Uklanjanje IE-a nije dovoljno

poruka: 620
|
čitano: 253.465
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uklanjanje IE-a nije dovoljno".
17 godina

M_dipl. - nije mi jasno o kakvom konformizmu i liniji manjeg otpora govoris.

Ja cu prilikom nabavke novih Windowsa 7 svakako instalirati IE7 kao prvu opciju is prostog razloga sto Windows Update funkcionira jedino uz IE. Isto ce uciniti prakticno svi legalni korisnici W7.

Prema tome - ne radi se ovdje o nikakvoj ravnopravnosti, nego je Microsoft prisiljen na besplatnu out of box distribuciju ionako besplatnog softvera koji je dostupan svima i svugdje.

Nije mi jasno sto je Mozzila ovdje htjela postici.

E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 4 GB
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Uklanjanje IE-a nije dovoljno
Scuderia kaže...

M_dipl. - nije mi jasno o kakvom konformizmu i liniji manjeg otpora govoris.

Ja cu prilikom nabavke novih Windowsa 7 svakako instalirati IE7 kao prvu opciju is prostog razloga sto Windows Update funkcionira jedino uz IE. Isto ce uciniti prakticno svi legalni korisnici W7.

Sorry ,ali Windows updates više nema nikakve veze s browserom - sve se radi u posebnom prozoru kroz Control Panel. A ako nešto hoćeš skinuti sa Microsoft Download Centra ili MarketPlacea ,to možeš s bilo kojim browserom!!

I sad je aktualan IE 8 ,IE 7 je već skoro u "penziji"!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 14:20 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Odlučio sam ovdje odgovoriti sad na ovo, a ako će se razviti rasprava lako se prebacimo na staru temu "uklanjanje IE-a nije dovoljno". Dobro, od samog se početka ne  možemo složiti oko ovoga, evo kako ja gledam na to. Smatram da je ballot screen i više nego dovoljan, ali uz jednu zamjerku. Da se razumijemo, Mozilla je stvarno pretjerala sa ovime, ali u jednom detalju su u pravu (iako sigurno iz čisto grabežljivih pobuda) - nije u redu da se ostali browseri trebaju downloadati a IE se direktno instalira, jer se opet događa da će apatični korisnik ići linijom manjeg otpora, što je, uostalom i bio sonovni problem (jer korisnika se štiti makar i protiv njegove volje). Eto, to je moj stav, dakle nije u redu da se uopće idu žaliti jer su već prešli granicu dobrog ukusa, ali kad smo već dobili taj ballot screen onda bi isti trebao biti napravljen da nudi jednaku priliku svakom browseru.

Microsoft ima itekako pravo na distribuciju IE8, i po meni bi svaki proizvođač OS-a/distre imao pravo na distribuciju vlastitog browsera unutar OS-a.

Ovdje je problem u edukaciji korisnika, a što su si i sami krivi...

Ballot screen je glupost (moje mišljenje) jer bi onda to trebalo vrijediti za sve proizvođače OS i drugih komponenti (softvera). Želiš li stvarno vidjet za svaki program (npr. kalkulator) vidjet ballot screen s ponuđenim 3rd party rješenjim?

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!

0 0 hvala 0
16 godina
M_dipl. kaže...

kleti ballot screen, ajmo ga onda napraviti u skladu sa nekim općim etičkim principima - da svi imaju potpuno jednaku šansu.

Da radi se o zaštiti korisnika (jer sloboda izbora ne smije biti ničime sputana), u skladu je s tržišnim pravilima (jer je MS u

-kako će svi imati potpuno jednaku šansu? Primjer (da se bolje razumijemo) redosljed izbora? Po abecedi ili zastupljenosti? Abeceda nema veze jer onda explorer dolazi prije FF i gogle-chromea ali ako je samo chrome onda je prvi? moža se s tom idejom zove chrome? OK slijedeća verzija se zove advanced-nešto ili @nešto.. (@ je prije slova A). Druga stvar što taj ballot screen mora napraviti MS -zašto? nek to radi EU, nek plati MSu naknadu za distribuciju svog sadržaja (i baneri se plaćaju...).

-sloboda je ogranićena upravo granicom drugih sloboda. Tržište također nema veze s tim (btw. tržišna kategorija poznaje samo robu, ie je besplatan, pa time nema osnovno svojstvo robe, dakle nemože spadati pod tržišne zakone...)

D4RKL1NG kaže...

Microsoft ima itekako pravo na distribuciju IE8, i po meni bi svaki proizvođač OS-a/distre imao pravo na distribuciju vlastitog browsera unutar OS-a.

Ovdje je problem u edukaciji korisnika, a što su si i sami krivi...

Ballot screen je glupost (moje mišljenje) jer bi onda to trebalo vrijediti za sve proizvođače OS i drugih komponenti (softvera). Želiš li stvarno vidjet za svaki program (npr. kalkulator) vidjet ballot screen s ponuđenim 3rd party rješenjim?

... (-copy-paste, umjesto da sam tipkam.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ovaj je zakon pošten i pravedan jer bezrezervno štiti korisnika (pa makar i protiv njegove volje).

A kako oni znaju što je moja volja, i zašto bi se oni borili za moje interese (pod uvjetom da oni znaju što su moji interesi)? Pametnije bi im bilo da gledaju svoja posla umjesto da se bore za mene, jer nemaju pojma što ja želim. U biti, puna mi je kapa "freedom fightera" koji se bore za mene, a nemaju pojma što ja želim.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
M_dipl. kaže...

Ne razumijem u čemu je problem, kada kažem "mogućnost downloada svih" mislim da bi svi browseri (dakle u ballot screenu) trebali biti dostupni za download na jednak način pod jednakim uvjetima, tj. da IE nebi smio biti u privilegiranoj poziciji da se instalira dvostruko brže jer je već tu na DVD-u. Probaj biti malo konkretniji jer stvarno nemam pojma što hoćeš reći...

Ovo stvarno više nema smisla ,ali ponovit ću - nek svi ,u svim OS-ovima naprave isto - stave ballot screen sa linkovima pa će se onda moći pričati o pravu i pravdi. Ovako ,kad se radi toga j**e samo M$ i Windows 7 je teška dvoličnost i tu nema nikakve jednakosti i jednakih uvjeta!!!

@Scorpyo :stvarno nema potrebe za flameanjem - tebi je FF smeće ,nekom drugom IE i tak dalje. Nema smisla opet započinjat svađu zbog gluposti!!

MS je monopolist, svojom ili krivicom drugih...potpuno nebitno...jedna od antimonopolističkih mjera je upravo ona koju određuje EU komisija ...i to je to...ukoliko želiš i dalje biti MS fanboy repleyaj i dalje...

Ukoliko ne shvaćaš koncept monopolizma ....respitaj se ... i ne spamaj forum pro MS glupostima

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 16:44 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

MS je monopolist, svojom ili krivicom drugih...potpuno nebitno...jedna od antimonopolističkih mjera je upravo ona koju određuje EU komisija ...i to je to...ukoliko želiš i dalje biti MS fanboy repleyaj i dalje...

Ukoliko ne shvaćaš koncept monopolizma ....respitaj se ... i ne spamaj forum pro MS glupostima

Tebi je očito dosadno pa bi malo flameal ,jel? 

Ja MS fanboy?! Pa kad to kaže neko ko ti onda PONOSNO kažem - DA ,jesam!!

Ko ovdje spama ,vidi se po tvojem postu ,a ako su to tebi gluposti ,to je tvoj problem!!

Cijelo vrijeme ovdje ovdje napominjem ljudima da ne flameaju i da u postovima pišu argumentirano i s mozgom ,a tvoj post i namjera je samo i jedino trollanje!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
MegaMass 2000 kaže...

A kako oni znaju što je moja volja, i zašto bi se oni borili za moje interese (pod uvjetom da oni znaju što su moji interesi)? Pametnije bi im bilo da gledaju svoja posla umjesto da se bore za mene, jer nemaju pojma što ja želim. U biti, puna mi je kapa "freedom fightera" koji se bore za mene, a nemaju pojma što ja želim.

Nitko ne zna što je tvoja volja, zakoni i etičke norme nisu pojedinačni da se odnose na baš tebe, nego se odnose na ljude općenito, i općenito govoreći "oni" koji se bore , rade to za korisnika kao takvog, a ne za MegaMassa 2000. Kažem, znam da mnogi negoduju i da će ovo nekima otežati stvari na samom početku rada na W7, ali tako bi to trebalo biti.

Evo nastojat ću to objasniti:

Postoje dvije vrste djelovanja; djelovanje prema dužnosti i djelovanje iz dužnosti (govorimo o moralnoj dužnosti). Ako je trgovac u dućanu pošten zato što ne želi da ga kupci smatraju nepoštenim (jer bi mu to štetilo poslu), on djeluje prema dužnosti (ili u skladu sa dužnosti),  no ako je pošten radi samog tog djelovanja, tj. ne radi neke druge svrhe (dakle, radi samoga sebe), onda je njegovo djelovanje iz dužnost, što ga čini  i moralno ispravnim (dakle ne radi se o koristoljublju).

Sad, potez prvo Opere pa sad Mozille je ispravan, ali je iz koristoljublja, dakle motiv je kriv (prema dužnosti) ali rezultat je pravedan; u idealnom svijetu, oni bi se žalili iz dužnosti, ovako se žale prema dužnosti - no to ne mijenja činjenicu da je sam potez (kao takav) dobar i ispravan.

Eto nadam se da sam uspio pojasniti da nitko ovdje ne brani Mozillu ili Operu, već komentiram kako bi stvari trebale biti... Dakle rezultati su dobri, iako nisu u dobroj namjeri.

Kako onda oni znaju što drugi ljudi hoće, da li je bilo referenduma ili se oni vodem nekakvom svojom moralnom vertikalom? Ako se vode svojom moralnom vertikalom, kako onda znamo da je ispravna (radi se o EU birokratima), a ne vođena vlastitim probitkom (podmazano od strane Mozzile i Opere)? Pored toga, ako se sve to odnosi na ljude (dobrobit ljudi), zašto se onda ne stišće Apple da makne Safari, zašto ne stišću Linux zajednicu da maknu Konqueror iz raznih distribucija? Ne radi se tu o nikavim zakonima i etičkim normama, jer da se radi o tome ne bi se stalo na Microsoftu.

Pored toga, ako je potez od Opere i Mozzile ispravan ali donešen iz koristoljublja, onda je potez od Microsofta da odbije stavite njihove proizvode, i odluka da odbije potpuno maknuti IE ispravna. Radi se o koristoljblju od strane Microsofta, ali je opet ispravno, jer nitko ne može trgovca u trgovini natjerati da stavi proizvode na police koje ne želi, nego će on staviti proizvode vodeći računa što će se bolje prodavati. Microsoft sa Windowsima nudi out of the box riješenje za većinu korsnika ( OS, media player, pristup internetu itd...), što povećava i poboljšava prodaju, a pored toga oni i proizvode taj proizvod.

Pored toga, u nacističkoj Njemačkoj i SSSR-u su se donosili zakoni i etičke norme za cjelokupno stanovništvo, pa kako je to izgledalo i završilo znamo. Kao što rekoh, puna mi je kapa da se "freedom fighteri" bore za moje, tuđe (dodatak koji nisam ranije stavio) interese, kad ne znaju tuđe/ moje interese. Imaš presudu Pirat Bayu gdje je definitivno bilo lobiranja od strane industrije, pa smo vidjeli presudu (primjer uplitanja u rad suda, sa mogućnošću da se to preslika i na zakonodavstvo). Dakle, kako mi znamo da je moralna vertikala (kad se već pozivaš na moralnu dužnost) ispravna u EU birokrata?

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 18:23 (MegaMass 2000).

2 1 hvala 0
17 godina
MegaMass 2000 kaže...
 Kako onda oni znaju što drugi ljudi hoće, da li je bilo referenduma ili se oni vodem nekakvom svojom moralnom vertikalom? Ako se vode svojom moralnom vertikalom, kako onda znamo da je ispravna (radi se o EU birokratima), a ne vođena vlastitim probitkom (podmazano od strane Mozzile i Opere)? Pored toga ako se sve to odnosi na ljude (dobrobit ljudi), zašto se onda ne stišće Apple da makne Safari, zašto ne stišću Linux zajednicu da maknu Konqueror iz raznih distribucija? Ne radi se tu o nikavim zakonima i etičkim normama, jer da se radi o tome ne bi se stalo na Microsoftu.

Stvarno ne razumijem kako je moguće da, nakon dvadesetak stranica prepiske, još uvijek netko ne razumije razloge, uzroke, povode i posljedice;

Prvo i osnovno - EU nije tužila nikoga. Poslali su u MS pismo namjere, sa zahtjevom da se očituju o optužbama (što MS, BTW, do danas nije napravio). Tek naknadno se trebala pokrenuti tužba ukoliko MS ne reagira. MS ih je zeznuo jer, iako se nisu očitovali o tome jesu li krivi ili ne, samo su rekli da će isporučivati OS bez browsera. Klasično prepucavanje, ništa čudno, obično dokazivanje tko je jači, s obje strane...

To pismo namjere su poslali na zahtjev Opere, koja se poziva na zakon o zaštiti tržišnog natjecanja. Naime, Opera (kao niti itko drugi u civiliziranoj državi) ne može ništa napraviti bez uporišta u zakonu. Ne na osnovi moralnih normi, nego zakona. A u konkretnom zakonu se spominju tvrtke s dominantnim tržišnim utjecam. MS ima dominantan tržišni utjecaj na području operacijskih sustava. Apple, raznorazne linux distribucije i ostali nemaju taj isti dominantni tržišni utjecaj. Kako je moguće da ovo još nekome nije jasno, pa se poziva na jednakost i ravnopravnost u tom smislu, stvarno je izvan mojih mentalnih kapaciteta...

Dalje, MS uz taj isti OS isporučuje browser i time dolazi do korisnika koji ga možda i ne bi koristili da znaju za nešto drugo. Ne mora čak nužno ni biti bolje, dovoljno je da je drugačije. To su isti oni ljudi koji kažu da imaju internet kad im se uvede ADSL... I dok je to koristilo tržištu EU je to tolerirala, a sada kada šteti tržištu više ne tolerira. Istina, da bi se ovaj potez povukao, trebala je reagirati Opera, ali što sad, ne živimo u savršenom svijetu. Da živimo, MS ionako nikada ne bi počeo IE distribuirati kroz OS.

I na kraju se sve svodi na tržište: EU se bori za svoje, MS za svoje, Opera, Mozilla i svi ostali za svoje.

I EU je jedina koja, unatoč svemu što ljudi misle i pišu, nije na strani Opere, Mozille ili MS-a, nego na 'svojoj' strani - njima je jedino bitno da se ostali tuku, jer to garantira razvoj i kvalitetu tržišta. I kada dozvoliš jednom od sudionika da ima veliku prednost pred drugima, Napravio si sranje da dulji rok. Ne brine EU niti za tebe, niti za mene, niti za moral. Oni brinu za budućnost. Kako svoju, tako i tvoju i moju. Koliko ti i ja to razumijemo, zapravo njih niti ne tangira previše, kao što, u krajnjoj liniji, ne tangira niti MS niti Operu niti Mozillu niti bla, bla, bla...

Zanimljivo kako, kada se govori o Intelu i AMD-u, o Nvidiji i ATi/AMD-u, O Playstationu, Wii-u i Xbox-u, svi se na ovom forumu slažu kako je konkurencija bitna i da ništa drugo nije važno. A sad odjednom - puf! Potpuno druga priča - jadan, jadan Microsoft...

MegaMass 2000 kaže...
Radi se o koristoljblju od strane Microsofta, ali je opet ispravno, jer nitko ne može trgovca u trgovini natjerati da stavi proizvode na police koje ne želi, nego će on staviti proizvode vodeći računa što će se bolje prodavati. Microsoft sa Windowsima nudi out of the box riješenje za većinu korsnika ( OS, media player, pristup internetu itd...), što povećava i poboljšava prodaju, a pored toga oni i proizvode taj proizvod.

Zapravo, ovo je jako krivo shvaćanje slobode trgovca. Ne znam koliko se sjećaš, ali čak i kod nas je bila situacija, kada je prodan Dukat francuzima, da je Konzum odlučio izbaciti sve Dukatove proizvode iz svojih trgovina. Odmah je ustala agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i rekla da to ne može i da će morati plaćati ogromne penale za svaki dan koliko će provoditi tu odluku.

MegaMass 2000 kaže...
Pored toga, u nacističkoj Njemačkoj i SSSR-u su se donosili zakoni i etičke norme za cjelokupno stanovništvo, pa koko je to izgledalo i završilo znamo. kao što rekoh puna mije kapa da se "freedom fighteri" bore za moje, tuđe (dodatak koji nisam ranije stavio) interese, kad ne znaju naše/ moje interese. imaš presudu Pirat Bayu gdje je definitivno bilo lobiranja od strane industrije, pa smo vidjeli presudu. Dakle, kako mi znamo da je moralna vertikala (kad se već pozivaš na moralnu dužnost) ispravna u EU birokrata?

Dakle, još jednom - ovo nema veze s moralom, već sa zakonom. A zakon se mora poštovati čak i ako ga ne poznaješ - too te ne oslobađa odgovornosti. Svejedno, mislim da je MS cijelo vrijeme jako svjestan što radi i gura priču dok ide. Ništa strašno, niti neobično, samo je potrebno malo porođajnih muka dok se stvar konačno ne istjera na čistac. I nakon MS-a će netko novi doći na red (kao što već jesu, npr. Google, Intel, ...).

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 19:00 (Veliki Brat).
16 godina
neaktivan
Scorpyo kaže...

A zasto bi netko uopce htio instalirati smece od FF uz IE8?

jer je ie8 vece smece

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
.... Abeceda nema veze jer onda explorer dolazi prije FF i gogle-chromea ali ako je samo chrome onda je prvi? moža se s tom idejom zove chrome? OK slijedeća verzija se zove advanced-nešto ili @nešto.. (@ je prije slova A) ....

ako cemo samo po imenu proizvoda- prvo chrome pa ie

ako cemo po imenu proizvodjaca i proizvoda - google chrome pa ms ie

koristi malo vise mozak;)

16 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Kako onda oni znaju što drugi ljudi hoće, da li je bilo referenduma ili se oni vodem nekakvom svojom moralnom vertikalom? Ako se vode svojom moralnom vertikalom, kako onda znamo da je ispravna (radi se o EU birokratima), a ne vođena vlastitim probitkom (podmazano od strane Mozzile i Opere)? Pored toga, ako se sve to odnosi na ljude (dobrobit ljudi), zašto se onda ne stišće Apple da makne Safari, zašto ne stišću Linux zajednicu da maknu Konqueror iz raznih distribucija? Ne radi se tu o nikavim zakonima i etičkim normama, jer da se radi o tome ne bi se stalo na Microsoftu.

Pored toga, ako je potez od Opere i Mozzile ispravan ali donešen iz koristoljublja, onda je potez od Microsofta da odbije stavite njihove proizvode, i odluka da odbije potpuno maknuti IE ispravna. Radi se o koristoljblju od strane Microsofta, ali je opet ispravno, jer nitko ne može trgovca u trgovini natjerati da stavi proizvode na police koje ne želi, nego će on staviti proizvode vodeći računa što će se bolje prodavati. Microsoft sa Windowsima nudi out of the box riješenje za većinu korsnika ( OS, media player, pristup internetu itd...), što povećava i poboljšava prodaju, a pored toga oni i proizvode taj proizvod.

Pored toga, u nacističkoj Njemačkoj i SSSR-u su se donosili zakoni i etičke norme za cjelokupno stanovništvo, pa kako je to izgledalo i završilo znamo. Kao što rekoh, puna mi je kapa da se "freedom fighteri" bore za moje, tuđe (dodatak koji nisam ranije stavio) interese, kad ne znaju tuđe/ moje interese. Imaš presudu Pirat Bayu gdje je definitivno bilo lobiranja od strane industrije, pa smo vidjeli presudu (primjer uplitanja u rad suda, sa mogućnošću da se to preslika i na zakonodavstvo). Dakle, kako mi znamo da je moralna vertikala (kad se već pozivaš na moralnu dužnost) ispravna u EU birokrata?

konquerorje dio besplatnog os-a, a kubuntu ima listu dostupnih aplikacija integiranu u "cpanel".

ne mjesaj kruske i jabuke :S

radi se o jednoj stvari - pokusati sprijeciti dominaciju ms-a.

a da shvatis o cem se radi zamisli ovo - ne postoji ati niti firmi koja je konkurent nvidia-i, najbolja graficka koju mozes kupiti (ovog trena) je geforce 8900gtx npr., i cijena joj je 2x veca nego kod npr gf 9900gt.

valjda sad dobivas sliku o monopolu i sta on moze znaciti...

16 godina
Tomba kaže...
..

-koristi tipku uredi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Tomba kaže...

ajde odi do cika billa da ti da novi djeparac po zaslugama za ulizivanje u guzicu!

Tomba kaže...

jer je ie8 vece smece

Tomba kaže...

Daj molim te budi malo manje neugodan sa svojim komentarima, stvarno nema potrebe za vrijeđanje forumaša i omalovažavanje kvalitete aplikacija. Sve što si rekao se dalo prenijeti sa mnogo više ukusa i samim time mnogo više uvjerljivosti...

Nadam se da ti neće zasmetati jedan dobronamjeran savjet.

naravno da ne smeta, no moram primjetiti nesto - prvi quote je bio klasicna zatucanost ("nemoj mi dirati moj status quo, ja ne znam drugacije pa ne zelim", sto me dira u zivac.)

drugi je bio odgovor (na pitanje - zasto ff mjesto ie kad je ff smece?)

trece je bila takodjer dobronamjerna opaska kao i tvoja, samo sto je moja bila malo cinicna;)

ihush kaže...
Tomba kaže...
..

-koristi tipku uredi.

da mi se dalo proucavati ovo sminkerso quotanje, vec bih :S

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2009 1:24 (Tomba).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imaš na sve odgovor!

Btw, offtopic smo debelo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2009 1:23 (D4RKL1NG).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Imaš na sve odgovor!

Btw, offtopic smo debelo...

hvala na komplimentu;) medjutim, ja samo isticem stvari koje mi se cine nelogicnima za zdravo razmisljanje.

da se vratimo na temu - sumnjam da ce ms ubacivati instalacije 3rd party aplikacija na os (sto bi bilo najpogodnije za korisnika u kombinaciji sa izbornikom za dostupne alternative)

- micanje ie-a iz os-a nije ni dovoljno niti pogodno kad postoje aplikacije koje koriste njegov engine (steam, avant)

- sumnjam da postoji nacin za sprecavanje masovno poistovjecivanje ie-a sa internetom uz user friendly pristup

- navodjenje svih dostupnih browsera sa linkovima je i neprakticno i besmisleno

zakljucak - screen sa linkovima jeste glup, ali je trenutno najbolje moguce rjesene, sve ostalo se svodi na razglabanje o irealnome.

paralela - mozemo raspravljati o tome zasto komunizam nije bio raj na zemlji kako je njegova ideologija jeste, no cinjenica je da se nista ne moze promjeniti oko toga.

ako grijesim, neka me netko uvjeri kako ce bilo natjerati ms da distribuira npr ff, netscape, chrome i operu sa win instalacijom ili s druge strane da kompletno izbaci podrsku (tj engine) za ie bazirane programe (steam, avant) i potpuno odvoji windows explorer od internet explorera?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2009 1:37 (Tomba).
16 godina
neaktivan

Normalo je da MS koji je napravio win7 da gura i svoj IE?Kome se nesvidja nek ne kupuje Winows ili nek pravi svoj OS.A stvarno je problem skinuti drugi browser..Osmijeh,a ko nema interneta nije mu potreban ni jedan browser.Logicno je npr. da mercedes u svoj auto stavlja svoj mjenjac a ne Fordov tako je logicno da i MS stvlja IE!Ja licni koristim mozilla firefox.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma da najbolje neka nam daju gole windowse bez IEaMPa (MediaPlayer),Paint,PhotoPreglednika,Calculatora...sveganije dovoljno IE i MSN xD Na visti su MAKLI MSN ali su stavili bar ikonu u START>AllPrograms>MSN Download... Ovako je Microsoft u - jer su zajebali vistu jos neka im ovo bude zajeb + maknu sve iz Windowsa microsoft pada na nulu...

http://oldfiles.org.uk/powerload/Timeline/w101logo.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Postoje dvije vrste ljudi na ovom topicu!

Oni koji žele da se i 3rd party browseri bezrezervno distribuiraju s Windowsima 7, no questions asked

i oni koji podržavaju tezu da proizvođač OS ima pravo na distribuciju/prodaju vlastitog rješenja...

Realnost je negdje između i zove se ballot screen...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC Man kaže...

Ma da najbolje neka nam daju gole windowse bez IEaMPa (MediaPlayer),Paint,PhotoPreglednika,Calculatora...sveganije dovoljno IE i MSN xD Na visti su MAKLI MSN ali su stavili bar ikonu u START>AllPrograms>MSN Download... Ovako je Microsoft u - jer su zajebali vistu jos neka im ovo bude zajeb + maknu sve iz Windowsa microsoft pada na nulu...

zar je za kalkulator i paint vecini korisnika bitna alternativa?

photoviewer je isto teza glupost, jedan bosanac sa europskim obrazovanjem je napravio preglednik koji nije nista "tezi", a neusporedivo je funkcionalniji i sirih mogucnosti (irfan skiljan - irfanview)

msn je bash postao smece (isprika sad radi nacina izrazavanja, ali nemam trenutno druge rijeci za njega)

messenger 9 mi na mojih 700 kontakata redovito napravi 500mb cache-a.

8ica zbog broja ljudi koji imaju 9tku jednostavno vis ene radi (smrzne se par minuta nakon pokretanja) tako da downgrade ne dolazi u obzir.

wmp je jos uvijek pristojna "katicazasve", medjutim i on je postao spor i glomazan (isto kao acdsee i ie npr)

jos je najbolje da ms stavi i za msn i wmp jednostavno linkove u neki folder s imenom download i rjeseno.

(iako osobno ne podnosim ie, te imam arhivu instalacija od 10gb na drugoj particiji, ipak smatram da bi ie trebao biti bar opcija pri instalaciji windowsa za one korisnike koji se nece snaci bez browsera na pocetku)

D4RKL1NG kaže...

Postoje dvije vrste ljudi na ovom topicu!

Oni koji žele da se i 3rd party browseri bezrezervno distribuiraju s Windowsima 7, no questions asked

i oni koji podržavaju tezu da proizvođač OS ima pravo na distribuciju/prodaju vlastitog rješenja...

Realnost je negdje između i zove se ballot screen...

Upravo tako, iako nije najbolje rjesenje, najlakse je po pitanju realizacije (tj moguce je natjerati ms na to) a ipak zadovoljava ideju o sprecavanju monopola.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2009 2:00 (Tomba).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice