Ubuntu postaje državni operativni sustav u Kini

poruka: 60
|
čitano: 8.922
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu postaje državni operativni sustav u Kini".
17 godina
odjavljen

Dobra fora! Ne bi ni našima kruna sa glave pala kad bi povremeno uzeli neko bespla rješenje. Iako sam .NET programer - treba biti objektivan. Masa računala u državnoj upravi služi samo za mailanje i surfanje. Tu i tamo neka excel tablica i to je to...

Freak Show Inc.

33 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ubuntu postaje državni operativni sustav u Kin
Istina. LibreOffice 4 i Thunderbird 17 ESR ja u firmi progurao i savrseno obavljaju posao. Doduse, na windozama, ali windoze se uzmu predinstalirane.
17 godina
neaktivan

Sa velikim brojem visokoškolovanih kadrova IT struke Kinezi će sasvim sigurno od Ubuntua napraviti točno ono što im treba. Mislim tu i na zaštitu. Zašto bi ovisili o MS-u ako nije neophodono.

15 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ubuntu + Kina = SpyBuntu

Moj PC  
11 4 hvala 0
15 godina
neaktivan

PItam se koliko će onda koda backportati u glavni Ubuntu.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Na nije ni čudo da su uzeli Ubuntu kad već dođe sa spaywerom {#}
g12356 kaže...

PItam se koliko će onda koda backportati u glavni Ubuntu.

Isto toliko koliko i Ubuntu natrag vraća u Debian, Kernel, freedesktop, X.org,....

ništa.

16 godina
odjavljen
invoking kaže...
Na nije ni čudo da su uzeli Ubuntu kad već dođe sa spaywerom {#}

Huh?

:)
13 godina

E čuo sam za tu foru, kao mi bi Windowse ali su skupi, Linux je besplatan, ajmo uzet nešto što najviše liči na Windowse jer su Windozi zakon :D  Jak im je admin u tom ministarstvu... :D

0 21 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa, ako netko smatra da su Windowsi dobri, a ne želi ih platiti, onda je sasvim logično da traži nešto besplatno što bliže Windowsima. Što je tu čudno?

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa, ako netko smatra da su Windowsi dobri, a ne želi ih platiti, onda je sasvim logično da traži nešto besplatno što bliže Windowsima. Što je tu čudno?

Ipak nije korektno.

Trebali bi ipak nešto platiti Microsoftu zbog dobre ideje. {#}

Bog dao, Bog uzeo !
15 godina
neaktivan
Budokai kaže...
Tonči kaže...

Ipak nije korektno.

Trebali bi ipak nešto platiti Microsoftu zbog dobre ideje. {#}

Koje je ionako uzeo od Linuxa.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
13 godina
protjeran

{#}

Ovaj smajlić bi trebao bit namigivanje. Bar mislim tako. ;)

Bog dao, Bog uzeo !

1 2 hvala 0
17 godina

Zna Kina sta valja !

Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

Zna Kina sta valja !

Windows? OSX?

Sve su to lijepo ispolirani sustavi, ne možeš reć da jedan ne valja, kad svoje uloge odrađuju dovoljno dobro.

Swedish latin super funk.
15 godina
neaktivan

Jadan onaj koji se uvijek mora zadovoljit onime šta je "dovoljno dobro".

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
4mal kaže...

Zna Kina sta valja !

Windows? OSX?

Sve su to lijepo ispolirani sustavi, ne možeš reć da jedan ne valja, kad svoje uloge odrađuju dovoljno dobro.

Zatvoreni i nisu besplatni 

Ubuntu si kina prilagodi kak hoce ,a ova dva moze koristit samo onak kak je to zamisljeno od strane MS-a i Apple-a ,a oni si nebi smjeli dopustit da ovise o njima 

http://revohd.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.3.2013 14:46 (Arnold Layne).
14 godina
neaktivan

Ništa čudno za zemlju s tolikim brojem stanovnika. Pa oni vjerojatno imaju odgovarajućeg IT kadra više nego što većina zemalja na svijetu ima stanovnika. Da su majstori u "prilagođavanju" postojećih rješenja to je neupitno. Start s postojećeg Ubuntua će im sigurno olakšati puno posla. Nadam se da će korisnici, koji nisu iz Kine imati koristi od svega toga.

Stručnjak za odmaganje...

8 0 hvala 0
13 godina

Ljudovi, svi vi zajedno nećete još puno godina shvatit da se Ubuntu u firmi razlikuje od Ubunta kod kuće, a kod windowsa je ta razlika 600 puta veća, ili  4328345 puta veća ako se u mreži nalazi računalo sa Windows Server OS-om.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
W1ck3d8u2z kaže...

Ljudovi, svi vi zajedno nećete još puno godina shvatit da se Ubuntu u firmi razlikuje od Ubunta kod kuće, a kod windowsa je ta razlika 600 puta veća, ili  4328345 puta veća ako se u mreži nalazi računalo sa Windows Server OS-om.

Daj nam objasni, bit ćemo ti zahvalni.

BTW: Ako je dobro za državne službe i institucije u Kini (koja je tehnološki nekoliko desetaka godina ispred nas) zašto nebi bilo dobro i za nas?

15 godina
Arnold Layne kaže...

Ubuntu si kina prilagodi kak hoce ,a ova dva moze koristit samo onak kak je to zamisljeno od strane MS-a i Apple-a ,a oni si nebi smjeli dopustit da ovise o njima 

Ubuntu je sam po sebi besplatan, ali prilagodba njegovog koda, te obučavanje korisnika za rad u njemu će itekako koštat.

Swedish latin super funk.
13 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Arnold Layne kaže...

Ubuntu je sam po sebi besplatan, ali prilagodba njegovog koda, te obučavanje korisnika za rad u njemu će itekako koštat.

Pa sad kolko ce kostat to je pitanje 

Bolje to nego potpuna nemogucnost prilagodbe 

16 godina
Arnold Layne kaže...
sirka666 kaže...
Arnold Layne kaže...

Pa sad kolko ce kostat to je pitanje 

Bolje to nego potpuna nemogucnost prilagodbe 

A da nespominjemo kako pred kraj razvoja svakih Windowsa, NSA dodje malo popricati u Microsotf.

To i da je samo glasina, jedna Kina ne moze zanemariti na drzavnom nivou.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
13 godina
mario.L_hr kaže...
W1ck3d8u2z kaže...

Daj nam objasni, bit ćemo ti zahvalni.

BTW: Ako je dobro za državne službe i institucije u Kini (koja je tehnološki nekoliko desetaka godina ispred nas) zašto nebi bilo dobro i za nas?

Mario neću vam ništa objašnjavati, to bi trebali znati, pogotovo ako imate išta radnog iskustva na računalu. Možda instalacija ubuntua/windowsa bude ista i kod kuće i u firmi, ali konfiguracija nema veze jedna s drugom.

Ono što si rekao za tehnološki nivo u Kini; ne pričamo ovdje o dometu torpeda nego o operativnim sustavima koji su takvi kakvi jesu. Nisu ih oni izmislili da mogu biti bolji od onih iz Velike Gorice, niti imaju programere koji programiraju "s leptirićima".

13 godina
odjavljen

pojasnite onda nama drugima 
ovo je forum  

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
A pretpostavljam da se inace ljudi ne salju na windows tecajeve? Ne bi nis rekao da ih sam nisam odrzao na stotine i to bas za drzavnu upravu (min financija i pravosudja) i velike firme (zet, ina, hep).
Tako da te fore o prilagodjavanju i skolovanju su obican FUD.
14 godina
neaktivan
W1ck3d8u2z kaže...

Mario neću vam ništa objašnjavati, to bi trebali znati, pogotovo ako imate išta radnog iskustva na računalu. Možda instalacija ubuntua/windowsa bude ista i kod kuće i u firmi, ali konfiguracija nema veze jedna s drugom.

Ono što si rekao za tehnološki nivo u Kini; ne pričamo ovdje o dometu torpeda nego o operativnim sustavima koji su takvi kakvi jesu. Nisu ih oni izmislili da mogu biti bolji od onih iz Velike Gorice, niti imaju programere koji programiraju "s leptirićima".

Nešto malo iskustva imam, nakupi se s godinama. Ono što sam naučio kroz godine je da instalacija i konfiguriranje sustava ne ovisi toliko o samom sustavu već najviše o kompetentnosti i znanju onog koji to obavlja.

Što se tiče drugog dijela tvog odgovora ili te ne kužim ili mi želiš reći da se mi možemo mjeriti u nečemu s Kinom.

17 godina
neaktivan
ovdje se radi o tome da kina zeli nezavisnost o tehnologima americkih kompanija, a ne o cijeni kostanja jednog OSa. pa danas laptopi sa i bez windowsa po cijeni se ne razlikuju vise od 200kn. onda je jasno koliko oem-i placaju licence za windows. i sad zamislite da kina kaze microsoftu da zeli windowse za svoju upravu koju bi cijenu dobili.

dakle, ne radi se o cijeni licence windowsa nego o pristupu kodu jednog OSa. ocito je da ce se sljedeci svjetski rat voditi i preko interneta, a tada ne zelite da vam vitalni drzavni sustavi budu vodjeni softverom cijem kodu pristup ima i americka NSA, a vi ne.
Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
15 godina
neaktivan

Jednostavno, Linux je skoro uvijek besplatan i skoro uvijek slobodan!

Kinezi tocno znaju sto trebaju, to isto je trebao Google prije koju godinu a bome i Oracle je pokupio stosta. Bio je tu i veliki plavi u haracu ali je i vratio dio natrag pa zasluzuje priznanje.

Red Hat E i SuSe E verzija koje su savrsene u poslovnom okruzenju velikih i srednjih firmi i imaju jako kvalitetan support.

Ubuntu i Mint su pak izvrsni za male firme, kad je to odradjeno kako spada i sa kompletnim nadzorom nad hardverskim i softverskim zahtjevima to ispadne djecja igra naspram dizanja iste takve mreze windows sustava.

Linux je doma na mrezi, sve poznaje i svi znaju njega tako da na argument protiv Linuxa da ne suradjuje dobro sa Windows Serverom kazem da to nije njegov problem vec jedne Mikro"mekane" firme koja nikako da shvati sto standard uistinu znaci. 

Cijeli Internet se vrti na bsdima,unixima i linuxima samo eto tamo neka ekipa u wc-u pokusava iz neadekvatnog operativnog sustava napraviti serversko okruzenje, koliko god se trudili ne ide i ne ide... 

p.s. otisao ja malo off ali mi uvijek zao kad vidim pljuvanje po necemu tako besplatnom i tako dokazanom kao sto je linux. Nije za svakoga, ok, to prihvacam ali pljuvanje Linuxa na bazi Win Servera je kao da se pljunes u oko na Senjskoj Buri {#}

13 2 hvala 1
16 godina
odjavljen

Ali, bojim se da nije baš točno da Windows Server ne valja. To je prilično dobar serverski OS.

17 godina
neaktivan
sapere.aude.nunc kaže...

Jednostavno, Linux je skoro uvijek besplatan i skoro uvijek slobodan!

Kinezi tocno znaju sto trebaju, to isto je trebao Google prije koju godinu a bome i Oracle je pokupio stosta. Bio je tu i veliki plavi u haracu ali je i vratio dio natrag pa zasluzuje priznanje.

Što točno znači skoro besplatan? Ako imaš imao iskustva u poslovnim sustavima, znat ćeš da je ovo što si rekao notorna glupost. Nema besplatnog OS-a. Što to znači "skoro slobodan"? Ili je slobodan ili nije. A svi znamo da nije baš uvijek.

Red Hat E i SuSe E verzija koje su savrsene u poslovnom okruzenju velikih i srednjih firmi i imaju jako kvalitetan support.

Support koji se plaća. A isto tako se dokazao i Windows kao desktop OS.

Ubuntu i Mint su pak izvrsni za male firme, kad je to odradjeno kako spada i sa kompletnim nadzorom nad hardverskim i softverskim zahtjevima to ispadne djecja igra naspram dizanja iste takve mreze windows sustava.

Dječja igra za nekoga tko zna što radi. Što opet NIJE besplatno.

Linux je doma na mrezi, sve poznaje i svi znaju njega tako da na argument protiv Linuxa da ne suradjuje dobro sa Windows Serverom kazem da to nije njegov problem vec jedne Mikro"mekane" firme koja nikako da shvati sto standard uistinu znaci. 

Koje mrežne standarde Microsoft kao firme ne poštuje? Što to tako savršeno radi na Linuxz u mreži ali ne i na Win strojevima? Bilo server ili desktop? Prije nego izvališ nešto, argumentiraj to.

Cijeli Internet se vrti na bsdima,unixima i linuxima samo eto tamo neka ekipa u wc-u pokusava iz neadekvatnog operativnog sustava napraviti serversko okruzenje, koliko god se trudili ne ide i ne ide... 

Ekipa u WC-u koja grabi naprijed dok se ekipa koja razvija n verzija Linuxa međusobno čupa i kolje, ne mogu se dogovorit oko ničeka pa ni licenciranja "slobodnog" koda i svi gledaju kako nešto zaradit od toga. Pa jel ti uopće pratiš šta se događa oko tebe? MS koji ima neke od najvećih servisa sve vrti na Windowsima (MSDN, Bing, O365, Outlook.com, TechNet ...). Štoviše, sve je virtualizirano.

p.s. otisao ja malo off ali mi uvijek zao kad vidim pljuvanje po necemu tako besplatnom i tako dokazanom kao sto je linux. Nije za svakoga, ok, to prihvacam ali pljuvanje Linuxa na bazi Win Servera je kao da se pljunes u oko na Senjskoj Buri {#}

Besplatno je meni i tebi koji ćemo to doma instalirat i čačkat po tome. Nekome tko to želi implementiorat u tvrtci nije besplatno. Niti će ikad bit.

Da sad ne ispadne da sam protiv Linuxa, imam uredno Ubuntu instaliran, pa čak i jednu stariju verziju Solarisa (nostalgije radi). ;) Samo mi ide na jetra kad se paušalnim izjavama daje težina neistitnitim tvrdnjama.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice