a i vamo u ovoj vukojebini di ja zivim nemeres kupit original igre, stas, najskuplja igra je 10KM=40KN ,heh=) (to su one na 2DVD-a)

Igre su jedini trošak. Kad na računalu zarađuješ onda je cijena koju platiš ionako nebitna jer je daleko manja od vrijednosti projekta.
Ali sve je već rečeno, nema se tu što dodati.
Ja idem za dva sata po svoj novi BMW. Da, kad dućan zatvori. Nisam lud to platit, nemam ja para za te gluposti.
Igre su jedini trošak. Kad na računalu zarađuješ onda je cijena koju platiš ionako nebitna jer je daleko manja od vrijednosti projekta.
Ali sve je već rečeno, nema se tu što dodati.
Ja idem za dva sata po svoj novi BMW. Da, kad dućan zatvori. Nisam lud to platit, nemam ja para za te gluposti.
Narucivao si s istog site-a? Ovi na deklaraciji pisu "software", mozda zato prodje. Kazem, josh nijednom nisam platio carinu/porez. Samo s papiricem dodjem na postu i podignem paket.

Meni je najdraže kad se požale da je igra smeće jer "pukne u pola i ne može se stavit patch jer shbe crack" i kad se žale da im nakon instalacije SP-a Windows "baca glupe greške i gasi media player - stoka Microsoftovska".
To je isto kao kad bih ja ukrao auto i žalio se na "debila koji je stavio alarm i sad to svira" ili još bolje: "ajme koje smeće je ovaj novi SLK - ne želi se upalit bez ključa!!!"
Onda pomisliš jel netko tko takve stvari govori idiot ili je to opća pojava...
Tragično je da se jednom jedna neimenovana osoba čudom čudila ta, gdje je k vragu taj crack na tom vražjem originalu i da je znala da te originale ne valja kupovat' jer vidi kako ni crack nemaju.
Meni je najdraže kad se požale da je igra smeće jer "pukne u pola i ne može se stavit patch jer shbe crack" i kad se žale da im nakon instalacije SP-a Windows "baca glupe greške i gasi media player - stoka Microsoftovska".
To je isto kao kad bih ja ukrao auto i žalio se na "debila koji je stavio alarm i sad to svira" ili još bolje: "ajme koje smeće je ovaj novi SLK - ne želi se upalit bez ključa!!!"
Onda pomisliš jel netko tko takve stvari govori idiot ili je to opća pojava...
Tragično je da se jednom jedna neimenovana osoba čudom čudila ta, gdje je k vragu taj crack na tom vražjem originalu i da je znala da te originale ne valja kupovat' jer vidi kako ni crack nemaju.
(oh kako se grdno varaju :))))))
Zašto bi htio igrati 3 igre u mjesec dana? Pa čovječe izađi van!! Nađi si curu! Druži se s ljudima!
Zašto bi htio igrati 3 igre u mjesec dana? Pa čovječe izađi van!! Nađi si curu! Druži se s ljudima!
Svi će uzimati piratski softver jer to ljudi to namjerno vole imat (mišljenje objavljeno u britanskim novinama). Najbolji dokaz im je ovo istraživanje:
Grupa Radiohead (ili Codplay - nisam baš siguran) ponudila je svoj novi album preko službene web stranice i sami su obožavatelji mogli odabrat cijenu (grupa je iznjela mišljenje da žele znat koliko oni vrijede slušateljima) ( to su dosta reklamirali u britanskim medijima kao revoluciju u glabenoj ponudi) oko 4000 ljudi je odabralo cijenu od 0,00 britanskih funti dok je oko 250000-300000 ljudi skinulo ilegalno preko torrenta ili raznih rapidshare stranica (a dosta ljudi je znalo za besplatnu ponudu)
Ja osobno ću uvijek skidat piratski softver. Zašto? Jer mrzim demo programe i igre jer ne pokazuju stvarno stanje softvera. Koji kompleksna RPG igra se može potpuno vidjeti u 1 levelu demo igre? nijedna. Šta ću za video obradu jednog filma kupiti program od 300$ ? Kupim original igre pa dobijem Sarforce koji mi uništava optički pogon.
Usput ja svu muziku, filmove, igre koje piratski downloadam pogledam i preslušam i odigram, ako mi se nešto jako svidjelo kupit ću, ako mi se ne svđa obrisat ću to sa HDD-a. Ali sigurno neću probavat tako da prvo potrošim masne pare pa da se onda kajem. Kada završim s igrom, slušanjem muzike i gledanjem filma tek onda odlučujem o kupnji na temelju završnog dojma.
stand one bit of competition
Pa vi govorite da nije standard... Jel vidite da svako spominje izraze tipa: masne pare, vel'ka lova i sl. Apsolutno nije isto imati 5000 eura placu i kupiti igru od pedesetak eura i imati placu 500 eura i kupiti igru od pedesetak eura, jer online cijene (koje su vam najpovoljnije, svi ste se tu slozili) su iste za sve u svijetu (bez postarine) i onda vas pitam hoce li ta cijena pogoditi mene isto tako kao nekog iz zapadne Evrope?
Onda jos jedna bitna stvar, izlazi dosta igara ali vecina je smet... Pa nabrojte dobre igre u prosloj godini. Onda upitajte se jesu li sve te igre zanr koji volite (pa ne bi igro one Olegove strategije ma kako dobre bile-dosadno za moj ukus, ali nekom nije). Sve se svede na to da u godini dobijes jednu ili dvije igre koje nesto vrijede pa onda ih mozes i kupiti.
Na kraju je moj stav: Da imam vise para kupovao bi vise legalnog softvera jer je i to plod necijeg rada i nekom donosi kruh.
Jos da dodam: Pametan covjek ne kupi igru napamet, proba demo, procita review (jako korisno, zato se i pisu) i onda kupi igru, takoje mala sansa da je kupio smet.
Gorane, a da daš svoje mišljenje?
Kako bi se ti osjećao da netko brz tvog znanja i dozvole, tvoje tekstove iz BUGa objavljuje na svom review webu i potpisuje se pod njih npr.?
http://dvd.co.uk/product.asp?id=CD31745
2 funte troškovi dostave ako zivis u Hrvatskoj, kupio frend tako a ako ne vejrujes pogledaj pod PC igre topis LOTRO i tamo se spominje... a ako ti nije ni to dosta uvijek mozes kupit pa vidjet!;)
http://dvd.co.uk/product.asp?id=CD31745
2 funte troškovi dostave ako zivis u Hrvatskoj, kupio frend tako a ako ne vejrujes pogledaj pod PC igre topis LOTRO i tamo se spominje... a ako ti nije ni to dosta uvijek mozes kupit pa vidjet!;)
Kako bi se ti osjećao da netko brz tvog znanja i dozvole, tvoje tekstove iz BUGa objavljuje na svom review webu i potpisuje se pod njih npr.?
stand one bit of competition
hehe, meni je najzanimljivije vidjet kolegu koji je iskešao deset tisuća kuna za konfiguraciju da bi pokrenuo crysis, a onda isti taj crysis odbija kupit u algoritmu jer ne želi uzimati igre koje koštaju 360 kuna, jer je to preskupo ;-)
inače, meni je zato steam zakon, evo upravo trenutno skidam UT3 kupljen za 44 dolara.
Luxx: ma mislim na količinu nekulture u odgovoru, obično kad ponestane argumenata počne vrijeđanje, tako da dobro da se "genije" zaustavio na vrijeme
unkown: osim što bi trebao malo više vremena provoditi sa ljudima, možda bi trebao i učiti a ne se samo igrati
Goran Račić: pravno je kršenje copyrigtha, ali nismo tako daleko dogurali u diskusiji pa mi je bilo nekako draže to nazvati otvoreno krađom.
Naime kao što sam već rekao kad god negdje započne takva diskusiju na kraju se iskopa neki "moralni" argument u prilog piratstvu i to je
ono što mene smeta. Nije da nisam nikad pokrenuo softver i prekršio copyright, ali ne treba puno vremena za shvatiti da je to glupo.
Oni koji znaju benefit legalnog softvera znaju što s time dobivaju, oni koji ne znaju, nek se educiraju.
Htio bih još napomenut kako nije neophodno potrošiti brdo para na softver.
Ako hoćete windowse možete proći sa nekih 800 Kuna, neki antivirusni softver i sl. oko 200-400 Kuna.
Za sve ostalo postoje ili vrlo jeftine ili čak bespaltne alternative.
Zar za pisat seminare treba imat MS Office na kompu (2007 po mogućnosti)?
Obavezno Photoshop za prebacit 20 fotki sa aparata i sve ih eventualno malo posvijetlit????
CorelDraw obavezno!!!!
Itd.
Vidio sam puno takvih slučajeva i sad bih trebao pohvalit takvu praksu?
Ali zato kad počne rasprava o hardveru odmah se jave stotine onih koji grafičku karticu za 1000 Kuna nazovu sr....!!!!
Pozdrav
Goran Račić: pravno je kršenje copyrigtha, ali nismo tako daleko dogurali u diskusiji pa mi je bilo nekako draže to nazvati otvoreno krađom.
Naime kao što sam već rekao kad god negdje započne takva diskusiju na kraju se iskopa neki "moralni" argument u prilog piratstvu i to je
ono što mene smeta. Nije da nisam nikad pokrenuo softver i prekršio copyright, ali ne treba puno vremena za shvatiti da je to glupo.
Oni koji znaju benefit legalnog softvera znaju što s time dobivaju, oni koji ne znaju, nek se educiraju.

HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz

inače, meni je zato steam zakon, evo upravo trenutno skidam UT3 kupljen za 44 dolara.
I ja :-)
---
Gorane, ali situacija je takva da mali timovi propadaju zbog tih stvari. Veliki izdavači masovno kupuju i mlate lovu i piratstvo im nije trenutno kritična stavka, ali mali su gotovi onog trenutka kada im se igra piratizira toliko da uloženo ne mogu vratiti. Koliko smo takvih timova izgubili? Kome trebaju EA polu-proizvodi?
Gorane, ali situacija je takva da mali timovi propadaju zbog tih stvari. Veliki izdavači masovno kupuju i mlate lovu i piratstvo im nije trenutno kritična stavka, ali mali su gotovi onog trenutka kada im se igra piratizira toliko da uloženo ne mogu vratiti. Koliko smo takvih timova izgubili? Kome trebaju EA polu-proizvodi?