Pa zar stvarno više ima smisla o ovome raspravljati. Veliki je brat 100% u pravu, to što naxeem smatra da je browser sastvani dio OS (a nije) je njegova stvar, to što se netko ne želi nimalo potruditi dodatno je također stvar dotične osobe. Ovaj je zakon pošten i pravedan jer bezrezervno štiti korisnika (pa makar i protiv njegove volje). Ako nekome nije jasno što kako i zašto upućujem Vas sve na svoje postove i postove Velikog brata od prije nekoliko strana (sam kraj 15. strane je moj za koji smatram da i više nego dovoljno objašnjava stvari).
Ja studiram i radim tri posla i uz to se želim i zabavljati i živjeti. Nabavljati browser naknadno nakon instalacije OS-a je gubitak vremena, a meni je moje vrijeme jako, jako skupo i živo mi se **** za poslovne probleme alternativnih browsera. Trudi se naknadno ako ti se trudi i ako imaš vremena na bacanje. Nađi posao pa ćeš vidjeti kako je to kad moraš izgubiti sat vremena da bi nekako pogledao vijesti. Koja debilana. Da mi se trudi, reinstalirao bih Windowse svako jutro uz kavu. I ne, NE ŽELIM drugi browser. Želim pogledati vijesti.com dok jedem burek i ne interesira me čime ga gledam niti čiji je.
File manager, web browser, mail klijent, uređivač teksta (osnovni), kalkulator, player za video i glazbu, defragmenter, CD/DVD burner i foto preglednik očekujem u OS-u ugrađeno i besplatno, isto kao što u autu očekujem volan, kotače, mjenjač, sjedala, sirenu, svjetla, rupu za punjač mobitela, brisače, radio, player i sl.
Ovo isključivanje pretraživača je identično kao da u autima izbace npr. CD/DVD player je Kenwood želi progurati svoj - WTF?! FUCK OFF! - Želim CD/DVD player i apsolutno me ne interesira čiji je. Ako ga poželim promijeniti - super, zamijenit ću ga sam ali ne želim auto bez toga.
Da ne budem prost, ali na kuću su mi se popeli ti koji žele zaštititi mene i moje interese.
Iskreno - ja se samo ovdje dobro zabavljam na račun "pravovjernika"! To kaj neko cijeli ovaj cirkus oko IE-a tak ozbiljno shvaća je njegov problem.
Simpatično, ali mene ovo nimalo ne zabavlja, dapače. Brine me što živim u državi koja se bliži bankrotu, u kapitalističkom svijetu s ljudima koji ne razumiju kapitalizam niti svoju ulogu kao potrošača u njemu. Uz sugrađane koji su potpuno nesvjesni svoje moći, odgovornosti i beneficija. Da, treba znati živjeti u kapitalizmu, to nije 'Božje sjeme, pa da ti ga netko da', kako nam je pjevao Johhny Štulić... :(
Da, da... zvučiš k'o komunistička propaganda s počekta 80-tih...