Zaštita 4K Blu-ray diskova pod udarom pirata

poruka: 49
|
čitano: 10.083
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zaštita 4K Blu-ray diskova pod udarom pirata".
14 godina
Re: Zaštita 4K Blu-ray diskova pod udarom pirata
overhaul kaže...
Najveći dio i tako ljudi gledaju preko kodija u nekakvom sprekompresiranom streamu, i daleko im je bitnije dali je netko nakeljio rvacki subtitl, nego dali je video u 720p ili 1080p. A da 4K ni ne spominjem. 

Žalosno no istinito !

If you notice this notice, you will notice that this notice is not worth noticing.
17 godina
johnwaynesk kaže...
overhaul kaže...
Najveći dio i tako ljudi gledaju preko kodija u nekakvom sprekompresiranom streamu, i daleko im je bitnije dali je netko nakeljio rvacki subtitl, nego dali je video u 720p ili 1080p. A da 4K ni ne spominjem. 

Žalosno no istinito !

Pa u biti... nije žalosno. Ljudima je to stvarno dovoljno. Pa to su isti ljudi koji su kupovali i posuđivali u videotekama VHS-ove (rezolucije 333×480 razvučene na crt tv od max 720x576), i sasvim bili zadovoljni viđenim. Zadovoljni i današnjih htv programom na ovom našem drva i ugljen dvb-t, DVD je u biti već sve zadovoljio. Nemoj zaboraviti da ljudi čak pola tog materijala gledaju na malom smartphoneu sa nekog streaminga. Realno, meni je vrednije na dvd-u pogledati dokumentarce o produkciji, komentare autora i redatelja mog omiljenog filma, nego danas spiratizirani 1080p "xXx:return of xander cage" ili te štrimpfove, da su i u 4k 3d 60fps hdr formatu.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina

dok se zajebavate ja sa skinuo par njih i slika sa hdr-om i 150mbita je nadrealna

gledam preko pot p.a grafa bez imalo muke GPU vrti ,a vremesni i7 proc na 15% lol!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 20:42 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kapetan_ajkula kaže...
4mal kaže...

Mozes i bez samo odna cpu preuzima ulogu pa trosi resurse bzvz

Nv pascal i amd polaris imaju hevc decoding,encoding pa nema frke :-)

GTX 970 i 2500k se ne mogu nositi s time. Mozda da imam Windows 10 bi bilo bolje posto ima podrsku za softwersko dekodiranje.

Imam 2500k i radeon r9 270x koja nema HEVC dekodiranje, kolega mi je doneo neki film UHD na HEVC, skinuo kodeke sa Interneta, isprobao i ide bez problema. Je, procesor je zauzet oko 80%, ali ide. Ali kao što si pomislio, W10 daju solidne mogućnosti za softversko dekodiranje.

dolazim odmah - Godo
17 godina
Nabaviti neki dobar android tv box s podrskom za 4k, hevc, 10bit, hdr (nvidia shield 2017, minix i sl., a kostaju 150-250 eura). Mislim da je ovo najisplativije rjesenje za gledanje UHD sadrzaja.

0 0 hvala 0
16 godina
otkrivenje kaže...
Nabaviti neki dobar android tv box s podrskom za 4k, hevc, 10bit, hdr (nvidia shield 2017, minix i sl., a kostaju 150-250 eura). Mislim da je ovo najisplativije rjesenje za gledanje UHD sadrzaja.

Najisplativije rješenje gledanje 4K sadržaja je kupnja 4K TV-a. Imam 65" Samsung 4k serija 6 (srednja klasa dakle) sa Tizen OS i gledanje 4K filmova je awesome još ako su REC.2020 i 10-bit. Poskidao sam sve što se moglo naći u 4K formatu, ali nisam sve gledao. Problem mi nije brzina skidanja (1GbE) nego jednostavno što 15-tak filmova napune 1 TB HDD.

Samo nek je krenulo. 

17 godina
Envy kaže...
otkrivenje kaže...

Najisplativije rješenje gledanje 4K sadržaja je kupnja 4K TV-a. Imam 65" Samsung 4k serija 6 (srednja klasa dakle) sa Tizen OS i gledanje 4K filmova je awesome još ako su REC.2020 i 10-bit. Poskidao sam sve što se moglo naći u 4K formatu, ali nisam sve gledao. Problem mi nije brzina skidanja (1GbE) nego jednostavno što 15-tak filmova napune 1 TB HDD.

Samo nek je krenulo. 

sad će zbog krekrianja zaštite porasti potražnja za diskovima, pa će opet poplava koja će baš pogoditi HDD pogone seagatea i wd-a :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
overhaul kaže...
* * *

sad će zbog krekrianja zaštite porasti potražnja za diskovima, pa će opet poplava koja će baš pogoditi HDD pogone seagatea i wd-a :)

Moguće kao i sa memorijom :))) Mada mišljenja sam da će im dio kolača uzeti streaming servisi ali kako god da okreneš podatkovnog prostora u svijetu nikada dosta. I sa Juzerske strane i sa serverske... mada moram istaknuti da u mom, skoro 3 decenijskom, radnom iskustvu, nikada manja potražnja nije bila za pohranom. Ljudi se zadovoljavaju sa 120 GB SSD-om + 500 GB HDD-om, tj. disk je zadnja stvar koju korisnici odabiru.

11 godina
protjeran
otkrivenje kaže...

Pa bolje je onda uzeti Xbox One S za oko 200 eura. Za razliku od nvidie ima i podrsku za 4K Ultra HD Blu-ray + 4K podrsku za streaming servise ( Netflix, Amazon) + dobije konzolu.

17 godina
kapetan_ajkula kaže...
otkrivenje kaže...

Pa bolje je onda uzeti Xbox One S za oko 200 eura. Za razliku od nvidie ima i podrsku za 4K Ultra HD Blu-ray + 4K podrsku za streaming servise ( Netflix, Amazon) + dobije konzolu.

Android box ima od tridesetak dolara i jos trideset za vrhunski daljinac. Za nekih recimo osamdeset eura se dobije android box sa nougatom koji vrti 4k hevc samo tako sa Rii mini daljincem koji ima ir i stick tak da mozete klonirat tipke s originalnog daljinca a box kontrolirat prek sticka. Tako nesto je sa kodijem ultimativni media centar box all in one to rulle them all box ever!

11 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...
kapetan_ajkula kaže...
otkrivenje kaže...

Android box ima od tridesetak dolara i jos trideset za vrhunski daljinac. Za nekih recimo osamdeset eura se dobije android box sa nougatom koji vrti 4k hevc samo tako sa Rii mini daljincem koji ima ir i stick tak da mozete klonirat tipke s originalnog daljinca a box kontrolirat prek sticka. Tako nesto je sa kodijem ultimativni media centar box all in one to rulle them all box ever!

Na papiru da, ali ti android boxevi uvijek imaju neki problem ili hardwerski ili fizicki, barem ove sto sam ja probao. Mozda se varam, ali zar ne bi bilo bolje uzeti Amazon Fire TV 4K sa podrskom za 4K servise i HEVC.
https://www.amazon.co.uk/Amazon-Fire-TV-Streaming-Media-Player-x/dp/B00UH2O6T2/

17 godina
kapetan_ajkula kaže...
NEW_MAN kaže...
kapetan_ajkula kaže...

Na papiru da, ali ti android boxevi uvijek imaju neki problem ili hardwerski ili fizicki, barem ove sto sam ja probao. Mozda se varam, ali zar ne bi bilo bolje uzeti Amazon Fire TV 4K sa podrskom za 4K servise i HEVC.
https://www.amazon.co.uk/Amazon-Fire-TV-Streaming-Media-Player-x/dp/B00UH2O6T2/

Imam neki android stick za dvadesetak dolara i vrti hevc, nisam kemijal tak da ne znam ako vrti sve zivo u hevc. Nemam 4 k tv pa me nije briga, probal sam s nekim 4 K fajlom cisto da vidim ako radi i radi. Imam Amazon stick i super je jer placam amazon prime pa mogu gledat masu toga djabaleske ali radije bi neki posteni android box. Cak sam na taj android stick stavil kodi ali nema do cistog golog androida i kodija plus rii daljinac. To je definitivno must have za sve koji imaju bilo kakvu kolekciju filmova i serija ili oce streamat nesto s interneta.

16 godina
NEW_MAN kaže...
* * *

Skinem sa torrenta direktno na stik - Ubodem stik u TV - stisnem Play. Može li jednostavnije?

13 godina
neaktivan

Dobro, 'ajd skini ovo, probaj i javi šta vidiš.

http://www.filedropper.com/uhd0001

Vidi s Media info o čemu se radi, možda ti bude jasnije.

13 godina
neaktivan

Vi, dobri ljudi, koji imate noviji UHD TV s HDR-om - možete li reproducirati u prethodnom postu spomenuti UHD_0001.ts preko USB ili SD ulaza na tv-u?

Na jednom drugom forumu zasad se nitko nije javio da je uspio.

Radi se o kratkoj snimci jednog satelitskog feed-a, tehnički pre-zahtjevnoj za 'obični' UHD tv star godinu-dvije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 0:16 (markz).

0 0 hvala 0
16 godina
markz kaže...

Dobro, 'ajd skini ovo, probaj i javi šta vidiš.

http://www.filedropper.com/uhd0001

Vidi s Media info o čemu se radi, možda ti bude jasnije.

markz kaže...

Vi, dobri ljudi, koji imate noviji UHD TV s HDR-om - možete li reproducirati u prethodnom postu spomenuti UHD_0001.ts preko USB ili SD ulaza na tv-u?

Na jednom drugom forumu zasad se nitko nije javio da je uspio.

Radi se o kratkoj snimci jednog satelitskog feed-a, tehnički pre-zahtjevnoj za 'obični' UHD tv star godinu-dvije.

Probao sam ja i ne može i ne shvatam poantu niti što želiš reći?

* Nikada ne bih skidao filmove sa stranica tipa filedropper, rapidshare i sl. Svi su svoje odsvirali.

* Fajl koji si dao jeste zahtjevan, ali ako ga moj Xeon ne može pokrenuti niti moj Quadro, onda je ili do opalikacije (a MPC-HC i 5K player ne mogu ma PC-u) Ili do samog fajla Koliko sam izračunao 120 minuta takvog filma bi bilo oko 100 GB (što nije problem). Dakle takav fajl ide u domenu profesionalaca ili pre

produkcije ili sirovog zapisa ili nečeg desetog. 116 Mbps nije problem za novije UHD televizore. Sa tim fajlom nešto nije u redu kao i sa nekim Amazon.web.ripovima. Ako mi isti zablokiraju na TV-u, zablokirat će i softverski i h/w na računaru.

* Govorimo o jednostavnosti reproduciranja nečega. Ne može jednostavnije od novog UHD Televizora.

* Probao sam REC.2020, 4K, HDR+, 60 FPS. Svaki 4K RIP i do 100 GB i sve jednostavno ide. Prejednostavno je, ubodem u stik i stisnem Play.

* Netflix 4K (konkretno Narcos serija) vuče oko 16 Mbps. Amazon Prime 4K (The Grand Tour) ne znam, ali je odlična slika. 4K HDR na Youtube ide ali mi se ne da sada gledati koliki bitrate vuče.

13 godina
neaktivan

Nema posebne poante, pokušavamo ustanoviti zašto ne ide reprodukcija. Meni na PC-u ide ton u nekim playerima (VLC, MPC), a slika ima zelenu ili ljubičastu podlogu s mnogo crtica. Na UHD tv-u ne ide, bez obrazloženja. Snimak nije kodiran, to je snimljeni satelitski feed, vjerojatno pro namjene, kao što kažeš. Većina tih zahtjevnih feedova se može reproducirati, pa nije jasno zašto se ovaj ne može. Nadali smo se da noviji UHD televizori s podrškom za HDR to mogu.

0 0 hvala 0
14 godina

Vec stvarno ima dosta 4K sadrzaja , barem sto se tice serija u omiljenim nam online videotekema  

Iako nemam 4K ekran, drago mi je da ekipa štanca sadrzaj iz dana u dan, bit ce materijala za gledanje jednog dana kad se apgrejdam  

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
markz kaže...

Nema posebne poante, pokušavamo ustanoviti zašto ne ide reprodukcija. Meni na PC-u ide ton u nekim playerima (VLC, MPC), a slika ima zelenu ili ljubičastu podlogu s mnogo crtica. Na UHD tv-u ne ide, bez obrazloženja. Snimak nije kodiran, to je snimljeni satelitski feed, vjerojatno pro namjene, kao što kažeš. Većina tih zahtjevnih feedova se može reproducirati, pa nije jasno zašto se ovaj ne može. Nadali smo se da noviji UHD televizori s podrškom za HDR to mogu.

Ton ide bez problema na svakom playeru a i video (sa istimim problemima), a sa slikom je ista stvar o kao kod tene.

Što se tiče UHD TV-a (god. 2016. Tizen OS) neće ni da pokrene, a moja iskustva su sledeća.

Čak i neki popularni 1080p.AMZN.WEBRip.DD5.1.x264, ako zapnu na Televizoru, zapet će i na svakom Playeru na PC-u. To je do stručnjaka koji je rekodirao film. Slično se meni desilo kada sam Ripova nekih 100-tinjak Audio CD-ova preko EAC (LAME codecom) u .mp3. Jednostavno radio robotski i nisam provjeravao (osim u početku) a kada sam preslušao.. o mila majko.. krči, zapinje.. dan vremena truda ode.

Mišljenja sam da kod ovog satelitskog feeda nije problem u reprodukatoru, nego u samom fajlu.. nešto netko nije dobro iskemijao. Jer znam ako moj Quadro nešto ne može preko MPC-HC x64 H/W reproducirati, onda će ga Xeon softverski moći. Čak i 8K.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice