Bootaj osmicu pa odaberi particiju na koju želiš instalirati.
Imam problem sa Release Preview u virtual box-u, maximalna rezolucija koju mogu postaviti je 1600x1200, dok mi je glavni OS 1920x1080. Probao sam sa driverima sa ATI stranice za windows 8, ali nista ne pomaze... Citava 8 je usporena...
Ako hoćeš na drugu particiju, znači ne na onu na kojoj ti već je sistem, bootaj sa DVD-a,
nikako ne sa upgrade programom.
Imam problem sa Release Preview u virtual box-u, maximalna rezolucija koju mogu postaviti je 1600x1200, dok mi je glavni OS 1920x1080. Probao sam sa driverima sa ATI stranice za windows 8, ali nista ne pomaze... Citava 8 je usporena...
problem sa integracijskim alatima virtualbox-a
Ako ti je ikakva utjeha ,ni na VMwareu nije ništa bolje! Instalacija je trajala sat vremena i sada ,sa 4 gb rama i 4 dodjeljene jezgre sve je usporeno do bola!
Sistem jednostavno nije kompatibilan sa virtualkama.
Jedino bolje rješenje ,ako imaš mjesta ,a nećeš ''pravi'' dual boot ,je instalacija na vhd!
Nema drivera za 4xxx seriju. Samo za 5xxx i 6xxx. Sorry,but yebi ga.
kak ću sad u PS-u radit normalno... :( razočaranje veliko za sada, znam da će izbaciti (nadam se) al jbga
kak ću sad u PS-u radit normalno... :( razočaranje veliko za sada, znam da će izbaciti (nadam se) al jbga
Skini za sedmicu i probaj instalirat u compatibility modu (a možeš i raspakirat Catalyste pa probat ubacit ručno preko device managera).
Ako ti je ikakva utjeha ,ni na VMwareu nije ništa bolje! Instalacija je trajala sat vremena i sada ,sa 4 gb rama i 4 dodjeljene jezgre sve je usporeno do bola!
Sistem jednostavno nije kompatibilan sa virtualkama.
Jedino bolje rješenje ,ako imaš mjesta ,a nećeš ''pravi'' dual boot ,je instalacija na vhd!
radi na hyper-v bez problema, radit će i na ostalima kad se vmware/oracle odluče napravit poštene drivere
Ja sam isprobao sve zivo i ne zivo i preko compatibilitya. Ni jedni driveri ne rade, okay, laptop je u pitanju sa hd 3470. Defoltni drajveri rade super ali nemrem koristiti crossfire jer je nutra i integrirka hd 3200. Kaj se tice samih windowsa i metro sucelja, privikavanje trajalo kojih pola sata. Sada sam brzi od bilokoga na sedmici. Zbilja odusevljen. Integracija s drustvenim mrezama, mail, live tiles, notifikacije... predobro.
Ma da - bili su relativno brzi kad se radilo o alfama Osmice (7850 ,7989) ,trebalo im je ''samo'' tri mjeseca. Možda se sad i požure!
nevidim svrhu izbacivanja starta, i onog gumba za dektop... sad sam instaliravo cod i nisam znao kako doc na desktop opet, komplicirano
meni se sviđa
koliki mora biti minimalni HDD za instalaciju Win8?
Imam jedan stari disk od 30GB. Bude li to dovoljno?
Za sve koji imaju problema sa instaliranjem GPU drivera za starije GPU-ove, a imaju dual boot (Win 7 & Win 8), evo kako sam ja rijesio (na laptopu sa ATI X1200).
Idete u COMPUTER MANAGMENT>DISPLAY ADAPTERS>desni klik pa UPDATE DRIVER SOFTWARE>BROWSE MY COMPUTER FOR DRIVER...>izaberete cijelu particiju gdje vam je WIN 7 (npr. D:)>NEXT (slika)
Bit će dovoljno.
Bit će dovoljno.
16 Gb za x86 20 GB za x64
nevidim svrhu izbacivanja starta, i onog gumba za dektop... sad sam instaliravo cod i nisam znao kako doc na desktop opet, komplicirano
Win tipka?! Ili možda kombinacija Win i D tipke?! Radi na svim Windowsima ,pa i na Osmici (vidi vraga)!!
A tu je i kvadratić sa slikom desktopa i nazivom ''Desktop''!!
Win tipka?! Ili možda kombinacija Win i D tipke?! Radi na svim Windowsima ,pa i na Osmici (vidi vraga)!!
A tu je i kvadratić sa slikom desktopa i nazivom ''Desktop''!!
dobro nisam glup... kad sam instaliravo stisno sam win tipku i perbacilo me na metro i kad sam stisnio to desktop vratilo me na instalaciju cod-a... nije jos ni dolje trake bilo..
Nema drivera za 4xxx seriju. Samo za 5xxx i 6xxx. Sorry,but yebi ga.
Skini za sedmicu i probaj instalirat u compatibility modu (a možeš i raspakirat Catalyste pa probat ubacit ručno preko device managera).
ma ja sam u CP verziji 8-ice inst. ovu, i bez ikakve greške, valjda će onda i tebi,
to je kako su prije bile Omega, DNA, i sl. modificirane verzije, i bez brige, tu i jesu 4xxx na listi podržanih
i sramota, još malo, neče ni za dvije god. stare grafe drivere raditi, i onda imaj inst. nešto službeno izdano,
kad je xx slučajeva boljih čak ovako, od nepoznatih entuzijasta valjda s viškom vremena.. iii znanja
(tako racimo gledam, i mnogi, pogotovo Android mob-ovi, gdje da se služb. softa dočeka treba.. ...ohohoo..)
Nitko ti to nije ni rekao. Win tipka služi za prebacivanje između Start screena (iliti Metroa) i aplikacija ,Win i D tipka u bilo kojim Windowsima ,u bilo kojoj aplikaciji (pa i u instalaciji COD-a) automatski otvara desktop bez prozora ,sa taskbarom!
Inače ,Osmica ima neobičnu funkciju: približiš li pokazivač miša lijevom rubu ekrana ,pokazat će ti se sve aktivne aplikacije!!
Inače ,Osmica ima neobičnu funkciju: približiš li pokazivač miša lijevom rubu ekrana ,pokazat će ti se sve aktivne aplikacije!
Koliko god sam bio protiv Metro sučelja sad se polako navikavam na ponašanje osmice i niti ga ne primjećujem (non-stop sam u desktop modu).
Navikavam se i na poteze tipa dolje desno pa settings da bi došao do control panela.
Kizo aj ako znaš treba mi savjet:
Naime Microsoft security essentials ne radi na osmici nego je tu funkciju preuzeo Windows defender. E sad, volio bih ga vidjet u system tray tj. njegovu ikonu pa ako znaš da li je to izvedivo?
Koliko god sam bio protiv Metro sučelja sad se polako navikavam na ponašanje osmice i niti ga ne primjećujem (non-stop sam u desktop modu).
Navikavam se i na poteze tipa dolje desno pa settings da bi došao do control panela.
Kizo aj ako znaš treba mi savjet:
Naime Microsoft security essentials ne radi na osmici nego je tu funkciju preuzeo Windows defender. E sad, volio bih ga vidjet u system tray tj. njegovu ikonu pa ako znaš da li je to izvedivo?
Ne ,nije moguće ,ali bez brige ,radi i vrlo je aktivan kad treba!! Meni se jučer jedno dvadesetak puta ovako ''upalil'' ,na ponekad ''nevine'' crackove!!
A na njih inače ne reagiraju ni MSE 4 ,ni NOD32 na drugim PC-ima u kući.
1. Otvorite windows direktorij i pretražite “shows desktop”
2. Kopirajte pronađeni šorkat u C:\Users\username\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
3. Voila; windowsi odmah nakon startanja pokreću desktop..
Sve sam napravio kako tu pise (slika) ali i dalje se pojavljuje prvo Metro???
Oće bit 25Gb dovoljno za RP i par programa?