Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 22.068
|
čitano: 3.920.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Xfx, Corsair, Seasonic i Silver od 650W svi imaju jedan fizički rail.

A na Silveru je podjeljen na 4 djela i na svaki stavljeno ograničenje od 18A.

Naravno da ima napajanja koja imaju više fizičkih railova, i ti railovi nemaju nikakve veze jedni s drugima, znači fizički odvojeni kao  HX1000 .

EDIT: Jedan jači rail ima veze samo sa jačim grafama u sli/cross koje vuku puno struje iz jednog raila, a za takve ipak trebaju jača napajanja.

Stari avijatičar...
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 12:51 (johi bro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Silver Power im 4 raila ne jedan..

U principu, u radu nema neke osjetne razlike, osim što se pri korištenju

dvije i više GPU kartica, potrebno upotrijebiti malo mozga, da se sve ne spoje na jedan rail.

Tada bi napajanje koje može držati sigurno 4x 250GTS, ispalo preslabo.

HX1000 je priča za sebe, on ima dva kombinirana raila.

Ali njemu je jedan 12V rail 40A, što max output od 480W,

koji je kombiniran sa 30A 5V railom, što je max output od 150W.

Dakle ukupna snaga tog raila bi trebala biti 630W, što nije slučaj.

Safe secure za taj rail je 500W, dakle 130W manje.

Dakle kombinacija raila 1, od 12V i 5V, je max izlazna snaga od 500W, ne 630W

(po specifikacijama). Makar će povući sigurno i više (do 600W, mislim nebi trebalo biti problema).

Rail 2 je priča za sebe, i po meni povoljniji za veća opterećenja, jer dijeli 12V i 3.3V.

40A 12V i 13A 3.3V, 480W 12V i 99W 3.3V, ukupno kombinirano 579W, a po specifikacijama

500W. Također mislim da bez beda potegne 550W, odnosno mislim da i na railu 1, i na railu 2,

12V kanal može bez problema držati punih 36A 12V, dakle nekih 432W, ako ne i više.

Good artists copy, great artists steal. (Picasso)
16 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Xfx, Corsair, Seasonic i Silver od 650W svi imaju jedan fizički rail.

A na Silveru je podjeljen na 4 djela i na svaki stavljeno ograničenje od 18A.

Naravno da ima napajanja koja imaju više fizičkih railova, i ti railovi nemaju nikakve veze jedni s drugima, znači fizički odvojeni kao  HX1000 .

EDIT: Jedan jači rail ima veze samo sa jačim grafama u sli/cross koje vuku puno struje iz jednog raila, a za takve ipak trebaju jača napajanja.

A daj mi reci za što se uzima 650W napajanje nego zs SLI ili CF?

Recimo ja na svojem XFX-u bez brige mogu stavit dvije GTX470(doduše napajanje če biti bučno), dok kod ovoga bi to bilo teško izvedivo upravo zbog tih 18A na jednom 12V Railu.

I'll be back
17 godina
neaktivan

Evo sam upravo nekim kompenzacijama doša u posjed novog napajanja, riječ je o SCYTHE Stronger SPSN-050 (500W), zna li neko možda nešto više o njemu, tj. ima li ga neko pa da podijeli svoja iskustva ?

Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A da vi prvo pročitate cjeli moj post a ne samo što vam upadne u oko.

Jedan fizički  rail - jedan trafo. Dva fizička raila - dva trafoa.

Silver 4 raila kao  kombinacija jednog a HX 1000 2 raila neovisno jedan o drugom i svaki ima svoju prekostrujnu zaštitu.

I šta je to veliko žuto i zeleno? Možda Lego kocke? Slika 1,2 XFX, 3 silver, 4 HX 1000.  

Stari avijatičar...
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 13:36 (johi bro).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovak..pitanjece malo...imam napajanje MS 400W ATX P4 odnosno ovo 

http://www.ms-start.com/hr/default.aspx?tabid=677&newsType=ArticleView&articleId=2785

i pitam se jel može to napajenje držati gts 250 grafu:?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gavran kaže...

Ovak..pitanjece malo...imam napajanje MS 400W ATX P4 odnosno ovo 

http://www.ms-start.com/hr/default.aspx?tabid=677&newsType=ArticleView&articleId=2785

i pitam se jel može to napajenje držati gts 250 grafu:?

Osobno na to napajanje nebi stavio ni jednu grafu koja zahtijeva napajanje u obliku PCI-e napojnog konektora.

Vijerojatno bi držalo, no pitanje je koliko dugo.

I'll be back
17 godina
neaktivan

Ne virujem, savjetujem ti promjenu tipa Fortron PNF 400w, Corsair CX 400, Chieftech 400W, a ako nisi pri lovi i jedan LC Power bi bia dovoljan.

Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience
15 godina
protjeran

Osobno sam natjerao MSan Gold napajanje da radi sa 9800GTX+, probe radi.

Radi to, ali se jako grije.

Promjeni ga sa nekakvim budget napajanjem.

Sva ona gore navedene od Groze su daleko bolja i jeftinija...

Ako ništa, izdrži sa MS-om mjesec-dva, nemoj dugo čekati (skupi ebenih 300kn,

u dva mjeseca, 60 dana, ispadne 5 kn dnevno).

15 godina

imam jedno pitanje.planiram za koji tjedan uzet novi pc pa nisam siguran koje napjanje da uzmem za slijedeću konfiguraciju:

Intel i5 750 (overclockat ću ga na 3.8)

AsRock P55 PRO

DDR3(2x2GB) Kingmax 

Sapphire HD 5770 Vapor-X(isto ću oc )

Samsung spinpoint F3 500 GB

uz to naravno još ide i pržilica,čitač kartica,2 neonke i par led ventova Osmijeh

u bližoj budućnosti za godinu dvije ću stavit 5770 u cross il kupit neku jacu grafu pa zelim da ima napjanje malo lufta za buduće nadogradnje.

ocu da napajanje bude kvalitetno,izdržljivo(nemislim mjenjat napajanje sljedeće 3-4 god)da mi ne povuće ostale komponente u smrt ako udari grom ili sl.

maksimalno do 450kn 

ja sam imao u planu nesto ovako : SilverStone Strider Essential 500W

evo i rewiev

napajanje mi se cini odlicno za 415kn kolko kosta.al neznam dali je za vjerovat specifikacijama.ima active PFC,34A na single 12V railu  plus 80 certifikat

molio bih strucno misljenje forumasa o ovom napajanju i savjet za koje napajanje da uzmem Osmijeh

pozdrav od BobbyZ-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Odlično napajanje za tu cijenu:

http://www.hardwaresecrets.com/article/SilverStone-Strider-ST50F-500-W-Power-Supply-Review/548/1

Jedino što nije dovoljno za budući upgrade.

I , nažalost nema baš dobru zaštitu od prenapona(čitaj groma)Plač.

znam koliko neznam
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 18:40 (maks-rs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maks-rs kaže...

Odlično napajanje za tu cijenu:

http://www.hardwaresecrets.com/article/SilverStone-Strider-ST50F-500-W-Power-Supply-Review/548/1

Jedino što nije dovoljno za budući upgrade.

I , nažalost nema baš dobru zaštitu od prenapona(čitaj groma)Plač.

Ak ti grom udari... Nitko ti ne garantira da ti nece cijeli komp otic u pm... To napajanje je best buy, ali ipak preslabo za cross 5770...

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx
15 godina

maks to nije isti model kojeg sam ja stavil taj je st50f  a ovaj u protisu st50f-es. ovaj moj je single rail a ovaj tvoj s dva raila i mislim da ima prenaponsku zastitu al nema zastitu protiv prevelikog opterecenja komponenata ja mislim.malo prije sam procitao post u jednoj temi od don kihotya di je pogonio dve hd 5770 s nekim sharkoon modularcem 400w tak da mislim da bi trebalo bit dost jako da pogoni dve hd 5770

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozes vidjeti SILVER POWER SP-SS650W.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
17 godina

Ma moze se upogonit naravno... Al pod vecim loadom, napajanje trpi veliko opterecenje....

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx

0 0 hvala 0
15 godina

core i5 750 @ 3.8GHz   ide  oko 150W

2x HD5770 @stock  ide oko 220W oc i do 250W

ostatak hardvera  ide oko 100W

sve ispod 550W brand name  je rizično za koristiti na duže staze.

znam koliko neznam
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Ne pretjeruj...

15 godina

Prosvijetli me , gdje sam pretjerao?

znam koliko neznam
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Prosvijetli me , gdje sam pretjerao?

Kod ostatka hardvera.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
AA-d00d kaže...

Kod ostatka hardvera.

A koliko po tebi troši ostatak hardvera?

znam koliko neznam
15 godina
protjeran

Jako malo...

MBO od 30W do max 60W, i to stvarno MAX MAX MAX-ova...

HDD od 3 do 7W (stariji do 12W), optika u idleu nemjerivo, nekih 0.5W, u snimanju DVD-a do 9W...

Pa si zbroji... 80% današnjih ploča troši cca 30W, neke i manje...

High End ploče, pri punom radu (svi I/O elementi uključeni, sve sabirnice u radu) troše do 60W,

a rijetko to tko postigne (pazi, ako MBO ima 14 USB portova, rijetko to netko popuni)...

"Ostatak", dakle MBO + HDD/Optika + periferija = cca 40-50W...

PS - Serverske ploče više, zbog duplih filtara...

(dual CPU, dual RAM modeli)

15 godina

don kihoty dal mi mozes rec dali je dosta dobro napajanje koje mislim uzet...vidim da se ti ponajbolje razumijes u napajanja na forumu(par postova iznad pise objasnjenje) 

unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ma za ono gore će ti biti i predovoljan...

Vjerujem da i dvije 5770HD mogu na njemu raditi bez beda,

bar 2-3 godine, dok lagano ne degradira, onda će polako osjetiti zub vremena, i njegova efikasnost padati,

ali tako je sa svim napajanjima...

15 godina

Čemu rizikovati ako napojna daje max 34 A  na 12V rail-u a za grafičke i procesor u OC režimu treba i 40 A. Ne razumijem " štednju " kod kupovine napajanja koje pogoni kantu od 4000+ Kn i tijesno uklapanje u potrebnu snagu.

znam koliko neznam
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
maks-rs kaže...

Čemu rizikovati ako napojna daje max 34 A  na 12V rail-u a za grafičke i procesor u OC režimu treba i 40 A. Ne razumijem " štednju " kod kupovine napajanja koje pogoni kantu od 4000+ Kn i tijesno uklapanje u potrebnu snagu.

odlucio sam da cu uzet jednu hd 5770 i bit će mi sasvim dovoljno ono napajanje i sam don kihoty je rekao.a štedim na napajanju jer nemam para za bacanje i svaka kuna mi je važna.i štedim na svemu ne samo na napajanju.i hd 5770 max oc potrosnja je 120W a proca 160 i ne kuzim kak si od toga doso na 40A*12=480 wtf? onda bi za hd 5970 trebalo 1,5kw napajanje Smijeh

17 godina
neaktivan
BobbyZ kaže...

odlucio sam da cu uzet jednu hd 5770 i bit će mi sasvim dovoljno ono napajanje i sam don kihoty je rekao.a štedim na napajanju jer nemam para za bacanje i svaka kuna mi je važna.i štedim na svemu ne samo na napajanju.i hd 5770 max oc potrosnja je 120W a proca 160 i ne kuzim kak si od toga doso na 40A*12=480 wtf? onda bi za hd 5970 trebalo 1,5kw napajanje Smijeh

Ne ne i ne! Napajanje je zadnja stvar na kojoj trebas stedjeti.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Buhaha ovo mora da si sa watage kalkulatora uzeo.LOL Hebote da i5 750 zucne 150W sigurno bi se oglasila zaštita od prekomijerne potrošnje(spuštanje brzine procesora, smanjivanje voltaže i množitelja), a zaštita se pali iznad 95W TDP-a na koliko je i5 registriran.

I'll be back
15 godina
AA-d00d kaže...
BobbyZ kaže...

Ne ne i ne! Napajanje je zadnja stvar na kojoj trebas stedjeti.

ma znam ali napajanje mi nece donest fpsove kako god si to protumacis Smijeh ali kaj ovo napajanje je super,jeftinije je i nije puno losije od corasaira,seasonica itd. mislim na SilverStone Strider Essential 500W

microman kaže...
maks-rs kaže...

Buhaha ovo mora da si sa watage kalkulatora uzeo.LOL Hebote da i5 750 zucne 150W sigurno bi se oglasila zaštita od prekomijerne potrošnje(spuštanje brzine procesora, smanjivanje voltaže i množitelja), a zaštita se pali iznad 95W TDP-a na koliko je i5 registriran.

FACEPALM  Smijeh hahhahaha  daj malo razmisli prije nego ides pisat takve  totalne idiotarije Smijeh   bez uvrede 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 0:32 (BobbyZ).
16 godina
neaktivan
BobbyZ kaže...

FACEPALM  Smijeh hahhahaha  daj malo razmisli prije nego ides pisat takve  totalne idiotarije Smijeh   bez uvrede 

Ti razmisli prije nego on...

15 godina

Pa onda kupi to napajanje ako misliš da je dobro. Šta si došao pitat ako već znaš odgovor? Pomogli su ti, a ti odluči šta ćeš uzet...

zakon
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice