Raptoxx napanja

poruka: 71
|
čitano: 21.288
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Raptoxx napanja
Don Kihoty kaže...

Silverpower -> Seasonic

Sapphire -> Enermax

Corisar -> Seasonic, CWT

LC-Power -> CWT

Znam da i CWT proizvodi napajanja za corsair zato sam i napisao ~corsair misleći na neka od njih.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
crni11 kaže...

Evo npr. ja sam se dvoumio izmedju Sapphire 420 w i raptoxx 500w, ista im je cijena. Ipak sam se odlucio za raptoxx jel je malo vise wata i nesto vise konektora ima, inace mislim da su ta dva tu negdje po kvaliteti.

Između kojih 420W Sapphire i 500W RaptoxX?

Postoji MODELI, dakle više serija, što nije isto...

Pretpostavljam da kupuješ negdje u BIH pošto u HR nema Sapphire napajanja..

Ali gledajući realno, to napajanje je malo starija serija, jer na Sapphire stranici ga ni nema...

Ali budući da je to Enermax, uzeo bi prije 250W Sapphire nego 650W RaptoxX...

Ali svejedno, 500W RaptoxX, a na 12V railu samo 10A+10A, dok Sapphire vjerovatno ima bar 14A+14A,

razlika u snazi bi bila na strani Sapphirea...

Kome danas treba 60A rail od 3.3V, ili 40A rail od 5V?

Nije ti tako za amperazu, ja sam to bas gledao i raptoxx ti ima 16 A na 12 V izlazu, a imas raptoxx od 600W ima 18 A na 12 V izlazu, a to od 600 w je blizu 400 kn, nije puno skuplje od 500 w samo meni nije trebalo toliko jako. Sapphire sam zamijenio sa Spire, sad sam isao provjeriti bas da vidim. 250 w bi bilo premalo w za moj komp i da je cooler master. Pre velika je razlika 250 i 650

15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
crni11 kaže...

Evo npr. ja sam se dvoumio izmedju Sapphire 420 w i raptoxx 500w, ista im je cijena. Ipak sam se odlucio za raptoxx jel je malo vise wata i nesto vise konektora ima, inace mislim da su ta dva tu negdje po kvaliteti.

Između kojih 420W Sapphire i 500W RaptoxX?

Postoji MODELI, dakle više serija, što nije isto...

Pretpostavljam da kupuješ negdje u BIH pošto u HR nema Sapphire napajanja..

Ali gledajući realno, to napajanje je malo starija serija, jer na Sapphire stranici ga ni nema...

Ali budući da je to Enermax, uzeo bi prije 250W Sapphire nego 650W RaptoxX...

Ali svejedno, 500W RaptoxX, a na 12V railu samo 10A+10A, dok Sapphire vjerovatno ima bar 14A+14A,

razlika u snazi bi bila na strani Sapphirea...

Kome danas treba 60A rail od 3.3V, ili 40A rail od 5V?

Jos da dodam, sad sam otisao na sapphire stranicu i provjerio napajanja. Najslabije sapphire je 650w i stvarno je jako i po amperazi i po svemu samo koja je cijena u pitanju. Mislim da mozes kupiti 3 raptoxxa od 600 za jedan sapphire od 650. Da kupujem nesto tako skupo kupio bi Cooler master ipak iako ga ti nisi dodao na svoju listu

15 godina
protjeran

Cooler master ima neka dobra napajanja u ponodi, a i neka smeća...

Uglavnom, pogledaj na Feniksovoj stranici, samo CM sa 4+ godine jamstva su vrijedna spomena...

Ova druga, isprobao par od 500W, žalost i bijeda...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Uglavnom, pogledaj na Feniksovoj stranici, samo CM sa 4+ godine jamstva su vrijedna spomena...

Do sad sam vidio 5 godina jamstva samo za cooler master, pogledat cu bas u feniksu sta imaju i koje su cijene. Mislim da raptoxx ima 3 god jamstva to mi je isto ok. Ne znam za ovaj moj model raptoxx jeli 2 ili 3 god, znam da je 3 za bolje modele.

15 godina
neaktivan
crni11 kaže...
Don Kihoty kaže...

Do sad sam vidio 5 godina jamstva samo za cooler master, pogledat cu bas u feniksu sta imaju i koje su cijene. Mislim da raptoxx ima 3 god jamstva to mi je isto ok. Ne znam za ovaj moj model raptoxx jeli 2 ili 3 god, znam da je 3 za bolje modele.

Vidio sad. Preskupo je to, cifre idu i do 1500 kn. Ima jedno prihvatljivo od 520 w i kosta 700 kn. U tehnomaxu ima cooler master 520 w za 550 kn i to sam mislio uzeti ali ne pase mi 24 pinski konektor na moj komp a ne moze se odvojiti da bude 20 pinski. Tako sam onda uzeo raptoxx 500 profesional i cooler master hladnjak za procesor za te novce i stisao komp poprilicno i rashladio ga isto

15 godina
neaktivan
crni11 kaže...

Ja sam neki dan kupio Raptoxx pro 500w i jako sam zadovoljan, sve radi kako treba sa mojim dijelovima na kompu i jos prikopcam 2 externa harda koji imaju napajanje preko usb-a i kopiram sa jednog na drugi bez problema, a prije sa napajanjem od 400w nisam mogao koristiti ni jedan externi hard

sad sam tek vidio da si ga kupio neki dan,čuvaj račun

15 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
crni11 kaže...

Ja sam neki dan kupio Raptoxx pro 500w i jako sam zadovoljan, sve radi kako treba sa mojim dijelovima na kompu i jos prikopcam 2 externa harda koji imaju napajanje preko usb-a i kopiram sa jednog na drugi bez problema, a prije sa napajanjem od 400w nisam mogao koristiti ni jedan externi hard

sad sam tek vidio da si ga kupio neki dan,čuvaj račun

Cuvat cu normalno. Imam neugodna iskustva sto se tice kompjutorskih dijelova pa uvjek cuvam i kutije i racune

15 godina
protjeran

To je zato što kupiš, pa tek onda razmišljaš...

Ako gledaš dugoročno, prvo gledaš jamstvo i pouzdanost,

a ako si možeš priuštiti mjenjanje ploče svakih 3-4 mjeseca, kao ja,

onda možeš pogodiniti i akumulatorom, svejedno ti je dali ćeš skuriti ili ne...

Makar ovu ploču planiram imati duže, pravi je dijamant, ne overvolta previše,

i ne buni se (sad sa novim 1.95 BIOS-om su riješili problem sa memorijama).

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

To je zato što kupiš, pa tek onda razmišljaš...

Ako gledaš dugoročno, prvo gledaš jamstvo i pouzdanost,

a ako si možeš priuštiti mjenjanje ploče svakih 3-4 mjeseca, kao ja,

onda možeš pogodiniti i akumulatorom, svejedno ti je dali ćeš skuriti ili ne...

Makar ovu ploču planiram imati duže, pravi je dijamant, ne overvolta previše,

i ne buni se (sad sa novim 1.95 BIOS-om su riješili problem sa memorijama).

pa ne znam sad, ja sam prije imao uvjek jeftina napajanja neka bezveze od 400 w i cjena oko 200 kn. Nikad do sad mi nije riknula maticna. I to jeftino od 400 w je radilo dobro 4 god sve dok nisam ugradio nedavno 2 GB rama, jos jedan hard od western digitala koji navodno malo struje trosi ( green od 800 giga) i jos jednu dvd przilicu, tada vise externi hard nije imao dovoljno struje na usb-u da se pokrene, sad sam to rijesio sa ovim raptoxxom, a za dugotrajnost cemo vidjeti. Pogledao sam garanciju maloprije, dobio sam 2 god garancije, ovi malo jaci raptoxx imaju 3 god

11 godina
neaktivan
Raptoxx napanja

Pozdrav svima :)

Kupio sam Raptoxx napojnu i to RT-500 EBAL

Ono sto nikako ne mogu da nadjem online su ona tri svijetla koja se mogu upaliti i to plavo, zeleno i crveno

Pa s obzirom da sam ovdje naletio čak na forum temu o raptoxx-u zanima me dal neko ima već iskustva 

sa konkretno ovom napojnom i ako da kakva su te obavezno za šta je onaj šalter da šaltam na plavo-zeleno-crveno?

Unaprijed hvala na odgovoru

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice