Steve Jobs podnio ostavku

poruka: 505
|
čitano: 52.828
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Steve Jobs podnio ostavku".
15 godina
protjeran
Re: Steve Jobs podnio ostavku
McD kaže...
alen-c kaže...

Mene osobno briga kakav je. Nit mi je rod, ni ništa, ali sam protiv osuđivanja ljudi bez nekih cvrstih dokaza.

Pa zašto ga onda tako srčano braniš?, dokazano je da je zanjekao rođenu kćer, prevario wozniaka, stopirao sve filantropske programe kad se vratio u Apple........ ...... ........

Premalo se detalja zna o tim stvarima da bi se moglo sudit. Tipicno kako raja gradi svoj stav o necemu na osnovi rekla-kazala informacija..

Cinjenica je da nitko ovdje nema pojma o tome kakav je SJ kao covjek, al neki ocito osjecaju duznost da ga pokusaju po*rat na sve moguce nacine.

Sta ako je djubre? Sta ako je dobricina? Svima nama sasvim svejedno...

16 godina
protjeran
ansha kaže...

Premalo se detalja zna o tim stvarima da bi se moglo sudit. Tipicno kako raja gradi svoj stav o necemu na osnovi rekla-kazala informacija..

Cinjenica je da nitko ovdje nema pojma o tome kakav je SJ kao covjek, al neki ocito osjecaju duznost da ga pokusaju po*rat na sve moguce nacine.

Osim vama koji o tome raspravljati.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
14 godina
neaktivan
ansha kaže...
McD kaže...

Pa zašto ga onda tako srčano braniš?, dokazano je da je zanjekao rođenu kćer, prevario wozniaka, stopirao sve filantropske programe kad se vratio u Apple........ ...... ........

Ma sve se zna. Šta bi ti htio? Potvrdu javnog bilježnika?

17 godina
neaktivan

Ovaj PB interview je show, teško mi je povjerovati da je to sa kraja 1984, objavljeno u veljači 1985. ... citiram ako netko već nije jer baca nešto svijetla na razmišljanja gospodina Jobsa o novcu i o charity programima i fondacijama:

PB: What does the money actually mean to you?

Jobs: I still don’t understand it. It’s a large responsibility to have more than you can spend in your lifetime–and I feel I have to spend it. If you die, you certainly don’t want to leave a large amount to your children. It will just ruin their lives. And if you die without kids, it will all go to the Government. Almost everyone would think that he could invest the money back into humanity in a much more astute way than the Government could. The challenges are to figure out how to live with it and to reinvest it back into the world, which means either giving it away or using it to express your concerns or values.

PB: So what do you do?

Jobs: That’s a part of my life that I like to keep private. When I have some time, I’m going to start a public foundation*.  I do some things privately now. 

PLAYBOY: You could spend all of your time disbursing your money.

JOBS: Oh, you have to. I’m convinced that to give away a dollar effectively is harder than to make a dollar.

PLAYBOY: Could that be an excuse to put off doing something?

JOBS: No. There are some simple reasons for that. One is that in order to learn how to do something well, you have to fail sometimes. In order to fail, there has to be a measurement system. And that’s the problem with most philanthropy—there’s no measurement system. You give somebody some money to do something and most of the time you can really never measure whether you failed or succeeded in your judgment of that person or his ideas or their implementation. So if you can’t succeed or fail, it’s really hard to get better. Also, most of the time, the people who come to you with ideas don’t provide the best ideas. You go seek the best ideas out, and that takes a lot of time.

*In 1986, he did, but closed it after 15 months. According to the man he hired to run it, "He clearly didn't have the time." Jobs's friends told one reporter ...

Da citiram legendarne Talking Headse ... They say compassion is a virtue, but I dont have the time. :D 

Bez obzira jel daje, jel davao ili će mu žena nastaviti trošiti u filantropske projekte, jer će ga izvjesno nadživiti, za mene posve nebitno. Lik je genij i fascinantna osobnost. Očigledno smatra da svatko treba biti koncentriran i dati sve od sebe u onome u čemu je najbolji i tako poboljšati svijet. U tome je potpuno uspio. Malene duše se bave čeprkanjem po tuđim životima i traženjem propusta umjesto da se bave svojima, a iz života velikana uzmite ono što vrijedi. Većina genijalaca bili su čudaci i opsjednuti svojim projektima, al da ih nije bilo svijet bi bio beskonačno lošije mjesto ... darivali oni siromahe izravno ili ne.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 22:58 (artfull).

8 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
artfull kaže...

Ovaj PB interview ...)

Ja ne mogu vjerovati da je petero ljudi dalo TU ovom postu, to sam pokazuje koliko površno čitate. No dobro, neću više sudjelovati u ovoj temi...

dam ti ja TU ako treba da ne zalis? :D Ako imas neki pametan komentar samo daj. I meni su razmisljanja covjeka sa pocetka 1985, vrlo aktualna i dan danas.

1 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Mlad il nepametan? Onaj ko nesto tvrdi to treba i dokazat, ja ne kazem da je tnakir ista donirao pa ne trebam nista ni dokazivat, a bogami se ni Jobs ne hvali da anonimno donira pa ni on nema kome sta dokazivat. Sad jasnije?

Ne, ali vi tvrdite da jest. Prema tome, dokazite.

I am creationist. I believe man created god.
17 godina

Sori na serijskim postovima ali ovo moram stavit: http://goo.gl/sPdcM

0 0 hvala 0
15 godina
tnakir kaže...

Da je ovaj bloger vlasnik firme siguran sam da ne bi svoj proizvod sklapao tamo gdje je najjeftinije nego bi slao na sklapanje u švedsku. Tamo bi u tvornicu zaposlio sto dobitnika nobelove nagrade da leme po matičnoj ploči, svakom plaćao po 200 eura na sat a uređaje bi prodavao za cijenu izrade + 1 euro.

17 godina
Ezio kaže...
tnakir kaže...

Da je ovaj bloger vlasnik firme siguran sam da ne bi svoj proizvod sklapao tamo gdje je najjeftinije nego bi slao na sklapanje u švedsku. Tamo bi u tvornicu zaposlio sto dobitnika nobelove nagrade da leme po matičnoj ploči, svakom plaćao po 200 eura na sat a uređaje bi prodavao za cijenu izrade + 1 euro.

Da, appleu je dobra marza... 50% ;)

15 godina
tnakir kaže...
Ezio kaže...
tnakir kaže...

pa zar se nije znalo prije da ima visoku maržu? možda sam krivo shvatio članak, a ne da mi se opet čitati. ne znam jel mu neugodno što je ajfon platio duplo više od proizvodne vrijednosti ili ga duša boli što se ne sklapa u americi.

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Ezio kaže...
tnakir kaže...

Imaš podatke o maržama IT firmi, iznose ih kvartalno i godišnje ... Microsoft je tu car btw. 

Članak je amaterski i računa da je sve osim cijene djelova i sklapanja zarada ... premda u končnici apple uspije imati maržu oko 35% ( svi proizvodi i usluge ) ... 

al neznam koja je poanta postanja ovog?

14 godina
neaktivan

Steve Jobs je svijetu napravio veću uslugu time što je predstavio iPhone, nego da je poklonio cijelo bogatstvo u dobrotvorne svrhe. Tim revolucionarnim uređajem, unaprijedio je pogled na računala i telekomunikacije za deset godina, te postavio jasne ciljeve za obje industrije.

2 6 hvala 0
17 godina
Sinatra kaže...

Steve Jobs je svijetu napravio veću uslugu time što je predstavio iPhone, nego da je poklonio cijelo bogatstvo u dobrotvorne svrhe. Tim revolucionarnim uređajem, unaprijedio je pogled na računala i telekomunikacije za deset godina, te postavio jasne ciljeve za obje industrije.

Nedas nam ni trolat.

15 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

zbljuv... 

17 godina
Sinatra kaže...

Ti zasigurno vjerujes u to.

Ja osobno nedam da mi bilo kakva vjera stoji na putu racionalnog razmisljanja, pogotovo vjera u sastavljaca IT uredaja.

- Psiho246
14 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Sinatra kaže...

Ti zasigurno vjerujes u to.

Ja osobno nedam da mi bilo kakva vjera stoji na putu racionalnog razmisljanja, pogotovo vjera u sastavljaca IT uredaja.

ma koja vjera psajko ... boli me kita za korporacije i kako posluju. konkretno ja sam zadovoljan sa apple uređajima više nego je uobičajeno za xy brandove i volim taj hype i tu atmosferu koju apple radi u industriji, elektriziranje i prcanje konkurencije u mozak. Mora biti jedan arogantni bastard koji nema respekta prema nikome. Da nisu takvi načekali bi se na mnogo toga što je sad given, tablete, pravi smartphone sa app storeom, kvalitetno dizajnirano i izrađeno računalo i puno još toga dok ovi korporativni slonovi tipa samsung i hp nešto novo ne izbace. 

17 godina

Nego grzzi... priznaj ti nama... jel d.rkas ti na poster S. Jobsa doma? {#} {#}

6 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nego grzzi... priznaj ti nama... jel d.rkas ti na poster S. Jobsa doma? {#} {#}

si lud? imam malo svetište ( budističko ) napravljeno od NeXT cube-a sa steveovim figuricama i sličicama pa meditiram.

17 godina

da nebi bilo zabune...nisam nikakav fan&hejter, samo osrednja n00bina oko tih telefona.

nesto mi je negdje preko oka proletilo...ti kad kupis taj telefon od umirovljenog jobsa... trebas ga nekim posebnim kabelom ubost u neku rupu da bi to proradilo?  jel to rade u t-centru ili ja moram nakon unboxinga trazit rupu naokolo i taj kabel ,pa da se on prvi put pokrene?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
torrente kaže...

da nebi bilo zabune...nisam nikakav fan&hejter, samo osrednja n00bina oko tih telefona.

nesto mi je negdje preko oka proletilo...ti kad kupis taj telefon od umirovljenog jobsa... trebas ga nekim posebnim kabelom ubost u neku rupu da bi to proradilo?  jel to rade u t-centru ili ja moram nakon unboxinga trazit rupu naokolo i taj kabel ,pa da se on prvi put pokrene?

da, kabel u usb i iTunes instalirane na kompu. sve sam moraš, gore nego instalacija windowsa.

17 godina

ok. znaci moram instalirat tu aplikaciju itunes. imam neki android i kad sam ga izvadio iz kutije namjestio sam mu sat,datum i pitao me gmail, te hocu li syncat kontakte sa maila i facebooka. to je bilo to. pa mi sad nije jasno zasto ovdje moram stavljat...sad sam saznao...taj iTunes?

nepotrebna dodatna 2-3 procesa u task manageru...al dobro.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
torrente kaže...

ok. znaci moram instalirat tu aplikaciju itunes. imam neki android i kad sam ga izvadio iz kutije namjestio sam mu sat,datum i pitao me gmail, te hocu li syncat kontakte sa maila i facebooka. to je bilo to. pa mi sad nije jasno zasto ovdje moram stavljat...sad sam saznao...taj iTunes?

a mene zanima di da skinem te itunese za linux, pokusavam naci link na appleovoj stranici ali nikako

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
neaktivan
torrente kaže...

možeš i bez kompa ali nema puno smisla ukoliko misliš syncati nekakve sadržaje sa onima na kompu ... ... dakle iTunes je praktički must jer se sve radi kroz njega.  ( aktivacija bez kompa i syncanje bez kompa ( iCloud ) je opcija tek sad na iOS5 koji treba izać za koji dan valjda )

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 14:46 (grzzi).
14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
torrente kaže...

a mene zanima di da skinem te itunese za linux, pokusavam naci link na appleovoj stranici ali nikako

iTunes ( native ) za linux koliko znam ne postoji? Možda možeš preko nekog wine-a i slično instalirati win verziju al to je to. bar je tako bilo nekad.

16 godina
protjeran
grzzi kaže...
grimyHR kaže...
torrente kaže...

iTunes ( native ) za linux koliko znam ne postoji? Možda možeš preko nekog wine-a i slično instalirati win verziju al to je to. bar je tako bilo nekad.

ma daj, nemoj se saliti, ja to jednostavno ne mogu vjerovati...

14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
grzzi kaže...
grimyHR kaže...
torrente kaže...

ma daj, nemoj se saliti, ja to jednostavno ne mogu vjerovati...

pravi linuxaši rade na apple hardwareu ionako :D

17 godina
grzzi kaže...

grimmy zeli kupiti ajfon, ali nemoze staviti iTunes jer vrti linux :)))))

LoLz...

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
grzzi kaže...

grimmy zeli kupiti ajfon, ali nemoze staviti iTunes jer vrti linux :)))))

LoLz...

drama!

16 godina
protjeran
apple hardveru? koji to hardver apple proizvodi?
15 godina
neaktivan

Siguran sam da postoje neki zaobilazni načini da se natjea da iOS prepozna Linux.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice