Iskrenje u kucistu ??

poruka: 25
|
čitano: 3.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Iskrenje u kucistu ??

Ja imam Chieftec power  supply 550W   i danas igram GTA IV i cujem nekakav zvuk šuškanja folije ili iskrenja struje u tom predjelu kompa. Sto bi to moglo biti ?? komp je novi. Sad kad pisem isto se povremeno cuje. =(!

EDIT : Temperatura proca je 39° sad kad sam na forumu, jel to normalna temp ? a kad stavim ruku iznad napajanja vruce je =?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 11:21 (tony THE Noob).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Iskrenje u kucistu ??
tony THE Noob kaže...

Ja imam Chieftec power  supply 550W   i danas igram GTA IV i cujem nekakav zvuk šuškanja folije ili iskrenja struje u tom predjelu kompa. Sto bi to moglo biti ?? komp je novi. Sad kad pisem isto se povremeno cuje. =(!

EDIT : Temperatura proca je 39° sad kad sam na forumu, jel to normalna temp ? a kad stavim ruku iznad napajanja vruce je =?

Temperatura CPU-a je normalna, zapravo odlična. Jesi li otvorio kućište? Ako nisi otvori ga pa pogledaj što se događa, i ne zaboravi izkopčat ga iz struje za svaki slučaj!
GameReport: http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=23
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 11:27 (F!cho*).
16 godina
neaktivan

dakle nikako dobro, može ti se nešta zapaliti, reklamiraj pod hitno napajanje ako je ono uzrok iskrenja, očito nešta ima loš kontakt pa varniči kad se dodirne svaki put

16 godina

Nije bilo iskrenje, bilo je nesto drugo, sad se vise nista ne-cuje*-/  ali mi je proc na 43° a igrao sam Counter Strike !? imam na kucistu tipku za brzinu ventilatora pa sam povisio do kraja sad cu viodit kak ce bit temp. ali jako mi se napajanje grije

16 godina
neaktivan
Iskrenje u kucistu ??

Reklamiraj, nemaš šta izgubit!

GameReport: http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=23
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iskrenje u kucistu ??

Tak se i meni ponekad čuje da ventilator od kučišta struže po nečem. To ti prašina uđe u motorčić venta. Meni obično prestane nakon 5 min. Evo baš danas mi se to dogodilo.

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iskrenje u kucistu ??

Meni se to nons top dogada u zadnje vrijeme...vent od napajanja non stop zuji,valjda je nesto zakacio tak da sam reko starom da mi kupi novo napajanje jer je ovo stock koje sam dobio uz kuciste....btw nedo bog da ti rikne vent  i pregrije se napajanje i rikne napajanje,mos se oprostit od kompa jer ce sve riknut...

Put my dick in your hands if you want play all day||It's peanut butter jelly time!!! :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 9:19 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Fake_Alert kaže...

Meni se to nons top dogada u zadnje vrijeme...vent od napajanja non stop zuji,valjda je nesto zakacio tak da sam reko starom da mi kupi novo napajanje jer je ovo stock koje sam dobio uz kuciste....btw nedo bog da ti rikne vent  i pregrije se napajanje i rikne napajanje,mos se oprostit od kompa jer ce sve riknut...

Kako će sve riknut?? Napajanje je napravljeno da zaštiti sve komponente u sustavu od udara - napajanje sigurno neće nikog spalit osim samog sebe. Ja dosad nisam vidio nijedan slučaj da je neki dio izgorio zato jer je napajanje bilo preopterećeno..

I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
Iskrenje u kucistu ??

Neznnam stavrno jer nisam nikad takvo nesto vidio neg su mi rekli s drugog foruma..mislim jedan frajer mi je to reko...nisam znao za to al hvala rijesio si mi muke koje mi je stvaralo to napajanje,svaki dan sam se bojao da ne rikne vent i napajanje pa da sve ode i pm...

Put my dick in your hands if you want play all day||It's peanut butter jelly time!!! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako je vent u pitanju, to nije problem. Obično zuji jače kad se nakupi prašine i kad je stvarno star i odvrtio svoje. Izvadite napajanje i kupite najobičniji vent za kućište. Odvrnete vijke od napajanja (radite ovo samo ako nemate više garanciju) i skinete poklopac napajanja. Skinete vent i zamijenite ga novim. Ovdje može biti problem samo ako su žice venta zalemljene direktno na pločicu napajanja. Onda to treba odlemiti i zalemiti žice novog venta. Obavezno pratiti kako je koja žica stajala jer je ovo istosmjerna struja i jako je važan polaritet.

Ako ti se javlja iskrenje, definitivno reklamiraj jer ti može zbog iskrenja otići nekoja vitalna komponenta pogotovo matična, proc ili memorija.

magog
16 godina
magog kaže...

ako je vent u pitanju, to nije problem. Obično zuji jače kad se nakupi prašine i kad je stvarno star i odvrtio svoje. Izvadite napajanje i kupite najobičniji vent za kućište. Odvrnete vijke od napajanja (radite ovo samo ako nemate više garanciju) i skinete poklopac napajanja. Skinete vent i zamijenite ga novim. Ovdje može biti problem samo ako su žice venta zalemljene direktno na pločicu napajanja. Onda to treba odlemiti i zalemiti žice novog venta. Obavezno pratiti kako je koja žica stajala jer je ovo istosmjerna struja i jako je važan polaritet.

Ako ti se javlja iskrenje, definitivno reklamiraj jer ti može zbog iskrenja otići nekoja vitalna komponenta pogotovo matična, proc ili memorija.

cek kaj nakraju moze nesto otici ako crkne napajanje? nis nekuzim ovaj kaze ne a ti da ili??

16 godina
neaktivan
Iskrenje u kucistu ??

ne treba odlemljivat nista, moze samo prekinit zicu starog i na nju spojit zicu od novog...

btw meni je uslo toliko prasine u vent da je on samo stao, tako je radilo par dana (pasivno), nisam ni skuzio da se ne vrti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NeoN kaže...

ne treba odlemljivat nista, moze samo prekinit zicu starog i na nju spojit zicu od novog...

btw meni je uslo toliko prasine u vent da je on samo stao, tako je radilo par dana (pasivno), nisam ni skuzio da se ne vrti...

i jel crko?

16 godina
neaktivan
Iskrenje u kucistu ??

Ne brini! 101% ti se nemože ništa dogodit s kompom. rikne ti napajanje i gotovo. 

0 0 hvala 0
16 godina

tnx rijesio si me muka al cu si kupit novo napajanje i graficku jer je prebucno napajanje a na ovo grafickoj neam ventilator jer je crko a neda mi se vadit i ic u vemil s njom pa sam stavio blizu ispusni vent da se cak i ne pregrijava tak brzo...

moze preporuka za napajanje i graficku do 1100 kn

btw jel moze ovo

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=22758

za vise inf o kompu klikni na MY PC

16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

tnx rijesio si me muka al cu si kupit novo napajanje i graficku jer je prebucno napajanje a na ovo grafickoj neam ventilator jer je crko a neda mi se vadit i ic u vemil s njom pa sam stavio blizu ispusni vent da se cak i ne pregrijava tak brzo...

moze preporuka za napajanje i graficku do 1100 kn

btw jel moze ovo

za vise inf o kompu klikni na MY PC

Odlično napajanje,kupi ga ,ništa mu ne fali,i što je vrlo bitno ne čuje se ni malo.

16 godina
magog kaže...

Ako netko zamjeni žice neče se ništa dogoditi osim što če se vent vrtjet na drugu stranu. Tj ako je dosad ispuhivao zrak sad če ga usisavat.Tak da nemate straha s polaritetom ventova. Polaritet je kod istosmjerne struje važan samo kod dioda i raznih el. komponenti,ali kod običnih žarulja i kod el. motora ne (jedino se može vrtjet na drugu stranu).

16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
NeoN kaže...

i jel crko?

nije, evo i sad je poceo lombrat novi vent koji sam stavio...

16 godina
Iskrenje u kucistu ??

eo ovo je konacna odluka..dal vrijedi,kazu da,da

Napajanje- http://www.links.hr/index.php?naziv=Napajanje+400W%2C+CORSAIR+CX+Series+CMPSU-400CXEU%2C+ATX2+v2.2%2C+120mm+vent.&option=artikl&id_kategorija=052757&id_artikl=052.757.007

Grafa- http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+SAPPHIRE+ATI+RADEON+HD+4670%2C+512MB+DDR4%2C+DVI%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.395

Put my dick in your hands if you want play all day||It's peanut butter jelly time!!! :D Steam:Cro0 Rakija ^_^ Xfire koji ne koristim nesto puno:hole3store a MSN me pitajte prek pm-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iskrenje u kucistu ??

BOMBAAAAA!!!!!!!!!!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
16 godina
yure32 kaže...

BOMBAAAAA!!!!!!!!!!

bomba?

Put my dick in your hands if you want play all day||It's peanut butter jelly time!!! :D Steam:Cro0 Rakija ^_^ Xfire koji ne koristim nesto puno:hole3store a MSN me pitajte prek pm-a
16 godina
neaktivan

ovisi o kojem ventu se radi. Kod coolermaster i spire venta definitivno moraš paziti na polaritet

magog
17 godina
neaktivan
yure32 kaže...

BOMBAAAAA!!!!!!!!!!

Objasni - nisam skužio foru....

http://www.njuskalo.hr/oglas380962
16 godina
protjeran
Iskrenje u kucistu ??

Moze se desiti da ti varnici na dugmetu na napojnoj jer to se desava kod nekih napojnih jedinica zbog toga sto metal koji prilikom paljenja slabo dodiruje fazu i tada se desava to pucketanje

Probaj par puta ugasiti i upaliti to dugme i vidi hoce li onda pucketati ako nastavi opet OBAVEZNO NOSI I PC NA SERVIS

www.birtija.co.ba

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zippo kaže...
yure32 kaže...

BOMBAAAAA!!!!!!!!!!

Objasni - nisam skužio foru....

Wow, al je tesko skuzit. Covjeku iskri kuciste i ja napisao bomba. Nema tu nista dvosmisleno niti tesko za skuzit. Samo glupim ljudima izmami koji osmjeh

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice