Službeno predstavljen iPhone 4

poruka: 742
|
čitano: 142.145
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službeno predstavljen iPhone 4".
17 godina
RE: Službeno predstavljen iPhone 4
Mrgud Veliki kaže...
Njambris kaže...

Zamisli da S. Jobsa odjeva Modni Mačak.... LOL? Smijeh

Ne zna on niti sebe odjenuti, ali vec u kombinaciji sa Ciganovicem je sve moguce.

A i Stevo bi se mogao malo udebljati, izgleda da bi ga i mali slavonski povjetarac 'oduvao u komsiluk'.

Covjek je bolestan  http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs

17 godina
neaktivan
artfull kaže...

koji si ti frustrirani lik :D ... kao što je netko napisao, sex prodaje sve pa i elektroniku ... Jobs prodaje appleove proizvode i kao "sexy" još od titanium powerbooka G4. U čemu je tvoj problem s tim?

Jedno je prodavati proizvode kao elegantne/seksi/štajaznam, a drugo prodavati i prezentirati ovako jeftine i idiotske stavove publici. Ajde lijep je uređaj, ali uređaj je magičan zato jer se neka jeftina fufa koja gleda samo novce okrenula za njim? Ovo drugo je za prezir takvih ljudi, a ne za ponosno objavljivanje takvih činjenica na prezentacijama...

I ova frustracija izbija zbog stanja u našem "predivnom" društvu, a ne iPhone-a. Tako da se nemaš o čemu brinutiSmijeh

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
wyks kaže...
Mrgud Veliki kaže...
wyks kaže...

Na stranu sve zasluge, stvarno moraš biti debil da ideš kupovati stalno jedne te iste majicu i hlače.

A cuj, uvijek ce biti ljudi koji nemaju nista od zivota, pa si na drugi nacin sve to kompenziraju.

No, takvima su nas napravili. Nisu nas naucili stediti, vec da uzivamo u sitnicama. Nazalost.

Sve se bazira na potrosnji...

Ma ja to govorim zato što me zaboli kita što će on nositi i što će reći.

Izbaci uređaj, daj specifikacije i daj video kako radi.

On prodaje uređaj i mora reći da liječi rak, hemeroide, vozi do Alpha Centauri i tjera krokodile da plaču. . A tek s jailbrakeom povećava penis i detektira koje su sise prave a koje ne, jer oriđiđi apple nije prost.

Sjaj ekrana u kafiću zbari više pičoka od Bonda i popravlja bakine zube. Posadiš iPhone i izraste vrba s grožđem, daš iphone svinjama i wouuuuššš svinja poleti.

Sve super ipak je to prezentacija. Ali smanji ceremoniju, dođi gol na stejđ zaboli me, ako uređaj valja ( a nije loš), super, kvaliteta me tjera da kupim a ne njegovo kretensko mišljenje da svi misle da je to kul što on na svakoj prezentaciji nosi isti gaće, što se od pelena pere s istim šamponom i što uvjek briše dupe s 2 i tričetvrt slojnim toalet papirom od mahagonijevog stabla.

Što se mene tiče bolje da se ti direktori i ne pojavljuju, što manje kontakata s birokracijom i kompanijama, korporacijama, menađerima, profitom i sl. to bolje,

Pusti me da sam vidim uređaj i ne maltretiraj me s nebitnim pizd*rijama.

Koga to sve zabavlja nek ga zabavlja, kako kaže Kumerle 2 metra od mene, ljudi s tako plitkim razmišljanjima mi ne trebaju u životu.

ak si ti normalan Smijeh

16 godina
odjavljen
parizer kaže...

Izgleda da je, samo mi onda nije jasno sto se toliko trsi oko svega ovoga...

16 godina
neaktivan
wyks kaže...
Mrgud Veliki kaže...
wyks kaže...

Na stranu sve zasluge, stvarno moraš biti debil da ideš kupovati stalno jedne te iste majicu i hlače.

A cuj, uvijek ce biti ljudi koji nemaju nista od zivota, pa si na drugi nacin sve to kompenziraju.

No, takvima su nas napravili. Nisu nas naucili stediti, vec da uzivamo u sitnicama. Nazalost.

Sve se bazira na potrosnji...

Ma ja to govorim zato što me zaboli kita što će on nositi i što će reći.

Izbaci uređaj, daj specifikacije i daj video kako radi.

On prodaje uređaj i mora reći da liječi rak, hemeroide, vozi do Alpha Centauri i tjera krokodile da plaču. . A tek s jailbrakeom povećava penis i detektira koje su sise prave a koje ne, jer oriđiđi apple nije prost.

Sjaj ekrana u kafiću zbari više pičoka od Bonda i popravlja bakine zube. Posadiš iPhone i izraste vrba s grožđem, daš iphone svinjama i wouuuuššš svinja poleti.

Sve super ipak je to prezentacija. Ali smanji ceremoniju, dođi gol na stejđ zaboli me, ako uređaj valja ( a nije loš), super, kvaliteta me tjera da kupim a ne njegovo kretensko mišljenje da svi misle da je to kul što on na svakoj prezentaciji nosi isti gaće, što se od pelena pere s istim šamponom i što uvjek briše dupe s 2 i tričetvrt slojnim toalet papirom od mahagonijevog stabla.

Što se mene tiče bolje da se ti direktori i ne pojavljuju, što manje kontakata s birokracijom i kompanijama, korporacijama, menađerima, profitom i sl. to bolje,

Pusti me da sam vidim uređaj i ne maltretiraj me s nebitnim pizd*rijama.

Koga to sve zabavlja nek ga zabavlja, kako kaže Kumerle 2 metra od mene, ljudi s tako plitkim razmišljanjima mi ne trebaju u životu.

odlican tekst............cestitke

art
17 godina
neaktivan

nezz nekak sam više očekivao

a nisam još sve vjesti prošao

sad ću pogledat što sve ima po netu

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

koji si ti frustrirani lik :D ... kao što je netko napisao, sex prodaje sve pa i elektroniku ... Jobs prodaje appleove proizvode i kao "sexy" još od titanium powerbooka G4. U čemu je tvoj problem s tim?

Jedno je prodavati proizvode kao elegantne/seksi/štajaznam, a drugo prodavati i prezentirati ovako jeftine i idiotske stavove publici. Ajde lijep je uređaj, ali uređaj je magičan zato jer se neka jeftina fufa koja gleda samo novce okrenula za njim? Ovo drugo je za prezir takvih ljudi, a ne za ponosno objavljivanje takvih činjenica na prezentacijama...

I ova frustracija izbija zbog stanja u našem "predivnom" društvu, a ne iPhone-a. Tako da se nemaš o čemu brinutiSmijeh

Generalno se slažem sa takvim stavovima, mrzim reality show i sve vrste idola i zvijezda na tv te sam sam često frustriran klonovima i ispranim mozgovima današnje mladeži kojoj je sve servirano, a oni to uzimaju bez rezervi i želje da budu originalni. Svejedno iz nekog razloga nemam takvo mišljenje o appleu i stevici i uopće ih ne doživljavam kao lifestyle brand kao što to čini većina mlađih od mene koji se ne sjećaju ili nisu koristili njihove uređaje pred deset ili dvadeset godina. Drugi i bitniji razlog je valjda jer imaju pokriće. Reklame i prezentacije su često preispeglane za ukus nekih al to je njihov stil, kao i ova šala o magičnom iPadu koji umjesto tebe zbari komada. Sleek i minimal. Američki, zapravo kalifornijski al njihovi uređaji zaista i imaju taj finiš i feel i produkcija i organizacija im je jednostavno u vrhu.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 23:38 (artfull).
15 godina
neaktivan

Ovaj iPhone je Appleov vrhunac, kao sto cete vidjeti. A onda slijedi pad...

15 godina
protjeran
pasko kaže...

opet mali ekran

jebo ih 3,5''

jednom kad se naviknes na veliko (HD2)

sve drugo je klinac

tako da nista od ovog

cekam HTC EVO 4G koji pojede za dorucak iphone 4

Istina,od kad ima HD2 Iphone zbog ekrana pada u zaborav...

17 godina
neaktivan
666zgb kaže...

Ovaj iPhone je Appleov vrhunac, kao sto cete vidjeti. A onda slijedi pad...

Ovo je tek Appleov početak... :)

Potpis ;)
17 godina
neaktivan

Tuzno je sto ce ovakav uredjaj biti ogranices softwarski i sto se predstavlja na tako primitivan nacin. Izmisljaju video pozive koji posotoje godinama, dodaju multitasking tek sad i sl stvari. Vrhunska hardverska platforma a bice vjerovatno ogranicena na neki nacin. Kao sto neko rece steta sto nije na androidu. Da ne spominjem forumase koji su tvrdili da ne treba ekran vsoke rezolucije, da video pozivi ne trebaju nikome i da multitasking ne sluzi nicemu. Ne zelim flamewar. Uredjaj je vrhunski izgled takodje. Prezentacija na webu je okrenuta amerikancima puca dosta nisko.

17 godina
neaktivan

Dobar se čini novi iphone. Već to postaje zaokružen proizvod (što do sada nikako nije bio) i kad ne bi bio skup ko poluga zlata uzeo bih si jednog.

Jedino dizajnom nisam baš previše impresioniran (nema onaj wow efekt kao kad ste prvi put vidjeli iphone 2g) izgleda čak i malo dosadnije nego prvi iphone.

I što ne razumijem, one šabane na tom predstavljanju, šta god ovaj uradi na telefonu oni padaju u trans, delirij, ekstazu, vrište, plješću.

Mislim, ko da ljudi prije nikad nisu vidjeli video call npr, no dobro to su izložbeni primjerci apple fanboyeva tamo, pa me u drugu ruku i ne čudi previše.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Smijesno je sto video pozive apple promovise kao da postoje od danas. Isto tako je bilo za Ipad. Sjeca li se iko "net jednostavno radi?" A i lik u prezentaciji na webu prica o video pozivima kao da mu se ukazao isus licno. Kao dijete koje dobije prvi bicikl. Radi u appleu na tako visokoj poziciji a odusevljava se stvarima koje godinama postoje. ILi glumata ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 23:51 (logic).
17 godina
neaktivan

Naci ovom generacijom je dodana nikad vidjena 5mpx kamera i hd video .Ko zna sta nam vizionari jabucari za sljedecu verziju donose koju nevidjenu tehnologiju buducnosti koju sam njihov telefon ima moza qwerty tipkovnicu ili multi tasking samo nebo je granica

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

LIk u videu rece da sada sve aplikacije multitaskaju ;)

Ili sam ja to pogresno razumio.

http://www.apple.com/iphone/design/index.html#design-video

17 godina
neaktivan
pasko kaže...

cekam HTC EVO 4G koji pojede za dorucak iphone 4

istina, EVO 4G je odličan, ali..  jesi vidio izdržljivost baterije?  navodno 1-2 punjenja dnevno.. :(

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Tuzno je sto ce ovakav uredjaj biti ogranices softwarski i sto se predstavlja na tako primitivan nacin. Izmisljaju video pozive koji posotoje godinama, dodaju multitasking tek sad i sl stvari. Vrhunska hardverska platforma a bice vjerovatno ogranicena na neki nacin. [1] Kao sto neko rece steta sto nije na androidu. Da ne spominjem forumase koji su tvrdili [2] da ne treba ekran vsoke rezolucije, [3] da video pozivi ne trebaju nikome i [4] da multitasking ne sluzi nicemu. Ne zelim flamewar. [5] Uredjaj je vrhunski izgled takodje. Prezentacija na webu je okrenuta amerikancima puca dosta nisko.

[1] Ne vjerujem da bi takav hardver bio dobro iskorišten s Androidom

[2] Možda forumaši ne pate na rezoluciju ;)

[3] Nije da će sad to nešto značiti, barem dok ne omoguće to na 3Gu, ovako s Wi-Fi je bezveze  - a inače, njihov Facetime je otvoreni standard i svi drugi proizvođači će ga moći implementirati (naravno uz vlastiti softver, ne Appleov)

[4] Onaj klasični multitasking koji ždere bateriju i troši resurse iako aplikacija nije u prvom planu nikome ne treba - ovo što iPhone ima nije klasičan multitasking ;)

[5] Slažem se. Moj 3G pored njega izgleda kao igračka ;)

FlyBoy kaže...

I što ne razumijem, one šabane na tom predstavljanju, šta god ovaj uradi na telefonu oni padaju u trans, delirij, ekstazu, vrište, plješću.

Mislim, ko da ljudi prije nikad nisu vidjeli video call npr, no dobro to su izložbeni primjerci apple fanboyeva tamo, pa me u drugu ruku i ne čudi previše.

Ono je prva konferencija događaja WWDC - Worldwide Developers Conference - znači, višednevne konferencije namijenjene Mac OS/iOS developerima, a ne nekim tzv. fanboyima koji bi poletjeli kupiti i iShit...

Potpis ;)
17 godina
neaktivan
Tcherot kaže...

Naci ovom generacijom je dodana nikad vidjena 5mpx kamera i hd video .Ko zna sta nam vizionari jabucari za sljedecu verziju donose koju nevidjenu tehnologiju buducnosti koju sam njihov telefon ima moza qwerty tipkovnicu ili multi tasking samo nebo je granica

Nije stvar u brojkama, stvar je u kvaliteti..

Npr., siguran sam da će navedena specifikacija "pojesti" EVO 4G (moj favorit do testova) što se tiče kvalitete fotki i HD videa, koji su kod EVA , nažalost, loši..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan

evo ga appleovci predstavljaju

opet su me iznenadili al ne zbog opcija - prije skoro svi mobovi imaju video kameru, al to nije bitno
bitno je da je na iPhonu to "revolucionarno"

izgled mi je odličan - i sve opcije će biti tek otkrivene sa OS 4.0

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Logic, budimo realni ... iOS4 (kako ga sad nazivaju iako je riječ registrirana kod cisca ) ne donio ocekivana poboljšanja. o multitaskingu smo imali mnoge rasprave i zaključili smo da ima svega par stvari koje nisu bile moguće ili su bile nezgodne bez multitaskinga third party appsa na iPhoneu (turn by turn navigacija glasom i preuzimanje poziva za vrijeme igranja zapravo ) Multitasking je vise dodan jer je konkurencija nabijala na tu loptu beskonacno nego sto je to bilo neophodno nejailbrejkanim iPhoneima.
Video pozivi ... kao i obično , postoje odavno al koliko su upotrebljivi neznam. nikad ih nisam koristio na telefonu. Ovo za SAD ide samo preko wifija al ako je izvedeno kao sto kažu da radi bez ikakvog podesavanja i fluidno tek sad će uhvatiti zamah.

Sto se reze tiče jedina mana većoj rezoluciji je ako OS nije prilagoden pa su izbornici ili elementi GUIa nezgrapni, premaleni ili ruzni. To sam cesto
imao priliku viditi na destop OSevima i naročito na lapovima sa nabrijanim rezama i malim ekranima. Prvi izvještaji govore da
je novi iPhoneove ekran bez konkurencije sto se tiče istine, reze i vidljivosti u ovom trenutku među ekranima sličnih dimenzija.

Zatvorenost platforme je nekom prednost nekom mana, a jailbrejkani novi iPhone će imati best of both.

Pohvalio bih i 40% bolju bateriju i besplatan iOS4 za sve uključujući i iPod touch.
A.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danijel kaže...
logic kaže...

Tuzno je sto ce ovakav uredjaj biti ogranices softwarski i sto se predstavlja na tako primitivan nacin. Izmisljaju video pozive koji posotoje godinama, dodaju multitasking tek sad i sl stvari. Vrhunska hardverska platforma a bice vjerovatno ogranicena na neki nacin. [1] Kao sto neko rece steta sto nije na androidu. Da ne spominjem forumase koji su tvrdili [2] da ne treba ekran vsoke rezolucije, [3] da video pozivi ne trebaju nikome i [4] da multitasking ne sluzi nicemu. Ne zelim flamewar. [5] Uredjaj je vrhunski izgled takodje. Prezentacija na webu je okrenuta amerikancima puca dosta nisko.

[1] Ne vjerujem da bi takav hardver bio dobro iskorišten s Androidom

[2] Možda forumaši ne pate na rezoluciju ;)

[3] Nije da će sad to nešto značiti, barem dok ne omoguće to na 3Gu, ovako s Wi-Fi je bezveze  - a inače, njihov Facetime je otvoreni standard i svi drugi proizvođači će ga moći implementirati (naravno uz vlastiti softver, ne Appleov)

[4] Onaj klasični multitasking koji ždere bateriju i troši resurse iako aplikacija nije u prvom planu nikome ne treba - ovo što iPhone ima nije klasičan multitasking ;)

[5] Slažem se. Moj 3G pored njega izgleda kao igračka ;)

1) Mislio sam na otvorenost platforme a ne na konkretan android 2.1 recimo

2) To sam rekao jer su mi to govorili kao prednost iphonea do sada. Manja rezolucija vec ikone prilagodjeno pristima a vec zamisljam kako ce sad biti veca rezolucija bolja skia i sl sto smo mi ostali govorili.

3) Zasto su video pozivi na wifi bezveze a i video pozivi preko mobilne mreze postoje vec godinama i o njma sam i pricao. Kako mislis omoguce? Ko je do sada onemogucavao?

4) Klasican multitasking? Objasni ovo nije klasican? U cemu je razlika?

5) Dizajn mu se ne moze poreci. Izgleda vrlo hitech i kvalitetno napravljen. Al cvrstoca meni licno i ne znaci previse jer kao sto neko rece ne sutam ga nogama i nitijedan mob do sada nisam ostetio fizicki. AL ok.

17 godina
neaktivan

IOS je licenciran kod CISCA a ne i iOS ( iPhone OS )

It's so deep how can you be so shallow
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 0:12 (dejson).
16 godina
neaktivan

Znači Apple izmislio video poziv. NevinašceNamigiva

Al' da su taj FaceTime prestavili kao neko čudo, to stoji.

No to stoji da iPhone 4 deluje dobro, 720p, kvalitet materijala.

Ali ipak mi se HTC nekako sviđa, i sama budućnost naginje ka Androidu.

Biće mesta u budućnosti za jednog smartphone-a, ali ne sada jer svakako mobilni mi nisu nešto bitni.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sama buducnost je naginjala Androidu

It's so deep how can you be so shallow
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Druze sve stoji sto ti kazes. Ovo za wifi nisam znao i eto opet se ispostavilo da su nesto ogranicili. Zasto? DOdas neku mogucnost i onda to ogranicis. Nikad to necu shvatiti. AL enbitno. I do sada su video pozvi isli glatko i ne vidim sta je tu specijalno. Pogotovo kad koristis na wifi sa megabitnim vezama. Nista novo. Ovo oko rezolucije se slazem al sjecas se koliko je forumasa (ti licno ne) je govorilo da je to bezveze i da to ne treba. Samo sam spomeuo kako se prica okrece. Ja sam uvijek za vece ekrane i vecu rezoluciju. Ista stvar za multitasking. Konacno iphone ima sve sto treba da ima vrhunski smartphone al opet ogranicenje. I sta je sa bluetoothom. Da recimo ima video pozive neogranicene i bluetooth neogranicem stvarno ne vidim sta mu se ima prigovoriti. Blutetooth ne oprastam figurativno receno dok video pozivi ajd i mogli bi proci da niej vjestacko ogranicenje. Jedina bi prepreka bila cijena al ja sam ionako kupovao skupe stvari a  iphoneasi ovdje kazu da ga niko normalan ne kupuje mimo tarifa kod telekoma ;)

16 godina
neaktivan

To nije Face Time to je : FACE PALM.... Smijeh

Ako netko nezna što je Face palm: http://tinyurl.com/2axvngz

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gledao sam mali dio wwdca I mogu samo reci da Steve preuvelicava, threaded mail i sms odavna postojoje isto vrijedi i za konfernce call.

Takoder se u videu moze vidjeti da Appleovci smatraju da su oni izumili video pozive kao i simkronizaciju kontakata(pff od kad ja to koristim)

Jel ima netko linkove na cijeli wwdc, da ga pogledam. Ako moze u sto boljoj kvaliteti.
Full HD Addict :)
17 godina
neaktivan
logic kaže...

1) Mislio sam na otvorenost platforme a ne na konkretan android 2.1 recimo

2) To sam rekao jer su mi to govorili kao prednost iphonea do sada. Manja rezolucija vec ikone prilagodjeno pristima a vec zamisljam kako ce sad biti veca rezolucija bolja skia i sl sto smo mi ostali govorili.

3) Zasto su video pozivi na wifi bezveze a i video pozivi preko mobilne mreze postoje vec godinama i o njma sam i pricao. Kako mislis omoguce? Ko je do sada onemogucavao?

4) Klasican multitasking? Objasni ovo nije klasican? U cemu je razlika?

5) Dizajn mu se ne moze poreci. Izgleda vrlo hitech i kvalitetno napravljen. Al cvrstoca meni licno i ne znaci previse jer kao sto neko rece ne sutam ga nogama i nitijedan mob do sada nisam ostetio fizicki. AL ok.

1) Meni se također sviđa otvorenost Androida (kao i bilo čega drugog, poput HTML5 ili evo sad Facetime)

2) Ne znam za ostale, ali znam da ja volim što veću rezoluciju na što manjoj površini (npr. Full HD na 21.5'' mi je draži nego na 24'') - sad što se tiče ikona i toga - rezolucija je veća (do te mjere da tvrde da ljudsko oko ne može razaznati pojedini piksel) ali koliko sam shvatio svi elementi su u milimetar iste veličine zbog skaliranja...

3) Trenutno sad Facetime je bezveze - možeš ga koristiti samo preko Wi-Fi i razgovarati samo s drugom osobom koja posjeduje iPhone 4. Zašto trenutno nije omogućeno preko 3Ga - tko će znati - ja mislim da ima veze s protokom podataka i većom kvalitetom videa (a tamo u USA se zna da AT&T ima groznu mrežu) - ali kad to srede, i kad ostali proizvođači usvoje standard bit će dobar :)

4) Znači, aplikacija zapravo ne radi u pozadini već se pauzira (dakle ne troši resurse), a privid multitaskanja daje pristup do 7 Appleovih API-ja (koji pokrivaju 100% opcija zbog kojih su ljudi željeli multitasking) - aplikacija komunicira s standardnim iPhone APIjima na neki optimizirani način valjda i nikad ne troši 100% resursa koje troši kad je uključena - npr. jedan od APIja daju mogućnost za streamanje zvuka (znači Last.FM/Pandora), drugi je za push poziva/poruka (Skype cijelo vrijeme radi u pozadini, ali troši 0% dok ne stigne push obavijest za recimo poziv, onda se aktivira i to samo dio koji je zaslužan za obavljanje poziva)...

5) Hehe, ja svoj iPhone pazim k'o oko u glavi... Niti jednom mi nije niti ispao (zapravo mi jednom iskliznuo iz ruke, ali refleksi proradili :P), niti sam ga ikad bacio, a nije da namjeravam s njime isprobavati ono "Will it blend" ili igrati nogomet, pa zapravo i nije tako bitno :)

Potpis ;)
16 godina

Video poziv preko Wifi-a može se činiti pre-jednostavna stvar, al obično iz onog najjednostavnijeg izađe najgenijalnije...To nije korak u nazad !

Trebalo bi pogledat neku statiskiku mobilih providera o ostvarenim video pozivima u zadnjih 5 godina...

Mislim da bi brojka bila smješno mala...ako se ovo isfura bit će vrhunski a I BESPLATNO (no charge, jel)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice