Na toga sam i sumnjal ! Kakav propust od CM-a , u danasnja kucista ugrađivat HDD ladice bez anntivibracionih gumica
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima disk silencera , al on se montira u 5.25" , tak da mu onda 3.5" HDD kavezi netrebaju !
@toxic
Dal mozes na slici oznacit koji je to saraf ( iako sumnjam na jednoga koji bi to mogao biti ) ! Nesto cemo vec smislit !
Ovako nesto cu si ubacit kad mi dode fractal r4 i onda skroz maknit kavez za diskove.
Na toga sam i sumnjal ! Kakav propust od CM-a , u danasnja kucista ugrađivat HDD ladice bez anntivibracionih gumica
Ja u principu nisam uopce dobio tiše kučište, dobio sam samo bolji cm sa njime... A pazi ima taj vrag protiv buke ali stari moj baš zuji kuciste ne od ventova nego od hardova zuuuuuuuuuuuuzuuuuuuuuuuzuuuuuuuuuuuuuuuu.... :(
A i taj dual boot switch hebo ko to smislio te ga hebo... WOW imam sd citac kartice :( jbte covjek ocekuje tiho kuciste.. a dobije k u zube.. još se zove silencio :)
Posto je kod tebe par dana , si razmisljao da ga vratis i uzmes neko drugo ?
Posto je kod tebe par dana , si razmisljao da ga vratis i uzmes neko drugo ?
nisam- kuciste mi se sviđa.. da mogu nekak tu vibraciju svest na minimum bilo bi super..
još mislim da ti hot switchovi takoder prenose vibracije na kuciste.. jedan hard mi je spojen preko toga
Pozdrav ljudi, tražim kućište za kojih 600kn, max 700kn, preko toga ne želim ići
Po mojim nekakvim zamislima trebalo bi biti kvalitetno napravljeno, da ima ok airflow sa filterima za ventove (broj ventova nije bitan, lako kupim kasnije), da nije bučno, da se kablovi lijepo daju "sakrit" i da ima dobro riješeno montiranje diskova, da ne vibriraju. Nadam se da takvo kućište postoji za tu cijenu
Već sam dobio odgovor, idem malo pogledati ta kućišta pa javim da li treba dalje tražiti ili ne
gdje mogu kupit taj fractal da odmah odem po njega?? ma neda mi se uopce cekat..
daj mi neko dostupno kuciste za koje necu pozalit niti kune da ga odem kupit i bok..
A najbolje ti je pokusat ga narucit iz slovenije, gore ga imaju:
http://www.mlacom.si/iskalnik?trgovina=on&cat=&q=fractal
Kod nas bi trebao bit kroz 2 tjedna. Ako ti se baš ne ceka mozes uzest fractal define r3 što je starija verzija njega, isto jako dobro i jaaako dobro izolirano ali nešto uže, ne možeš micat hdd kaveze, podrzava 120mm a ne 140mm ventove i sistem za filtriranje prednjih ventova je nešto lošiji:
http://www.protis.hr/products/details/kuciste-fractal-design-define-r3-black-pearl/49315
Također imaš definne XL što je fulltower verzija navedena 2 kejsa. Isto fantastican i pun izolacije ali za moj ukus prevelik. Ja bi ti savjetovao da malo pricekas r4
http://www.protis.hr/products/details/kuciste-fractal-design-define-xl-black-pearl/49310
Ako budes narucio iz Slovenije javi, ako je cijena i postarina ok mozemo uzest 2 i podijelit.
I ja sam zainteresiran za to kuciste i vec dulje vrijeme trazim najjeftiniju trgovinu. Ispada da je njemacki mindfactory najjeftiniji. R4 kod njih kosta ispod 100€ ! Trenutno ga nema u ponudi jer je glavni uvoznik FractalDesigna za njemacku trenutno u stecaju...
Austrija ima cijene otprilike iste kao i Slovenija.
Ali ipak je najveci problem dostava i naravno carina. Ima li itko kakva saznanja u vezi carine i dostave nakon 1.7.2013?
Naravno, to sve u slucaju da R4 u HR nece jos dugo (ili uopce) doci.
Ma doci ce kod nas , kao i svi ostali Fractal modeli , samo je pitanje vremena !
64 kaže...
I ja sam zainteresiran za to kuciste i vec dulje vrijeme trazim najjeftiniju trgovinu. Ispada da je njemacki mindfactory najjeftiniji. R4 kod njih kosta ispod 100€ ! Trenutno ga nema u ponudi jer je glavni uvoznik FractalDesigna za njemacku trenutno u stecaju...
Austrija ima cijene otprilike iste kao i Slovenija.
Ali ipak je najveci problem dostava i naravno carina. Ima li itko kakva saznanja u vezi carine i dostave nakon 1.7.2013?
Naravno, to sve u slucaju da R4 u HR nece jos dugo (ili uopce) doci.
Morao bi doc kod nas svaki cas, uzimam isti sekund jednog kad dođe. Poslao sam mail sluzbeno fractalu, rekli su da taman otvaraju jos jednog dobavljaca za svoje preoizvode prema Hrv i da ce jako skoro novi proizvodi bit dostupni. A i sam msan je rekao da im se iduci tjedan javim da bi trebali imat informacije o dolasku. Meni nije tolika prisa pa cu ga picekat kod nas i nadat se 800kn za black verziju bez prozora.
EDIT: toxic ja sam ti lijepo rekao da je r4 provjereno tih i da ako njega pricekas uz malo truda mozes bit siguran u noiseless konfu. A silencio je bio rizik...
Ako se kome ide do Brežice u sloveniji (10 min od Zg-a) ovakve su vam informacije o nabavci:
Pozdrav,
U Zagreb ne pošiljamo, ali može se poslati na poštu u Brežice kod nas. To je skoro na granici pa ljudi dolaze iz zagreba, to vam je 10minuta.
U tom primeru cijena je 118eur + 4 eura poštnine. Ukupno 122eur i plati se na pošti u Brežicah kad se preuzima paket.
Pozdrav,
Grega
Mlacom
EDIT: toxic ja sam ti lijepo rekao da je r4 provjereno tih i da ako njega pricekas uz malo truda mozes bit siguran u noiseless konfu. A silencio je bio rizik...
Silencio 650 je dobio bolje ocjene od r4 u skoro svakom reviewu koji sam našao na netu.. Ne vjerujem da je fractal r4 tiše kuciste
Primjer:
http://www.techpowerup.com/reviews/Fractal_Design/Define_R4/6.html
http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/Silencio_650D/6.html
Ja nemogu naci što to fractal r4 ima a silencio 650 nema?
Silencio 650 je dobio bolje ocjene od r4 u skoro svakom reviewu koji sam našao na netu.. Ne vjerujem da je fractal r4 tiše kuciste
Primjer:
Onda imas stvarno bucne diskove xd. Napisat cu ja recenziju domacu kad ga kupim...
Primjer:
Onda imas stvarno bucne diskove xd. Napisat cu ja recenziju domacu kad ga kupim...
Pa i jesu bučni... jbte gledam kučište mi ima gumice na nogicama i baš je mekano ... probo sam jucer diskove i bucan je samo ovaj koji je ustekan na hot swap :) a cak nije niti primaran..
budem pogledo još što mogu napravit po tom pitanju :(
Ma ti bi se u stvari trebao riješit tih diskova, uzest jednog wd green-a i SSD za OS. Mislim pogledaj koji setup imas a nema ssd-a unutra :/
Ma ti bi se u stvari trebao riješit tih diskova, uzest jednog wd green-a i SSD za OS. Mislim pogledaj koji setup imas a nema ssd-a unutra :/
imo sam ocz agility III 120gb i prodo sam ga jer mi nije ništa koristio :) ali slažem se da bih trebao nabaviti par diskova od 1tb i to nekih tihih samo neznam kojih tocno..
imo sam ocz agility III 120gb i prodo sam ga jer mi nije ništa koristio :) ali slažem se da bih trebao nabaviti par diskova od 1tb i to nekih tihih samo neznam kojih tocno..
Sta hoces rec da nisi osjetio razliku između performansi ssd-a i diska? A gdje nabavljaš droge?
Sta hoces rec da nisi osjetio razliku između performansi ssd-a i diska? A gdje nabavljaš droge?
ne da nisam osjetio razliku nego je meni u onome što ja radim to nepotrebno..
da li mi je tih par sekundi prije ucitao igru ili windowse zaboli me tuki.. takoder me zaboli tuki sto mi neku aplikaciju otvori koju stotinku prije a ono da otvara 120 aplikacija odjednom mi takoder netreba :).. Znaci ssd koji sam kupio sam prodo jer u mom svakodnevnom radu za racunalom nije bio tolko potreban.. ne drogiram se sorry :)
Ovo je prvi put da cujem kako netko nije ozbiljno profitirao od kupnje ssd-a. Ali dobro, tvoj izbor :) , meni je zamjena wd black.a kingston hyperx-om bila upgrade koji mi je donio najvise performansi među svim uupgrejdima koje sam na pc-u napravio u zadnje 3 godine.
Ovo je prvi put da cujem kako netko nije ozbiljno profitirao od kupnje ssd-a. Ali dobro, tvoj izbor :) , meni je zamjena wd black.a kingston hyperx-om bila upgrade koji mi je donio najvise performansi među svim uupgrejdima koje sam na pc-u napravio u zadnje 3 godine.
iskreno ssd kada bih opet nabavljo moro bi imat minimalno 240gb ali minimalno a tako nešto je cak i meni trenutno skupo :)
jbte.. 120gb sam napunio sa par aplikacija itd... i sta onda imam?? opet kada palim film ili igru sa hdd-a pocne zujat bezveze.. tako da nisam profitirao onolko kolko sam mislio da cu profitirat..
iskreno ssd kada bih opet nabavljo moro bi imat minimalno 240gb ali minimalno a tako nešto je cak i meni trenutno skupo :)
jbte.. 120gb sam napunio sa par aplikacija itd... i sta onda imam?? opet kada palim film ili igru sa hdd-a pocne zujat bezveze.. tako da nisam profitirao onolko kolko sam mislio da cu profitirat..
Ja sam izuzetno zahtjevan korisnik i bez obzzira na to imam 40gb slobodnog na 120gb ssd-u. Ne instaliram igre na njega doduse (samo bf3). 2. stvar da kupis wd green-a nebi znao da je poceo zujat kad upalis film :D
Ja sam izuzetno zahtjevan korisnik i bez obzzira na to imam 40gb slobodnog na 120gb ssd-u. Ne instaliram igre na njega doduse (samo bf3). 2. stvar da kupis wd green-a nebi znao da je poceo zujat kad upalis film :D
ma tako cu i napravit uzet 2 diska od terabajta a kasnije ubost jedan ssd povecih kapaciteta..
Sad trenutno cekam da mi bude odobren kredit za kupnju nekretnine pa mi ne pada na pamet ništa vise ovaj mjesec.. cujemo se slijedeci :)
ma tako cu i napravit uzet 2 diska od terabajta a kasnije ubost jedan ssd povecih kapaciteta..
Sad trenutno cekam da mi bude odobren kredit za kupnju nekretnine pa mi ne pada na pamet ništa vise ovaj mjesec.. cujemo se slijedeci :)
,samo si rokni 5400rpm modele i neces znat da ih imas.Bar sta se tice wd greenova.
,samo si rokni 5400rpm modele i neces znat da ih imas.Bar sta se tice wd greenova.
ajde daj mi ovdje par diskova koje trebam razmotrit pa ih možda zemem i ovaj mjesec- ne ssdove :)
ajde daj mi ovdje par diskova koje trebam razmotrit pa ih možda zemem i ovaj mjesec- ne ssdove :)
Pa sta se tice storage-a bilo sta od western digitalove "green" serije, provjereno dobri i tihi. Ali nemoj OS na njih!
Namjeravam kupiti novi komp i muci me to da ako kupim kuciste moram zrtvovat grafu i uzet HD 7770 umjesto HD 7850 koja je "duplo" bolja. Kuciste je NO NAME, znam samo da se mogu ugradit 3 venta i mATX ploce :D e sad, da li je bolje uzet jacu grafu sa losijim kuciste ili obrnuto :D u kuciste namjeravam ubacit i 2 venta da malo puse :D i posle kad skupim jos nesto para kupio bih neko kvalitetno kuciste.
Hvala !!
Prvo provjeri dali bi ti mogla HD7850 stati unutra ! Ako stane , onda kupi nju , a poslje lako kupis neko bolje kuciste !
Hvala za pomoc :)
ko zna kada CM pusta novu seriju kucista?
ko zna kada CM pusta novu seriju kucista?
A koji modeli te zanimaju ! Kod nas su nedavno stigli Haf XM , Silencio 650 , Storm Scout 2 !