Uklanjanje IE-a nije dovoljno

poruka: 620
|
čitano: 253.564
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uklanjanje IE-a nije dovoljno".
17 godina
RE: Uklanjanje IE-a nije dovoljno
naxeem kaže...

IE guši konkurenciju jer je besplatan? O čemu ti, pod milim Bogom pričaš?! - Browseri su besplatni već godinama i nitko više nikada neće na browser nalijepiti cijenu niti bi nakon IE-a, FireFoxa, Opere, Safarija i Chroma postojala budala koja će browser platiti ako sam nema AI koji piše po forumima.

Kakvo gušenje konkurencije? Ne znam odakle ti te ideje, ali bez uvrede, zvuče kao da si na LSD-u. Nema niti će više biti ljudi koji bi platili browser. Nekada davno, prije pojave open source browsera, svakako, ali danas... nema teorije.

IE guši konkurenciju jer jer se distribuira besplatno uz Windowse. Niti jedan drugi browser nema ovakvu prednost na tržištu.

naxeem kaže...

IE profit može generirati isključivo putem home-pageva, pretraživanja i sl. što upućuje na MS i njihove partnere. Za sve ostalo je beskoristan.

Da, IE je beskoristan, a MS ga razvija iz čistog altruizma. Da bi pomogao svojim dragim korisnicima.

Pazi, gledam te!
17 godina
Perica kaže...

Uglavnom nam se razlikuju pogledi ko je monopolist a ko nije. Za mene je monopolist recimo HEP jer nemam izbora nego moram od njih kupovati struju.

Ako je MS monopolist na tržištu OS-ova onda ga treba tužiti za OS i vidjeti na koji način je on postao monopolist. Na koje je to nelegalne načine potukao konkurenciju. Koga je to podmitio da ne uzima Linux, Mac nego Windowse.

Zašto ga se tuži za IE a ne za notepad. I jedno i drugo su programi koji dolaze sa OS-om.

To da većina usera nezna za druge browsere može se samo pripisati raznim bakicama. U firmama PC služi kao alat za izradu određenog proizvoda, i na osnovu toga se instalira određeni software, a razni admini sigurno znaju za postojanje drugih browsera osim IE-a. 

OK, razlikuju - razlikuju, što da sad radimo. Ti tupiš svoje, ja svoje. Na forumu smo pa niti nema neke realne potrebe da postignemo konsenzus. Za mene je HEP također monopolist, ali smatram da ne možeš reći za čovjeka od 220 cm da nije visok samo zato što negdje u svijetu postoji čovjek od 254 cm visine.

No, ako je MS monopolist na tržištu OS-eva, ne možeš ga tužiti za monopol - sam monopol kao takav nije niti kažnjiv niti nešto loše. Kažnjivo (i loše) je kada se koristiš pozicijom monopolista da bi stekao prednost na nekom drugom tržištu.

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...

IE guši konkurenciju jer je besplatan? O čemu ti, pod milim Bogom pričaš?! - Browseri su besplatni već godinama i nitko više nikada neće na browser nalijepiti cijenu niti bi nakon IE-a, FireFoxa, Opere, Safarija i Chroma postojala budala koja će browser platiti ako sam nema AI koji piše po forumima.

Kakvo gušenje konkurencije? Ne znam odakle ti te ideje, ali bez uvrede, zvuče kao da si na LSD-u. Nema niti će više biti ljudi koji bi platili browser. Nekada davno, prije pojave open source browsera, svakako, ali danas... nema teorije.

IE guši konkurenciju jer jer se distribuira besplatno uz Windowse. Niti jedan drugi browser nema ovakvu prednost na tržištu.

naxeem kaže...

IE profit može generirati isključivo putem home-pageva, pretraživanja i sl. što upućuje na MS i njihove partnere. Za sve ostalo je beskoristan.

Da, IE je beskoristan, a MS ga razvija iz čistog altruizma. Da bi pomogao svojim dragim korisnicima.

Svašta... da ti ponovim: Browseri su besplatni već godinama i nitko više nikada neće na browser nalijepiti cijenu. IE je MS-u bitan zbog oglašavanja preko Live/Binga i da upotpuni OS. Na samom browseru ne zarađuje ništa jer vezivanje aplikacija za browser više nije moguće.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
naxeem kaže...

Svašta... da ti ponovim: Browseri su besplatni već godinama i nitko više nikada neće na browser nalijepiti cijenu. IE je MS-u bitan zbog oglašavanja preko Live/Binga i da upotpuni OS. Na samom browseru ne zarađuje ništa jer vezivanje aplikacija za browser više nije moguće.

Krivo - MS zarađuje IE-om. Svaki put kada proda kopiju Windowsa, dio toga ide timu koji radi IE. Tek kada se IE prestane isporučivati uz Windowse, MS će prestati zarađivati IE-om.

Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan

Dobro ,a kaj ti misliš da se Firefox ili Chrome radi zabadava?! Moš mislit kak programeri u njihovim timovima to rade za lijepe oči!! LOL

I'm so tired...
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...

Krivo - MS zarađuje IE-om. Svaki put kada proda kopiju Windowsa, dio toga ide timu koji radi IE. Tek kada se IE prestane isporučivati uz Windowse, MS će prestati zarađivati IE-om.

Ajme koje debilne izjave - ne bih znao kako da je drugo opišem.

Po toj logici onda je FF najskuplji browser jer je u 2007. godini mozzila foundation od njega zaradila 75 milijuna $. Koja bagra i banda - bogate se a predstavljaju je kao besplatan softver i svakom besplatnom kopijom se oni bogate. Svi na vješala s njima.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...

Kakva je to sad glupost? Sad ovo više nije rasprava s tvoje strane, nego valjanje gluposti. Kažem: MS ne zarađuje ništa direktno od IE-a, nego isključivo ako uspije natjerati korisnike na Live portal i Bing. Više ne postoji vezivanje aplikacija za browsere jer to niti jedan mentalno zdrav developer neće napraviti.

A to od čega MS plaća kojeg programera su... a svašta... besmislice i postaješ smiješan.

17 godina

Pa normalno da sam smiješan, kad smo konačno na istom nivou razgovora - te malo MS nije monopolist, te malo MS smije raditi što želi, te je malo tužba, te je malo poslovni ugovor, te se malo IE ne može maknuti iz sustava jer je dio OS-a, te se malo IE može maknuti iz sustava, pa nema problema... Ako je svemu tome tako, onda valjda i ja imam pravo reći: ako je u cijenu Windowsa uključen IE i dio je sustava, onda i njega plaćaš kupovinom Windowsa (a ne možeš to izbjeći, jer ide uz Windowsa htio ti to ili ne). Smijeh

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 22:24 (Veliki Brat).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo više nije nikakva rasprava ,ovo je sad već pro*eravanje svega i svačega!! Kad se više nema argumenata ,obično veliš OK ,dobro ,predajem se ,a ne provociraš!! Sorry stari ,ali očito si iscrpil argumente!

I'm so tired...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Pa normalno da sam smiješan, kad smo konačno na istom nivou razgovora - te malo MS nije monopolist, te malo MS smije raditi što želi, te je malo tužba, te je malo poslovni ugovor, te se malo IE ne može maknuti iz sustava jer je dio OS-a, te se malo IE može maknuti iz sustava, pa nema problema... Ako je svemu tome tako, onda valjda i ja imam pravo reći: ako je u cijenu Windowsa uključen IE i dio je sustava, onda i njega plaćaš kupovinom Windowsa (a ne možeš to izbjeći, jer ide uz Windowsa htio ti to ili ne). Smijeh

Netočno opet, jer kod svih komercijalnih programa moraš nadoplatiti nadogradnju na novu verziju ili kupnju nove verzije ali kod IE-a to ne moraš.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan

Ne slazem se u potpunosti sa Velikim Bratom, ali niti jedan browser ne zahtijeva verifikaciju legalnosti sustava osim nove verzije IE. Prema tome, moras KUPITI Win da bi imao IE - sto znaci da ga "naplacuju";). Tako je bilo do Viste, jer je aktivacija sustava kod Viste drugacija nego kod XP. A izjava o dodjeli placa preko distribucije IE-a s Winom je bezveze i neargumentirana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 22:55 (Pudge).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Pudge kaže...

Ne slazem se u potpunosti sa Velikim Bratom, ali niti jedan browser ne zahtijeva verifikaciju legalnosti sustava osim nove verzije IE. Prema tome, moras KUPITI Win da bi imao IE - sto znaci da ga "naplacuju";). Tako je bilo do Viste, jer je aktivacija sustava kod Viste drugacija nego kod XP. A izjava o dodjeli placa preko distribucije IE-a s Winom je bezveze i neargumentirana.

Upravo tako - ta izjava je bezveze i neargumetirana, jednako kao i ostale izjave, npr. da MS nije monopolist na tržištu OS-a za osobna računala ili da MS smije sa svojim prozvodima raditi što god želi. I opet, pitanje zašto bi MS-u trebalo progledati kroz prste kada su činjenice tu i očite, ostaje neodgovoreno. Zašto? Zato jer argumenta za obranu tog stajališta niti nema. Ne postoji.

@kizo - istina, ja sam svoje argumente ispucao. To što ih netko nije u stanju prepoznati i prihvatiti, nije moj problem.

(OK, zapravo je moj problem, jer smo svi zajedno na tržištu u ulozi kupca, pa ću ja na kraju imati problema zbog lijenosti i zadrtosti drugih kupaca koji ne razumiju svoja prava i obaveze. Ali  jbg, to je život.)

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 23:20 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
Potpuno ti je blesav taj zaključak o naplati. Windows moraš imati legalno, jer je sve ostalo krađa. IE je browser za Win i podrazumijeva se da će se provjeriti usput i legalnost OS-a: sada još neka netko kaže da i pirati imaju prava; ne, nemaju, kao što ni onaj tko ukrade moju AMEXicu nema pravo na moje "free flying miles".
16 godina
Veliki Brat kaže...
...

(OK, zapravo je moj problem, jer smo svi zajedno na tržištu u ulozi kupca, pa ću ja na kraju imati problema zbog lijenosti i zadrtosti drugih kupaca koji ne razumiju svoja prava i obaveze. Ali  jbg, to je život.)

-ne. Zato je tu EU-Komisija (zvuk fanfara...tratatrrttaaaa..) oni se brinu za naše interese, pa se možeš opustiti.

Svako dan nešto novo, znači: ''..kupaca koji ne razumiju svoja prava i obaveze.'' -znači imam i obavezu korištenja browsera ili samo pravo?

Možda sam nešto propustio, ali IE više nije u instalaciji za EU, stvar je rješena, happyend. Za korisnika (nas?) ili konkurenta (njih?) ?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Potpuno ti je blesav taj zaključak o naplati. Windows moraš imati legalno, jer je sve ostalo krađa. IE je browser za Win i podrazumijeva se da će se provjeriti usput i legalnost OS-a: sada još neka netko kaže da i pirati imaju prava; ne, nemaju, kao što ni onaj tko ukrade moju AMEXicu nema pravo na moje "free flying miles".

Ma znam, nego samo kazem da IE nikako nemozes imat bez Wina, pa niti na jednom drugom OS-u (ako se ne varam).

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ne. Zato je tu EU-Komisija (zvuk fanfara...tratatrrttaaaa..) oni se brinu za naše interese, pa se možeš opustiti.

Svako dan nešto novo, znači: ''..kupaca koji ne razumiju svoja prava i obaveze.'' -znači imam i obavezu korištenja browsera ili samo pravo?

Možda sam nešto propustio, ali IE više nije u instalaciji za EU, stvar je rješena, happyend. Za korisnika (nas?) ili konkurenta (njih?) ?

za korisnika, mene, više neću morati gledati i krpati ono što ne koristim... ako ne zakrpaš a ne koristiš isto je opasno kao i kad koristiš IE...

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 23:46 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

A ti to ručno krpaš? Otvoriš debugger, stack watch i peglaš? - Svašta...

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

A ti to ručno krpaš? Otvoriš debugger, stack watch i peglaš? - Svašta...

nemaju svi flat, a i da imaju zašto krpati nešto što ne koristiš, nevoliš ili čak mrziš?... da ne govorim o rupama koje nisu zakrpane a malver ih iskorištava...da ne govorim o onima koji nisu ni svjesni da išta trebaju krpati...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 0:27 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Svako malo na Fedori imam "10-50 updates" (ovisi o situaciji) manjih ili većih; na Windowsu svaki drugi tjedan imam otprilike 5-10. Dakle, u čemu je problem? Svaki OS se danas updatea redovito, a updejt za IE koji se tu i tamo pojavi, posve je zanemariv.
Kako ne znaš za to? Ah, da, ne updateaš Winse da ti ne "pukne" crack? ;)
Ako je tako, a mislim da jest, I rest my case.
16 godina
(s)izgoreo kaže...

za korisnika, mene, više neću morati gledati i krpati ono što ne koristim... ako ne zakrpaš a ne koristiš isto je opasno kao i kad koristiš IE...

-? ... pa nemoj gledati i krpati, budi iznad tog sveg. Život je opasan. SuperMario je sigurniji.

(s)izgoreo kaže...

nemaju svi flat, a i da imaju zašto krpati nešto što ne koristiš, nevoliš ili čak mrziš?... da ne govorim o rupama koje nisu zakrpane a malver ih iskorištava...da ne govorim o onima koji nisu ni svjesni da išta trebaju krpati...

-mržnja objašnjava postove, a rješenje je tako jednostavno...

M$ radi najgori software na svijetu, treba im zabraniti uopće pristup disketi. Nek samo rade miša i tipkovnicu. (jel' sad bolje?)

Neodlučan

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

E ,pa napokon smo došli do onog bitnog :vama gospodo očito kod novih Windowsa smeta samo jedna stvar - nedaju se više piratizirat ko prije.

Poboljšan je sistem aktivacije ,u Sedmici će vjerojatno bit još bolji nego na Visti i bit će još teže proć besplatno!

Trebat će stvarno dat pare ovaj put i to je problem. Nema više zabadava pa ajmo pljuvat po M$-u gdi stignemo!!

A ovo s IE-om i EU nebulozama je dobro došlo da se ispucaju frustracije!

Jel tako ,gospodo?!

I ko to opet dela pi*darije ,opet pao Bug?!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 1:00 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Svako malo na Fedori imam "10-50 updates" (ovisi o situaciji) manjih ili većih; na Windowsu svaki drugi tjedan imam otprilike 5-10. Dakle, u čemu je problem? Svaki OS se danas updatea redovito, a updejt za IE koji se tu i tamo pojavi, posve je zanemariv.

ne uvaljuj mi sranja, debilno je uopće imat instaliran softver koji ne koristiš a kamoli ga još upejtat... instaliraj ti na svoj OS peti kotač i svaki drugi utorak u mjesecu glancaj felge... apsurdno i debilno...

Ukoliko si MS fanboy a mislim da jesi....

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 2:02 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Kaj je sad ,čemu nervoza? Ili smo pogodili bit problema pa zato nrevoza ,jel?

I'm so tired...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Kaj je sad ,čemu nervoza? Ili smo pogodili bit problema pa zato nrevoza ,jel?

ne uvaljuj mi insinuacije jer je to u najmanju ruku neistinito i bezobrazno, već sam te par puta prijavio radi toga

ihush kaže...

-mržnja objašnjava postove, a rješenje je tako jednostavno...

M$ radi najgori software na svijetu, treba im zabraniti uopće pristup disketi. Nek samo rade miša i tipkovnicu. (jel' sad bolje?)

Neodlučan

niti u jednom trenutku nisam rekao da mrzim išta ili da MS radi loš software, međutim postoje ljudi koji mrze IE...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 1:56 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Pudge kaže...

A da? Mozda prvih mjesec dva nakon izlaska IE7 (koji je izasao 2006-te)nakon toga su ukinuli validaciju legalnosti. IE8 je besplatan za download i nema nikakvih validacija.

A i isto tako Safari dolazi kao jedini browser za OS X, dok OS X radi na samo jednom hardwareu.... da nemaju tih pa % trzista, vec bi i njima za vrat sjela birokracija...

To doubt, to discredit !!!
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Više ne postoji vezivanje aplikacija za browsere jer to niti jedan mentalno zdrav developer neće napraviti.

Ovo je jako tocno. Najveca veza IE kao browser sa OSom je imao u Win2k, (ako ne brojimo eksperimente kao win 98 i Me). Posle toga sve ove napade na Microsoft zbog IEa su besmislene. U Win2k ako pokusas da deinstaliras IE automatski renderiras OS nestabilnim i neupotrebljivim. XP je imao verzije bez IE i mislim da se prodalo otprilike 0, (nula), kopija bez njega.

Mozda u celoj ovoj prici je ipak nesto drugo po sredi kao sto ihush sluti.

17 godina
(s)izgoreo kaže...
naxeem kaže...

ne uvaljuj mi sranja, debilno je uopće imat instaliran softver koji ne koristiš a kamoli ga još upejtat... instaliraj ti na svoj OS peti kotač i svaki drugi utorak u mjesecu glancaj felge... apsurdno i debilno...

instaliraj si DOS. on nema IE niti se spaja na internet za update

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
naxeem kaže...

Ma ne uvaljujem, samo pitam, jer je update bolna točka korisnicima ukradenih kopija.

Ne kužim zašto te smeta taj peti kotač? Ti u svojim Windowsima imaš samo servise koje ti koristiš? Ja svaki utorak updejtam elemente OS-a koje ne koristim: nekakav servis za projektore, nekakav servis za parental control, nekakav print manager, nekakav modem kontroler, virtual disk servis, smart card servise... hrpa petih kolon... kotačića. Ne kužim zašto bi mi IE trebao smetati?

Debilno je žaliti se na 1/500 elemenata OS-a koje treba updejtati zato što "zauzima updejt i promet". Fino nađi jedan logičan i racionalan razlog zašto ti IE smeta, pa me natjeraj da se zamislim.

Inače, ne, nisam MS fanboy i svim se silama trudim prijeći na Javu/Oracle/Linux/Solaris i čak, kao web programer, MRZIM IE jer je govno sa svojom v6 i v7; tek 8 nešto valja, a i on kenja. Uza sve to mrzim MS-ovu politiku izbacivanja novog razvojnog smeća svako malo i to što moram trošiti hrpe tisuća kuna godišnje na alate.

17 godina

Nisam vidio da ste se složili oko toga da li se IE plaća ili ne?

Koliko mi je poznato IE postoji samo za Windowse, je li? Dakle, ako hoću koristiti IE moram dati neku lovu za win-licencu. Izgleda da sam, između ostalog, PLATIO i za korištenje IE-a! Jaajks!!!

Sad sam zbunjen, živio sam u uvjerenju da su browseri besplatni. Može li mi netko odgovoriti da li mogu koristiti IE, a da nisam dao nikakvu lovu MS-u?

WTF?
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 8:45 (shkval).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
shkval kaže...

Sad sam zbunjen, živio sam u uvjerenju da su browseri besplatni. Može li mi netko odgovoriti da li mogu koristiti IE, a da nisam dao nikakvu lovu MS-u?

Možeš.

How To Install Microsoft Internet Explorer on Linux in Two Easy Steps

Install Internet Explorer 7.0 in Linux with IEs 4 Linux

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 9:10 (klimama).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice