Raptoxx napanja

poruka: 71
|
čitano: 21.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Raptoxx napanja
Lightning kaže...
Oly_E3 kaže...

Imao sam 750W advenced i mogu reći da taj novopečeni proizvođać ide u dobrom smjeru....

Raptoxx napajanja koliko ja znam su prisutna kod nas barem 7-8 god.
 Ne, nisu 7-8 godina, nego su osnovani 2005. godine (znači ovo ima je 4. godina)
fotoforum.forumotion.net
16 godina
protjeran
Gilbert kaže...

Meni nije jasno o čemu se tu piše? :D

Također me zanima tko vidi razliku između 12.3V i 11.8V na +12V railu, i zanima me tko vidi razliku u ripple od 30mV ptp i 150mV ptp?

Kvaliteta Raptoxx-a se navodno popravila sa drugim OEM-om, samo i dalje nisu konkurentni.

ma ovi forun je luda kuca, zato i dolazin tu
nu, glamac, djava ga odnija
15 godina
neaktivan

Ja sam neki dan kupio Raptoxx pro 500w i jako sam zadovoljan, sve radi kako treba sa mojim dijelovima na kompu i jos prikopcam 2 externa harda koji imaju napajanje preko usb-a i kopiram sa jednog na drugi bez problema, a prije sa napajanjem od 400w nisam mogao koristiti ni jedan externi hard

15 godina
neaktivan
Raptoxx napanja

raptox je otkako se pojavio na našem tržišto osvajao same pobjede na testiranjima ili bio u samom vrhu, dakle imaš samo preporuke

redovito su davali najveću amperažu na 12v railovima, vrijednosti su čak prelazile 50

bug niti u jednom svom testu nije uvrstio ovo napajanje, što mi je uvijek bilo smiješno, sigurno radi sponzora

0 2 hvala 0
17 godina
crni11 kaže...

Ja sam neki dan kupio Raptoxx pro 500w i jako sam zadovoljan, sve radi kako treba sa mojim dijelovima na kompu i jos prikopcam 2 externa harda koji imaju napajanje preko usb-a i kopiram sa jednog na drugi bez problema, a prije sa napajanjem od 400w nisam mogao koristiti ni jedan externi hard

Kojeg si imao MS400 hahaha

Da si uzeo fortrona 350W isto bi govorio kao za raptoxxa sad tak da...

hd22sb kaže...

raptox je otkako se pojavio na našem tržišto osvajao same pobjede na testiranjima ili bio u samom vrhu, dakle imaš samo preporuke

redovito su davali najveću amperažu na 12v railovima, vrijednosti su čak prelazile 50

bug niti u jednom svom testu nije uvrstio ovo napajanje, što mi je uvijek bilo smiješno, sigurno radi sponzora

Ma gdje to?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 19:12 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

jedan od njih je vidilab koji je testove radio u suradnji sa končarevim institutom, nije se temeljio kao bugov sa posudom vode i 12v žaruljicama, a imaš pun internet testova pa surfaj ako te baš zanima

ako kod nas nije toliko poznato napajanje ne znači odmah da ne valja i sl, to je jedno od boljih na tržištu

17 godina
hd22sb kaže...

jedan od njih je vidilab koji je testove radio u suradnji sa končarevim institutom, nije se temeljio kao bugov sa posudom vode i 12v žaruljicama, a imaš pun internet testova pa surfaj ako te baš zanima

ako kod nas nije toliko poznato napajanje ne znači odmah da ne valja i sl, to je jedno od boljih na tržištu

Nije, nije ni u inozemstu poznato.

Vidilab ga je koliko vidim recenzirao 2007-e godine, od tada je prošlo 3 godine.

Zanimljivo Raptoxx ima ukupno 24 review-a,a čak je 7 puta recenziran od strane HRVATA.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 20:49 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

ispravak, raptoxx je poznata marka vani, a nepoznata u hrvata, bez obzira što su već dugi niz godina u hrvatskoj.

vidi nije samo 2007., u zadnja 4-5 njihova testa napajanja je bio raptoxx, a sva ta testiranja nije sigurno napravio u godinu dana

http://www.raptoxx.com/index.php?showPage=reviews

16 godina
odjavljen
Raptoxx napanja

Slažem se da je Raptoxx smeće. Tko ga drži? Najgora velika trgovina hardverom u HR-Tehnomax.

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
hd22sb kaže...

ispravak, raptoxx je poznata marka vani, a nepoznata u hrvata, bez obzira što su već dugi niz godina u hrvatskoj.

vidi nije samo 2007., u zadnja 4-5 njihova testa napajanja je bio raptoxx, a sva ta testiranja nije sigurno napravio u godinu dana

Ja sam mislio da pričamo o vidilabu.

Zadnje testiranje je napravio modreactor (sry,ali neznam po zastavi koja je to država) početkom 2009-e godine što znači zadnji review je bio prije  ~1god i 4mj.

Ako je to tako poznato napajanje sigurno nije po kvaliteti, da je onda bi bilo 10x više review-ova, a ne jedan u prošloj cjelogodišnjoj godini, i nijedan u ovoj.

Koliko vidim nabava.net pokazuje da ga samo prodaje MagazinRS:

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=raptoxx&x=0&y=0

I koliko vidim preskupo je. Jel bi uzeo raptoxxa od 500W(MagazinRS) za 500kn ili corsaira vx 450(ADM) za 500kn?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 21:05 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

vjeruj mi nisi u pravu, čitam testove i reviuwe već o-ho-ho godina

napajanja su kvalitetna, bez daljnje sumnje i ne možeš pogriješiti sa njima

oni imaju isto kao i corsair serije napajanja, dakle nije isto kupiš li vx tx ili hx, tako i ovdje, cijena određuje kvalitetu.

ali jedno je sigurno, uvijek su davali daleko više ampera na railovima nego konkurencija.

a već ako čemo pričati o kvalitetnim napajanjima, onda seasonicu nema jednostavno ravnih ali to redovito naplaćuju, a ti meni sada nađi gdje u hrvatskoj možeš kupiti seasonik, koji i pošto

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

I koliko vidim preskupo je. Jel bi uzeo raptoxxa od 500W(MagazinRS) za 500kn ili corsaira vx 450(ADM) za 500kn?

Ja bi baš iz inata rađe Raptoxxa.Dosta mi je više Corsaira,kud god se okrenem samo Corsair,corsair i još corsair.Heboga oču Enermax i Antec-a,a ni Seasonica više nije samo tak za nabavit.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 21:19 (microman).
15 godina
neaktivan

teško je generalizirati tko je bolji, u principu svaka klasa ima svog favorita

ali corsaira bi uvijek bez razmišljanja, samo da je love, normalno, samo hx dolazi u obzir

16 godina
odjavljen
Raptoxx napanja

Ja bi Raptoxxa uzeo samo da radim neki low-cost komp ili HTPC. Nikad se nebi zezao i stavio nejaki brand u skuplji komp.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Slažem se da je Raptoxx smeće. Tko ga drži? Najgora velika trgovina hardverom u HR-Tehnomax.

Alo! Pa nemozes mi tako pljuvat po Raptoxxu!

Ja ga imam na starom kompu i dan danas odlicno radi a vidim da ga i ostali hvale.

15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Ja bi Raptoxxa uzeo samo da radim neki low-cost komp ili HTPC. Nikad se nebi zezao i stavio nejaki brand u skuplji komp.

nakon mjesec dana ventilator je zazvrndao na 500 w,i još sam ga platio 359 kuna,od svih kupljenih komponenti do sada to napajanje je najveća pushiona

16 godina
Raptoxx kaže...
vexx5555 kaže...

Alo! Pa nemozes mi tako pljuvat po Raptoxxu!

Ja ga imam na starom kompu i dan danas odlicno radi a vidim da ga i ostali hvale.

Da,ne znam zašto bi bio smeće.

Ja ga imam u svome PC-u i radi svoj posao korektno,nikad problema sa njime.

Moguće da se ovima koji ga pljuju zalomio loš primjerak.

Kada sam prije godinu i pol tražio savjet na PCE-u za napajanje preporučili su mi raptoxx a čak su mi i prodavači u MRS-u rekli da je dobro napajanje.

Naravno,raptoxx je nemjerljiv sa corsairom ali da je smeće,nije!

Death has a thousand faces,evil only one.
15 godina
neaktivan

ti si sretnik,između toliko loših ti si kupio dobro napajanje

15 godina
neaktivan
Raptoxx napanja

Ja sam već duže vrijeme gledao taj Raptoxxx,zanimljiva firma,ljepo dizajnira svoje prizvode,zanima me dali bi se taj Raptoxxx mogao mjeriti sa Chieftec-om po kvaliteti,firma nije još neki brand poput Corsaira,pa je cijena raptoxxx-a primamljiva...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

RaptoxX je nekad bio super.

Ali to "nekad" je bilo kad su tek izašli, točnije 2004., te 2005. su bila prva napajanja u HR koja su glasila kao "gaymerska"...

Marketing, nema šta...

Kroz dvije-dvije i pol godine rada većina ih je umirala.

Najčešći kvar -> osigurač.

Drugi najčešći kvar -> izlijev elektrolita iz kondezatora.

Oba kvara se vrlo lako daju popraviti (promjena osigurača i prelemljivanje seta kondezatora).

Po meni, RaptoxX je low budget napajanje koje se pokušalo probiti,

i nametnuti niskim cijenama, koje su onda enormno rasle..

E sada, dali ima bolje od toga?

Ima. Bar 5-6 brandova...

Danas se sve vrti oko Enermaxa, CWT-a, Seasonica i dijelom Silverstona (čuo sam da neka rade sami, a neka brandiraju).

Svako napajanje nastalo iz porodice tih firmi je super.

Enermax (za sada znam za) -> Sapphire

CWT -> Corsair, LC-Power, stari Smarbox (novi je šit, iznutra izgleda kao pokvareni gramofon), i još par brandova

Seasonic -> Corsair, navodno LC-Power Ozeans, SilverPower, XFX

Silverstone -> pojedine serije Chiefteca, Sharkoon

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
hd22sb kaže...

Ja sam mislio da pričamo o vidilabu.

Zadnje testiranje je napravio modreactor (sry,ali neznam po zastavi koja je to država) početkom 2009-e godine što znači zadnji review je bio prije  ~1god i 4mj.

Ako je to tako poznato napajanje sigurno nije po kvaliteti, da je onda bi bilo 10x više review-ova, a ne jedan u prošloj cjelogodišnjoj godini, i nijedan u ovoj.

Koliko vidim nabava.net pokazuje da ga samo prodaje MagazinRS:

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=raptoxx&x=0&y=0

Raptoxx profesional 500 w je 350 kn, a ne 500 i vise kuna koliko su ostala razvikana napajanja. Mozda za 2-3 god i raptoxx postane popularan i skup pa cete onda i za njega govorit da je najbolje

16 godina
odjavljen
crni11 kaže...
Hyperion kaže...
hd22sb kaže...

Raptoxx profesional 500 w je 350 kn, a ne 500 i vise kuna koliko su ostala razvikana napajanja. Mozda za 2-3 god i raptoxx postane popularan i skup pa cete onda i za njega govorit da je najbolje

Možda,a možda i ne.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

RaptoxX je nekad bio super.

Ali to "nekad" je bilo kad su tek izašli, točnije 2004., te 2005. su bila prva napajanja u HR koja su glasila kao "gaymerska"...

Marketing, nema šta...

Kroz dvije-dvije i pol godine rada većina ih je umirala.

Najčešći kvar -> osigurač.

Drugi najčešći kvar -> izlijev elektrolita iz kondezatora.

Oba kvara se vrlo lako daju popraviti (promjena osigurača i prelemljivanje seta kondezatora).

Po meni, RaptoxX je low budget napajanje koje se pokušalo probiti,

i nametnuti niskim cijenama, koje su onda enormno rasle..

E sada, dali ima bolje od toga?

Ima. Bar 5-6 brandova...

Danas se sve vrti oko Enermaxa, CWT-a, Seasonica i dijelom Silverstona (čuo sam da neka rade sami, a neka brandiraju).

Svako napajanje nastalo iz porodice tih firmi je super.

Enermax (za sada znam za) -> Sapphire

CWT -> Corsair, LC-Power, stari Smarbox (novi je šit, iznutra izgleda kao pokvareni gramofon), i još par brandova

Seasonic -> Corsair, navodno LC-Power Ozeans, SilverPower, XFX

Silverstone -> pojedine serije Chiefteca, Sharkoon

Evo npr. ja sam se dvoumio izmedju Sapphire 420 w i raptoxx 500w, ista im je cijena. Ipak sam se odlucio za raptoxx jel je malo vise wata i nesto vise konektora ima, inace mislim da su ta dva tu negdje po kvaliteti.

15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
crni11 kaže...
Hyperion kaže...
hd22sb kaže...

Možda,a možda i ne.

Ja sam samo primjetio da je tiho i da ventilator jako dobro ispuhuje zrak van kucista, cak mi je maticna i hardovi hladniji nego prije. Ja se slazem da je npr Cooler master bolje napajanje, sto se vidi cim ga primis u ruku,ali 520 w kosta 650 kn

15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Ja sam već duže vrijeme gledao taj Raptoxxx,zanimljiva firma,ljepo dizajnira svoje prizvode,zanima me dali bi se taj Raptoxxx mogao mjeriti sa Chieftec-om po kvaliteti,firma nije još neki brand poput Corsaira,pa je cijena raptoxxx-a primamljiva...

Jbg to ne mozemo znati jos. Evo ovaj jedn tu pise da pregori osigurac nakon par god i da se elektroliti osuse, to bas i nije neki super podatak. Za osigurac je lako, ako nije pregorio zbog udara groma ili tako neceg lako se zamjeni sa malo jacim osiguracem koji nece pregoriti, samo ne puno jacim, a sto se tice elektrolita to je zajebancija posto vecina ljudi ne zna zamjeniti to, vjerovatno ni vecina ljudi nemaju lemilice i nemaju pojma sta su elektroliti. Vidjet cemo sta ce biti za par god. Ja sad imam raptoxx star je tjedan dana i za sada sam zadovoljan,a za dalje cu vidjeti sta ce biti.

15 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
vexx5555 kaže...

nakon mjesec dana ventilator je zazvrndao na 500 w,i još sam ga platio 359 kuna,od svih kupljenih komponenti do sada to napajanje je najveća pushiona

Vako. To sto se tebi desilo je ocito tvornicka greska sto je cesta pojava kod kompjutorskih dijelova nazalost. Takve stvari se reklamiraju i dobije se drugo napajanje koje radi. Meni je npr kad sam kupio komp bio prvo neispravan procesor sto ne znaci da je AMD sranje, onda mi se nakon tjedan dana pokvarila DVD przilica, nakon toga i napajanje. Sve to su mi zamijenili istim dijelovima i komp mi je radio bezprijekorno 4 god kod mene i nastavio je tako raditi i kod drugog vlasnika

15 godina
protjeran
crni11 kaže...

Evo npr. ja sam se dvoumio izmedju Sapphire 420 w i raptoxx 500w, ista im je cijena. Ipak sam se odlucio za raptoxx jel je malo vise wata i nesto vise konektora ima, inace mislim da su ta dva tu negdje po kvaliteti.

Između kojih 420W Sapphire i 500W RaptoxX?

Postoji MODELI, dakle više serija, što nije isto...

Pretpostavljam da kupuješ negdje u BIH pošto u HR nema Sapphire napajanja..

Ali gledajući realno, to napajanje je malo starija serija, jer na Sapphire stranici ga ni nema...

Ali budući da je to Enermax, uzeo bi prije 250W Sapphire nego 650W RaptoxX...

Ali svejedno, 500W RaptoxX, a na 12V railu samo 10A+10A, dok Sapphire vjerovatno ima bar 14A+14A,

razlika u snazi bi bila na strani Sapphirea...

Kome danas treba 60A rail od 3.3V, ili 40A rail od 5V?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Raptoxx napanja

okej crni shvatili smo,samo ja više ne gledam šarene kutije kod odabira napajanja,sada ipak znam koristiti internet

1 0 hvala 0
17 godina
crni11 kaže...

Ja sam mislio na advanced -> http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=280012

microman kaže...

Ja bi baš iz inata rađe Raptoxxa.Dosta mi je više Corsaira,kud god se okrenem samo Corsair,corsair i još corsair.Heboga oču Enermax i Antec-a,a ni Seasonica više nije samo tak za nabavit.

XFX & ~CORSAIR = SEASONIC

Corsair je samo naljepnica, XFX je također samo naljepnica, a za to me nije briga. Ak hoćeš popušit slobodno ti uzmi raptoxxa tko ti brani.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 11:52 (Hyperion).
15 godina
protjeran

Silverpower -> Seasonic

Sapphire -> Enermax

Corisar -> Seasonic, CWT

LC-Power -> CWT

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice