Windows 7 odvojen od aplikacija

poruka: 32
|
čitano: 4.618
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 odvojen od aplikacija".
17 godina

Mrak :) Još da izbace WMP i čist sustav :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nije mi sasvim jasno šta sve to znači. Imat ćemo nešto tipa Google Docs, ili šta?

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Windows 7 odvojen od aplikacija
asusdvd kaže...

Nije mi sasvim jasno šta sve to znači. Imat ćemo nešto tipa Google Docs, ili šta?

Ne. Nego isto riješeno kako sada skidaš Messenger Live, dakle označiš što želiš u paketu, koje aplikacije (Mail, Messenger, ...) i skineš executable file koji pokreneš i instaliraju ti se te komponente koje si označio da želiš.

Slično kako možeš skinuti google packs.
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...

Ne diraj mi WMP! To mi je najvažniji dio Windowsa.
Imaš verziju Windowsa XP koja dolazi bez WMP i još nekih sitnica. Nosi oznaku   N i to je bilo posebno izdanje za Europsku Uniju.

Ne moraju oni micati nikakve aplikacije iz Windowsa, samo neka tijekom instalacije omoguće da možeš odabrati što želiš instalirati, a što ne želiš.

Ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti!
17 godina
neaktivan

Nisu to web aplikacije, to su normalni programi koji se instaliraju na kompjuter. Instalirao sam Windows Live Mail Beta i ugodno sam iznenađen, po mom mišljenju to je e-mail klijent sa najljepšim sučeljem ikada. Sučelje je oku ugodno, sve je na dohvat ruke, pojednostavljeno je korištenje a napredne mogučnosti nisu izbačene. Nije mi baš jasno jel to nova zamjena za Outlook Express ili Windows Mail ili posebna aplikacija koja će se odvojeno razvijati?

17 godina
klimama kaže...
Originalni_manic kaže...

Ne diraj mi WMP! To mi je najvažniji dio Windowsa.
Imaš verziju Windowsa XP koja dolazi bez WMP i još nekih sitnica. Nosi oznaku   N i to je bilo posebno izdanje za Europsku Uniju.

Ne moraju oni micati nikakve aplikacije iz Windowsa, samo neka tijekom instalacije omoguće da možeš odabrati što želiš instalirati, a što ne želiš.

Slažem se s tobom klimava! WMP je još najbolje što se može dogoditi windowsima.WMP je sto puta bolji od nekog winampa.
A i ta ideja da izbace sve je glupa trebali bi samo stavit za vrijeme instalacije opciju koje programe želiš ili neželiš instalirat.

nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.
17 godina
neaktivan

Malo bezveze šta će maknuti movie maker

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma neka maknu sve njihove gluposti koje su si umislili da mogu napravit bolje od svih drugih.

Ionako tko jos koristi Defender, Win.Firewall, Movie maker, WMP... isl...

Neka barem stave opcije u instalaciju da oni kojima to ne treba (jer ce kasnije instalirat neki bolji drugi program) ne moraju imat to smece bezveze na kompu.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

slažem se ako netko več sad želi wmp 12 ili IE8 može skinut betu meni su bezveze

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Ma neka maknu sve njihove gluposti koje su si umislili da mogu napravit bolje od svih drugih.

Ionako tko jos koristi Defender, Win.Firewall, Movie maker, WMP... isl...

Neka barem stave opcije u instalaciju da oni kojima to ne treba (jer ce kasnije instalirat neki bolji drugi program) ne moraju imat to smece bezveze na kompu.

Prijatelju jel ti imas neki osobni razlog da toliko pljuješ po M$ i Windowsima... Svaki post koji si napisao na forumu je sadržavao neki komentar protiv M$ ili w!n... Nekontam kako netko može toliko mrziti nesto što koristi svaki dan...

Pozz...
17 godina
neaktivan
madafaker kaže...

slažem se ako netko več sad želi wmp 12 ili IE8 može skinut betu meni su bezveze

WMP 12 ti ne može biti bez veze iz jednostavnog razloga što WMP 12 ne postoji, čak niti u beti.
Ono što se pojavljuje na internetu pod tim nazivom nema veze s Microsoftom, već se radi o preradi koju je radio neki Španjolac ili o nekoj temi za WMP.
U zadnje vrijeme ima dosta programa za koje se tvrdi da su nove verzije nekog popularnog programa. Tako se recimo može skinuti Winrar 4.1, iako je kompanija koja ga radi tek izdala 5. betu verzije 3.8. 

17 godina
neaktivan

Meni su te gluposti o izbacivanju ovoga i onoga iz windowsa čisto sranje i ne razumijem te budale iz EU da to izbace.Ja sam uvjereni da ima puno ljudi mojeg mišljenja,da ja ako kupim OS kao što su Windowsi onda želim za te novce dobiti sve moguče programe za normalan rad(što uključuje gledanje filmova,obradu istih,pregledavanje slika i surfanje),a ne da onda nakon što kupim OS još moram ko budala tražiti po netu te sve programe.

Operativno sustav treba biti takav kakav je do sada sa uključenih što više programa u samom OS,mene ne zanima što je te programe napravio microsoft ili ko drugi.

Baš me zanima kako će oni koji nemaju pristup internetu ili imaju dial-up sve te programe skinuti sa nete.Onda će im račun za telefon ako imaju dial-up doće više nego sam OS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toma kaže...

Baš me zanima kako će oni koji nemaju pristup internetu ili imaju dial-up sve te programe skinuti sa nete.Onda će im račun za telefon ako imaju dial-up doće više nego sam OS.

Kupit će BUG (časopis) i na DVD će naći sve što im treba ;-)
Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina
neaktivan
brainiac kaže...
 Prijatelju jel ti imas neki osobni razlog da toliko pljuješ po M$ i Windowsima... Svaki post koji si napisao na forumu je sadržavao neki komentar protiv M$ ili w!n... Nekontam kako netko može toliko mrziti nesto što koristi svaki dan...

Pozz...
Pa ne bas osoban... i ne po svakom M$ proizvodu... Office je recimo odlican.
A kljucna rijec je "prisiljen" koristiti svaki dan :)   To sto nema neki alternativni OS u kojemu bi radio sve sto sad radim, nije razlog da jednostavno prihvati sve sto M$ baca u mom smjeru. Ako mi se nesto ne sviđa jednostavno to kazem.

A kod M$-a kako sam napisao JEDINA dobra stvar je po meni office (i mozda WinXP, ali i tu ima... problema)

toma kaže...

To je barem jednostavno... odes na neki katalog lokalnog pirata, i narucis komplet DVD :D
17 godina
neaktivan

napokon su se sjetili... šta će nekom te aplikacije kad ih nikad neće upalit? Ionako ne instaliram windoze bez da ih malo "olakšam" u nliteu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toma kaže...

Ja sam uvjereni da ima puno ljudi mojeg mišljenja,da ja ako kupim OS kao što su Windowsi onda želim za te novce dobiti sve moguče programe za normalan rad

I ja zelim za te pare dobit OS na kojem mogu normalno radit, bez da mi bez pitanja instalira hrpu nekvalitetnih programa, servisa i ostalog smeca koji mi ubijaju hard-disk, mem i CPU, odnosno usparavaju cijeli sistem...

A vise od svega za te pare zelim OS koji se ne deblja brze od mene.
MSI 745 ULTRA Athlon XP 1900+ Thoroughbred-B @ 600Mhz - patio je u proslosti 512Mb DDR 200Mhz GeForce 4 MX440 @ 250/333
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 21:35 (Koki007).
17 godina
neaktivan

Dal' sad to znači da će sami Windowsi 7 po instalaciji zauzeti koji MB manje nego Vista sa dodacima, pa je to jedan od načina kako prikazati novi OS manjim, kompaktnijim, bržim ...

Sve mi se čini da će nakon instalacije svih potrebnih programa, uspoređujući s Vistom, sve biti isto glomazno i da će Nlite imati glavnu ulogu u kresanju viška.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neki govore kako se sve to može skinuti sa neta a šta je s onima koji nemaju net.Buljiti u kutiju i ekran na kojem piše windows 7 a nemogu ni muziku slušati na njemu

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Neki govore kako se sve to može skinuti sa neta a šta je s onima koji nemaju net.Buljiti u kutiju i ekran na kojem piše windows 7 a nemogu ni muziku slušati na njemu

Ako nemaš internet onda ti ne treba ni Windows 7.
17 godina
neaktivan

a oni koji su na dial upu moraju 3god skidat sve te programe i onda taman izadje win 8 pa sve ispocetka Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BORN kaže...

A šta je s onima koji imaju proc na 400Mhz i 128 MB RAM-a?
17 godina
neaktivan

Ma dobro je to. Meni odgovara da su Windowsi odvojeni od aplikacija te vrste pošto ionako koristim '3rd party' softver.

Ako će to M$-u omogućiti brži razvoj i manje bugova u novom OSu - samo naprijed! Osmijeh

(iako još uvijek mislim kako je izdavanje Windowsa 7 već iduće godine možda malo prerano..)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebali bi manje zauzimati od Viste prvenstveno zbog iskljucive 64-bitne arhitekture i nece biti previse gnjavaza da svaki program/servis i sta sve ne raditi u dvije verzije.

Sto se tice micanja tih programa, rekao bih da si Windows Live programi i ljepsi i bolji od defaultnih na windowsima, da ne pricam o redovnijim i laksim zakrpama.

WMP 11 ili koji ce vec biti bi po mom misljenju trebai biti ukljucen ali sa jasnom opcijom prije instalacije zelim ili ne te bezuvjetnoa instalacija WMV codeca (ipak je potreban za neke stvari, neovisno o playeru)

I can see what you see not vision milky then eyes rot

0 0 hvala 0
17 godina

MS je napokon napravio pametan korak. Nazalost ne koristim niti IE, niti Explorer, niti WMP, niti Movi Maker, zapravo SKORO ništa od MS-a osim Calculatora i Outlook Express-a (iako i on ima gadnih problema kad mu se natovari mailbox = gubitak mailova = gubitak kompletne baze...itd).

Uglavnom, ako ovo napravi MS je sam sebi priznao da ne zna napraviti posteni softver i Apple je u tome apsolutni pobjednik, pa cak i Open source zajednica jer tamo dobivas Mozillu, media player, Open office i slicno.

Iskreno, vise bih volio da su sposobniji napraviti softver koji ce dolaziti sa OS-om i koji ce biti funkcionalan. Primjer je WMP, glomazni softver kojem treba vjecnost da bi ga pokrenuo na starijim PC-ima. Media player (classic) je bio super, no ne razumijem zasto su napustili tu ideju. Uglavnom, tesko mi je vjerovati da ce se MS odreknuti tog paketa.

http://ticker.7910.org/as1cCvD0g411110MDAwMTE0ZHwwMDAxMjM1ZHxEYXZvciBpbWE.gif
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Uglavnom, ako ovo napravi MS je sam sebi priznao da ne zna napraviti posteni softver i Apple je u tome apsolutni pobjednik, pa cak i Open source zajednica jer tamo dobivas Mozillu, media player, Open office i slicno.

Iskreno, vise bih volio da su sposobniji napraviti softver koji ce dolaziti sa OS-om i koji ce biti funkcionalan. Primjer je WMP, glomazni softver kojem treba vjecnost da bi ga pokrenuo na starijim PC-ima. Media player (classic) je bio super, no ne razumijem zasto su napustili tu ideju. Uglavnom, tesko mi je vjerovati da ce se MS odreknuti tog paketa.

Microsoft se nije ničega odrekao, nego jednostavno su samo Windows Photo Gallery, Windows Movie Maker i Windows Mail (ex. Outlook Express) zamijenjeni njihovom Live verzijom, tako da ne vidim kako tu Microsoft priznaje da ne zna napraviti pošten softver.
Zbog tužbi Europske Unije Microdoft je morao iz XP-a (i Viste mislim isto) za tržište EU izbaciti Windows Media Player i ovim se jednostavno osiguravaju od budućih antitrustovskih tužbi.
Media Player Classic je hardverski manje zahtjevan od WMP iz jednostavnog razloga što WMP nije samo svirač, nego i po meni najbolji organizator glazbene i video kolekcije. Možeš s njim i snimati i ripati CD-ove,   sinkronizirati MP3 playere i raditi pametene liste za reprodukciju. Ali glavna stvar zbog koje ga koristim je library.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 9:35 (klimama).
17 godina
zbuzanic kaže...

MS je napokon napravio pametan korak. Nazalost ne koristim niti IE, niti Explorer, niti WMP, niti Movi Maker, zapravo SKORO ništa od MS-a osim Calculatora i Outlook Express-a (iako i on ima gadnih problema kad mu se natovari mailbox = gubitak mailova = gubitak kompletne baze...itd).

IE ne mogu maknuti, to je već gotova priča, integrirali su ga u sustav i gro funkcionalnosti bi moralo preraditi da sve štima bez IE, a da ne spominjem aplikacije koje se na njega oslanjaju. Koristim ga kad ga trebam koristiti (čitaj, kad FF ne renderira dobro ili kada radim s neki MS WebServisom koji je IE only).

WMP ja koristim (za mjuzu samo) i čist mi je dobar, pogotovo ću ga koristiti kada se preselim u novi stan i složim HTPC. OE mi ne dolazi na pamet koristiti, službeno moram koristiti Outlook jer je takva politika firme, a osobno koristim gmail jer mi je svuda dostupan i moćan je. I ne moram brinuti o backupu :)

A ideju MS da ne uključi neke aplikacije, ali da omogući skinuti dotične s neta, zdušno podržavam.
17 godina

Joj joj joj. To je dobro za nas. Ali dali je dobro za neke firme ? Sada oni koji održavaju računala u firmama imaju dvaput više posla.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kublach kaže...

Joj joj joj. To je dobro za nas. Ali dali je dobro za neke firme ? Sada oni koji održavaju računala u firmama imaju dvaput više posla.

Nemaju, firme koje imaju masu računala korisite ghosting ili mrežo instaliranje. Uostalom, neće se zaposlenik šefu žaliti da nema Windows Movie Maker ili Window Photo Gallery.
17 godina
Originalni_manic kaže...
Uostalom, neće se zaposlenik šefu žaliti da nema Windows Movie Maker ili Window Photo Gallery.

Neće za to, ali MORA imati e-mail klijent, internet preglednik i slično...
Kublach
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
Kublach kaže...

Nemaju, firme koje imaju masu računala korisite ghosting ili mrežo instaliranje. Uostalom, neće se zaposlenik šefu žaliti da nema Windows Movie Maker ili Window Photo Gallery.
 Bas sam tako nesto htio napisat :D

A i koliko M$ konstantno pili, sta nije IE osnovni dio windowsa bez kojeg ne rade? tako da bez brige, nitko nece ostat bez e-mail klijenta ili browsera...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice