuprot NZXT.

PUNO KVALITETNIJI od H440? daj molim te budi ozbiljan

12 godina
Vodič za odabir kućišta

Vidio sam oba uživo, FD mi ipako malo izgleda kvalitetnije. Možda je samo stvar osobnog ukusa, NZXT mi nikako nije legao.

0 1 hvala 0
16 godina
Vodič za odabir kućišta

Osim fizickog izgleda koje jos prednosti tj mane ima fracatl? (osim cijene jer je jeftini 100-tinjak kuna)

0 0 hvala 0
12 godina
Vodič za odabir kućišta

fractal doista odaje dojam kvalitetnijeg kućišta - također sam vidio jednog i drugog (doduše kod mene su u izboru bili fractal arc i nzxt s340) i nzxt mi je bio više nekako plastičan

fractal je nekako i čvršći, stranice su deblje i teže, no sve je to više manje stvar osobnog mišljenja

vjerujem da su kvalitetom podjednaki, a ne znam ni što bi ta "kvaliteta" i razlika u njoj trebala podrazumijevati u toj klasi, da bi mogli reći koji je kvalitetniji

s druge strane fractal je i dosta jeftiniji, pa moj glas ide njemu

Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
ivan7 kaže...

Osim fizickog izgleda koje jos prednosti tj mane ima fracatl? (osim cijene jer je jeftini 100-tinjak kuna)

fractal ima više mjesta odozada za cable management

ima i s donje strane veći otvor s filterom, pa možeš s donje strane staviti još jedan vent (odmah do napajanja) ili veće napajanje

fractal ima malo klimave nosače za hdd, klimav mu je i donji filter za zrak, pa treba paziti da ne isklizne - ovo bi valjda bila "nekvaliteta" - za nzxt ne znam jel ima sličnih nedostataka jer ga nisam koristio

meni osobno kod tog fractalovog modela smeta izostanak gornjeg filtera, makar kad staviš ventove da pušu van, prašina ne bi trebala smetati

nzxt ima poklopac iznad napajanja, koji nema neke svrhe osim pokrivanja kablova i stvarno lijepo izgleda

također ima i hub za osam ventilatora što fractal nema i korisno je kad matična nema dovoljno headera za ventove

nzxt ima četiri ventilatora, no zato nema mogućnost ugradnje dvd-a - fractal, ako se ne varam ima tek dva ventilatora (alimožeš dodati još četiri, kao i kod nzxt-a još dva s gornje strane) i nzxt-ovi su koliko čujem daleko bolji

također nzxt ima i vlastito led osvjetljenje, koje fractal nema

problem bi kod nzxt-a mogao biti s većim napajanjima, obzirom na relativno mali otvor s filterom

teško se sad sjetiti drugih razlika, pa ako te još što zanima pitaj

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 14:28 (picajzla0707).
12 godina
ivan7 kaže...

Najbolje si pogledaj ovaj video review, podjednaki su ovisno tko sto vise preferira. samo sto je ovdje rijec o r5.

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Najbolje mid kuciste do 200kn?

Gledao sam u centru Xigmatek Mach(prednji 3.0,2 ugradjena fana) ali izgleda da su ga tokom izbrisali iz ponude tj stranice s njim vise nema

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 12:38 (Darkensync).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Darkensync kaže...

Najbolje mid kuciste do 200kn?

Gledao sam u centru Xigmatek Mach(prednji 3.0,2 ugradjena fana) ali izgleda da su ga tokom izbrisali iz ponude tj stranice s njim vise nema

Ako mozes dodas jos 200 i kupis z3 plus.Imas 3.0 usb i dobijes 4 fana.Mislim da se za tu lovu isplati.Meni je samo zao bilo sto nisu imali u bijeloj boji kad sam kupovao 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 14:41 (Xperiax1).
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Tih 200kn sam vec nadodao na grafu,tako da mi je 250kn max

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 15:56 (Darkensync).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Darkensync kaže...

Tih 200kn sam vec nadodao na grafu,tako da mi je 250kn max

Sharkoon VG4-V ili VG4-S ili VS4-V ili VS4-S.

12 godina
Vodič za odabir kućišta

Sharkoon koje je predloženo ili Ximgatek mach za 239

0 0 hvala 1
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Kupujem novu grafičku (Sapphire AMD Radeon VAPOR-X R9 280X 3G) pa bih uzeo i kučište, sviđa mi se ovo Thermaltake Chaser MK-I  pa me zanima dal je ok za tu grafičku ili ima boljih za tu cijenu. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vijci za kučište

Dobio sam od frenda kučište Aerocool GT,što je za moje potrebe sasvim dovoljno.Imam jedan mali problem.Kučište ima na sebi nekakve "izbočine" ili "brdašca" gdje se šarafi matična ploča,te 2 utora za one zlatne distancere (stavljaju se ovisno o matičnoj).E sad jedno pitanje, imam 2 distancera sa jednog starog kučišta,ali su malčice viši nego ova "brdašca".U ta "brdašca" idu samo šarafi,jer sam probao sa jednom starom pločom koja je jednake veličine kao i nova,a kad je se zašarafi  I/O taman sjedne u pločicu.Dakle pitanja su sljedeča:
Da li da podloške stavim ispod šarafa na matičnoj,ili i iza matične na ta "brdašca" ili nema potrebe(možda dobijem 1/2 mm visini)?

Da li če smetati to što su distanceri cca. 1/2 mm viši(mada sjedne odlično i stara AGP grafa u utor,ili postoje manji distanceri,i ako da gdje ih se može kupiti?

Ne želim "spaliti" matičnu,pa me zanima da li su ova "brdašca" sa rupama za šarafe sama po sebi OK (ploča ne leži na stranici) ili da za svaki slušaj stavim podloške i ispod ploče?Pod svaki šaraf na ploči ču sigurno staviti.Dakle,kučište je dobiveno,ima još garanciju iz dučana, ali frend kaže da se ne sječa nikakvih distancera i podložaka za šarafe.Stiglo je uz kučište 6 šarafa za spajanje ploče,4 šarafa za HDD,4 šarafa za optiku i 4 šarafa za vent.za kučište.

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vijci za kučište

Na recenziji malo naprednijeg, ali uglavnom jednakog kućišta kažu: 

"Installing the motherboard into the case is a very simple process. Stand-offs aren’t required in this particular model, meaning you can put the motherboard straight in and screw it down into place."

, tako da onda vjerojatno ne trebaš stavljti odstojnike.

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Gledam malo kućišta i CM 690 III mi izgleda super.

Zanima me koji su nedostatci ovog kućišta ako ih ima (osim malo više cijene) i da li imate koju alternativu za preporuku(da je jeftinije malo)?

Bitne stvari kod kućišta su mi ovim redosljedom:

-Laka zamjena HDDa

-Da stane bar 1 ssd i 3-4hdda

-Da stane GPU od bar 30ak cm

-Da se napajanje stavlja na dno s usisom od dolje a ne iz kućišta.

-Da je pristojnog dizajna i bez rasvijete. (Ne smeta ako je signalna žaruljica samo da nije agresivno tipa na ventilatorima itd jer smeta)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
axos kaže...

Gledam malo kućišta i CM 690 III mi izgleda super.

Zanima me koji su nedostatci ovog kućišta ako ih ima (osim malo više cijene) i da li imate koju alternativu za preporuku(da je jeftinije malo)?

Bitne stvari kod kućišta su mi ovim redosljedom:

-Laka zamjena HDDa

-Da stane bar 1 ssd i 3-4hdda

-Da stane GPU od bar 30ak cm

-Da se napajanje stavlja na dno s usisom od dolje a ne iz kućišta.

-Da je pristojnog dizajna i bez rasvijete. (Ne smeta ako je signalna žaruljica samo da nije agresivno tipa na ventilatorima itd jer smeta)

Sve sto si nabrojao ima z3 plus.

13 godina
Vodič za odabir kućišta

axos

Dobro kuciste gledas, ali je vec u godinama i dosta je precijenjen. Trenutno za tu cijenu dobis Fractal Define R4 ili R5, a kuciste u rangu CM-a po opremi bio bio Z3+ ili R1 (na oba mozes iskljuciti led svjetlo od ventilatora tako da te ne smeta). Z3+ & R1 posjeduju sve sto trebas, jedino sto je cjelokupna kvaliteta izrade na nivou ispod, posto CM ima dosta cvrscu konstrukciju, stranice medjutim to ni ne igra toliko ulogu osim ako se planiras nabacivati s kucistem :)

Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)

0 0 hvala 1
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Hvala na savjetima. Zalman z3+ i r1 mi izgledaju dosta lošiji od cm 690, ali je i cijena dosta niža. S druge strane define r4 bi mogao biti dobar izbor. Nudi što i cm 690 plus zaštitu od buke (iako neznam koliko je to djelotvorno), i bolji puno bolji izgled. Define r5 mi je malo pre skup a i ne vidim da nudi neke bitne prednosti nad r4.

Edit: kakva je kvaliteta izrade r4 ako ga netko ima? Dosta premještam kućište i mjenjam komponente pa volim da je malo masivnije jer kad se struktura malo iskrivi problem je vratiti stranicu na mjesto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 16:59 (axos).

0 0 hvala 0
14 godina
axos kaže...

Hvala na savjetima. Zalman z3+ i r1 mi izgledaju dosta lošiji od cm 690, ali je i cijena dosta niža. S druge strane define r4 bi mogao biti dobar izbor. Nudi što i cm 690 plus zaštitu od buke (iako neznam koliko je to djelotvorno), i bolji puno bolji izgled. Define r5 mi je malo pre skup a i ne vidim da nudi neke bitne prednosti nad r4.

Edit: kakva je kvaliteta izrade r4 ako ga netko ima? Dosta premještam kućište i mjenjam komponente pa volim da je malo masivnije jer kad se struktura malo iskrivi problem je vratiti stranicu na mjesto.

Mislim da ovo sve govori kakve je kvalitete 

• Net weight: 12.3 kg
http://valid.canardpc.com/2gp8dx
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Dobar dio otpada na izolaciju, a i ne znaći da su spojevi dobri itd. Iako ne vjerujem da bi za 700+kn napravili nešto loše.

0 0 hvala 0
12 godina
axos kaže...

jako dobra, mene je arc 2 mini strašno iznenadio i oduševio upravo tom masivnošću i osjećajem da sam kupio tenk, a ne kućište

a r4 je mislim slične konstrukcije

14 godina
picajzla0707 kaže...

jako dobra, mene je arc 2 mini strašno iznenadio i oduševio upravo tom masivnošću i osjećajem da sam kupio tenk, a ne kućište

a r4 je mislim slične konstrukcije

Hvala! To volim. Kakvo je to kučište ako se iskrivi kad se cura nasloni na njega. Sad bi netko rekao nema se ona što naslanjati na njega. Al to su žene i nema pomoći.

Ujutro uzimam! Još da nađem mobo i cpu i sve je spremno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 23:06 (axos).
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Nitko nema kučište define r4 pearl black bez prozora odim extreme digitala. I sad vidim tu da su iskustva s njima katastrofalna.

0 0 hvala 0
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Protegni se do R5 onda, a sto se tice ovog prvog mislim da ovo dovoljno govori o njegovoj cvrstoci s obzirom da su stranice cesto najslabija tocka kucista.   

Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 14:51 (zober).

0 0 hvala 0
14 godina
Pa ovo je mocnije od stita kapetana amerike xD. Ipak ide r5 u drugom ducanu.
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Hvala svima na sugestijama. Evo stiglo je kućište ima 2 dana pa da se odužim recenzijom.

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/fractal-design-define-r5-recenzija/226352.aspx?page=0&jumpto=4675492&sort=asc&view=flat

2 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Pozdrav, jel i dalje vrijedi ona lista na prvom postu za kucista do 200 i 300kn ili je izaslo nesto novo i bolje :D

Siky1234
14 godina
Siky1234 kaže...

Pozdrav, jel i dalje vrijedi ona lista na prvom postu za kucista do 200 i 300kn ili je izaslo nesto novo i bolje :D

Mislim da ti je to više manje to pošto nije bilo nekih bitnih promjena u zadnje vrijeme, pogotovo u nižem segmentu tržišta.

12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Moze preporuka kucista do 500kn, izgled je potpuno nebitan jer stoji ispod stola i ne vidi se, ali zato mi je bitno da moze dobro utisati komponente.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razor1234 kaže...

Moze preporuka kucista do 500kn, izgled je potpuno nebitan jer stoji ispod stola i ne vidi se, ali zato mi je bitno da moze dobro utisati komponente.

Fractal Core 2300 - 440kn

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice