Protiv pirata drastičnim mjerama

poruka: 153
|
čitano: 14.468
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Protiv pirata drastičnim mjerama".
17 godina
neaktivan
RE: Protiv pirata drastičnim mjerama
unknown kaže...
gle ja bi kupovao origigi igre da su cijena kao što su na netu (50$) ali čovjeće kod nas pljačkaju a pogotovo algoritam.
Pljacka ili ne takve su cijene.
Snađi se druže.
Kupi preko neta.
Ako frend ili ti ide u neku drugu državu kupi ondje(bar su nama blizu Mađarska,Italija,Slovenija)pa ne vidim u cemu je problem. 

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
LUXX kaže...
Pljacka ili ne takve su cijene.
Snađi se druže.
Kupi preko neta.
Ako frend ili ti ide u neku drugu državu kupi ondje(bar su nama blizu Mađarska,Italija,Slovenija)pa ne vidim u cemu je problem. 

jer mi možeš preporučit neku stranicu koja dostavlja iz velike britanije samo da nije iz amerike?
17 godina
ma mrsko mi ici do trgovine kad imam piratebay i isohunt(koji sam imao, nazalost:(

a i vamo u ovoj vukojebini di ja zivim nemeres kupit original igre, stas, najskuplja igra je 10KM=40KN ,heh=) (to su one na 2DVD-a)
17 godina
neaktivan
unknown kaže...

jer mi možeš preporučit neku stranicu koja dostavlja iz velike britanije samo da nije iz amerike?
 ???ha???
Dostavlja iz V.Britanije a da nije iz Amerike?
Di si ti zaluto?
Ja ne kupujem preko neta.
Ili kupim ovdje.
Ili dobijem.
Ili narucim iz Njemacke pa kad mi posjeta dolazi donese mi.

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
    Ma daj ne seri o nasoj zemlji, ako ti ne pase odseli se u Njemacku i ne vracaj se!

Tocno  to  sam  mislio.
Ja  to  nebi  nikom  rekao.
Pogotovo  ne  kad  sam  svjestan  da  ta  osoba  govori  istinu.
Jednostavno  manjak  kulture  i  odgoja.
Pazi  malo  na  rijeci  koje  bacaš  po  forumu. 

LUXX još si i dobro prošao Osmijeh.
Nevjerojatno, ali baš nevjerojatno je kako uvijek ista tema završi istim zaključkom - mi nemamo love pa je u redu da krademo.
Naime nije to nikakvo piratstvo - to je krađa.
Da kod nas su igre skupe. Da kod nas je hardver skup. Da kod nas je puno toga skupo jer u našoj zemlji nažalost standard
nije visok i ljudi prosječnih primanja (a takvih je najviše-zato se zovu prosječni) nisu u mogućnosti priuštiti si mnogo toga.
I što ćemo sad? Ispljuvat one koji su za normalno ponašanje, a pohvalit se devijantnim ponašanjem.
Netko je napisao kako se neće valjda odreči svakodnevne kave da bi kupio softver - a čega sve se odriču ljudi koji su 40
godina radili i danas imaju 2000 Kn mirovine? Zamisli penzionera koji svaki dan uzme novine sa kioska, pa nakon toga
zvekne kruh iz pekare i na kraju ne plati režije i nakon toga fino izjavi da nije blesav plačati sve to kad mu je mala mirovina?
Neću ni spominjati da ti ljudi valjda jedini zbilja podmiruju svoje obaveze na vrijeme.
Prema tome - ako ste poneki program zveknuli nemojte se s time hvaliti.
Uz malo discipline moguće je za razumnu sumu novaca imati i OS i alate za svakodnevni rad (ustvari ako netko misli da
je OK na piratskom OS-u i recimo piratskom Photoshopu raditi posao - a onda.......), a moguće je i igrati se.
I na kraju - imam klinca i sve igre koje ima (a nema ih puno) smo zajedno kupili, baš zato da vidi kak to ide i da nije
jeftino. I zadovoljno se igra i ne trebam dolaziti doma svaki drugi dan sa novom igrom. Zadnji put si je sam kupio
igru u dućanu, nije mu ni palo na pamet da drukćije dođe do nje. 
Pozdrav
17 godina
neaktivan

Igre su jedini trošak. Kad na računalu zarađuješ onda je cijena koju platiš ionako nebitna jer je daleko manja od vrijednosti projekta.

Ali sve je već rečeno, nema se tu što dodati.

Ja idem za dva sata po svoj novi BMW. Da, kad dućan zatvori. Nisam lud to platit, nemam ja para za te gluposti.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Igre su jedini trošak. Kad na računalu zarađuješ onda je cijena koju platiš ionako nebitna jer je daleko manja od vrijednosti projekta.

Ali sve je već rečeno, nema se tu što dodati.

Ja idem za dva sata po svoj novi BMW. Da, kad dućan zatvori. Nisam lud to platit, nemam ja para za te gluposti.

Molim te, molim te daj uzmi i meni jedan, danas sam jako zauzet, ali sutra ti zauzvrat
nabavim jedan dobar HI-FI - vidim da ne voliš mp3-ce.
Pozdrav
17 godina
unknown kaže...
Solo761 kaže...

Narucivao si s istog site-a? Ovi na deklaraciji pisu "software", mozda zato prodje. Kazem, josh nijednom nisam platio carinu/porez. Samo s papiricem dodjem na postu i podignem paket.

ti to fakat ? pa kaj si kupovao?
 Ne kuzim pitanje. Narucis s site-a, postar ti donese, ako te nema doma, a nema jer sam na poslu, ostavi papiric s kojim odes na postu to podici.
17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...
LUXX još si i dobro prošao Osmijeh.
 HeHe neznam zašto bi loše prošao.
Zbog te recenice samo je zaradio žutog i tu je dobro prošao.
Ljudi jednostavno nisu navikli argumentirano razgovarat nego odmah eksplodiraju.
Vidi se u puno drugih tema(amd vs intel;  nvidia vs ati.....)
Uvijek isto.
O tome ja cijelo vrijeme govorim.
Da su ljudi razumniji nebi i bilo toliko piratskih sadržaja.
Samo da malo promisle.
Koliko je samo puta Crysis kopiran?
U mom gradu neznam nikog ko ga nema.
A samo 2-3 covjeka koji su ga platili.
A kad proizvođac bankrotira onda su upravo ti koji vicu i cude se kak se to desilo.
Zato me ni ne cude izjave da je Crysis po prodaji totalno pobacio.
Naravno kad ga kopiraju ko ludi.
Da se tak slabo prodavao a nema pirata nebi na svakom koraku cuo kritike i oduševljenost o Crysisu.
A samo nek mi se ne jave "specijalci" koji si ni Windows nemogu kupit.
Košta oko 700-900 kuna.
Ako si mogu kupit komp za neznam koju lovu onda bi se moralo nac mjesta za tu sitnicu.
Ali gospoda su komotna i imaju piratskog.
Pa nisu ludi platit Windows.
A kad instaliraju SP3 na XP ili SP1 na Visti i više ne radi onda se cude ko pura glisti kak to da ne radi.
Ako ste nezadovoljni softverom žalite se proizvođacu!!!

17 godina
Solo761 kaže...
 Ne kuzim pitanje. Narucis s site-a, postar ti donese, ako te nema doma, a nema jer sam na poslu, ostavi papiric s kojim odes na postu to podici.

ma s koje si stranice kupovao i kako si zbjegao plačanje poreza i drugih gluposti kako bi se Sanader obogatioSmijeh
17 godina
neaktivan

Meni je najdraže kad se požale da je igra smeće jer "pukne u pola i ne može se stavit patch jer shbe crack" i kad se žale da im nakon instalacije SP-a Windows "baca glupe greške i gasi media player - stoka Microsoftovska".

To je isto kao kad bih ja ukrao auto i žalio se na "debila koji je stavio alarm i sad to svira" ili još bolje: "ajme koje smeće je ovaj novi SLK - ne želi se upalit bez ključa!!!"

Onda pomisliš jel netko tko takve stvari govori idiot ili je to opća pojava...

Tragično je da se jednom jedna neimenovana osoba čudom čudila ta, gdje je k vragu taj crack na tom vražjem originalu i da je znala da te originale ne valja kupovat' jer vidi kako ni crack nemaju.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2008 19:59 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Meni je najdraže kad se požale da je igra smeće jer "pukne u pola i ne može se stavit patch jer shbe crack" i kad se žale da im nakon instalacije SP-a Windows "baca glupe greške i gasi media player - stoka Microsoftovska".

To je isto kao kad bih ja ukrao auto i žalio se na "debila koji je stavio alarm i sad to svira" ili još bolje: "ajme koje smeće je ovaj novi SLK - ne želi se upalit bez ključa!!!"

Onda pomisliš jel netko tko takve stvari govori idiot ili je to opća pojava...

Tragično je da se jednom jedna neimenovana osoba čudom čudila ta, gdje je k vragu taj crack na tom vražjem originalu i da je znala da te originale ne valja kupovat' jer vidi kako ni crack nemaju.

Sa dodanom recenicom si pogodio u sridu!
Svaka cast.
To ni meni nebi palo napamet.
Mislim..Svaka cast ljudima koji dobiju neku kantu na poklon glavno da imaju komp a nemaju love za
softver pa to bi još opravdao i zažmirio.Ali i njima rađe predložim linux pa su mirni.
Ali ovi mapuhani djecaci koji još ni dlake nisu vidjeli, imaju moćnu mašinu doma koju je tatica kupio
i onda se još poluglasno bune što se piratima staje na kraj, to mi toliko digne živac....
Bune se i napuhavaju ko paunovi kad im kažeš pa da si kupio softver radio bi,a ako ne možeš se žalit proizvođacu.
A nebi bilo teško taj posrani softver kupit(kolko on stvarno vrijedi otom potom)
A i kad toliko mogu mislit i toliki su profici u crackiranju onda bi mislim i mogli mislit da kad
skinu neki softver sa sumnjivih stranica i odma je crack u paketu da nije nemoguce u taj crack
ili softver ugradit koji virus ili drugu štetocinu.
I onda se cude i traže pomoc u forumima.

17 godina
gledaj LUXX nemaju svi dati za 500 kn za 3 igre u mjesec dana (ili manje ) a pogotovo ako ti starci ne daju za to i još misle da je to bacanje novaca po meni nije no što ja tu mogu kada mi moji ne daju za originale još misle da mi komp služi za školu
(oh kako se grdno varaju :))))))
17 godina
neaktivan

Zašto bi htio igrati 3 igre u mjesec dana? Pa čovječe izađi van!! Nađi si curu! Druži se s ljudima!

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Zašto bi htio igrati 3 igre u mjesec dana? Pa čovječe izađi van!! Nađi si curu! Druži se s ljudima!

Tak je.
Nekupim ni ja 3 igre na mjesec a radim za moju lovu i dosta dobro zaradim.
Ako kupim jednu u 3-4 mjeseca onda je jako cesto.
Samo ja to napravim pametno.
Posudim igru od frenda i probam ju.
Ako mi se svidi stavim ju na must have listu.
Kad imam love kupim ju i dobro.
Ali nije samo sa igrama.
Operativni sustavi, programi, muzika, filmovi...
Ima toga jako puno.
Ak si nešto nemožeš priuštit zašto bi krao?
Meni kad se dijete rodi(u 7. mjesecu) necu sigurno skoro moć ništa kupit.
Onda?
Kad tad cu moc i dobro je.
Doonda ce morat to poslužit šta imam

17 godina
neaktivan

Svi će uzimati piratski softver jer to ljudi to namjerno vole imat  (mišljenje objavljeno u britanskim novinama). Najbolji dokaz im je ovo istraživanje:

Grupa Radiohead (ili Codplay - nisam baš siguran) ponudila je svoj novi album preko službene web stranice i sami su obožavatelji mogli odabrat cijenu (grupa je iznjela mišljenje da žele znat koliko oni vrijede slušateljima) ( to su dosta reklamirali u britanskim medijima kao revoluciju u glabenoj ponudi) oko 4000 ljudi je odabralo cijenu od 0,00 britanskih funti dok je oko 250000-300000 ljudi skinulo ilegalno preko torrenta ili raznih rapidshare stranica (a dosta ljudi je znalo za besplatnu ponudu)

Ja osobno ću uvijek skidat piratski softver. Zašto? Jer mrzim demo programe i igre jer ne pokazuju stvarno stanje softvera. Koji kompleksna RPG igra se može potpuno vidjeti u 1 levelu demo igre? nijedna. Šta ću za video obradu jednog filma kupiti program od 300$ ? Kupim original igre pa dobijem Sarforce koji mi uništava optički pogon.

Usput ja svu muziku, filmove, igre koje piratski downloadam pogledam i preslušam i odigram, ako mi se nešto jako svidjelo kupit ću, ako mi se ne svđa obrisat ću to sa HDD-a. Ali sigurno neću probavat tako da prvo potrošim masne pare pa da se onda kajem. Kada završim s igrom,  slušanjem  muzike i  gledanjem filma tek onda odlučujem o kupnji na temelju završnog dojma.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
Level 1 kaže...
Nevjerojatno, ali baš nevjerojatno je kako uvijek ista tema završi istim zaključkom - mi nemamo love pa je u redu da krademo.
Naime nije to nikakvo piratstvo - to je krađa.
 Nego, bas je prije nekoliko tjedana bilo rasprave o tome (mislim na Eurogameru) da li je piratstvo kradja i argumenti su bili zanimljivi i tocni. Piratstvo nije kradja nego krsenje copyrighta. Recimo, auto mozes ukrasti i ako to napravis onda tip ciji je auto bio moze doci policajcu (na cesti ako treba) i reci, ukrali su me auto, murja te nadje i ispendreci. No recimo, ti skeniras Bug i stavis ga na net da ga drugi ljudi besplatno skidaju - ti nisi ukrao Bug jer ga ni ne mozes ukrasti nego krsis copyright. Sada ne mozes doci murji i reci, ukrali su mi Bug jer nisu, tiskani casopis nije ukraden nego tekstovi su preslikani bez nase dozvole - murja u tom slucaju sama po sebi nista ne moze nego mi nadjemo krivca, tuzimo ga i onda to ide dalje.
Ali to je sad cista semantika, (makar nije isto u pravnom smislu, barem ne u UK-u, nemam pojma kako se nas zakon postvlja prema ovome) no bilo je zanimljivih prepirki - ako nadjem link, stavim kasnije.

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2008 21:53 (Goran Racic).
17 godina

Pa vi govorite da nije standard... Jel vidite da svako spominje izraze tipa: masne pare, vel'ka lova i sl. Apsolutno nije isto imati 5000 eura placu i kupiti igru od pedesetak eura i imati placu 500 eura i kupiti igru od pedesetak eura, jer online cijene (koje su vam najpovoljnije, svi ste se tu slozili) su iste za sve u svijetu (bez postarine) i onda vas pitam hoce li ta cijena pogoditi mene isto tako kao nekog iz zapadne Evrope?

Onda jos jedna bitna stvar, izlazi dosta igara ali vecina je smet... Pa nabrojte dobre igre u prosloj godini. Onda upitajte se jesu li sve te igre zanr koji volite (pa ne bi igro one Olegove strategije ma kako dobre bile-dosadno za moj ukus, ali nekom nije). Sve se svede na to da u godini dobijes jednu ili dvije igre koje nesto vrijede pa onda ih mozes i kupiti.

Na kraju je moj stav: Da imam vise para kupovao bi vise legalnog softvera jer je i to plod necijeg rada i nekom donosi kruh.

Jos da dodam: Pametan covjek ne kupi igru napamet, proba demo, procita review (jako korisno, zato se i pisu) i onda kupi igru, takoje mala sansa da je kupio smet.

C2Duo 6400@3 GHz , 4 GB Transcend Jetram 667 MHz@750 MHz, 4-4-4-12, Radeon X1950pro@615/700, Asus P5K-E/Wifi-ap
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2008 21:57 (DrNasty).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gorane, a da daš svoje mišljenje?

Kako bi se ti osjećao da netko brz tvog znanja i dozvole, tvoje tekstove iz BUGa objavljuje na svom review webu i potpisuje se pod njih npr.?

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Luka kaže...
 Ma daj ne seri o nasoj zemlji, ako ti ne pase odseli se u Njemacku i ne vracaj se!

Ja sam za to da se piratizacija smanji ali kada bi barem ti novci koje dobiju prodajom isli u razvoj igra nego u ruke ducana! Kupis LOTRO u Vortexu, 450 kn Special edition, standard 350 a preko pošte iz Amerike sa poštarinom 170 kn Special edition, standard edition iz UK sa postarinom 120 kn! Pa tko onda koga ovdje krade?!?! Ja bi novce svoje dao za dobru igricu ali ne ducanu nego autoru, jer ducan kod nas ocito uzme pola!
Ne znam u kojem to dućanu? Imaš li link na to? S obzirom da poštarina sigurno nije ispod 15 funti (~150kn), a da cijene u UK uopće nisu male. PDV na to i carina dođu na finu cifru sveukupno.
Daj mi pokaži taj dućan, živo me zanima.

http://dvd.co.uk/product.asp?id=CD31745

2 funte troškovi dostave ako zivis u Hrvatskoj, kupio frend tako a ako ne vejrujes pogledaj pod PC igre topis LOTRO i tamo se spominje... a ako ti nije ni to dosta uvijek mozes kupit pa vidjet!;)

17 godina
Luka kaže...

http://dvd.co.uk/product.asp?id=CD31745

2 funte troškovi dostave ako zivis u Hrvatskoj, kupio frend tako a ako ne vejrujes pogledaj pod PC igre topis LOTRO i tamo se spominje... a ako ti nije ni to dosta uvijek mozes kupit pa vidjet!;)

Uistinu ti hvala prijatelju!
s Goranom Račićem se 1000000% slažem!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2008 22:26 (unknown).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Kako bi se ti osjećao da netko brz tvog znanja i dozvole, tvoje tekstove iz BUGa objavljuje na svom review webu i potpisuje se pod njih npr.?

Kakve to veze ima sa ovom temom? Šta oni koji piratiziraju muziku, filmove i igre govore da su to oni skladali, režirali ili isprogramirali? Jedno je piratiziranje a drugo je preimenovanje autora protiv njegova znanja.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
17 godina

hehe, meni je najzanimljivije vidjet kolegu koji je iskešao deset tisuća kuna za konfiguraciju da bi pokrenuo crysis, a onda isti taj crysis odbija kupit u algoritmu jer ne želi uzimati igre koje koštaju 360 kuna, jer je to preskupo ;-)

inače, meni je zato steam zakon, evo upravo trenutno skidam UT3 kupljen za 44 dolara.

(p) & (c) Dario - 2008

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Taj covjek ne bi krao od mene, nego od Buga jer ja prodajem svoje tekstove Bugu. :) No, dobro.

Sto se mene tice, ljudi rade svoj posao jer za njega zele biti kompenzirani (obicno novcem) pa bilo kakvo krsenje copyrighta ili bas kradja nije pozeljan scenarij. No s druge strane, shvacam i ljude koji ne zele dati novac za igru koja kosta kao sedmina njihove place.

Ali problem je puno kompleksini od toga i dalo bi se o tome pisati danima, tjednima, mjesecima. S jedne strane su igre kojima je reklamom vrijendost prenapihana - najnoviji FPS koji ce vas ostaviti bez daha, super lude grafike, mogucnost mreznog igranja i covjek misli, covjece super. Mozda da se odigra demo, ali neki put demo ne postoji. I prosjecni gradjanin iskesira 350 kuna od svoje place od 3500 kuna. I igra ispadne kita - solo dio je kratak i jadan, mrezni dio je tako pun bugova da se ne moze igrati, a nema tog patcha koji ce srediti losu igru... Zasto bi netko morao pratiti milijun i jednu recenziju i proucavati povijest igara da kupi jednu najobicniju igru?
S druge strane imamo ljude koji su na toj igri radili godinama koji mozda nisu krivi za losu kvalitetu nego je tu ludi izdavac koji pritisce i umjesto da se projekt zavrsi za jos godinu dana, on izadje ranije i sve je u banani.

Uvijek su tu dvije strane - mozda ljudi nemaju novaca, a mozda su samo razmazena gamad koja zeli igrati 10 igara mjesecno. Razvojni timovi mozda su predani ljudi, a mozda su samo bijednici koji zele izbaciti projekt cim prije kako bi probali izmusti novac za sljedeci te maznuti nesto za sebe u procesu.

U savrsenom svijetu piratstva ne bi bilo, ali kako ne zivimo u takvom svijetu, imamo sto imamo. Da je u sustini piratiziranje lose, je, ali rasprave o tome kako bi se stanje moglo promijeniti, primjenjuje li se krivi poslovni model, kvaliteta igara kakve dobivamo, cijenama, mislim da cemo o tome jos dugo, dugo slusati. Kako rekoh, piratiziranje je po samoj definiciji lose, ali stvari cesto nisu samo crno-bijele.

17 godina
neaktivan

Luxx: ma mislim na količinu nekulture u odgovoru, obično kad ponestane argumenata počne vrijeđanje, tako da dobro da se "genije" zaustavio na vrijeme

unkown: osim što bi trebao malo više vremena provoditi sa ljudima, možda bi trebao i učiti a ne se samo igrati

Goran Račić: pravno je kršenje copyrigtha, ali nismo tako daleko dogurali u diskusiji pa mi je bilo nekako draže to nazvati otvoreno krađom.

Naime kao što sam već rekao kad god negdje započne takva diskusiju na kraju se iskopa neki "moralni" argument u prilog piratstvu i to je

ono što mene smeta. Nije da nisam nikad pokrenuo softver i prekršio copyright, ali ne treba puno vremena za shvatiti da je to glupo.

Oni koji znaju benefit legalnog softvera znaju što s time dobivaju, oni koji ne znaju, nek se educiraju.

Htio bih još napomenut kako nije neophodno potrošiti brdo para na softver.

Ako hoćete windowse možete proći sa nekih 800 Kuna, neki antivirusni softver i sl. oko 200-400 Kuna.

Za sve ostalo postoje ili vrlo jeftine ili čak bespaltne alternative.

Zar za pisat seminare treba imat MS Office na kompu (2007 po mogućnosti)?

Obavezno Photoshop za prebacit 20 fotki sa aparata i sve ih eventualno malo posvijetlit????

CorelDraw obavezno!!!!

Itd.

Vidio sam puno takvih slučajeva i sad bih trebao pohvalit takvu  praksu?

Ali zato kad počne rasprava o hardveru odmah se jave stotine onih koji grafičku karticu za 1000 Kuna nazovu sr....!!!!

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
Level 1 kaže...

Goran Račić: pravno je kršenje copyrigtha, ali nismo tako daleko dogurali u diskusiji pa mi je bilo nekako draže to nazvati otvoreno krađom.

Naime kao što sam već rekao kad god negdje započne takva diskusiju na kraju se iskopa neki "moralni" argument u prilog piratstvu i to je

ono što mene smeta. Nije da nisam nikad pokrenuo softver i prekršio copyright, ali ne treba puno vremena za shvatiti da je to glupo.

Oni koji znaju benefit legalnog softvera znaju što s time dobivaju, oni koji ne znaju, nek se educiraju.

Znam sto mislis, no nisam citao sve postove u temi (vec ih se namnozilo), ali bas mi je tvoj dio zapeo za oko jer se na tu temu nedavno vodila fina i zestoka rasprava pa rekoh, da spomenem.

17 godina
naxeem kaže...

Da ali Bug mozes kupiti za razumnu cijenu fala bogu. Smijeh
Radje cu se pretplatiti na godisnji Bug neg kupiti igru.

Sto me sjetilo, trenutno nisam pretplacen, bas bi mogo sad...

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
unknown kaže...
ma s koje si stranice kupovao i kako si zbjegao plačanje poreza i drugih gluposti kako bi se Sanader obogatioSmijeh

Rekoh u jednom prijasnjem postu

Nisam nista posebno radio. Narucio sam i doslo mi je. Nista posebno i nista nije trebalo dodatno placati.
17 godina
neaktivan

inače, meni je zato steam zakon, evo upravo trenutno skidam UT3 kupljen za 44 dolara.

I ja :-)

---

Gorane, ali situacija je takva da mali timovi propadaju zbog tih stvari. Veliki izdavači masovno kupuju i mlate lovu i piratstvo im nije trenutno kritična stavka, ali mali su gotovi onog trenutka kada im se igra piratizira toliko da uloženo ne mogu vratiti. Koliko smo takvih timova izgubili? Kome trebaju EA polu-proizvodi?

17 godina
naxeem kaže...

Gorane, ali situacija je takva da mali timovi propadaju zbog tih stvari. Veliki izdavači masovno kupuju i mlate lovu i piratstvo im nije trenutno kritična stavka, ali mali su gotovi onog trenutka kada im se igra piratizira toliko da uloženo ne mogu vratiti. Koliko smo takvih timova izgubili? Kome trebaju EA polu-proizvodi?

Apsolutno se slazem i nikako ne opravdavam piratizaciju, ali shvacam ljude koji ne kupuju originale. Nazalost, koliko god da se ljudi busali u prsa, da ako naidju na dobru igru koju su piratizirali da ce je sigurno kupiti, to se rijetko kad dogadja. Opet, treba shvatiti da ako se piratizira 100 "komada" neke igre to ne znaci da bi ljudi kupili tih 100 komada.
Jako dobar clanak, tj. forumski post moze se procitati na http://forums.sinsofasolarempire.com/post.aspx?postid=303512 gdje ljudi iza jako uspjesnog Sins of a Solar Empire pricaju o piratstvu, prodaji njihove igre koja ne sadrzava niti jedan oblik zastite od kopiranja (i kad je jednom instaliras ne trebas vise ubacivati DVD kako bi igrao).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice