1000 MHz ja mislim.
bilo bi zgodno da ima flash ali kad bi bio dobro implementiran. Gledao sam testove flasha na androidu i na vise uredaja je bas blokirao. Same igre i filmovi npr su obicno dobro isli ali kad stranica ima neki flash element tipa banner cijela stranica preskace i blokira kad se scrolla ili zumira.
Vjerujem da je html5 manje zahtjevan za procesore i stedi bateriju, ali svejedno bilo bi zgodno kad bi apple dao bar nekakvu mogucnost koristenja flasha pa makar unosenja url-a neke web igre u poseban app ako treba.
Nije al ga je popularizirao. Prije ni jedan uredaj za javnost bas i nije koristio misa.
Citat sa wiki: "However, the mouse remained relatively obscure until the appearance of the Apple Macintosh"

Apple jednostavno zna .
Koliko sam ga god mrzio pogtovo zbog iphona 3g/s s ovim novim je fakat se popravio.
Sada Apple bude imal još, još , još više app tako da ga ni android nebude uskoro sustigao.
Dizajn mobitela mi je tako fora.
Tako jednostavan a tako elegantan , savršeno.
Kamera od 5 mpa + led flash uopče nije ispupčena nimalo a k tome snjima i 720 p .
Jak proc a i reza je skoro pa iznad svih .
Možda bolje da su stavili amoled zbog živih boja ali ok .
Prema Androidova baza appa rate brzo ali iphone ima super korine ali pogotovo super zabavne app.
Još kad bi bio jeftin ma sve bi imao od Appla .
Kad ce se moc skinit OS4 ?
Ljudi što je sa onim su rekli da ima wifi n standard? Što ima punu propusnost tog standarda ili samo marketiniški trik? Jer se bilo govorilo da dosta troši pa da neće tako skoro u mobilne uređaje I može mi netko pojasniti ovu foru sa žiroskopom? Što su njega stavili zbog gaminga ili štoveć?
21.06 ce biti dostupan ovaj update
Kažu cijena 299 dolara, gledao sam prijenos odlična zvjerka. Apple je shvatio da samo inovacijama može održati svoj status...
Ako bude ta cijena ja cu odmah kupit 2
To je cijena uz ugovor pretplate na dvije godine, takve su cijene otprilike i kod nas u t-mobileu...
Ne budi naivan.
Sumljam da bude T-mobile povisio cijenu. Ja se nadam da iPhone 4 16 g bude oko 899 - 999 kn s ugovorom od 2 godine. To bi bila prihvatljiva cijena i još ako može popust s +club bodovima ... Veselje totalno!!!!
Konačno iPhone koji mi se sviđa. Ispravili su sve mane. Još da otvore platformu i da ubace prijenos podataka preko bluetootha super stvar.
Jedno vrijeme sam pljuvao po tome što nema flash, ali sad to čak i podržavam. Ostavio sam mob (5800) oko sat vremena (slučajno) na bugovom forumu s učitanom flash reklamom. Mob se zagrijao za nepovjerovati...
Dizajn mi se kod ovog iPhone-a više sviđa. Izgleda ozbiljnije..
Kažu cijena 299 dolara, gledao sam prijenos odlična zvjerka. Apple je shvatio da samo inovacijama može održati svoj status...
Ako bude ta cijena ja cu odmah kupit 2
To je cijena uz ugovor pretplate na dvije godine, takve su cijene otprilike i kod nas u t-mobileu...
Ne budi naivan.
Točno tako.Cijena sigurno nebude bila tolko kod nas.Ipak je ovo Hrvatska.
Ljudi što je sa onim su rekli da ima wifi n standard? Što ima punu propusnost tog standarda ili samo marketiniški trik? Jer se bilo govorilo da dosta troši pa da neće tako skoro u mobilne uređaje I može mi netko pojasniti ovu foru sa žiroskopom? Što su njega stavili zbog gaminga ili štoveć?
Za sad znamo da se moze koristit za "kretanje" oko 3d objekata. Npr imas 3d toranje i ti kao hodas oko njega a ono se slika na ekranu pomice kao da ga stvarno okruzujes. Nes se slicno moze i sa accelerometrom ali ne ni priblizno tko precizno.
Neznam sta bi se jos moglo sa tim. mozda neko uber jednostavno 3d modeliranje ako naprave aplikaciju
Za sad video pozivi mogu samo preko wifi... nisa od 3g-a. Ali bude i to. žiroskop za gaming , bolje i preciznije navigiranje kod navigacije. Biti če i još tu featuresa... i softwera. Samo treba čekati.
Za sad znamo da se moze koristit za "kretanje" oko 3d objekata. Npr imas 3d toranje i ti kao hodas oko njega a ono se slika na ekranu pomice kao da ga stvarno okruzujes. Nes se slicno moze i sa accelerometrom ali ne ni priblizno tko precizno.
Neznam sta bi se jos moglo sa tim. mozda neko uber jednostavno 3d modeliranje ako naprave aplikaciju
Da baš..3D modeliranje na 1Ghz..
bluetooth prijenos nije uopce takav problem. napravi se jailbreak sa doslovno jednim klikom misa i onda se samo sa cydie instalira program koji to omogucava i to je to. Radi fino.
Da baš..3D modeliranje na 1Ghz..
Jel sam rekao uber jednostavno. tipa paint ali 3d.
Ono sta mene zanima je fm radio. Citao sam da 3gs ima fm reciever ali da se nemoze koristit jer je zakljucan softwareom. Zanima me dal su ga stavili i u iphone 4, i dal ce mozda stavit radio
I meni se sviđa dizajn. Ali vidi več ima spoof: http://i.imgur.com/DHP8p.jpg
Apple drpio dizajn iPhona od Vizio TV-a. LOL A šta češ....
To je cijena po kojoj apple isporučue uređaje operaterima. Na to dodaj još PDV i zaradu operatera i sam uređaj unlockan u Amerci košta oko 500-600$, znači oko 500-600€ u Eurpi, dodaj na to T-comov prihod (jedini distributer u Hrvatskoj, pa mogu nabit cijenu) i hrvatski pdv i eto te na 1000€ u "slobodnoj prodaji", unlockan, kod T-coma. Tako je isto bilo i sa 3g i sa 3gs.
E onda necu kupit niti jedan :)
I meni se sviđa dizajn. Ali vidi več ima spoof: http://i.imgur.com/DHP8p.jpg
Apple drpio dizajn iPhona od Vizio TV-a. LOL A šta češ....
Lol pa bio je i drpio ime iPad.XD
To je cijena po kojoj apple isporučue uređaje operaterima. Na to dodaj još PDV i zaradu operatera i sam uređaj unlockan u Amerci košta oko 500-600$, znači oko 500-600€ u Eurpi, dodaj na to T-comov prihod (jedini distributer u Hrvatskoj, pa mogu nabit cijenu) i hrvatski pdv i eto te na 1000€ u "slobodnoj prodaji", unlockan, kod T-coma. Tako je isto bilo i sa 3g i sa 3gs.
Uzmi na preplatu i onda če te doći manje.... ili čekaj da mu se cijena spusti. Ti se žuri nekud??? A još bolja ideja je ako imaš rođaka u Americi nek ti pošalje jedan...
opet mali ekran
jebo ih 3,5''
jednom kad se naviknes na veliko (HD2)
sve drugo je klinac
tako da nista od ovog
cekam HTC EVO 4G koji pojede za dorucak iphone 4
Iphone nema flash jer forsiraju na tome da se flash prestane koristiti. Koliki utjecaj imaju to bi se moglo i ostvariti. Ako ništa drugo lijepo je gledati tržišnu utakmicu...
Nemoj vjerovati da iPhone može "ubiti" Flash, nije opet sve na Appleu. No, ako se ne opameti uskoro Adobe bi mogao ubiti Flash svojom traljavom izvedbom
Trenutno ne vjerujem u ništa, a kamoli kako će to izaći na kraju. Apple jebacki prodaje uređaje bez flasha. Da ih ne prodaje tako dobro itekako bi prihvatili flash na svoje uređaje i to na koljenima. Ali sviđa mi se kako se Adobe trgnuo nakon svih ovih appleovih postupaka.
opet mali ekran
jebo ih 3,5''
jednom kad se naviknes na veliko (HD2)
sve drugo je klinac
tako da nista od ovog
cekam HTC EVO 4G koji pojede za dorucak iphone 4
HTC EVO 4G je mrcina od telefona, ali iPhone je iPhone. Ja sam se navikao na iPhone OS tako da mi HTC baš i ne leži. Svaki uređaj ima svoje prednosti i mane... iPhone ekran jest iste vewličine , ali slika je čišća, bolja, više piksela...
Kod mene iPhone pobjeđuje. Jednostavno aplikacije, aplikacije i aplikacije.... Joj zvučim ko Apple fanboy .
Ako netko kupuje samrtphone uređaj odlična opcija je: HTC EVO 4G ili s iPhone 4. To je istina...
Vidi ljepotana:
http://img.gsmarena.com/vv/pics/apple/apple-iphone-4-ofic-2.jpg
Da svaki mjesec izlazi novi model... Iz nekog razloga bi se prodavali ko diode na ebayu...
Da svaki mjesec izlazi novi model... Iz nekog razloga bi se prodavali ko diode na ebayu...
Ja nebi imao novci za taj sport...
Svake godine jedan pa ko voli nek izvoli...
I evo bitke iPhone 4 VS HTC EVO 4G:
http://www.engadget.com/2010/06/07/iphone-4-vs-evo-4g-fight/
The first marketed integrated mouse, shipped as a part of a computer and intended for personal computer navigation, came with the Xerox 8010 Star Information System in 1981. However, the mouse remained relatively obscure until the appearance of the Apple Macintosh. - from Wikipedia...
Mozda cu sad ispast seljober no radje za te pare rentam apartman, uzmem gro meze i cuge, nazovem ekipu sa stare nokije i snimamo komade u real life rezoluciji sa multitouch sisama.
Ali salu na stranu... cemu takav hype i flame oko neceg sto vecinu vremena drzis u dzepu?
Mozda cu sad ispast seljober no radje za te pare rentam apartman, uzmem gro meze i cuge, nazovem ekipu sa stare nokije i snimamo komade u real life rezoluciji sa multitouch sisama.
Ali salu na stranu... cemu takav hype i flame oko neceg sto vecinu vremena drzis u dzepu?
LOL ova ti je dobra... multitouch sise...
Jobs i cjelokupni Apple mi se ujedno i gadi, a ujedno im se i divim.
Toliko dobar marketing i tako kvalitetne uređaje nikada nisam vidio.
Ali biti toliko pohlepan je jednostavno odvratno. Razumijem ja da moraju od nečega živjeti, ali iPhone-i se prodaju u milijunima. Imaju para ko blata i još uvijek izbacuju verzije iPhone-a ko keksiće. Ubace neku uber-cool stvar i odma se kupuje novi iPhone, a sve ista stvar..