Ja svoje organe dam svima koji doma nemaju nista od applea. Fanbojsi mogu uzet samo ćunu.
Jobs je trul u zivotu opcenito, ali trul je i profesionalno.
Bio je na celu tvrtke koja je redovno krala i bezobrazno nepostivala ozbiljne patente drugih proizvodaca, dok je s druge strane tuzila sve i svakoga za softwareske patente.
Ne zaboravimo takoder da je Apple danas jedini proizvodac mobitela koji u EU iz nekog razloga smije prodavati svoje proizvode iako ne postiva microUSB standard, kojeg sada moraju postivati svi drugi proizvodaci.
Dok bi se bilo kojoj drugoj firmi zabranilo poslovanje dok ne ispravi svoje pogreske, Apple-u se to dozvoljava.
Sta drugo da covjek misli, nego da su mutni poslovi posrijedi?
Danas je cak i Novi list pisao o Stevici.
S Apple-om je malo drugačija situacija. EU je donijela ovu direktivu zbog velikog broja različitih punjača između jednog proizvođača i općenito njihove slabe zastupljenosti. Apple-u je to dopušteno (nakon pregovora s EU) iz razloga što svi njihovi proizvodi imaju isti konektor (ipad, ipod, iphone) i zato jer je taj njihov dock poprilično raširen i trpa se u aute/zvučnike/linije te time relativno dostupniji.
Svaka je osoba potencijalni davatelj organa, ako se za života nije izričito i pismeno tome protivio (Zakon o presađivanu u RH). Medicinski uvjeti za to jesu da su organi i tkiva u trenutku smrti osobe pogodni za presađivanje.
Svaka osoba je i potencijalni primatelj organa, ako se unađe u takvoj situaciji prijeke potrebe.
Posebno je pitanje da li je potrebno zatražiti dozvolu od obitelji radi dobivanja dozvole za uzimanje organa. U nekim zemljama posebni pristanak obitelji nije potreban. U Hrvatskoj Zakon o uzimanju i presađivanju dijelova ljudskog tijela u svrhu liječenja, u članku 4, kaže: "Dijelovi tijela s umrle osobe uzimaju se radi presađivanja, ako se umrla osoba za života nije tome izričito i pismeno protivila". Ovaj članak zakona ne govori decidirano da li je obitelj neizostavno potrebno pitati za dozvolu pa se prema tome može različito interpretirati. Ovako sročen zakon omogućuje liječnicima eksplantaciju organa ukoliko obitelj punoljetne osobe nije prisutna ili se ona izričito ne protivi uzimanju organa. U našoj Hrvatskoj liječnici većinom i dalje traže dozvolu obitelji umrle osobe u cilju dobivanja organa.
U Californiji su eto uz Steveovo lobiranje pametno rješili taj problem.
Ako zakon postoji nemora značit da je dobar
Ovo znači da u trenutku rođenja nisi vlasnik svog tijela
Druga stvar, svatko je donator uključujući one zaražene HIVom, hepartitisom, malarijom i drugim bolestima koje se mogu a i nemoraju pokazati na testovima prilikom uzimanja organa.
Bio je na celu tvrtke koja je redovno krala i bezobrazno nepostivala ozbiljne patente drugih proizvodaca, dok je s druge strane tuzila sve i svakoga za softwareske patente.
Ne zaboravimo takoder da je Apple danas jedini proizvodac mobitela koji u EU iz nekog razloga smije prodavati svoje proizvode iako ne postiva microUSB standard, kojeg sada moraju postivati svi drugi proizvodaci.
Dok bi se bilo kojoj drugoj firmi zabranilo poslovanje dok ne ispravi svoje pogreske, Apple-u se to dozvoljava.
Još stopirao humanitarne akcije u Applu,
uzima 30% donacija od humanitarnih iPhone aplikacija,
zabranjuje bilo kakve "donate" linkove u iPhone aplikacijama
đon obraz, svaka im čast
Još stopirao humanitarne akcije u Applu,
uzima 30% donacija od humanitarnih iPhone aplikacija,
zabranjuje bilo kakve "donate" linkove u iPhone aplikacijama
đon obraz, svaka im čast
Apple ne uzima nikakvih 30% od "humanitarnih iPhone aplikacija" jer takve ne postoje. Čemu zagađivanje i trovanje?
Jobs ne zabranjuje nikakve donacije niti je stopirao akcije ako su imale smisla - primjer je program RED
As a founder of (Product)RED, I’d like to point out that Apple’s contribution to our fight against AIDS in Africa has been invaluable. Through the sale of (RED) products, Apple has been (RED)’s largest contributor to the Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria ...
Također, anonimna donacija od 150 miljuna dolara centru za istraživanje karcinoma u Californiji vrlo vjerojatno je od Jobs familije. A postoji i srcedrapateljska nježna strana susjeda Jobsa
McD, reci mi onako pošteno, što te toliko boli i smeta kod Jobsa i Applea?
@artfull ovaj like je neki žešći fanboy
I first met Steve years ago at a backyard pool party. I was so flummoxed by the off chance I was breathing in his DNA, I could barely say a word.
ne znam šta bi rekao... došao sam do pola teksta i imam osjećaj da mi se doručak diže.. ovaj lik ziher fapa na jobsa
ako netko od modova ovo pročita, za ovakve situacije trebamo neki "puke" smajlić
Na ovom forumu me nema par dana a vi vec zatrpate na 10ak stranica teksta o S.J.
Što bi tek bilo da sam i ja sudjelovao Bolje da nisam
I vidim opet isti "ljubitelji" jabuke aktivni u ratu protiv iste, radilo se to o samom Appleu ili S.J.
@alen-c neverending story
(1.)Apple ne uzima nikakvih 30% od "humanitarnih iPhone aplikacija" jer takve ne postoje. (1a.) Čemu zagađivanje i trovanje?
(2.)Jobs ne zabranjuje nikakve donacije niti je stopirao akcije ako su imale smisla - primjer je program RED
As a founder of (Product)RED, I’d like to point out that Apple’s contribution to our fight against AIDS in Africa has been invaluable. Through the sale of (RED) products, Apple has been (RED)’s largest contributor to the Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria ...
(3.)Također, anonimna donacija od 150 miljuna dolara centru za istraživanje karcinoma u Californiji vrlo vjerojatno je od Jobs familije. A postoji i srcedrapateljska nježna strana susjeda Jobsa
McD, reci mi onako pošteno, što te toliko boli i smeta kod Jobsa i Applea?
1. Aplikacije postoje samo što ti nisi zaiteresiran da ih pronađeš (pogledaj slike), a da uzima 30% od donacija ili onemogućava donacije pogledaj linkove
Donations Ban on iPhone Apps Irritates Nonprofits
Nonprofits Riled by Apple Ban on iPhone Donations
1a. ništa od ovog ja nisam izmislio, sve je već rečeno prije
2. ovo govori sve
"He doesn’t give any money to charity. And when he became Apple’s CEO he stopped all of its philanthropic programs. He said, “wait until we are profitable”. Now Apple is profitable, and sitting on $40 billion in cash, and still no corporate philanthropy."
3. anonimna donacija je anonimna donacija, nemožemo znati da li je od Steve Jobsa ili recimo Billa Gatesa
ono što mene smeta je zaluđenost nekih ljudi da nevide dalje od prsta pred nosom
Također, anonimna donacija od 150 miljuna dolara centru za istraživanje karcinoma u Californiji vrlo vjerojatno je od Jobs familije.
Evo priznat cu, ta anonimna donacija je moja. Dokazi da nije. Ili dokazi da je Jobsova.
Na ovom forumu me nema par dana a vi vec zatrpate na 10ak stranica teksta o S.J.
Da si ti sudjelovao u ovoj temi ja nebi :)

Ljudi moji, ajte vi radije volontirati nego gubiti ovdje vrijeme na forumu i kritizirati druge kako ne pomažu drugima.
Necu ulaziti u to tko od vas i koliko pomaže, donira, daje u Caritas itd. Neka svatko pođe od sebe samog i sam stvara bolji svijet,
nego da to ocekuje od drugih.
Raspisivati se o necijim osobnim stvarima, humanosti dijeljenju love, bolestima i ostalome posve je neprikladno i licmjerno,
ako tu osobu osobno ne poznate. Ovo što se da vidjeti iz medija tko je kakav, samo je zrno istine, a nerijetko i laži.
Što i da S.J.nije nikom dao ni centa? Jel nekog orobio ili šta? Nije. Svoj novac je stekao svojim radom i cesto rizicnim
poslovnim potezima. Njegov novac je njegov dokle je živ i ima pravo raditi s njime što god ga je volja.
Tko zna kako bi se bilo tko od nas ponašao da ima love i utjecaja, koliko i on. Lova ceto mijenja ljude.
I nije sve u lovi, cesto jedan osmjeh ili lijepa rijec može znaciti više od 100 i više $.
Dakle ako imate vremena pisati nekoliko strana teksta o tome kako netko ne donira ništa,
onda imate vremena i volontirati.
možda će ti sad biti jasnije zašto je Apple angažiran u Product RED programu
Apple's Charity: False Charity, True Marketing
"Kršćanski kult"? Crkvi se može štošta zamjeriti, ali zakopavanje tijela u zemlji je prirodno da ne može prirodnije biti. Ekološko i jeftino rješenje. Što se tiče doniranja organa, ako čovjek ima pravo odlučiti što će sa futrolicom za ajfon, psetom i mačkom, valjda može odlučiti i što će sa svojim tijelom.
ako tu osobu osobno ne poznate. Ovo što se da vidjeti iz medija tko je kakav, samo je zrno istine, a nerijetko i laži.
Što i da S.J.nije nikom dao ni centa? Jel nekog orobio ili šta? Nije. Svoj novac je stekao svojim radom i cesto rizicnim
poslovnim potezima. Njegov novac je njegov dokle je živ i ima pravo raditi s njime što god ga je volja.
Tko zna kako bi se bilo tko od nas ponašao da ima love i utjecaja, koliko i on. Lova ceto mijenja ljude.
I nije sve u lovi, cesto jedan osmjeh ili lijepa rijec može znaciti više od 100 i više $.
znaci priznajes da je jobs skrt i da ga nije briga za manje sretne?
jer argumenti su tu
a argumenti protiv se svode na osobna misljenja fanboya
Raspisivati se o necijim osobnim stvarima, humanosti dijeljenju love, bolestima i ostalome posve je neprikladno i licmjerno,
Dakle ako imate vremena pisati nekoliko strana teksta o tome kako netko ne donira ništa,
onda imate vremena i volontirati.
Njegov novac je počeo pristizati prodajom uređaja za krađu telefonskih impulsa, ako baš hoćemo cjepidlačiti. Ne kažem da je lopov, ali poslovno je prilično nemoralan. Ne vidim nikakav problem da se i o tome piše; teza koju proturaš da je za komentiranje potrebno osobno poznavati nekoga je prilično ograničavajuća, dovela bi nas do toga da o Jadranki ne smijemo progovoriti ni riječi. Zapravo, već sada ne smijemo - a kako je bilo prije 20 godina bolje da ni ne spominjem...
možda će ti sad biti jasnije zašto je Apple angažiran u Product RED programu
Apple's Charity: False Charity, True Marketing
clanak je budalastina. RED product projekt je dobra ideja i sasvim sigurno je pomogla mnogima. Konstantno prozivanje applea zbog kine i radnih uvijeta ... jel tebi recimo jasno da se u istim tvornicima pod istim (cesto i gorim) uvjetima sklapaju prizvodi i za hp, dell, lenovo etc etc ...you name it. Apple nitko nije prozivao dok nisu postali broj 1 jbg, a druge firme (osim nike-a koji nije bio bas neduzan) se prozivalo prije applea prilicno rijetko. btw kineski radnici u foxconna itd imaju radne standarde i place bitno bolje od kineskog prosjeka. Jel ti kupujes kinesko? bojkotiraj i kao sto ti je reko alan volontiraj.
clanak je budalastina. RED product projekt je dobra ideja i sasvim sigurno je pomogla mnogima. Konstantno prozivanje applea zbog kine i radnih uvijeta ... jel tebi recimo jasno da se u istim tvornicima pod istim (cesto i gorim) uvjetima sklapaju prizvodi i za hp, dell, lenovo etc etc ...you name it. Apple nitko nije prozivao dok nisu postali broj 1 jbg, a druge firme (osim nike-a koji nije bio bas neduzan) se prozivalo prije applea prilicno rijetko. btw kineski radnici u foxconna itd imaju radne standarde i place bitno bolje od kineskog prosjeka. Jel ti kupujes kinesko? bojkotiraj i kao sto ti je reko alan volontiraj.
zašto je članak budalaština? argumetiraj
radnici koji sklapaju za lenovo, dell, hp...... ne umiru ko muhe ko ovi što sklapaju za apple
Evo priznat cu, ta anonimna donacija je moja. Dokazi da nije. Ili dokazi da je Jobsova.
Na tebi je teret dokazivanje jer ste "vi" krenuli s time da je Jobs skrt i nista ne donira. Naravno nitko ne moze znati da li je Jobs nesto anonimno donirao, prema tome ova rasprava je uzaludna...
Na tebi je teret dokazivanje jer ste "vi" krenuli s time da je Jobs skrt i nista ne donira. Naravno nitko ne moze znati da li je Jobs nesto anonimno donirao, prema tome ova rasprava je uzaludna...
Upravo suprotno, na tebi je da dokazes da tnakir nije donirao 150 milijuna, Jobs se nije javio prema tome ispada da nije ni donirao dakle i dalje ostaje škrt
znaci priznajes da je jobs skrt i da ga nije briga za manje sretne?
jer argumenti su tu
a argumenti protiv se svode na osobna misljenja fanboya
Ništa ja nemoram priznavati. Ja kažem kako je. Cinjenica je da se malo zna o tome da je nešto davao, što ne znaci da nije.
Također lova je njegova i nek radi po svojoj savijesti. Ne poznajem ga osobno da mogu reci da je škrt ili da ga nije briga za manje sretne.
S.J.je odlican CEO i svoj posao radi gotovo savršeno, ostale stvari tipa koliko love kome daje, jel ima dobar odnos sa ženom i
tko zna šta sve ne me ne zanimaju. To zanima portale tipa index i 24sata.
"Tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen". Nitko od nas nije potpuno cist niti je ikada ( a sumnjam da ce i u buducnosti) bio
na poziciji na kojoj je S.J.niti imati toliko love. Žalosno, ali istinito, lova zna cesto pokvariti ljude.
I mi bi sve gladne nahranili dok nemamo love. A kad bi imao direktorsku placu tko od vas, sigurno bi ju prije spucao na
bjesna racunala, elektroniku i aute nego dao dio siromašnom susjedu. To je meni pravo licimjerje.
Jedino što sam siguran, S.J.bi i zadnji novcic dao da može vratiti zdravlje, a to nemože.
Njegov novac je počeo pristizati prodajom uređaja za krađu telefonskih impulsa, ako baš hoćemo cjepidlačiti. Ne kažem da je lopov, ali poslovno je prilično nemoralan. Ne vidim nikakav problem da se i o tome piše; teza koju proturaš da je za komentiranje potrebno osobno poznavati nekoga je prilično ograničavajuća, dovela bi nas do toga da o Jadranki ne smijemo progovoriti ni riječi. Zapravo, već sada ne smijemo - a kako je bilo prije 20 godina bolje da ni ne spominjem...
Nemoralan je taj pocetak kao i dio drugih stvari u njegovoj karijeri. Nitko nemože opravdavati loše.
S.J.se može komentirati u vidu poslovnih poteza, jer njima utjece na druge -dionicare i kupce.
Jadranku K.se također može komentirati u vidu kakvu politiku vodi i koje poteze donosi.
Ali ni S.J. ni Jadranku se nemože komentirati u osobnom smislu ako ih ne poznaješ.
Neznaš jel S.J./Jadranka duhovit/a, solidaran/a, naporan/a i tko zna što sve ne u svoja 4 zida sa prijateljima
i obitelji niti jel doniraju šta. Doniranje koje se objavljuje na sva zvona nije doniranje nego reklama.
Kad ti dobiješ zahvalnost od ljudi ili svi to znaju, svoju placu si vec dobio.
Kao da bi problem S.J.u-u bio donirati nešto i onda to objaviti medijima. Ali opet ni onda to nebi valjalo, jel bi "hejteri"
rekli da je to reklama. Da zakljucim kako god se okrene S.J. ce nekima biti loš jer oni tako misle.
Oni koji ga osobno znaju jedini mogu donjeti prave zakljucke o njemu.
Mene osobno briga kakav je. Nit mi je rod, ni ništa, ali sam protiv osuđivanja ljudi bez nekih cvrstih dokaza.
Upravo suprotno, na tebi je da dokazes da tnakir nije donirao 150 milijuna, Jobs se nije javio prema tome ispada da nije ni donirao dakle i dalje ostaje škrt
Mlad il nepametan? Onaj ko nesto tvrdi to treba i dokazat, ja ne kazem da je tnakir ista donirao pa ne trebam nista ni dokazivat, a bogami se ni Jobs ne hvali da anonimno donira pa ni on nema kome sta dokazivat. Sad jasnije?
Mlad il nepametan? Onaj ko nesto tvrdi to treba i dokazat, ja ne kazem da je tnakir ista donirao pa ne trebam nista ni dokazivat, a bogami se ni Jobs ne hvali da anonimno donira pa ni on nema kome sta dokazivat. Sad jasnije?
Onda grzzi treba dokazati da je Jobs to donirao, jer je on to izjavio, zar ne?
Ili je to bio Artfull?
Meh, svi zombiji su isti...
Ili je to bio Artfull?
Krivo,to su iZombiji protiv starih normalnih zombija.
da, iZombiji su puno gori, puno više hpa i još imaju specijalne mogućnosti, iFanatizam i iZaluđenost
Mene osobno briga kakav je. Nit mi je rod, ni ništa, ali sam protiv osuđivanja ljudi bez nekih cvrstih dokaza.
Pa zašto ga onda tako srčano braniš?, dokazano je da je zanjekao rođenu kćer, prevario wozniaka, stopirao sve filantropske programe kad se vratio u Apple........ ...... ........
Ili je to bio Artfull?
Nitko to nije izjavio, pisalo je "vjerojatno"...