Uklanjanje IE-a nije dovoljno

poruka: 620
|
čitano: 253.454
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uklanjanje IE-a nije dovoljno".
17 godina
neaktivan

Još najbolje da na DVD-u s Windowsima isporučuju Ubuntu.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
23 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Europska komisija mi se počinje gaditi svojim filozofiranjem i kompliciranjem...

Pa Microsoft je u pravu što ne isporučuje nijedan preglednik(web explorer) jer stoji ono što kažu - da korisnici mogu odlučiti hoće li uopće instalirati web explorer ili ne!

GameReport: http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=23
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jos malo pa ce ovakve vijesti ic pod rubriku humor.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

14 3 hvala 0
17 godina

Ovo je tipičan primjer kako u administraciji sjede kreteni koji pojma nemaju o životu, a da ne govorim o informatičkoj tehnologiji...

Zar se nije nitko sjetio da bi dovoljno rješenje bilo da se kod instalacije ponudi opcija instalacije IE i mogućnost deinstalacije istog iz sustava. I problem riješen!

Onaj kome se ne sviđa IE slobodno neka stavi neki drugi, a ovako samo uvode pomutnju među prosječne korisnike.

Ovaj puta sam na strani M$-a... samo zato što se neke činjenice ne poklapaju sa zdravom pameti.

Bor4c - human geek, level 30, technosexual, neutral good
Moj PC  
6 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je EU sve draža i draža, nadam se da će ostali slijedit njihov primjer i kažnjavati monopolističko ponašanje...

Nizozemska je najjača zabranili su prodaju iPhonea (koliko mi je poznato) jer uzer nemože zamijenit baterije Smijeh

Treba govnad monopolističku naučit pameti

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Moj PC  
4 4 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vjerojatno je ljudima u europskoj komisiji na pameti da ako MS ponudi Winse bez ikakvog browsera da njihova zena nece znati instalirati neki drugi browser jer ga nema na dvd-u od windowsa.Izlanuo se

Uzas!Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

6 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

debilana,uopče ne kužin o čemu se tu radi

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Uklanjanje IE-a nije dovoljno
naxeem kaže...

Još najbolje da na DVD-u s Windowsima isporučuju Ubuntu.

ako mogu držat na DVDu adobeov flash i pun qu... 3rd party tehnologija zašto ne i ff ili/i operu?
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 17:27 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Ocito je da netko u Europskoj komisiji ne voli bas Microsoft. Mislim nerazumijem zasto isto to ne rade sa Appleom... Nije da volim Microsoft (dapace dizu mi zivce) ali stvarno ih Eu zayebava. No mozda je cak i bolje da prije zavrsetka insalacije Windowsa imamo za odabrati koji browser zelimo instalirati, Firefox, Safari, Internet Explorer, Chrome, Opera... To je cak i bolje nego da dodu Windowsi bez interneta...

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

vijesti, podržimo MS u njihovim monopolističkim težnjama... bi trebale ić u rubriku humor...
17 godina
neaktivan

Apple je još gori: ne samo da njihov OSX ne radi na apsolutno ničemu osim Macu, već za razvoj za OSX trebaš kupiti Mac i OSX. Uza sve to, iPhone prodaju samo jednom operateru, isključuju opcije OS-a na telefonu i imaju odvratnu politiku. O predinstaliranom softveru ne treba niti govoriti.

Zato je sasvim jasno da EU ovdje ne zanimaju korisnici, već žele što više novca izvući od Microsofta. Ljigaviji su od Applea s glupim reklamama.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina

Ma najbolje da se Microsoftu zabrani uopće proizvodnja IE-a, pa bi očito svi bili zadovoljni.  A Ovi iz Opere ka mogu nasr..t.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
F1-IVO kaže...

vijesti, podržimo MS u njihovim monopolističkim težnjama... bi trebale ić u rubriku humor...
Humor ili ne iskreno boli me briga hoce li bit IE ili ne. Jednostavno skines neki drugi browser i gotovo. Druga bi stvar bila da M$ ne dopusta da se naknadno instalira neki browser,media player ili nesto trece. Koliko nas koristi M$-ov ugradjeni WMP i IE? Ja ne.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina
neaktivan
bor4c kaže...

Ovo je tipičan primjer kako u administraciji sjede kreteni koji pojma nemaju o životu, a da ne govorim o informatičkoj tehnologiji...

Zar se nije nitko sjetio da bi dovoljno rješenje bilo da se kod instalacije ponudi opcija instalacije IE i mogućnost deinstalacije istog iz sustava. I problem riješen!

Onaj kome se ne sviđa IE slobodno neka stavi neki drugi, a ovako samo uvode pomutnju među prosječne korisnike.

Ovaj puta sam na strani M$-a... samo zato što se neke činjenice ne poklapaju sa zdravom pameti.

Još kad pomislim kako se mi guzimo da uđemo u tu birokraciju na kvadrat, zlo mi dođe.
Failure is not an option. Everyone has to succeed.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Apple je još gori: ne samo da njihov OSX ne radi na apsolutno ničemu osim Macu, već za razvoj za OSX trebaš kupiti Mac i OSX. Uza sve to, iPhone prodaju samo jednom operateru, isključuju opcije OS-a na telefonu i imaju odvratnu politiku. O predinstaliranom softveru ne treba niti govoriti.

Zato je sasvim jasno da EU ovdje ne zanimaju korisnici, već žele što više novca izvući od Microsofta. Ljigaviji su od Applea s glupim reklamama.

misliš da se od applea neda izvuć isto toliko novaca kao i od MSa?
uostalom tema nije o macu i appleu...
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 17:44 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
(s)izgoreo kaže...
F1-IVO kaže...

Humor ili ne iskreno boli me briga hoce li bit IE ili ne. Jednostavno skines neki drugi browser i gotovo. Druga bi stvar bila da M$ ne dopusta da se naknadno instalira neki browser,media player ili nesto trece. Koliko nas koristi M$-ov ugradjeni WMP i IE? Ja ne.
 zašto krpati svaki drugi utorak u mjesecu nešto što uopće ne koristiš a može biti zloupotrijebljeno iako to ne koristiš, čemu duple istorodne aplikacije na OSu? itd. itd.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 17:48 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
naxeem kaže...

misliš da se od applea neda izvuć isto toliko novaca kao i od MSa?
  Ne pokušavaju. U biti nema nikakvog razloga da se Apple drži po strani, a roka po Microsoftu. Valjda ih je strah da im ženice ne ostanu bez Iphonea, jer tko zna što bi se moglo desiti da se striček Jobs naljuti. 
17 godina

ovo je stvarno previše, zašto bi MS morao trpati tuđe proizvode u svoj OS, uostalom zašto MS ne bi zatražio naknadu od prizvođača svog drugog software-a koji se izvodi pod njihovim OS-om. Zašto bi pravno bilo nebuloznije traženje takve vrste naknade od ovog zahtjeva da MS u vlastiti OS ne smije staviti vlastiti browser

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Floki kaže...

ovo je stvarno previše, zašto bi MS morao trpati tuđe proizvode u svoj OS, uostalom zašto MS ne bi zatražio naknadu od prizvođača svog drugog software-a koji se izvodi pod njihovim OS-om. Zašto bi pravno bilo nebuloznije traženje takve vrste naknade od ovog zahtjeva da MS u vlastiti OS ne smije staviti vlastiti browser

zašto onda MS ima flash od adobea na svojoj instalaciji, zašto???
MegaMass 2000 kaže...
  Ne pokušavaju. U biti nema nikakvog razloga da se Apple drži po strani, a roka po Microsoftu. Valjda ih je strah da im ženice ne ostanu bez Iphonea, jer tko zna što bi se moglo desiti da se striček Jobs naljuti. 
 ženice u nizozemskoj nemaju tih problema, a ako me sjećanje ne vara, nijemci već vode spor sa appleom oko excluzivnih ugovora prodaje iphonea ...
i ja se btw slažem da se apple više "stisne" i to na nivou EUa, ne znam koliko je izvjesna tužba na nivou EUa jer apple ima excluzivne ugovore za prodaju iphonea sa nekoliko partnera u različitim zemljama EUa, pa mi se čini da je to ostavljeno pojedinim članicama da rješe "individualno"
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 17:58 ((s)izgoreo).
16 godina

Ja npr. ne vidim kakve cu ja kao krajnji korisnik koristi uopce imati od ove odluke. Trtljaju oko konkurentnosti proizvoda koji su potpuno besplatni, pa ne vidim da ce to ista donjeti krajnjim korisnicima.

Misli netko da ce to donjeti "bolje browsere" krajnjim korisnicima? Hoce, mozes misliti. Konkurentno trziste u pravilu donosi bolje stvari korisnicima, ali smisao konkurentnosti koja donosi poboljsanja korisnicima je da se trzisni takmaci BORE za trzisni udio, a ne da ga dobiju po defaultu. Sada se FF, Chrome, Opera itd. moraju BORITI za trzisni udio i da bi zauzeli neki postotak moraju korisnicima ponuditi rijesenja koja imaju prednosti nad drugima. Nakon sto ova odluka stupi na snagu u bilo kojem obliku sigurno je da ce svi alternativni preglednici zauzeti puno veci trzisni udio nego imaju sada i samim time se moraju za svoj trzisni udio manje boriti. Ja to vidim kao nesto sto ne donosi bolje preglednike korisnicima, dakle nista korisno krajnjem korisniku. Jedino moze donjeti bolji IE jer ce se MS morati boriti malo jace (nemaju trzisni udio "po defaultu" kao sada) za udio na trzistu.

Ionako IE ne koristim vec godinama i potpuno mi svejedno da li dodje predinstaliran ili ne. Jedina razlika je sto mi IE nece i dalje cucati u sistemu kada instaliram drugi preglednik, ali s obzirom na terabajte diskovnih prostora i gigabajte radne memorije koji su postali "normalna" stvar to sto IE jos uvijek negdje cuci zaboli me ona stvar.

Kuzim odluku kojom su mlatnuli Intel po djepu (ne ulazim da li je ispravna ili ne jer ne znam detalje iza toga) jer ako je stvarno bilo tako za sta je Intel kaznjen to bi u konacnici trebalo donjeti i "opipljive" koristi krajnjim korisnicima (veca konkurentnost AMD-a, veci trzisni udio AMD-a, te u konacnici nize cijene bar Intela ako ne i AMD-a). Ovo sa IE samo ostavlja krajnim korisnicima izbor izmedju besplatnog i besplatnog - izbor koji ionako vec sada imaju.

17 godina

Pravno gledano tko MS-u može zabraniti da na svoj vlastiti OS dozvoli instalaciju samo svog software-a i drugog software-a jedino od onih proizvođača koji mu plaćaju naknadu za to. Ako imam stan, rentam ga kome ja hoću i za najamninu koju ja odredim, nema najamnine,ne iznajmljujem stan

6 1 hvala 0
17 godina

Zašto Opera ne napravi svoj OS,pa nek vrti svoj browser sa njim ,a ne dozvoli instalaciju IE-a. Zašto u svakoj distribuciji Linux-a stavljaju lisca,a nema drugih

3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Floki kaže...

Pravno gledano tko MS-u može zabraniti da na svoj vlastiti OS dozvoli instalaciju samo svog software-a i drugog software-a jedino od onih proizvođača koji mu plaćaju naknadu za to. Ako imam stan, rentam ga kome ja hoću i za najamninu koju ja odredim, nema najamnine,ne iznajmljujem stan

EU
Floki kaže...

Zašto Opera ne napravi svoj OS,pa nek vrti svoj browser sa njim ,a ne dozvoli instalaciju IE-a. Zašto u svakoj distribuciji Linux-a stavljaju lisca,a nema drugih

prva izjava nije vrijedna komentara, a druga je netočna
16 godina
(s)izgoreo kaže...
 ženice u nizozemskoj nemaju tih problema, a ako me sjećanje ne vara, nijemci već vode spor sa appleom oko excluzivnih ugovora prodaje iphonea ...

Situacija sa iPhoneom i exluzivnim ugovorima nije ni po cemu slicna sa situacijom oko MS-a i Internet Explorera.
Kada instaliras Windowse ti nisi obvezan koristiti Internet Explorer. I dalje mozes instalirati neki drugi browser i koristiti ga.
Kada kupis iPhone (da bi ga kupio) onda MORAS koristit operatera koji ima ekskluzivu. Ne mozes kupiti iPhone i koristit nekog drugog operatera po svojoj volji. Razbijanje zastite ostavimo po strani jer je to nesto sasvim drugo i u biti ponistava garanciju (a nisam siguran koliko je to legalno ili ne). Cak i kad razbijes zastitu i koristis drugog operatera moras onom koji ima ekskluzivu placati.
Doduse, imas opciju i kupiti iPhone bez ekskluzive, ali tada je cijena bolesno visoka. Kao da Windowse placas 1000kn ako se obvezes koristiti IE, ali ako hoces instalirati bilo koji drugi preglednik onda je cijena 5000kn.
17 godina
Floki kaže...

Gledaj da se i to bude ostvarilo dok se MS zainati svima
Očito MS ima previse para, pa se dade zezat sa europom
17 godina

Eu štiti Operu jer je europsko poduzeće, inače bi nagazio i Apple radi Safarija

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
Floki kaže...

zašto onda MS ima flash od adobea na svojoj instalaciji, zašto???
MegaMass 2000 kaže...
i ja se btw slažem da se apple više "stisne" i to na nivou EUa, ne znam koliko je izvjesna tužba na nivou EUa jer apple ima excluzivne ugovore za prodaju iphonea sa nekoliko partnera u različitim zemljama EUa, pa mi se čini da je to ostavljeno pojedinim članicama da rješe "individualno"
 E pa vidiš, u normalno uređenim društivima ili društvu kakvim se voli prikazati EU, pravila vrijede za sve. Ako pravila vrijede za Microsoft onda ta ista pravila moraju vrijediti i za bilo koju drugu kompaniju, u ovom slučaju Apple, a ne ostavljati članicama da to rješavaju "individualno". Stvar je u tome da oni jednostavno ne pokušavaju stiskati Apple jer su procjenili da veću lovu mogu iskamačiti od Microsofta. Nema to veze sa borbom protiv monopola.
17 godina

EU je jedna glupa birokratska inastitucija koja je očito otišla u svojim birokratskim nebulozama predaleko, tko su oni da jedno poduzeće tjeraju na ugradnju tuđih proizvoda, tko može natjerati mercedes da ugrađuje audijeve mjenjače,ima li to logike

4 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

nerazumjem.....

zasto npr.....ubuntu 9.04...ili neka druga distribucija linuxa.....nebi imali vise internet preglednika...

ili mozda mac os x.....zasto i on nebi imao.....vise browsera......pa nek ljudi biraju....

bas me živcira ta eu komisija.....

nek ostave microsoft na miru......sam im jos treba da i tu sedmicu koja je dobro krenula....ne **s***...

krpelj..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

MS bi jedino bio kriv za monopolsko ponašanje da onemogućava instalacijum lisca ,opere i safarija i drugih, ostalo su sve nebuloze birokracije

2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice