Balkancima ili balkancima se još uvijek nije dogodio niti jedan nuklearni incident ni izbliza nalik Fukushimi. Kako to objašnjavaš?
Da imamo sreće.
Mislim, što bi se trebalo nešto u Krškom dogoditi pa da onda konstantiramo kako je NE opasna? Ako ulazi tanker sa naftom u Jadransko more, on predstavlja veliku opasnost, bez obzira jel se dogodila ekološka katastrofa ili ne i tako on mora biti tretiran.
Osobno vjerujem da su Japanci puno kompetentniji od naših ljudi u održavanju nuklearki jer ih imaju daleko više nego mi. Ja se bojim pomisliti što bi se dogodilo da je Fukushima u Hrvatskoj bila. Vjerojatno bi nakon eksplozije sazvali sijednicu Sabora na kojoj bi vladakući konstantirali kako je to oporba sabotirala i da je to sve samo obmana komunista da ovu vladu prikažu nesposobnom.
A teze o nuklearki u ZGu... Mislim, ozbiljno... Recimo da se nešto dogodi. Ne mora čak biti niti neki inicdent, već više radi prevencije. I što onda? Gdje ćeš evakuirati milijun ljudi? U Gospić? A glavni grad natrag u Varaždin prebacit, jel?