Windows 10 - svaki tjedan eksces jedan

poruka: 132
|
čitano: 21.005
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 - svaki tjedan eksces jedan".
14 godina
Re: Windows 10 - svaki tjedan eksces jedan
Otvorom yt video u full screenu i zamrzne mi sve
Odjednom Wi-Fi više ne radi
Dva puta morao renistalirati sustav
J*ebali me driveri za grafičku

Na linuxu
You have to be odd to be number one
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Top Bugovac kaže...

Na linuxu

Priče kao nekad u Modrol lasti:

Čitateljica: Dragi lastane, tuširala sam se i onda sam ručkom od tuša.... Mogu li ostati trudna?

Lastan: Možeš, rodit ćeš bojler.

Reinstalirat sustav radi drivera, kao odsjeći ruku radi zanoktice.

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
10 godina

Osim problema sa driverima za zvuk (rješeno sa win8.1 driverima) i iznenadnog i ničim izazvanog prestanka searcha (ne cortana) nisam imao problema.

Windows ima mušica kao 2 settingsa (control panel i settings) i forsiranje update-a, ali u globalu je ok.

Win7 je dobro služila, a ionako bi se prije ili poslije morao prebaciti na win10, pa onda bolje prije.

P.S. Pri upgrade-u windows mi je postao legalan, dok na 7-ci nije bio :D

0 0 hvala 0
14 godina
hrvooje kaže...
Top Bugovac kaže...

Na linuxu

Priče kao nekad u Modrol lasti:

Čitateljica: Dragi lastane, tuširala sam se i onda sam ručkom od tuša.... Mogu li ostati trudna?

Lastan: Možeš, rodit ćeš bojler.

Reinstalirat sustav radi drivera, kao odsjeći ruku radi zanoktice.

pisao sam na predavanju (na brzinu)

Reinstalirat sustav sam morao jer je svaki put nešto sj*
Samo mi prikaže ubuntu logo i ne ide dalje

You have to be odd to be number one
16 godina
neaktivan

Odmah nakon izlaska sam pokušao instalirati desetku i nisam uspio, došlo je do boot loopa. Nakon mjesec dana sam reinstalirao Win8,1 i pokušao ponovo, prošla je instalacija bez ikakvih problema.

Namjestio sam neke postavke privatnosti i vezane uz update. I skoro godinu dana poslije Windowsi rade bez ikakve greške.

Pa mi je jako smijšeno čitati priče o tome kako OS ne valja, kako treba strašno puno podešavanja, kakoje to živi užaš.

Pogotovo jer sam se identičnih priča načitao uz svake ranije Windowse, uvijek ima ekipe koja sve zna a ništa im ne radi?!?

Jednom sam u Carevićevoj kolumni pročitao da je na nekoj konferenciji u Južnoj Koreji postavljeno pitanje koji OS koristite i da je velika većina odgovorila Windowse iako su redom bili u pitanju računalno pismeni ljudi a piratizacija je bila dozvoljena.

Dakle mogli su instalirati i koristiti što su željeli a odabrali su Windowse.

Zato jer Windowsi nisu ni približno tako loši kao što ih razni "gurui" koji svojoj mami ili curi održavaju računalo pokušavaju prikazati.

Jeste li postavili sebi pitanje, možda nisu Windowsi u pitanju, možda trebam okriviti sebe?

Zanimljiva je i priča iz života gdje je računalno pismen čovjek stalno imao problema s Windowsima, restartove, BSODove, svašta. Na koncu se ispostavilo da mu je riknuo ventilator na hladnjaku procesora. Nastavilo se i kada je to napokon skužio i zamijenio ventilator jer je procesor još radio ali očito je ostavilo nekakvog traga na njemu :) A problemi su nestali kada je zamijenio procesor. A čovjek je također bio znalac i za sve okrivljavao Windowse.

Pun je svijet znalaca.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
@ gardist - potpisujem. Znalci se samo množe. Meni je čovjek došao sa strojem koji se stalno rušio. Problem? "Znalac" mu je zicu od struje za cooler stavio preko ventilatora pa je povremeno zaustavljala rad istog. Čovjek je došao s pričom:" Nikad vise windows XP"
9 godina
protjeran

To su endemski slučajevi koje ste vas dvojica nabrojali.

Win 10 ću instalirati za dvije godine ako ga do tad srede da bude OS doličan imenu proizođača.

2 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
Povoljni reketari.com kaže...

Nemaš "većih" problema ali; nisam još sreo nikog tko koristi win 10 intenzivnije da ga nije morao dobrano poštelati.

Ljudima treba Os koji je JEDNOSTAVAN za korištenje, što uključuje staviti DVD ili USB stick pri instalaciji, instalirati ga, instalirati potrebite programe, podesiti kako ti želiš i gotovo.

90% korisnika treba takav OS.

I dobili su Windowse. Što je tu problem koji muči takve ljude? Obavezno stavim zamjenu za start gumb i menu i uživam.

10 godina
neaktivan
LudaRajcica kaže...

Pa upravo i jest u tome stvar - Linux je tako slozen da tako radi, windowsi su slozeni da tako ne rade i ne mozes to vise mjenjati :)

Kako da ne.

16 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

pisao sam na predavanju (na brzinu)

Reinstalirat sustav sam morao jer je svaki put nešto sj*
Samo mi prikaže ubuntu logo i ne ide dalje

Ja sam nedavno stavljao Ubuntu 16.04 dual boot ali na drugi fizički disk (iz kojeg sam izdvojio novu particiju za OS). Instalacija mi je crashala.

Prije toga sam imao ubuntu 14.04 - steam nisam mogao instalirat za ubit se (probao sve što sam našao na ubuntu forumu); bluetooth app koji dođe nativno sa OS-om, malo radi malo ne; printer radi ali scaner ne; GRUB se svako malo kvario i morao sam svaki put fixat; youtube je radio sporije; chromium se šlepao....

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
9 godina
neaktivan

Nekima je Ubuntu ok, ja sam par puta probao i ne bi hvala. Ako sve radi, onda ok. Ali ako malo nešto ne radi, posakriveno je sve - ne kao na Winsima nego kao na OSX. Bar te osnovne fore, sudo, desktop shortcuts, file manager pristup kao root itd da rade standardno a da se ne moraš hrvati... ali onaj HUD, Unity.. nikad mi to nije leglo. Ne znam, možda sam samo imao sreće sa Mintom (to je ispod haube Ubuntu), ali nisam nikad imao problema. Jedino sam jednom probao one Compiz 3D cube prozore i widgete postaviti, to mi nikako nije šljakalo pa sam to maknuo. Ali Aero sam uredno isključivao i na Winsima tako da mi ta dopadljivost i nije nešto što želim. Ponavljam: sistem update, restart i defragmentacija diska - to je ok, tu zaboravi probleme kod Linuxa, odn. zaboravi uopće. To hoću na Winsima. Ok i virusi. Čak sam si uspio Windows malware instalirati na Linux, ali to tamo mičeš bez problema. Nema da ti se nešto instalira bez tvog znanja, ili da ti netko kopa po kompu online - odn. puno teže (a da to još ne vidiš).
E da, Steam je prilično smeće na Linuxu, pogotovo onaj full screen mod. Dual boot izbjegavam jer su mi dva puta Windowsi išli sami "popravljati" disk i ubili i sebe i Linux (kompletno part. tabelu razorili ali čak i clustere mijenjali).
Mislim da ću pričekati Win11, koliko god desetka bila "posljednja".

16 godina
neaktivan

Ja baš razmišljam kako ću staviti Mint (ali u virtualku prvo), u zadnje vrijeme vidim kako ga većina hvali (Ubuntu se npr. ni ne spominje) i mislim si kako jednostavno mora biti bolje od tog smećastog ubuntua...

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
neaktivan
Linux se vrti na 90% servera?!? Od kud ti ta informacija i sto to znaci? 90% servera u svijetu vrti linux ili 90% servera u nekoj low budget firmi?
9 godina
neaktivan
Tomcat5 kaže...
Linux se vrti na 90% servera?!? Od kud ti ta informacija i sto to znaci? 90% servera u svijetu vrti linux ili 90% servera u nekoj low budget firmi?

A kaj se ti sad čudiš ko pura dreku? Pa i 90% ljudi koristi traktor za oranje, a neki to rade i sa terencem. A ti ako si faca vozi se sa traktorom po gradu. A ta shranja su ionako danas izmješana, sve vrti sve u virtualki tako da je svejedno je li ti štajaznam ispod Samba ili Apache, koristiš li CSS ili PHP. Linux je uglavnom džabe, a ima i bolji uptime tako da to ne čudi. Ali ako hoćeš dobar support, platit ćeš opet MS-u ili kojem već IBM-u, Amazonu za isto.

16 godina
neaktivan
Da, sasvim je svejedno sto se vrti ispod. Zasto onda win 10 ne valja ako je svejedno sto se vrti ispod?
Pravi si ekspert.
16 godina
neaktivan
Da, sasvim je svejedno sto se vrti ispod. Zasto onda win 10 ne valja ako je svejedno sto se vrti ispod?
Pravi si ekspert.
9 godina
neaktivan

A tko je rekao da Win10 ne valja? I kakve to ikakve veze ima sa serverima? Trolaš žestoko i to totalno bezveze.

Win10: Ne valja to gofno od updatea koje ti se samo pali i kad ga ugasiš, koje ti po Murphyu uvijek započne update kad ti je frka s vremenom, i to što nakon toga moraš restartati komp pa strepiš hoće li ti sve raditi nakon toga. Ne valja i to forsiranje "telemetrije", idiotskih podataka o tome npr koje programe ili igrice imaš instalirane gore. Pa ja sad iz radoznalosti instaliram neki štajaznam, torrent klijent kojeg u stvari negdje koristi alquaida pa će mi se FBI zakačiti na vrat (hint:akamai) i surfat ću upola sporije... a po EULI MS može proslijediti i podatke trećim stranama, pa ako ja skinem neki soft da ga isprobam prije nego li ga kupim, ovi mi uredno negdje rade dosje o tome. Frend je u Njemačkoj dobio par sto € za platiti jer je nekom klincu skinuo neki MP3 album iz usluge. Što misliš odakle su odvjetniku proslijeđeni podaci?
Ali to su gluparije koje se mogu riješiti, Win10 je inače ok, valjda, doduše nije po mom ukusu.

15 godina

Zechina brate ;

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lol
Za jedan mp3 album je dobio kaznu? Mene bi onda trebali streljat i mrtvog kamenovat te takvog stavit u zatvor. Naivac... I onda ja trolam.
Opet - lol.
9 godina
neaktivan
Tomcat5 kaže...

https://secure1.securityspace.com/s_survey/data/201604/index.html

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
16 godina

Clement Lefebvre quo vadis...

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pohvala za trud no to su web serveri. Kolko znam Apache se vrti i na Windows serveru tak da nisam ziher koliko to pokriva Linux.
9 godina
neaktivan
Tomcat5 kaže...
Lol
Za jedan mp3 album je dobio kaznu? Mene bi onda trebali streljat i mrtvog kamenovat te takvog stavit u zatvor. Naivac... I onda ja trolam.
Opet - lol.

Ne znam koliko je na kraju platio, mislim da se nagodio (ili se sudi?). Mislim da je bila riječ o nekoj procjeni, ali mu je od odvjetnika došao popis svih mp3 stvari koje je skinuo unazad x mjeseci. Valjda su mu uz kaznu i odvjetničke troškove napakirali. Ne mogu provjeriti jer nismo u kontaktu a više ne živi u Njemačkoj. 

9 godina
neaktivan
Tomcat5 kaže...
Pohvala za trud no to su web serveri. Kolko znam Apache se vrti i na Windows serveru tak da nisam ziher koliko to pokriva Linux.

A "other" je ziher na Windows Serveru? Pa da mogu, u MS bi i na "Linux" napisali MS (Linux). Ono, koliko se trude gurati Azure (doduše i krenilo im je u zadnje vrijeme).

9 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

Ček... ovo je zeka ili stvarno? Jednom sam na Ubuntu negdje vidio nešto slično (od MS, u onom soft manageru, čini mi se)

15 godina
hrvooje kaže...

Pocepo sam se :D

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
9 godina
neaktivan
Tomcat5 kaže...

Podrška Apachea na Windowsu je krnja i podrazumijeva se da je na Linuxu, slično i za Nginx.

No, evo ti druge statistike. Unknown su većinom neprepoznate Linux distre.
http://w3techs.com/technologies/details/os-unix/all/all

Evo još jedan link, doduše na ovome su neke Linux distre izuzete od ostatka Linuxa namjerno:
http://www.w3cook.com/os/summary/

A idemo i na malo jače zvijeri, superračunala, tamo gdje je MS spao sa 0.4% na 0.0%:
https://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems#Supercomputers

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 1:22 (GNU+Linux).
12 godina
hrvooje kaže...
Aldo kaže...

Windows 10 je nakaradan OS i točka. 

Možda, ali se nalazi na 300 milijuna računala i uskoro na 90% tržišta desktopa.

ako uzmes u obzir da su danas mobitel i tablet, takodjer, desktop, brojka ti je apsolutno kriva :)

13 godina
protjeran
LudaRajcica kaže...
hrvooje kaže...
Aldo kaže...

ako uzmes u obzir da su danas mobitel i tablet, takodjer, desktop, brojka ti je apsolutno kriva :)

Mobitel i tablet su desktop?

16 godina
LudaRajcica kaže...
hrvooje kaže...
Aldo kaže...

mobitel nije tablet, tablet nije desktop, desktop nije mobitel. istina, svi su računala, tako da možemo komotno reći windowsi drže 90% desktop tržišta ili windowsi drže 14% tržišta računala

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice