Stallman sretan što nema Jobsa

poruka: 377
|
čitano: 47.950
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stallman sretan što nema Jobsa".
17 godina
Re: Stallman sretan što nema Jobsa
Talalej kaže...

Ne može filozofija objasniti bezobrazne izjave svakakvih kretena.

Ako je htio reći što je već htio ;) postoje puno ljepše složenice od te, da "mu je drago što je umro"

a što je rekao:

Steve Jobs, the pioneer of the computer as a jail made cool, designed to sever fools from their freedom, has died.

As Chicago Mayor Harold Washington said of the corrupt former Mayor Daley, "I'm not glad he's dead, but I'm glad he's gone." Nobody deserves to have to die - not Jobs, not Mr. Bill, not even people guilty of bigger evils than theirs. But we all deserve the end of Jobs' malign influence on people's computing.

Unfortunately, that influence continues despite his absence. We can only hope his successors, as they attempt to carry on his legacy, will be less effective

on to zapravo nije rekao, nego je citirao novine o nekom korumpiranom Daleyu i time natuknio da je takovo i njegovo mišljenje o stevu jobsu. pa što ako tako misli? njegovo privatno pravo da mu bude drago što nekog nema više na ovom svijetu. baš smo licemjeri, kao da sami nikad nismo pomislili ništa slično za neku treću osobu.  

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
15 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
Talalej kaže...

Ako je htio reći što je već htio ;) postoje puno ljepše složenice od te, da "mu je drago što je umro"

a što je rekao:

Steve Jobs, the pioneer of the computer as a jail made cool, designed to sever fools from their freedom, has died.

As Chicago Mayor Harold Washington said of the corrupt former Mayor Daley, "I'm not glad he's dead, but I'm glad he's gone." Nobody deserves to have to die - not Jobs, not Mr. Bill, not even people guilty of bigger evils than theirs. But we all deserve the end of Jobs' malign influence on people's computing.

Unfortunately, that influence continues despite his absence. We can only hope his successors, as they attempt to carry on his legacy, will be less effective

on to zapravo nije rekao, nego je citirao novine o nekom korumpiranom Daleyu i time natuknio da je takovo i njegovo mišljenje o stevu jobsu. pa što ako tako misli? njegovo privatno pravo da mu bude drago što nekog nema više na ovom svijetu. baš smo licemjeri, kao da sami nikad nismo pomislili ništa slično za neku treću osobu.  

Mda, ali ovdje se radi o "svetom" Stevici pa su to neke sasvim druge sfere licemjerja i odsutstva bilo kakvog kritičkog razmišljanja, kao i nepostojanje ikakve želje da se provjere informacije o kojima se priča... Normalnom čovjeku je to vrlo teško shvatiti, rekao bih - gotovo nemoguće.

Ali mislim da je taj fenomen Steve Brady vrlo lijepo sažeo na svojem blogu: "...Well, Look at it this way. I am a no one and my opinion doesn’t matter. On the other hand, Steve Jobs can walk into any independent coffee hole in America, cum in some young hipsters latte and everyone would stand and applaud for an hour. Thats what Steve Jobs has really contributed to our generation. He sucked the last pennies out of a hipsters bank account and confined them to shitty independent coffee shops to blog about corporate America, while they do it on a machine created by the world’s richest company. The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn’t exist. Fin."

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
neaktivan
Syn kaže...

Millions of people better than Steve Jobs have died and nobody cared. Apple is a fashion brand like Prada. Apple did not "innovate", they simply made their own versions of technology already invented by other people, and people bought the Apple branded stuff because of the Apple name. What was Apple first at? What about the Commodore PET, Xerox PARC and Alto, GEOS graphical user interface, Amiga, Atari ST, Diamond Rio MP3 player, Palm Pilot, Blackberry, HP iPaq, Microsoft Tablet PC, etc., etc., etc.? Steve Jobs was not an engineer and did not even know how to write a computer program. Where was his genius? Apple fired him in 1985 because he was such a jerk and a bad businessman. Even Apple products were not created by Steve Jobs, but by actual engineers such as Steve Wozniak, who Steve Jobs stabbed in the back.

Ako pricas/citiras sranja barem nemoj pisati takva da se iz aviona vidi da nemas pojma o cemu pricas... Apple je nakon odlaska Jobsa i prije njegovog drugog dolaska :) bio u banani...

14 godina
neaktivan
microman kaže...

Stallman je jedan Egocentričan Noob, ništa više ni ništa manje. Da je po njegovom danas bi plačali programere da nam dignu Operativni sustav jer dotični zahtjeva prčkanje po kodu.

Upravo obrnuto. Korisnici koji ne zele ulaziti u strukturu aplikacija koristili bi ih jednako kao i danas dok bi oni koji to zele mogli izradjivati aplikacije po vlastitim potrebama i opce informaticko znanje bi bilo na puno vecem nivou. Kupis automobil, mozes ga voziti cijeli zivot onakvog kakav je izasao iz tvornice ali ako ti znanje to dozvoljava mozes ga malo i tunirati.

15 godina
hrvooje kaže...
Talalej kaže...

a što je rekao:

nije zapravo nikakav problem sto je njemu drago sto jobsa više nema. to je njegovo osobno mišljenje i pola ljudi će reći da je legenda a pola da je emocionalni degenerik. problem je u tome što je bradonja ljude koji ne žele prčkati po kodu nazvao budalama. svi koji nisu programeri su budale? na to sam mislio u svom prvom postu kad sam spomenuo skučenost razmišljanja. tip je jednostavno ograničen svojom strukom.

zatvorenost sustava je praktički uvjet da bi se mogla održati i  kvaliteta aplikacije i kvaliteta prema korisnicima na visokoj razini. oni koji kupuju zatvorene sustave i aplikacije znaju što kupuju i što dobivaju i sigurno to ne vide kao zatvor o kojem stallman fantazira. ima masu drugih pješčanika u kojima se može igrati sa svojim istomišljenicima.

14 godina
neaktivan
Ezio kaže...

nije zapravo nikakav problem sto je njemu drago sto jobsa više nema. to je njegovo osobno mišljenje i pola ljudi će reći da je legenda a pola da je emocionalni degenerik. problem je u tome što je bradonja ljude koji ne žele prčkati po kodu nazvao budalama. svi koji nisu programeri su budale? na to sam mislio u svom prvom postu kad sam spomenuo skučenost razmišljanja. tip je jednostavno ograničen svojom strukom.

zatvorenost sustava je praktički uvjet da bi se mogla održati i  kvaliteta aplikacije i kvaliteta prema korisnicima na visokoj razini. oni koji kupuju zatvorene sustave i aplikacije znaju što kupuju i što dobivaju i sigurno to ne vide kao zatvor o kojem stallman fantazira. ima masu drugih pješčanika u kojima se može igrati sa svojim istomišljenicima.

Zar ti stvarno nemas grama mozga u glavi? Zatvorenost sustava je uvjet da bi se mogla odrzati kvaliteta aplikacije? Zalosno je kako neki ljudi ovakve idiotarije uzimaju zdravo za gotovo i jos drugima trube o tome. Ko tebi brani da koristis aplikaciju kakva je u izvornom kodu? Hocu li ja kao korisnik uzeti neki nadogradjeni kod ako je losiji od izvornog? Necu. Hocu li uzeti ako je bolji i vise mi odgovara? Hocu. I tebi je to kocenje kvalitete? Nije tip ogranicen svojom strukom nego si ti ogranicen nametnutim razmisljanjem i mentalnim kapacitetom da imas svoje vlastito.

15 godina
BlueMax kaže...
Ezio kaže...

Zar ti stvarno nemas grama mozga u glavi? Zatvorenost sustava je uvjet da bi se mogla odrzati kvaliteta aplikacije? Zalosno je kako neki ljudi ovakve idiotarije uzimaju zdravo za gotovo i jos drugima trube o tome. Ko tebi brani da koristis aplikaciju kakva je u izvornom kodu? Hocu li ja kao korisnik uzeti neki nadogradjeni kod ako je losiji od izvornog? Necu. Hocu li uzeti ako je bolji i vise mi odgovara? Hocu. I tebi je to kocenje kvalitete? Nije tip ogranicen svojom strukom nego si ti ogranicen nametnutim razmisljanjem i mentalnim kapacitetom da imas svoje vlastito.

okani se vrijeđanja jer je očito da ti neke osnovne stvari nisu baš jasne. kako bi ti kvalitetno pružao podršku za svoj proizvod ako ostaviš mogućnost korisniku da ga totalno zbrlja? ne bi ju pružao, eto kako. ili bi podršku ograničio. ne znaš, nemaš iskustva... kad budeš malo naučio o ikakvom poslu onda se javi.

14 godina
neaktivan

Meni i dalje nije jasno tko vas i sve ostale "hipstere" tjera da kupujete appleovo sjajno i precijenjeno govno ( ili bilo koje druge kompanije uostalom ). Ako niste kupili, opekli se pa požalili nemate nikakvog razloga da se žalite.

Činjenica je da su mnogi istresli nemale pare na raznorazne stvari upitne kvalitete ili svrhe. Isto tako je činjenica da velika većina kupaca appleove robe želi to isto i dalje činiti. Mislim da je ovo 8. ili 9. godina za redom da je apple ubjedljivo na vrhu ljestvice po zadovoljstvu korisnika. Ne moram uopće ulaziti sad u rasprave o vjerodostojnosti i objektivnosti takvih analiza, dovoljno je viditi rezultate prodaje neizmjenjenog 4s ( izvana ) i pogledati beskonačne ratove ( uključujući i moj ovdje ) online između apple fanboja i zealota ostalih sustava ili korporacija. apple vs everybody else je uglavnom.

I onda se pojavi Stallman, zagovornik open sourca, istrese par svojih misli, zapravo frustracija i odmah se većina uhvati za mamac evil vs good ... freedom vs slavery ... 

I dalje tvrdim da je i jedan i drugi model potreban i dobrodošao. svatko može koristiti ono što njemu osobno ili njegovom poslu više odgovara. Suživot je moguć. 

Ali zabrinjava me što su i ljudi na IT forumima očigledno loše informirani. kao što je netko već rekao open source nije nikakav besplatan model. Ideja je da se ne naplaćuje sam software ali se zarađuje na vbeskonačno mnogo drugih načina, od održavanja, podrške, distribucije, dorade i neznam čega sve ne. Apple isto tako "besplatno" isporučuje svoj OS i mnoge druge programe, a naplaćuje hardware i usluge. Android je open source i free? A plaća se hardware ... u čemu je razlika?

dajte malo razmislite. open source glasnogovornik je uglavnom zabrinut jer njihov način poslovanja i zgrtanja love ne funkcionira u praksi tako dobro kao MSov ili Appleov.

1 1 hvala 0
17 godina
Ezio kaže...

ovo boldano je tako pogrešno. dokaza imaš koliko hoćeš, you name it : apache, linux,  blender, gimp, wordpress, vlc ... zašto zatvorenost automatski znači održanje kvalitete. ako npr. ja napravim softver koji je loš, ali zatvoren znači da je to odlično, jer će se zadržati kvaliteta zbog toga što je zatvoren?! kvaliteta će se zadržati, ako se dobro radi, a ne zbog toga što je nešto otvoreno ili zatvoreno. 

sony ericsson podržava custom ROM-ove ekipe nezavisnih programera sigurno kako bi smanjili kvalitetu link {#}  

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 11:54 (hrvooje).
15 godina
hrvooje kaže...

ovo boldano je tako pogrešno. dokaza imaš koliko hoćeš, you name it : apache, linux,  blender, gimp, wordpress, vlc ... zašto zatvorenost automatski znači održanje kvalitete. ako npr. ja napravim softver koji je loš, ali zatvoren znači da je to odlično, jer će se zadržati kvaliteta zbog toga što je zatvoren?! kvaliteta će se zadržati, ako se dobro radi, a ne zbog toga što je nešto otvoreno ili zatvoreno. 

pa tko je rekao da zatvorenost automatski znači održanje kvalitete?

a primjeri se uvijek mogu naći kao iznimke koje potvrđuju pravilo. 

17 godina
Ezio kaže...
hrvooje kaže...

pa tko je rekao da zatvorenost automatski znači održanje kvalitete?

a primjeri se uvijek mogu naći kao iznimke koje potvrđuju pravilo. 

pa ti si sad gore rekao da je 'zatvorenost sustava je praktički uvjet da bi se mogla održati kvaliteta aplikacije' . po tvome 'praktički' bez zatvorenosti ne može se održati kvaliteta sustava. kako li je samo nastao linux? otvorenost ne znači anarhija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 11:57 (hrvooje).
14 godina
protjeran

Neki ljudi ulaze u rasprave sa neviđenim glupostima.

Zatvorenost = kvaliteta. Mora onda da su IBM-u, apache-u, Sun-u itd itd teške budale jer to nisu uvidjeli.

Moja mater te traži

1 0 hvala 0
15 godina
hrvooje kaže...

pa ti si sad gore rekao da je 'zatvorenost sustava je praktički uvjet da bi se mogla održati kvaliteta aplikacije' . po tvome 'praktički' bez zatvorenosti ne može se održati kvaliteta sustava. kako li je samo nastao linux? otvorenost ne znači anarhija.

da, rekao sam da je uvjet, a to ne znači da je jedini uvjet niti da automatski znači kvalitetu nego da osigurava temelje za istu. najbitnije u svemu je da se radi o dva različita pristupa i za svakog postoji izbor.

mnogi ljudi ne žele izabrati linux ili u njemu ne mogu zarađivati svoju plaću. nisu zato okovane budale.

14 godina
protjeran
Ezio kaže...

da, rekao sam da je uvjet, a to ne znači da je jedini uvjet niti da automatski znači kvalitetu nego da osigurava temelje za istu. najbitnije u svemu je da se radi o dva različita pristupa i za svakog postoji izbor.

mnogi ljudi ne žele izabrati linux ili u njemu ne mogu zarađivati svoju plaću. nisu zato okovane budale.

A opensource to isto ne može? {#} Znači opensource ne osigurava temelje za kvalitetu. Vrlo mudro.

Mnogi ljudi odabiru linux jer mogu u njemu zarađivati svoju plaću.

Da nema opensource-a, ti bi jedan dvd player vrijedan 200 kuna plaćao 600 kuna.

Vid open source projekt koji dobro zarađuje a itekako je kvalitetan:

http://www.highcharts.com/

{#}

Moja mater te traži
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 12:38 (Bypass).
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Neki ljudi ulaze u rasprave sa neviđenim glupostima.

Zatvorenost = kvaliteta. Mora onda da su IBM-u, apache-u, Sun-u itd itd teške budale jer to nisu uvidjeli.

Neki ljudi ovdje izgleda ne znaju dobro ni engleski da bi mogli dobro iscitati sto "fools" znaci u sirem kontekstu, a ne bih se cudio i da su pobrkali rijeci "sever" i "severe".

Ezio kaže...

Eh da, zatvorenost sustava nije apsolutno nikakav uvjet (ni jedini, ni pocetni, nikakav) za kvalitetu aplikacije niti osigurava temelje za istu.

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 12:44 (1domagoj1).
15 godina
Bypass kaže...
Ezio kaže...

najbitnije u svemu je da se radi o dva različita pristupa i za svakog postoji izbor.

1domagoj1 kaže...

Neki ljudi ovdje izgleda ne znaju ni engleski da bi mogli dobro iscitati sto "fools" znaci u sirem kontekstu, a ne bih se cudio i da su pobrkali rijeci "sever" i "severe".

znam ja vrlo dobro engleski ali neki ljudi ovdje očito misle da je njihov izbor najpametniji i potrebe najuzvišenije i vrlo jasno nazivaju druge budalama. a ne naivcima, amaterima i slično. što bi se još i dalo progutati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 12:46 (Ezio).
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...
znam ja vrlo dobro engleski ali neki ljudi ovdje očito misle da je njihov izbor najpametniji i potrebe najuzvišenije i vrlo jasno nazivaju druge budalama. a ne naivcima, amaterima i slično. što bi se još i dalo progutati.

A dobro, ti ako tako mislis o sebi i ako te to veseli, tko sam ja da ti branim to?

Inace, engleski je relativno siromasan jezik sto se tice rijeci, pa tako jadni cak nemaju niti dvije distinktivne rijeci za besplatan i slobodan vec za sve koriste jednu rijec, free. Stoga i nastaje konfuzija i treba se dodatno pojasnjavati da je to "free as in `free speech`", a ne "free as in `free beer`". Isto tako za rijec fool postoji najmanje desetak razlicitih znacenja na nasem jeziku, ako ne i vise, od kojih svi na nasem jeziku predstavljaju i znace nesto drugo ili su gradacija nekih rijeci. Ako i dalje mislis da fool znaci jedino budala, a Boze moj, ne mogu ti ja to zabraniti...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 13:04 (1domagoj1).
15 godina
1domagoj1 kaže...
Ezio kaže...

A dobro, ti ako tako mislis o sebi i ako te to veseli, tko sam ja da ti branim to?

Inace, engleski je relativno siromasan jezik sto se tice rijeci, pa tako jadni cak nemaju niti dvije distinktivne rijeci za besplatan i slobodan vec za sve koriste jednu rijec, free. Stoga i nastaje konfuzija i treba se dodatno pojasnjavati da je to "free as in `free speech`", a ne "free as in `free beer`". Isto tako za rijec fool postoji najmanje desetak razlicitih znacenja na nasem jeziku, ako ne i vise, od kojih svi na nasem jeziku predstavljaju i znace nesto drugo ili su gradacija nekih rijeci. Ako i dalje mislis da fool znaci jedino budala, a Boze moj, ne mogu ti ja to zabraniti...

a ti si stallmanov glasnogovornik pa točno znaš što je on htio reći? naginje to već lagano fanbojevskom branjenju lika i djela...

14 godina
protjeran
Ezio kaže...

a ti si stallmanov glasnogovornik pa točno znaš što je on htio reći? naginje to već lagano fanbojevskom branjenju lika i djela...

Čovjek ti samo želi ukazati da neznaš dovoljno engleskog. Imaš stotine online riječnika i provjeri koliko značenja ima riječ fool.

Čuj ovo fanboj nekog proziva da je fanboj {#}

Moja mater te traži
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Ne, nego zelim reci da brzate zakljuccima prije nego sagledate stvari iz malo vise perspektiva. Isto kao i sto pola vas ovdje misli da je Stallman sretan sto je Jobs umro iako je cak i eksplicitno naglasio da nije sretan radi toga.

Istina, Stallman jest malo ekscentrican i cudan, ali to su izgleda karakteristike koje su zajednicke svim neogranicenim umovima u povijesti.

Covjek vas je nazvao ludama, a zasto? Zato sto s takvom lakocom odbacujete temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na slobodu. I sto je najgore na to gledate onako, "pa kaj onda, koga briga? to je tak i tak komad nekog softvera, nakupina nula i jedinica, komad informacije". E pa, pazi ovo: informacija je najmocnije oruzje na svijetu. S informacijom imas sve. A zatvoreni sustavi upravo to omogucuju developerima. Da imaju sve. A tebi oduzimaju slobodu (koju naravno, dozivljavas zdravo za gotovo, jer te nitko nije doslovno negdje zatvorio).

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 13:46 (1domagoj1).
17 godina

esr je to dobro opisao nešto kao 'stvorio je kult ljudi koji se ne buni što je u zatvoru, jer imaju lijep tretman kad pomole glavu kroz otvor rešetki'.

What’s really troubling is that Jobs made the walled garden seem cool. He created a huge following that is not merely

resigned to having their choices limited, but willing to praise the prison bars because they have pretty window treatments.

2 0 hvala 0
15 godina
Bypass kaže...
Ezio kaže...

Čovjek ti samo želi ukazati da neznaš dovoljno engleskog. Imaš stotine online riječnika i provjeri koliko značenja ima riječ fool.

Čuj ovo fanboj nekog proziva da je fanboj {#}

trebalo bi se malo spustiti na zemlju sa programerskih oblaka...

1. nemate šta ukazivati drugima na nepoznavanje engleskog jer pazi čuda, engleski znaju i obični smrtnici koji ne znaju c++

2. mogao je stallman odabrati i drugu riječ ako je htio reći nešto drugo a ne biti tako bezobrazno indikativan. ali ne čudim se takvom izražavanju od strane egocentričnog fahidiota.

3. autor vijesti je preveo: "napokon otišao čovjek koji je napravio računalo kao kul dizajnirani zatvor namijenjen budalama da ih odvoji od slobode"

4. jel vam uz broj 3. potrebna i ilustracija?

upotreba riječi "fool" i citiranje nekog tko je rekao da mu je drago da je netko otišao/umro stvarno više nego dovoljno govori o stanju uma.

ali po vama pametnjakovićima,  sigurno je stallman mislio na ovo značenje:

fool : an ardent enthusiast who cannot resist an opportunity to indulge an enthusiasm (usually preceded by a present participle): He's just a dancing fool.

jamačno.

15 godina
neaktivan
Ezio kaže...

zatvorenost sustava je praktički uvjet da bi se mogla održati i  kvaliteta aplikacije i kvaliteta prema korisnicima na visokoj razini.

Nije. Mijesas kruske i jabuke. Jedno je imati vlasnicki software ciji kod nitko izvan kompanije nije vidio, a drugo je imati open source projekat ciji je kod javno dostupan, ali ne moze svatko nabacivati izmjene u trunk kako mu se prohtje. Uopce ne shvacas kako to funkcionira...

Ezio kaže...

oni koji kupuju zatvorene sustave i aplikacije znaju što kupuju i što dobivaju

Kako znaju? Ne znaju, nego slute sto ce dobiti s obzirom na prijasnja iskustva s istim komadom softwarea. Kada je sve sto imas samo povjerenje da te neka kompanija nece za*ebat dogadaju se ovakve stvari. Ne moram valjda ni spominjati da se sve to moze izbjeci sa otvorenim sustavom na primjer Chrome koji ima sumnjive motive u usporedbi s Chromiumom koji je cist od takvih stvari. Da je Chrome potpuno zatvoren, korisnici ne bi imali izbora nego vjerovati Googleovim rijecima, a ovako posto je Chromium otvoren sve se moze provjeriti, nema muljanja.

Ezio kaže...

kako bi ti kvalitetno pružao podršku za svoj proizvod ako ostaviš mogućnost korisniku da ga totalno zbrlja? ne bi ju pružao, eto kako. ili bi podršku ograničio.

Jasno. Kao sto gubis garanciju kada otvaras i kopas po tek kupljenom uredaju. Stvar je u slijedecem: Korisnik mora imati povjerenja da ce podrska biti zadovoljavajuca, a sto ako ne bude? Kod vlasnickog softwarea nema mnogo sto mozes uciniti nakon toga, kod otvorenog softwarea mozes unajmiti nekoga (ako vec sam nemas znanja) da ti nacini potrebne modifikacije koje ti originalni developeri iz nekog razloga nece napraviti. Onaj tko zna, i tko vrsi modifikacije sigurno nece ocekivati dobivanje podrske nakon sto je modificirao software. Onaj tko ne zna i tko nece vrsiti modifikacije ce i dalje dobivati podrsku, jer nije vrsio modifikacije i sve pet.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina
neaktivan

Kao sto rekoh, vecina vas nema pojma/ne zeli znati/shvatiti sto je to open source i kako funkcionira nego samo piskarate neke gluposti koji su kao "argumenti". Zbilja ste toliko naivni pa mislite da FOSS zajednica nije mislila na te stvari koje su vama kao neki "argumenti"? Rustweaver najvise citira i odgovara na upravo takve naivne "argumente".

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 14:07 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
15 godina
1domagoj1 kaže...
Ezio kaže...

Ne, nego zelim reci da brzate zakljuccima prije nego sagledate stvari iz malo vise perspektiva. Isto kao i sto pola vas ovdje misli da je Stallman sretan sto je Jobs umro iako je cak i eksplicitno naglasio da nije sretan radi toga.

Istina, Stallman jest malo ekscentrican i cudan, ali to su izgleda karakteristike koje su zajednicke svim neogranicenim umovima u povijesti.

Covjek vas je nazvao ludama, a zasto? Zato sto s takvom lakocom odbacujete temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na slobodu. I sto je najgore na to gledate onako, "pa kaj onda, koga briga? to je tak i tak komad nekog softvera, nakupina nula i jedinica, komad informacije". E pa, pazi ovo: informacija je najmocnije oruzje na svijetu. S informacijom imas sve. A zatvoreni sustavi upravo to omogucuju developerima. Da imaju sve. A tebi oduzimaju slobodu (koju naravno, dozivljavas zdravo za gotovo, jer te nitko nije doslovno negdje zatvorio).

da, definitivno sa lakoćom nešto odbacujemo. ali ne pravo na slobodu nego pravo na čeprkanje po kodu. jer ga ne želimo. operativni sustavi i aplikacije su mi alat a ne pješčanik koji moram mijenjati da bih radio ono što želim.

i ne oduzimaju nikakvu slobodu jer moj je izbor tako nešto koristiti. to je sloboda.

16 godina
neaktivan

Hmm,citam i ne vjerujem ,.....ocito da ne mozete shvatiti da nije isto kada umre "obican covjek" ili neki poznati naucnik,sportista,umjetnik,glumac ,itd....logicno je da ljudi imaju veca postovanja za nekog ko dostigne nesto u svom zivotu,npr kada je umro M.Jacson milioni su ga oplakivali,tako je sada situacija sa Jobsom,.....nisam niciji fun samo da razjasnim neke trvrdoglave umove na forumu

17 godina
neaktivan
Ezio kaže...
da, definitivno sa lakoćom nešto odbacujemo. ali ne pravo na slobodu nego pravo na čeprkanje po kodu. jer ga ne želimo. operativni sustavi i aplikacije su mi alat a ne pješčanik koji moram mijenjati da bih radio ono što želim.

i ne oduzimaju nikakvu slobodu jer moj je izbor tako nešto koristiti. to je sloboda.

Ti zbilja ne mozes ili ne zelis shvatiti? Pa tko dovraga tebe tjera da ceprkas po kodu? Jel ti drze pistolj prislonjen uz glavu i prijete: "Ako ne modificiras kod, prosvirat cemo ti bulju!!1!1!"?

Bitno je da mogucnost postoji. To sto tebe kao korisnika nije briga da postoji ne znaci da zbilja i ne treba postojati. Sto sad, ako nekoga nije briga jel auto ima 200 konja i ide 300 km/h to znaci da takvi auti ne trebaju postojati? Na kraju, ti kao obicni, krajnji korisnik open source aplikacije mozes jedino dobiti, jer nije isto gleda li kod 100 ociju ili 1 000 000 ociju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 14:15 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan

90% pljuvaca pljuje jer tako dobije TU iako nikad nije imalo veze sa icim od appla, a najvecu "praksu" dobio je kroz citanje posta nekoga tk oga je vidio u tcomu ili vipu na polici UGASENOG...

TD dobiju svi oni koji pokusaju razuvjerit ekipu da ga barem probaju pa onda sude...

Nekoliko ljudi sa ovog foruma je bilo kod mene u firmi, probalo koristiti uredaje barem pol dana i nisu imali bas nekih kritika na racun neke zatvorenosti...

ja se ne osjecam u zatvoru dok ga koristim, bas lijepo radim s njim, zaradujem, sinkroniziram i veselim se cloudu...

ako je to zatvor, hvala Jobsu na ovakvom zatvoru, j... je dobar...

a vi se sad natezite sa tko je sta rekao ili nije rekao, i kako je vas open source najbolji...

onaj koji mac hvali je odmah fanboy,a onaj koji pljuje je odmah hater, a ima velike razlike izmedu 2 budale u raspravi, i 2 ljudi sa konstruktivnom raspravom...

ja ovdje ne vidim ni jedno ni drugo, pa ako mi netko moze objasnit--- o cemu Vi?

potpis :D
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ajde pliz barem nemojte citirati kapitalističkog fanboja, opcija ignore mi tada ništa ne znači... {#}

ča ni šesan mladić...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 14:27 ((s)izgoreo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
1domagoj1 kaže...
Ezio kaže...

Ti zbilja ne mozes ili ne zelis shvatiti? Pa tko dovraga tebe tjera da ceprkas po kodu? Jel ti drze pistolj prislonjen uz glavu i prijete: "Ako ne modificiras kod, prosvirat cemo ti bulju!!1!1!"?

Bitno je da mogucnost postoji. To sto tebe kao korisnika nije briga da postoji ne znaci da zbilja i ne treba postojati. Sto sad, ako nekoga nije briga jel auto ima 200 konja i ide 300 km/h to znaci da takvi auti ne trebaju postojati? Na kraju, ti kao obicni, krajnji korisnik open source aplikacije mozes jedino dobiti, jer nije isto gleda li kod 100 ociju ili 1 000 000 ociju.

A ti ne možeš shvatiti da nitko nikog ne tjera da kupi taj zatvoreni sustav koji tjera u zatvor i patnju? Ako ne kupiš apple prosvirat ćemo ti bulju?

Jesam ja igdje išta rekao protiv open sourcea? Pa i sam koristim aplikacije koje community održava. Ali ne koristim ih u ozbiljne svrhe. Osjećam se zapravo slobodnije od vas koji zagovarate samo open source.

Hacker-ri kaže...

o cemu Vi?

evo i Stevo je među nama

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice