Small country far far away

poruka: 148
|
čitano: 32.697
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Small country far far away".
17 godina
Re: Small country far far away
Old Iggy kaže...
Aldo kaže...

Meni se čini da je "Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom" neustavan buduci da njegovo provođenja izaziva diskriminaciju. 

Ili je samo provođenje nezakonito?

Ima tu koji mladi pravnik željan slave da se ovom temom pozabavi?

Kakvu točno diskriminaciju?

Ako se tijekom nadzora utvrdi da obveznik fiskalizacije ne provodi postupak fiskalizacije na način opisan u članku 8., članku 16., članku 17. stavku 1. i članku 20. ovoga Zakona Ministarstvo financija, Porezna uprava može rješenjem zabraniti poreznom obvezniku daljnji rad do uklanjanja razloga zbog kojih je zabrana izrečena.

Izgleda da su svi naši zakoni podlozni slobodnom tumačenju. ova riječ: može... koji K, o cemu to ovisi? ili zabranjuje, ili ne! ja sam programer i ovakvi "maybe" konstrukti mi ukazuju na nedorečenost, gdje svaki drek tumači kak mu paše.

12 godina
protjeran

Hm, pa narodna solidarnost...neka se ljudi samoograniziraju, te neka izaberu svoje predstavnike. Nije lako, ali je moguće, ovo je demokracija. Ali, sve pod uvjetom ako su ljudima svi političari isti, te ako im svaka vlast ne valja.

Ako je ljudima tako loše, neka se dignu na revoluciju i sruše vlast, ako žele.

Osobno, ne bih ni u jednom ni u drugome sudjelovao.

{#}

World's Strongest, Sharpest Knives
17 godina
Aldo kaže...

Izgleda da su svi naši zakoni podlozni slobodnom tumačenju. ova riječ: može... koji K, o cemu to ovisi? ili zabranjuje, ili ne! ja sam programer i ovakvi "maybe" konstrukti mi ukazuju na nedorečenost, gdje svaki drek tumači kak mu paše.

Ne slobodnom već tumačenju suda, koji kaznu odmjerava ovisno o svakom slučaju zasebno. Tako je sa svim zakonima.

Cold Steel kaže...

Hm, pa narodna solidarnost...neka se ljudi samoograniziraju, te neka izaberu svoje predstavnike.

Pa to sad i imaš. {#}

17 godina
Cold Steel kaže...

Hm, pa narodna solidarnost...neka se ljudi samoograniziraju, te neka izaberu svoje predstavnike. Nije lako, ali je moguće, ovo je demokracija. Ali, sve pod uvjetom ako su ljudima svi političari isti, te ako im svaka vlast ne valja.

Ako je ljudima tako loše, neka se dignu na revoluciju i sruše vlast, ako žele.

Osobno, ne bih ni u jednom ni u drugome sudjelovao.

{#}

Ako ljude malo pomalo zhebavas, nebudu ni kuzili da su shebani sve dok nije prekasno. Ova vlast provodi kombiniranu strategiju "zamuti vodu" i "podijeli pa vladaj".

A ljudi su nasjeli i na jedno i na drugo, tak da... nema šanse za nikakvom revolucijom.

Mislim da ih jedino neka žestoka elementarna nepogoda ili udar meteora može otepsti s vlasti. 

17 godina
Cold Steel kaže...

Ljudi, postoje objektivni razlozi koji donose razne brige i neke stvari nisu dobro riješene, ali ovo je naša država, te svatko od nas bez iznimke treba dati svoj doprinos.

Ne volim kuknjavu koja se stalno plasira iz nekih sumnjivih osobnih razloga, kao da je ovo najgora država na svijetu, te da je neka tamo jugovina bila bolja. Eh, meni nije, meni je mila moja Hrvatska, te mi je bolja od svake druge države i domovine. Naravno, ne slažem se sa svim što se događa u njoj, ali ja sam se odlučio boriti za nju. Ako neka vlast, nije dobra, izaberimo drugu, ako su svi političari isti, izberimo sami sebe i dovedimo nas vlast na same. Živimo u demokraciji i sve je to itekako moguće, ali valja se boriti.

Nažalost, mnogi danas žele gotova rješenja, te da se netko drugi pobrine za njihovo dobro sutra, ali to jednostavno ne ide tako. Sama nas istina o nama samima može spasiti, te solidarnost. Ljudi, prijavite lopove, prijaviti organima državne represije sve ono što vas brine i tlači, te neka svaki lopov, ubojica i lažov iziđe na svjetlo dana, te neka plati za svoje grijehe.

Nema više badava, ovo je kapitalizam, te sve plaća, tako da ne može zdravstvo biti besplatno kako ekipa si zamišlja, ono dođeš u bolnicu, pa bi htio ono hotel A kategorije, jer tobože je to bilo besplatno u komunizmu.

A ovo za autoceste, ne gleda se koristi od njih samo kroz kotače koji se okreću na njoj, nego i kroz druge koriste, društvene, kulturne, športske, znači njihova korist ne može mjeriti samo financije, nego i kroz druge nefinancijske koristi. Na primjer, moraš imati dobru cestovnu povezanost da bi u slučaju rata mogao brzo prebacivati vojsku, s jednog kraja države na drugi.

Više pozitive, manje kukanja, više ljubavi i požrtvovnosti nam treba kao državi. Pa, će svima bolje biti.

{#}

Pravi si patriota, sviđa mi se to za svaku je pohvalu tvoj pozitivan stav, ali probudi se i pogledaj relanosti u oči, mislim da je krajnje vrijeme. Kriminal bjelog okovratnika najviše harači a organi državne represije prije svega su režimski organi... to svaki dan možeš viditi i pročitati u javnim medijima, a i oko sebe. Depolitizacija organa državne represije je floskula, a na najviše takve pozicije, pa sustavno dolje prema hijerarhiji većinom se postavljaju ljudi koje politika odredi.

Bez obzira na sve, {#} za pozitivan stav, da nas je više takvih bilo bi nam bolje, ali ja sam davno odustao od borbe i ispravljanja krivih drina.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
Old Iggy kaže...
Aldo kaže...

Ne slobodnom već tumačenju suda, koji kaznu odmjerava ovisno o svakom slučaju zasebno. Tako je sa svim zakonima

ipak je po slobodnom tumacenju Porezne uprave, pročitaj članak. Ne vjerujem da se sud bavi sa svakom slastičarnom koja se zatvara.

vjerujem da se može vlasnik žaliti nakon provedene mjere... no pitanje je kome? Upravi vodovoda?

15 godina

glupi tekst da ne može biti gluplji,ma da svugdje je bolje nego u hrvatskoj,mora da je

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 16:10 (blackalbum).
Moj PC  
1 15 hvala 0
17 godina
Aldo kaže...
Old Iggy kaže...
Aldo kaže...

Ne slobodnom već tumačenju suda, koji kaznu odmjerava ovisno o svakom slučaju zasebno. Tako je sa svim zakonima

ipak je po slobodnom tumacenju Porezne uprave, pročitaj članak. Ne vjerujem da se sud bavi sa svakom slastičarnom koja se zatvara.

vjerujem da se može vlasnik žaliti nakon provedene mjere... no pitanje je kome? Upravi vodovoda?

Za svako rješenje ima uputu o pravnom lijeku.

BTW, porezna je dio ministarstva financija i ovlaštena je provoditi te postupke, kao si rekao zakoni mislio sam na sve, ne samo one u dohvatu porezne uprave.

17 godina
blackalbum kaže...

glupi tekst da ne može biti gluplji,ma da svugdje je bolje nego u hrvatskoj,mora da je

a cuj, nekima je i tu "baš supač"

12 godina
protjeran
Old Iggy kaže...

Pa to sad i imaš. {#}

Sada su elite u igre, a ne pravi narodni predstavnici. Jedino je Stjepko Radić i njegov buraz bili pravi ljudi iz naroda, sve ovo drugo se neke vrste takozvane elite, intektualne, medicinske, športske, ratne i sve druge moguće....

Aldo kaže...

Ako ljude malo pomalo zhebavas, nebudu ni kuzili da su shebani sve dok nije prekasno. Ova vlast provodi kombiniranu strategiju "zamuti vodu" i "podijeli pa vladaj".

A ljudi su nasjeli i na jedno i na drugo, tak da... nema šanse za nikakvom revolucijom.

Mislim da ih jedino neka žestoka elementarna nepogoda ili udar meteora može otepsti s vlasti.

Pa, nažalost je tako, ali treba puno raditi sa ljudima, te puno biti na terenu, da bi se stvari pomaknule sa mjesta.

Vidim na primjer, lokalne izbore, dok se ljudi nisu na toj lokalnoj razini samoogranizirali nisu ni mogli sruštiti lokalne farone koji su vladili od dobivanja naše države. Ili su pak ljudi kada su se samoogranizirali ušli u vijeća loklanih samouprava, te i na taj način mogu sudjelovati u vlasti, više ili manje, ovisno koliko su dobili mandata preko zbroja svojih glasova.

boxer kaže...

Pravi si patriota, sviđa mi se to za svaku je pohvalu tvoj pozitivan stav, ali probudi se i pogledaj relanosti u oči, mislim da je krajnje vrijeme. Kriminal bjelog okovratnika najviše harači a organi državne represije prije svega su režimski organi... to svaki dan možeš viditi i pročitati u javnim medijima, a i oko sebe. Depolitizacija organa državne represije je floskula, a na najviše takve pozicije, pa sustavno dolje prema hijerarhiji većinom se postavljaju ljudi koje politika odredi.

Bez obzira na sve, {#} za pozitivan stav, da nas je više takvih bilo bi nam bolje, ali ja sam davno odustao od borbe i ispravljanja krivih drina.

Hm, nažalost otvorio sam oči. Samo se možda tješi, da se mogu stvari popraviti na to državnoj, društevnoj razini. Al' ako ništa drugo mogu popraviti sam sebe i raditi sam ne sebi, te bar na taj način djelovati na mirkodruštevnoj razini sa ljudima s kojima se susrećem.

Evo ovaj mladi reper je sve objasnio:

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Cold Steel kaže...
Old Iggy kaže...

Pa to sad i imaš. {#}

Sada su elite u igre, a ne pravi narodni predstavnici. Jedino je Stjepko Radić i njegov buraz bili pravi ljudi iz naroda, sve ovo drugo se neke vrste takozvane elite, intektualne, medicinske, športske, ratne i sve druge moguće....

Da Stjepan Radić... {#}

Nitko ti ne brani osnovati stranku. Imaš već dobrih primjera za to, samo daleko je to od upotrebljivog.

17 godina
neaktivan
Vortac kaže...
Mycroft kaže...

"Uhljebi, tone uhljeba, ali ne znam englesku riječ za to. Bread-eaters?"

Neće biti "bread-eater". "Moocher" bi bilo nešto bolje, ali nekako nije ni to...

http://en.wikipedia.org/wiki/Sinecure

A sinecure (from Latin sine = "without" and cura = "care") means an office that requires or involves little or no responsibility, labour, or active service.

To bi bilo to. Eto, da nemo divnu riječ "uhljeb", mogli bismo takve likove zvati "sinekurci" :) ili "bezbrižnici".

13 godina
neaktivan

Oleg, Oleg. Koliko godina imaš a još nisi naučio da za vazale vrijedi pravilo radi, plaćaj, pati i šuti. To nam kaže naš feudalni gospodar, kojega nam je samo proviđenje poslalo da nam gospodari. Tko smo ti ili ja da mijenjamo pravila igre? Ako misliš da naš feudalni gospodar ne može još i više pritegnuti, a ti samo čekaj i vidi....

(O "zakonima", "sudstvu" i "porezima" sam već toliko pisao da mi je više muka, pa mogu samo nemoćno ironizirati....)

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

predmnijevam kako članak još unešto preblago opisuje ovu nakaradu od nasilne kvazidržave, s ustaškom valutom i prepunu idiota, neovisne jedino od pameti i kompetencije. ostaje nam jedino (osim masovnihegzodusa/samoubojstava) ona: ajmo napasti Njemačku i odmah se predati. nemojmo se krivo razumjeti. ima u ovoj papazjaniji i ponešto dobro - ovlaš krajobraz ili poneka zgodna cura. i moja dva psa. {#}

Moj PC  
9 9 hvala 0
12 godina
protjeran

Koja ustaška valuta? Kuna je bila i platežno sredstvo i prije.

Jel njemačka marka dok je postajala, bila nacionalsocijalistička?

{#}

17 godina

I koliko god se složio sa Olegom o tome kak nam je država u kujcu, toliko se slažem i sa stihom Ramba Amadeusa, koji kaže da kad odrasteš stječeš "pravo na to da te glupa masa nadglasa". Ljudi, onog trena kad je država uvjerila narod da se glasanjem ništa ne može promijeniti, tog trenutka vas je pobijedila. Tog trenutka ste im dali odriješene ruke da vas mrcvare, cijede, rade što žele, da svojim ortacima daju prava da rade sa svojim firmama što god žele. A onog trena kad su vam krivci za nastalu situaciju oni koji su glasali za postojeću garnituru, tad su vas okrenuli jedne protiv drugih, umjesto da ste fokusirani protiv jednog neprijatelja - države i državnog aparata. Oni vam nisu prijatelji. No za shvatiti koliko duboko taj sustav ide, potrebno je imati predznanja, mozga u glavi te znati razmišljati, a što se sustavno zatire kroz školstvo već godinama.

Na kraju, sami smo si ovo naturili na glavu. Dok se sami ne aktiviramo, bit će nam tako kako jest, jer ja se neću boriti za ostale članove ovog forma, nego za sebe. I dok se svi ne dignu i ne počnu boriti za sebe, kroz stalnu edukaciju i borbu protiv glupih političara, neće biti promjene. A za to je prvo potrebno shvatiti što u demokraciji znači glasanje - za vladu, sabor, gradonačelnika.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
15 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
Ajar kaže...

predmnijevam kako članak još unešto preblago opisuje ovu nakaradu od nasilne kvazidržave, s ustaškom valutom i prepunu idiota, neovisne jedino od pameti i kompetencije. ostaje nam jedino (osim masovnihegzodusa/samoubojstava) ona: ajmo napasti Njemačku i odmah se predati. nemojmo se krivo razumjeti. ima u ovoj papazjaniji i ponešto dobro - ovlaš krajobraz ili poneka zgodna cura. i moja dva psa. {#}

"Ustaškom valutom". Daj se više primi za glavu i odskači u prvi potok da te razbistri....

17 godina
Cognitor kaže...
Ajar kaže...

"Ustaškom valutom". Daj se više primi za glavu i odskači u prvi potok da te razbistri....

http://tinyurl.com/pvx9ssf

nije se loše educirati s vremena na vrijeme, ili možda tvrdiš da NDH nije bila ustaška tvorevina s marionetom Pavelićem na čelu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 18:18 (Aldo).
17 godina
neaktivan

Povijest: "Naziv kuna za trajnu hrvatsku valutu odabran je zbog značajne uloge kunina krzna u hrvatskoj monetarnoj i fiskalnoj povijesti. Povijest naziva novčane jedinice Republike Hrvatske kune počinje s krznom kune kao sredstvom naturalnog plaćanja, zatim kuna postaje obračunska novčana jedinica i, napokon, novac u modernom smislu. Kunino krzno služilo je kao sredstvo plaćanja poreza zvanog kunovina ili marturina u srednjevjekovnoj Slavoniji, Primorju, Dalmaciji; lik kune nalazio se od prve polovine 13. stoljeća pa gotovo do kraja 14. stoljeća na hrvatskom kovanom novcu zvanom banovac; kuna je bila potencijalni novac Banovine Hrvatske."

NDH jest crna mrlja u hrvatskoj povijesti, ali ljudi moji, proslo je 68 godina od 2. svj. rata, a mi smo jos na ustasama i partizanima.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
1domagoj1 kaže...

NDH jest crna mrlja u hrvatskoj povijesti, ali ljudi moji, proslo je 68 godina od 2. svj. rata, a mi smo jos na ustasama i partizanima.

Upravo tako, prošlost se ne može ispraviti, tema je sadašnjost i fiskalna politika kako je to naznačeno u tekstu. Ako se nastavi sa čija je kuna bila tema će vjerojatno pod lock.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
Father_Dougal kaže...

I koliko god se složio sa Olegom o tome kak nam je država u kujcu, toliko se slažem i sa stihom Ramba Amadeusa, koji kaže da kad odrasteš stječeš "pravo na to da te glupa masa nadglasa". ...

Situaciju bolje oslikava pjesma Đorđa Balašević - Blues mutne vode

13 godina
neaktivan
Aldo kaže...
Cognitor kaže...
Ajar kaže...

http://tinyurl.com/pvx9ssf

nije se loše educirati s vremena na vrijeme, ili možda tvrdiš da NDH nije bila ustaška tvorevina s marionetom Pavelićem na čelu?

Ono što tvrdim da je Hrvatska država - Hrvatska država, Hrvatski narod je Hrvatski narod. I ne volim one koji se sa istima sprdaju, sada prije 70 godina svejedno kada. Shvaćaš li to ili vjerojatno ne? Protunarodna vlast sa kojom se dakako treba sprdati je nešto sasvim drugo. Današnja Hrvatska isto ima marionete na čelu, kao uostalom i 90% ostalih svjetskih država, i što ćemo sada? Uostalom zapitaj se malo da li je možda moguće da je NDH u danim povijesnim okolnostima bila realno nezavisnija nego današnja Hrvatska država.... A kuna (krzno) se koristila kao historijsko platežno sredstvo još od srednjeg vijeka. Povijesno visina poreza i tlaka nikada nije bila veća od ovoga što imamo danas, možda na nekim teritorijama pod direktnom i surovom okupacijom....

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 19:17 (Cognitor).
16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Ljudi, onog trena kad je država uvjerila narod da se glasanjem ništa ne može promijeniti, tog trenutka vas je pobijedila. Tog trenutka ste im dali odriješene ruke da vas mrcvare, cijede, rade što žele, da svojim ortacima daju prava da rade sa svojim firmama što god žele. A onog trena kad su vam krivci za nastalu situaciju oni koji su glasali za postojeću garnituru, tad su vas okrenuli jedne protiv drugih, umjesto da ste fokusirani protiv jednog neprijatelja - države i državnog aparata.

Odluci se, lezi li odgovornost u (ne)glasovanju ili onima za koje se glasovalo?

17 godina
neaktivan
Touche kaže...

Odluci se, lezi li odgovornost u (ne)glasovanju ili onima za koje se glasovalo?

I jedno i drugo, tj. drugo je posljedica prvog.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
12 godina
neaktivan

Kaj da velim, sve je istina. Plaćamo puno, a dobivamo poniženje pri svakom kontaktu s nekakvim oblikom državne službe koja nas tretira kao govna. Jedino što ne znam što se tu uopće da napraviti osim da svi prestanemo plaćati porez i pustimo da taj parazitski državni aparat naprosto crkne, i da idemo od nule, ovaj put s minimalističkim državnim aparatom.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Naši ljudi (Hrvati jel) a i susjedi s državljanstvom u HR su slični ma koliko mi to negirali. Što se novog državnog aparata tiče, možda se stvori plodno tlo za neki razvoj. Ali ja osobno sumnjam u to zbog samog mentaliteta hrvatskih državljana:

SVI ljudi (još nisam naišao na izuzetak) koji se zaposle bilo gdje u HR će prije povući svog nekog rođaka koji nema kompetencije za dani posao nego osobu koja bi napravila neki napredak.

Neki dan sam pretraživao HZZ za posao i, između ostalog, kad sam pročitao da za pomoćnog kuhinjskog radnika/pomoćnog konobara/pomoćnog kuhara treba iskustvo od godine dana, nisam znao da li da se smijem ili plačem :( Po struci sam građevinski tehničar, a ove oglase sam pregledavao iz znatiželje. Struka mi je u komi usprkos silnim legalizacijama i ne mogu naći dovoljno dobru "vezu" za posao.

Grow old or die trying
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 21:56 (ne0n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebali bi ovu državu preimenovati u Republiku čemera i jada.

A u wikipediju dopisati:

Čemerjadija, država u orbiti oko supermasivne crne rupe oznake "Trg svetog Marka 6", koja nezaustavljivo usisava životnu energiju svojih građana,

sve dok od njih ne ostane samo istrošena prazna ljuska čiji sastav čini najvećim dijelom gorčina (67%), ugljik, kisik i vodik uz neke druge elemente u tragovima.

All problems in computer science can be solved by another level of indirection

3 0 hvala 0
17 godina

Kako god okrenes situacija je losa i u svakom slucaju je naplata poreza u obliku fiskalizacije dobra stvar jer ipak predstavlja barem pokusaj uvodenja reda medu svercerima i preprodavacima voca i povrca i fiktivnim racunima u kaficima. To je za mene cinjenica.

Mislim da jedina "nada" za bolje sutra lezi u opcem drzavnom bankrotu koji je po mom misljenju neizbjezan. Tek kad konacno i defenitivno bankrotiramo, kad krava muzara od proracuna i zaduzivanja presusi, tek onda ce politicari koji tada budu na vlasti (mislim da ce biti rijec o SDP-u) biti prisiljeni napraviti prave korake za oporavak. Znaci potpuno razmontirati javni sektor i otpustiti 100.000 ljudi viska od tamo i potpuno rasteretiti privatni sektor koji ce konacno predstavljati jedinu opciju za drzavni oporavak i u krajnju ruku bolji zivot za sve. Tada ce morati reci dragi Hrvatice i Hrvati od osamostaljenja je proslo toliko i toliko godina, ali evo tek sad smo usli u kapitalisticku demokraciju. 

1 2 hvala 0
14 godina
protjeran

Zanimljivo je kako uvijek nešto prigovaramo, a nikada ništa ne poduzimamo. Jednostavno puštamo te Men in Black da piju kavu (i jedu lude gljive) kao da nisu u službi građana. Šteta što je politika plaćeni posao. :( (Za nas, naravno.) 

Da, ako se pitate, ovo zaista zvuči kao Utopija. To je najočitiji dokaz koliko je moći stekla svjetska indoktrinacija. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postoji li država koja je u zadnjih 30 godina uspjela izići iz govana i preokrenuti stvari?

Iskreno pitanje.

I'm very large!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice