Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.679.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
toxic kaže...
athlon64 kaže..

za moj ukus estetski odvratno. Dalje ne želim ni gledat. Nije mi jasno zasto ti je problem pricekat kad se radi o kucistu. To kupiš i imaš GODINAMA. Pricekaj r4 i imaj lijepo nečujno i hladno kuciste. Kvaliteta izrade mu je takoder za 10.

Also ako ti se izdvaja 1100kn imas corsair obsidian 550D koji je isto vrhunski izoliran. Baci oko.

vidiš kako se ukusi razlikuju.. meni se ne svidaju ta jednolicna kucista.. Samo crno nista drugo.. unutra ti ionak rijetko tko gleda , dok je vanjština meni bitnija..

da bar imaju malo neke boje ili nesto... pa ne zelim sve crno :(

A to su sad stvarno ukusi nemamo tu o cemu pričat. Ja volim šta jednostavnije i šta manje upadljivo. Ovaj LC power je za mene kič. Btw od fractala mozes kupit titanium grey verziju s prozorom. Tako da bi ti to možda bilo malo zanimljivije.

Problem je što su sve kucista s dobrom izolacijom kucista jednostavnog stila i profesjonalnog izgleda. Dok su sve gejmerska kucista u bojama s raznim điđama koje ti voliš al to ti je sve otvorenog tipa krcato ventilatora spremno da ubacis zrakom hlađen 3-way sli unutra. Ne pada mi na pamet ništa između. Pogledaj antec p280, corsair 550D , to su sve kucista s vrhunskon izolacijom a sva su ti crna jednostavna kutija xd.

http://images17.newegg.com/is/image/newegg/11-352-023-Z11?$S300W$

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 11:17 (athlon64).
17 godina
athlon64 kaže...

A to su sad stvarno ukusi nemamo tu o cemu pričat. Ja volim šta jednostavnije i šta manje upadljivo. Ovaj LC power je za mene kič. Btw od fractala mozes kupit titanium grey verziju s prozorom. Tako da bi ti to možda bilo malo zanimljivije.

Problem je što su sve kucista s dobrom izolacijom kucista jednostavnog stila i profesjonalnog izgleda. Dok su sve gejmerska kucista u bojama s raznim điđama koje ti voliš al to ti je sve otvorenog tipa krcato ventilatora spremno da ubacis zrakom hlađen 3-way sli unutra. Ne pada mi na pamet ništa između. Pogledaj antec p280, corsair 550D , to su sve kucista s vrhunskon izolacijom a sva su ti crna jednostavna kutija xd.

a cm silencio? cm scout 2?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
15 godina
toxic kaže...
athlon64 kaže...

a cm silencio? cm scout 2?

Koliko znam silencio je priličo dobar sta se tiče izolacije ali tu pogledaj par recenzija jer nisam puno detalja gledao o njemu. Ali on ti je also jednostavnog stila. Scout je otvorenog tipa, tu nemas sta trazit...

17 godina
Vodič za odabir kućišta
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...

A je izgleda da je i on izoliran iznutra. Iako osobno mislim da se radi o load buki, ne moze kuciste imat direktan otvor za zvuk ( na krovu di su ventilatori) i ostat nečujno u idleu. Neznam koliko ti je tocno bitna tišina ali ja tu tražim perfekciju, tj ne želim znat da mi pc radi kad seeda preko noći dok spavam tu. A za to je neprihvatljivo imat it jedan direktan otvor, osim onaj usmjeren prema zidu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 11:41 (athlon64).
17 godina
athlon64 kaže...
toxic kaže...

A je izgleda da je i on izoliran iznutra. Iako osobno mislim da se radi o load buki, ne moze kuciste imat direktan otvor za zvuk ( na krovu di su ventilatori) i ostat nečujno u idleu. Neznam koliko ti je tocno bitna tišina ali ja tu tražim perfekciju, tj ne želim znat da mi pc radi kad seeda preko noći dok spavam tu. A za to je neprihvatljivo imat it jedan direktan otvor, osim onaj usmjeren prema zidu.

a niš budem otišao u links tamo cu uzet nesto sto m ise svidi.. javim sto sam uzeo..

e idle mi je bitna jako..

15 godina
toxic kaže...
athlon64 kaže...
toxic kaže...

a niš budem otišao u links tamo cu uzet nesto sto m ise svidi.. javim sto sam uzeo..

e idle mi je bitna jako..

Ok ali poprilicno je vjerojatno da ces falit, ja sam bia u linksa neki dan i nema nista dobro izoliranog. Na tvom mjestu nebi tako neoprezno i brzo birao kuciste.

EDIT: pogotovo ako ti je idle bitan, onda moras nac nesto sta nema ni jedan direktan otvor koji nije izoliran a usmjeren prema tebi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 11:57 (athlon64).
17 godina
athlon64 kaže...

Ok ali poprilicno je vjerojatno da ces falit, ja sam bia u linksa neki dan i nema nista dobro izoliranog. Na tvom mjestu nebi tako neoprezno i brzo birao kuciste.

EDIT: pogotovo ako ti je idle bitan, onda moras nac nesto sta nema ni jedan direktan otvor koji nije izoliran a usmjeren prema tebi.

pa uzet cu tak nesto.. taj silencio mozda corsair kojeg si mi preporucio.. ja kuciste vec trazim jako dugo ali ima ih toliko meni lijepih da ne znam sto bi..

15 godina
toxic kaže...
athlon64 kaže...

pa uzet cu tak nesto.. taj silencio mozda corsair kojeg si mi preporucio.. ja kuciste vec trazim jako dugo ali ima ih toliko meni lijepih da ne znam sto bi..

Ako nades 550D ili silencio s njima neces pogriješit. Ali u linksa u Splitu nema ni jednog ni drugog. Mozes narucit naravno...

15 godina
toxic kaže...

btw.. naletio sam na nesto jeftino

http://www.lilireviews.com/lc-power-gaming-971b-infiltrator/

daj mi reci.. gledam to kuciste i po nekim mojim kriterijama bi bilo okey.. da li je to kucite u redu ili?

a ova slika mi se posebno svida gdje mogu doci bez skidanja maticne sa kuciste do cpu hladnjaka i promijeniti ga :)

To kuciste dolazi bez ventova , tak da po meni bas nije OK , a i izgled mi nije po mom ukusu !

Si si pogledao novi Silencio 650 koji je stigao i kod nas ! Sluzbena stranica !

- dolazi s 3 x 120mm ventovima koje mozes podesavat pomocu ugrađenog fan kontrolera između 700 i 1200 rpm-a !

- naravno , zvucna izolacija

- odlican cable managment

- dual boot sistem ...

Meni je prekrasan SilverStone Raven RV01 , kod nas se cijena krece od 1.280KN !

OVDJE imas jedan opsezan review ak te zanima !

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...

To kuciste dolazi bez ventova , tak da po meni bas nije OK , a i izgled mi nije po mom ukusu !

- dolazi s 3 x 120mm ventovima koje mozes podesavat pomocu ugrađenog fan kontrolera između 700 i 1200 rpm-a !

- dual boot sistem ...

Uzeo sam CM Silencio 650 upravo sve sklopio

15 godina
toxic kaže...
Haf932 kaže...

- dual boot sistem ...

Uzeo sam CM Silencio 650 upravo sve sklopio

Super, ja sam bas gledao recenzije i famozno je kuciste. Jel mozes pls bacit par dobrih slika u "slike vaseg hw-a"

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 20:39 (athlon64).
17 godina
athlon64 kaže...

Super, ja sam bas gledao recenzije i famozno je kuciste. Jel mozes pls bacit par dobrih slika u "slike vaseg hw-a"

evo stavio sam pa vidi.. ako imas neku ideju što da napravim sa cmom javi.. također ako imaš neko rješenje popunjavanja praznih rupa gdje se nalaze diskovi bilo bi super... jedna od opcija je da stavim još par diskova :)

15 godina
Vodič za odabir kućišta

Pa covjece izvadi gornji kavez i prebaci diskove dole, dobit ces bolji airflow. I po kojoj logici ti ventilator na podu kucista izvlaci zrak? Pa toplina se diže...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

Pa covjece izvadi gornji kavez i prebaci diskove dole, dobit ces bolji airflow. I po kojoj logici ti ventilator na podu kucista izvlaci zrak? Pa toplina se diže...

ma okrenuo sam ga ja poslije..

15 godina
toxic kaže...
athlon64 kaže...

ma okrenuo sam ga ja poslije..

Aha,dobro, al ja bi definitivno izvukao kavez ako ti ne treba. A koliko vidim imas i hot swap ladice male unutra pa...

17 godina
athlon64 kaže...

Aha,dobro, al ja bi definitivno izvukao kavez ako ti ne treba. A koliko vidim imas i hot swap ladice male unutra pa...

poslušao sam te, i definitnvo je airflow puno bolji..

ali ima jedan problem ta fora sa dual boot switchom je pogreška :(

npr ako stavim na hot swap 2 diska.. i ako mi je switch na broju 1 ocitava mi samo disk 1. znaci ne mogu mi radit oba diska nego samo 1 kada su pristekani na to.. zatim sam jedan disk stavio naprijed gdje takoder ima hot swap pa sam si tako slozio..

Ali ima drugi problem, kuciste ne izolira dobro izolaciju hddova.. znaci njihova vibracija se prenosi na kuciste i cuje se onaj sum koji me iritira.. Doduđe na xaseru je on bio jos veci ali sada kada mi je sve puno tiše ocekivao sam da i taj dio bolje riješe...

15 godina
toxic kaže...
athlon64 kaže...

poslušao sam te, i definitnvo je airflow puno bolji..

ali ima jedan problem ta fora sa dual boot switchom je pogreška :(

npr ako stavim na hot swap 2 diska.. i ako mi je switch na broju 1 ocitava mi samo disk 1. znaci ne mogu mi radit oba diska nego samo 1 kada su pristekani na to.. zatim sam jedan disk stavio naprijed gdje takoder ima hot swap pa sam si tako slozio..

Ali ima drugi problem, kuciste ne izolira dobro izolaciju hddova.. znaci njihova vibracija se prenosi na kuciste i cuje se onaj sum koji me iritira.. Doduđe na xaseru je on bio jos veci ali sada kada mi je sve puno tiše ocekivao sam da i taj dio bolje riješe...

Pa meni ne pada na pamet kako bi taj switch drukcije radio nego da kad je u poziciji 1 radi prvi disk a kad je u poziciji 2 jedan disk se gasi a drugi radi, to ti moze bit korisno za gasenje diskova u windowsima i mozes disk za backup drzat u hot swap ladici pa ga palit samo kad ti treba. Ali sta se tice operativnih sustava to vjerojatno funkcionira tako da na jednog dignes jedan os a na drugog drugi OS i kad ugasis PC prebacis se s jednog na drugog i digne ti se drugi OS. 

15 godina
toxic kaže...

Pa sta nema one antivibracione gumice na HDD ladicama ? Malo mi je to cudno , jer u mojem daleko starijem Haf-u nist ne vibrira !

Music As A Weapon !!
15 godina
Vodič za odabir kućišta

A koje diskove imas, blackove je tesko izolirat iako nebi se trebali cuti oni ni vibracije. Mozes jedino nabavit one scythe kutijice u koje stavis diskove i onda ih stavis u 5.25 ladice.To bi trebalo pomoc. Samo sam zaboravio kako se zovu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Ja ima Blacka i nemam nikakvih vibracija ! Evo link ta te HDD silencere !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Zna li itko jeli moguće kupiti kod nas kućište HAF XB ATX. Kućište mi se čini predobro

It's hardware that makes a machine fast. It's software that makes a fast machine slow.

0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Kod nas ga jos nema !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

A koje diskove imas, blackove je tesko izolirat iako nebi se trebali cuti oni ni vibracije. Mozes jedino nabavit one scythe kutijice u koje stavis diskove i onda ih stavis u 5.25 ladice.To bi trebalo pomoc. Samo sam zaboravio kako se zovu.

vibracije su mi nepodnošljive cujim taj šum i to me iritira pogotovo što znam od cega dolaze..

imam dva hitachija po 500gb.. gumice nema..

btw. kada sam maknuo hdd tray onaj koji si mi ti preporucio da maknem i stavio na ove dolje buka je pocela.. na onom hdd trayu je ta buka minimalna..

vrlo vjerovatno zbog sarafa koji je direktno spojen na taj dolje fiksni hdd tray.. a puno mi lijepse ovako izgleda nego ono prije..

Sto da napravim po tom pitanju??

16 godina
Vodič za odabir kućišta

Malo odvidaj šarafe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...

vrlo vjerovatno zbog sarafa koji je direktno spojen na taj dolje fiksni hdd tray.. a puno mi lijepse ovako izgleda nego ono prije..

Dal bi se dalo preko toga sarafa stavit prvo nekakva gumica , pa da ga onda zasarafis ?

Music As A Weapon !!
17 godina
zzz kaže...

Malo odvidaj šarafe.

Haf932 kaže...
toxic kaže...

Dal bi se dalo preko toga sarafa stavit prvo nekakva gumica , pa da ga onda zasarafis ?

Evo slike da vidite točno o cemu govorim. Ja mislim da mi taj šaraf prenosi vibracije na kuciste??

slika u punoj velicini je ovdje :

http://content.hwigroup.net/images/products/xl/152266-3.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 17:00 (toxic).
15 godina
toxic kaže...
athlon64 kaže...

vibracije su mi nepodnošljive cujim taj šum i to me iritira pogotovo što znam od cega dolaze..

imam dva hitachija po 500gb.. gumice nema..

btw. kada sam maknuo hdd tray onaj koji si mi ti preporucio da maknem i stavio na ove dolje buka je pocela.. na onom hdd trayu je ta buka minimalna..

A vidi, gornji kavez je vjerojatno dodavao cvrstocu i utisavao vibracije. Ja nisam imao 7200rpm disk u pc-u preko godinu dana pa sam zaboravio kako to melje :) , Najbolje ti je nabavit neki hdd silencer, nisu ti skupi oni. Iako mi nije jasno da su lose rijesili kavez za diskove...

15 godina
Vodič za odabir kućišta

Ima disk silencera , al on se montira u 5.25" , tak da mu onda 3.5" HDD kavezi netrebaju !

@toxic

Dal mozes na slici oznacit koji je to saraf ( iako sumnjam na jednoga koji bi to mogao biti ) ! Nesto cemo vec smislit !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Haf932 kaže...

Ima disk silencera , al on se montira u 5.25" , tak da mu onda 3.5" HDD kavezi netrebaju !

@toxic

Dal mozes na slici oznacit koji je to saraf ( iako sumnjam na jednoga koji bi to mogao biti ) ! Nesto cemo vec smislit !

oznaci sam crvenu kocku dolje desno na slici :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice