Protiv pirata drastičnim mjerama

poruka: 153
|
čitano: 14.468
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Protiv pirata drastičnim mjerama".
17 godina
neaktivan

Da se malo i ja osvrnem na temu..

Dok sam bio mladji i imao viska vremena, znao sam po 2x mjesecno od lokalnog gusara nabavljat po 5-6 igara. Danas se nalazim u situaciji da imam cca 350 raznoraznih naslova od kojih sam mozda 15-20% odigrao do kraja, a vecinu nisam cak niti pokrenuo (ili se nisu dali pokrenuti :D ).

Kad sam kupovao ps2, nisam se htio ponovno dovoditi u situaciju da kupujem sve i svasta,a odigram nista stoga je kupljena plejka bez chipa i ima se kolekcija od 20-tak original igara za nju.

S druge strane, nisam ni takav lik da mora odmah drugi dan imat neku igru koja izadje pa nerijetko dobar naslov pricekam da postane platinum ili kupim oscuvani, polovni pa me stoga igra niti ne kosta 300-400kn vec 100-250kn sto je vise nego dobra cijena i prihvatljiva za svakoga..

Igrao sam davno Longest Journey i zazelio ga opet odigrati jer mi je ostao u sijecanju kao odlicna avantura i evo ovih dana ga idem kupiti za nevjerovatno preskupih 60kn.

0 0 hvala 0
17 godina

Gorane ovo je super link koji si postao.

Pogotovo me se dojmio ovaj dio: "In the end, the pirates hurt themselves. PC game developers will either slowly migrate to making games that cater to the people who buy PC games or they'll move to platforms where people are more inclined to buy games."

Dodje mi da se zamislim. Neodlučan

Al onda opet i da ja sad kupim originalne igre nece biti nikakve promjene kad ce milijoni drugih igraca sve jedno skidat piratske igre. =/

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Protiv pirata drastičnim mjerama

Članak je odličan i slažem se sa svime, ali mi se najviše svidjela rečenica:

The reason why we don't put copy protection on our games isn't because we're nice guys. We do it because the people who actually buy games don't like to mess with it.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
Psiho246 kaže...

Gorane ovo je super link koji si postao.

Pogotovo me se dojmio ovaj dio: "In the end, the pirates hurt themselves. PC game developers will either slowly migrate to making games that cater to the people who buy PC games or they'll move to platforms where people are more inclined to buy games."

Dodje mi da se zamislim. Neodlučan

Al onda opet i da ja sad kupim originalne igre nece biti nikakve promjene kad ce milijoni drugih igraca sve jedno skidat piratske igre. =/

Ali to je krivo razmisljanje - sto je moj trud naspram milijuna ljudi koji rade suprotno jer se na kraju tako svi dovodimo u polozaj da gledamo druge i ravnamo se po njima. Zamislimo ovako nesto - ako ja recikliram, to nista ne znaci. No ako milijuni uz mene to rade, vidis, ima itekakvog ucinka. No s druge strane, ti recikliras, razdvajas smece i onda dodju smetlari s vozilom i utrpaju sve u isti kos i otfuraju dalje (sto se dogadjalo po Zagrebu, bilo je jako zabavno).
Tako isto mozemo svi mi kupovati igre, pare se slijevati izdavacima koji ce mali dio dati proizvodjacima koji mogu reci - covjece, na ovim poluproizvodima zaradjujemo gomilu para, sad cemo tako dalje nastaviti; naruci novi auto!!!

S ljudima nikad ne znas, vrazja smo vrsta.

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
17 godina
protjeran

u japanu sada-kod nas za 20 god, to je moj stav i misljenjeCool

ostrim zube
17 godina
protjeran

Nije u piratstvu sve,

Danas su ljudi malo vise pohlepni i vrednovanje se promjenilo. Krada i krsenje zakona su postali opcenarodno odobravani i prihvaceni. Netko ce rec da je razlog za to sto se nema para a drugi sto to svi radu. Prosetam se tako ulicama ovih nasig gradova, voze se nova auta, podizu se nove kuce, kupuju se stanovi, pije se kava od jutra do mraka, pivica, cigarete, zimovanja, ljetovanja, no svakoga sto sretnete kuka kako se ne moze i kako je tesko, politizira se svaka situacija i nabraja se svaki moguci razlog ispod ovoga neba da se neradi ili svakako da se neradi po zakonu, a da ne kazem kako treba.

Svi su odjednom postali nekakvi pametnjakovici i umnici, a iskreno mi se povraca od takvoga mozganja, zivotarenja i besmisla, zivjeti u svijetu koji je non-stop mrzovoljan, namrgoden, gdje vas svi gledaju kao prijetnju i moguci pljen da vam iskamace i ono malo sto imate. Zivot u nadi za nekakvim JackPot-om (najcesce je to smrt roditelja ili nekoga drugoga bljiznjega sto ce im ostaviti nekakavi imetak) i iscekivanju razvoja politickih dogadaja, a da pritom se jos nitko nije makao s kauca ili fotelje i uplatio naprimjer Loto, ili nedaj boze nasao nekakav posao, a da ne govorin pomogao nekome bliznjem.

Za mene NE HVALA.

Radio sam po raznim zapadnim drzavama, i iz mog iskustva, oni sto zaraduju 100,000$ ili Eura si ne mogu priustiti kupavanje igrica svaki dan ili sve ove raskosi gore navedene.

Postoji tanka linija izmedu razuma i ludila, a cini mi se da smo je DOMA davno presli, pa sad zagovaramo i ovaj jadni neuki puk kako je OK oteti, ubiti, ukrasti, prevariti. Zaboravise svi na prvih deset bozijih zapovijedi, nemogu se primjenjivati u hrvatskoj jer situacija to ne dopusta.

Mi bi u nekakvu Europu, a nikako da shvatimo da se tamo mora raditi i zakone postivati.

Tako od jedne preljepe zemlje s ogromnim potencialom pretvorismo se u smetliste zapada s kojekakvim domacim i stranim lesinarima sto lete iznad iznad ovog smetlista u potrazi za nekakvom prilikom, a ovi lokalni banditi i budale postase pravi gangsteri, tako da sada morate strahovati za vlastitim zivotom, al eto i to se odobrava jer sta ces kad to je to tako, takva je situacija.

Stalno slusam o tome kako su Hrvati pametni ljudi, pa evo pametni dovoljno da dopuste da ih se pljacka, matletira, iskoristava, krade, ucjenjuje, pametni toliko da se i sami upustaju u te radnje, jer sto ces nemoze se drugacije.

Piratstva ce biti, al ga se nemora propagrati, zagovarati, i njime trovati ove mlade narastaje. Ja osobo ne zelim da moja buduca djeca koriste ovakve metode, a time ni nicija druga djeca. Pa udostojite se malo....

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2008 2:20 (bestia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dao sam si truda i pročitao cijelu temu (uh, trebalo mi je dobrih 45 minuta)...

Ovo sam kopirao da postam nešto na tu temu:

Ovdje  nema  apsolutno  nikakvih  sankcija.
    Zato  je  piratstvo  tolko  rašireno.
    Ljudi  znaju  da  ih  ionako  nitko  nece  kaznit.
    Ali  to  pooštrit?
    Kako?
    Kako  sprovesti  zakone?
    Pa  ni  oni  koji  ih  pišu  ih  se  ne  pridržavaju.
    Ali  to  sad  vec  ide  daleko  od  teme. 

"Zagolicala" me predzadnja rečenica.. Čitao sam ili mi je netko pričao o "piratu" koji se na sudu izvukao tako što je sutkinji rekao da će joj sigurno u manje od 5 minuta naći nelegalni softver na službenom računalu...
OK. ništa spektakularno - WinRar kojem je evaluacija prošla nekih 120 dana..

Sve je to ništa.. Koliko firmi radi na nelegalnim windowsima jer imaju "jarana" koji svaku prijavu može "srediti".. Ili, što je meni još nepojmljivije, platiti će kaznu od 15 - 25 tisuća kuna - i nastaviti raditi na istom nelegalnom softveru..

Da, stvar je kulture, obrazovanja i još nekih sitnica... Marže, na primjer...

Ono što mi se vrti u glavi cijelo vrijeme čitanja ove teme je, zapravo, koliko smo mi nerealni u očekivanju da "mali čovjek" koji radi od 7 do 19 za plaću od 1700 kn (neto -da, istina je, znam o čemu pričam - been there) bez prijevoza, bez slobodnog vikenda, svojoj djeci priušti ikakav legalan program - jer je, eto, upravo uspio s prodavačem dogovoriti da konfiguraciju od 3500 kn otplati na 12 rata.. bez pologa..

Njegov poslodavac je upravo sredio i namjestio svoju petu kuću, vratio se sa skijanja, krstarenja, iz lova, itd..

Naravno, nema to nikakve veze s piratlukom..

Samo s nedostatkom novaca..

A nadobudni klinci što padaju razrede jer su na PC-u od jutra do sutra igrajući se, kad im roditelji uzmu tipkovnicu da zagriju drugu stolicu, dignu sve četiri u zrak i "prijete" roditeljima da će se ne znam što dogoditi - mi idu na živce..

Mama i tata plate PC, ADSL, G14, X-blabla... Klinci se onda bune što ih server izbacuje porukom "Invalid key.."

Je, naša stvarnost je da se nagomilavaju kojekakvi programi - kako je netko spomenuo - da bi se mogli klinčiti pred frendovima..

Razumijem ja nasušnu potrebu da se ima, da se bude u trendu.. Tko to može danas..? Svatko se treba staviti na svoje mjesto i šutit i trpit. Ma, kakve Educational verzije, Limited.. Daj mi ono pravo.. Da naučim, da otvorim svoj posao..

HeHe.. Hoću li onda koristiti oriđiđi CS2, X4 itd...? Baciti 15000 kuna za programe?

DA, UISTINU NAM TREBA PREODGOJ.. Ali, neke stvari nisu (socijalno) u redu.. To uvijek možemo pisati.. Hoće li se išta promijeniti?

Eto, my 2cents..

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonparte

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znaš, problem je i što svi moraju imati Vistu Ultimate, CS Master Collection i svaki software mora biti Platinum... :-)

To je, kao što si rekao, pitanje (pre)odgoja.

P.S. Što letiš? :)

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina

Koja si ti paljevina...još si tu?!

Evo i mene, upalih danas malo komp da dovršim skidanje igre Lost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ne znan zasta iman 3 diska sa skoro 1TB ako ce mi bit prazni, triba to koristit jelda

ostrim zube
17 godina
neaktivan

Stalno slusam o tome kako su Hrvati pametni ljudi

Tko ti prica te bajke? Hrvati nisu pametni vec ovce ;)

Idemo dalje Šutim

17 godina
neaktivan

Ja se pitam koja je tu definicija piratstva - ako netko skine 3D Studio i koristi ga da bi nešto naučio i zaposlio se u tvrtki koja ga (legalno) koristi ili na primjer netko ko si skine AutoCAD i onda crta nekakve nacrte ljudima za novce?

Osobno mislim da je pirat onaj koji na "ukradenom" software-u, glazbi, ili nečemu trećem dalje zarađuje, a ne klinci koji si skinu igru, instaliraju, igraju pol sata, i obrišu ju jer im se ne sviđa. Osobno ne bih nikada kupio ni jedan komad software-a a da ga prije ne isprobam kao full verziju, jer demo jako često ostavi krivi dojam.

music is my first love and will always be my last

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

...nisam cijelu temu niti pročitao ali smatram da definicija piratstava mora biti definirana po zakonu što ja mislim da i je pa stoga mislim da najmanje 50% ljudi koji su na raznim forumima spadaju u kategoriju pirata...sad...svi bi treballi odgovarati pred zakonom? Moje mišljenje da je to tek početak i sve više "pirata" ima bez obzira na bogatstvo države i informatičke pismenosti jer jedno drugo nadopunjava .Piratizirani ,aterijal nekima je donio znanje a nekima probleme,a tako je uvijek i s legalnim stvarima....i što vi jače na pirate oni se jači vračaju ...zato mislim da je sve stvar monopola!O ovom bi se moglo ohohohooo i samo da nadopunim da na zapadu kako neko reče itekeko cvjeta piratstvo a neke granice su pomicane ,mi ih tek trebamo stići,nisam niti za niti protiv piratstva dok fizički i novčano meni ne smeta ,a to što smeta državi ili monopolistima to me ne zanima,kad bi svi mogli kupovati po nižim cijenama ,možda bi bilo manje pirata ili sličnih ali ima puno većih problema od "pirata" ali eto i moj mali doprinos ovoj temi.

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 0:48 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan
Da najbolje to kako pirati uvijek doskoče. Bilo na nekom stranom TV-u kako je policija upala u skladište jednog od najvećih pirata (mislim u europi) i našla njega, komp i preko 150000 ORIGINAL DVD-a I CD-a. Najbolje je što ga nisu mogli uhititi jer ima sve originale a onih par piratskih DVD-a što su našli su bile "sigunosne kopije" koje su zakonom dozvoljene. Kasnije je jedna dektektivka rekla da njemu uopće nije problem kupovat originale jer od piratluka zarađuje oko 15000-20000 (njezino mišljenje) eura na tjedan tako da bez problema može kupovat originale i nastavljat svoj posao.
17 godina
neaktivan
V00D00 kaže...

Ja se pitam koja je tu definicija piratstva - ako netko skine 3D Studio i koristi ga da bi nešto naučio i zaposlio se u tvrtki koja ga (legalno) koristi ili na primjer netko ko si skine AutoCAD i onda crta nekakve nacrte ljudima za novce?

Osobno mislim da je pirat onaj koji na "ukradenom" software-u, glazbi, ili nečemu trećem dalje zarađuje, a ne klinci koji si skinu igru, instaliraju, igraju pol sata, i obrišu ju jer im se ne sviđa. Osobno ne bih nikada kupio ni jedan komad software-a a da ga prije ne isprobam kao full verziju, jer demo jako često ostavi krivi dojam.

Pa ako želiš naučiti raditi u recimo Photoshopu ili evo 3D Studio koja je to logika za učenje koristiti profesionalni program? Ne koriste ih bez razloga profesionalci. Postoji hrpa alternativnih (jednostavnijih) programa gdje se možeš naučiti raditi 3D modele, animacije itd. Kada učiš voziti auto ne učiš se voziti u Porscheu nego to bude neka Opel Astra (npr.) ili nešto u toj kategoriji. Osobno sam isto skidao razne programe (koji koštaju po nekoliko tisuća kn) i shvatio da to nema smisla. Čemu tako skup software ako ga neću koristit? Svojedobno mi je bila fora u srednjoj školi doći i reći e ja radim u Photoshopu ili imam taj i taj program a frendovi zinu (priznajem znao sam se kur*it) kasnije su to počeli svi raditi. Moja stvarnost je sljedeća...ne radim (trenutno), student sam, svu stipendiju sam potrošio na laptop (roditelji pripomogli i to mojom krivicom), financiraju mi fakultet. Novac koji sam zaradio otišao je na odjeću i izlaske. Ako moram birati 700 kn za komad software-a ili nešto za obući biram odjeću jer mi je to potrebnije. Piratstvo ne podržavam (nekada jesam) ali kada i želim posuditi igru ili neki program, piratski je , nemam od koga posuditi original (tražio sam Vistu za studente pa eto u Osijeku nemogu ni to). Piratstvom sam napravio određenu štetu ljudima koji su to stvarali a život je takav da ću se možda baš ja jednog dana naći u obrnutoj situaciji a tada ću se sjetit šta sam ja radio.Nije toliko stvar u novcu (oni koji stvarno nemaju ne kupuju računalo od 10000kn). Stvar je mentaliteta, nemamo obzira jedni prema drugima i ne cijenimo tuđe.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 1:19 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
V00D00 kaže...

Pa ako želiš naučiti raditi u recimo Photoshopu ili evo 3D Studio koja je to logika za učenje koristiti profesionalni program? Ne koriste ih bez razloga profesionalci. Postoji hrpa alternativnih (jednostavnijih) programa gdje se možeš naučiti raditi 3D modele, animacije itd. Kada učiš voziti auto ne učiš se voziti u Porscheu nego to bude neka Opel Astra (npr.) ili nešto u toj kategoriji. Osobno sam isto skidao razne programe (koji koštaju po nekoliko tisuća kn) i shvatio da to nema smisla. Čemu tako skup software ako ga neću koristit? Svojedobno mi je bila fora u srednjoj školi doći i reći e ja radim u Photoshopu ili imam taj i taj program a frendovi zinu (priznajem znao sam se kur*it) kasnije su to počeli svi raditi. Moja stvarnost je sljedeća...ne radim (trenutno), student sam, svu stipendiju sam potrošio na laptop (roditelji pripomogli i to mojom krivicom), financiraju mi fakultet. Novac koji sam zaradio otišao je na odjeću i izlaske. Ako moram birati 700 kn za komad software-a ili nešto za obući biram odjeću jer mi je to potrebnije. Piratstvo ne podržavam (nekada jesam) ali kada i želim posuditi igru ili neki program, piratski je , nemam od koga posuditi original (tražio sam Vistu za studente pa eto u Osijeku nemogu ni to). Piratstvom sam napravio određenu štetu ljudima koji su to stvarali a život je takav da ću se možda baš ja jednog dana naći u obrnutoj situaciji a tada ću se sjetit šta sam ja radio.Nije toliko stvar u novcu (oni koji stvarno nemaju ne kupuju računalo od 10000kn). Stvar je mentaliteta, nemamo obzira jedni prema drugima i ne cijenimo tuđe.

Kao što rekoh ako želiš naučiti koristiti 3D Studio (ili neki drugi program, i nemaju svi "profesionalni" programi alternative!) zato što ćeš raditi s njim u budućnosti (to ti je san) a student si i nemaš 20000 kuna ne preostaje ti ništa drugo nego "piratstvo" dok se ne zaposliš (i nadajmo se tamo dobiješ original) ili eventualno kupiš svoj. Iskreno ja ću uvijek koristiti radije original (imam sad već puno originalno software-a i sve si polagano originale kupujem što još nemam) ali nekad nije opcija čekati 3 godine dok skupim 20000 kuna za komad software-a kad ću ga eventualno tako i tako kupiti - a sigurno ću ga kupiti ako planiram zarađivati na njemu!

Btw. lijepo je znati da u Osijeku ima još koja duša koja navija za originalne programe. I osobno imam dvije viste original po kojem sam išao u Zagreb da ih dobijem (molim bez flejmanja sa strane onih koji ne vide prednosti novih operativnih sustava).

music is my first love and will always be my last
17 godina
neaktivan

Trial od 30 dana je sasvim dovoljan. Reinstaliraš i voila. Izlačenja na 'učenje' pored toliko triala, studentskih i čak potpuno besplatnih (3D Max) verzija je u najmanju ruku smiješno.

17 godina
neaktivan

legalno ilegalno... to postaje lagano prošlost.

krenulo se najprije s oglasima a vremenom će se prestati sve plaćati jer se očigledno gubi bitka s torentima.

efikasnije je kada se radi nfs.. u igru staviti na kuće reklame firmi koje klinci gledaju dok voze igricu i na taj način financirati svoj projekt a igru dijeliti bespla....

pomalo mi se bljuje od ovih silnih spiki kako neki nikada nisu ni vidjeli ništa ilegalno a kamoli to skinuli... dajte molim vas.. pa koga to lažete?! mene?? da naravno.

svaka čast ovima što imaju sve do zadnjeg legalno na kompu.. (ali baš bi volio zaviriti u te licence. baš sam kuriozan pogotovo kad netko toliko

naglašava legalnost svog softwarea a da ga nitko ništa nije pitao)  no ja ću itekako iskoristiti sve što mi pruža svijet torenta i to bez i malo grižnje savjesti ili nedaj bože uz prisutnost nekog lažnog morala....

ne postoji sustav koji će uhvatiti i kazniti sve koji skidaju ilegalno kao što ne postoji ni volja za tako nešto raditi.

a ne postoje ni pravne regulative da mi se upada u kuću i pretura po stvarima kako se kome smisli.. sreća imam odvjetnika u obitelji... Belji se

što se tiče plaćanja.... ja sam kupovao neke stvari i ukoliko plaćam karticom a ne putem računa mnoge stvari stignu bez poštarine... dakle , samo platiš cijenu robe.. ne znam kako im se to isplati ali ja sam tako kupio kuglu za kuglanje, neke stare nationalgeographice i slično....

najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost --- http://www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 12:05 (hondo).
17 godina
neaktivan

kad očistite velike kompanije, javne ustanove i redakcije časopisa koji pišu o softwareu od svakog i najmanjeg oblika piratstva onda molim krenite u pljuvanje po mladim ljudima koji skinu program...

ja znam mnoge fakultete i mnoge časopise koji imaju kupljeno svega 2-3 originalna windowsa i officea a imaju u sustavu od 40 do 80 računala
(osobno sam zvao u microsoft i aktivirao os-ove a ostale instalirao crackane) i nitko im ništa ne prigovara, još ih se hvali kao uzore koji su savjesni i odgovorni... pa mi nemojte prodavati priče kako ste toliko pošteni....

usput... vidim da se neki puno pjene pa da ih razuvjerim... ukoliko ne ostvaruješ dodatnu korist od ilegalnoga.. dakle.. ako program koji skineš ne koristiš da bi ga preprodavao ili radio na njemu poslove na kojima zarađuješ VELIKE, ne sitne novce....

svaki sudac će te pustiti s opomenom i javnim prijekorom da to ne smiješ raditi... jer tu nema ostvarivanja velike imovinske koristi.

kakvu će korist student grafike ostvariti???  usput... malo pogledajte koliko su na grafičkom faksu platili licenci za adobe pakete....

ovakve priče o legalnosti mogu potezati samo poluinformirani ljudi koji žive u nekim svjetovima sličnima zvjezdanim stazama,

daj se spustite na zemlju, svi komplet!!!

dakle .. ne bojte se ništa... te licence i velike kazne idu onima koji recimo koriste ilegalan dreamweaver i na njemu su izradili web stranicu klijentu koji im je platio 80.000 kn..... takvi se trebaju bojati.... a ove ostale spike su više zgubidanske.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 12:23 (hondo).
17 godina
neaktivan

neko je napisao

"Ja  sam  se  zgražao  kad  sam  vidio  šta  se  tu  radi  u  lijepoj našoj kad sam se vratio iz gadne njihove(Njemacke)."

Njemacka a???? Namigiva Neodlučan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TGCVugi kaže...

neko je napisao

"Ja  sam  se  zgražao  kad  sam  vidio  šta  se  tu  radi  u  lijepoj našoj kad sam se vratio iz gadne njihove(Njemacke)."

Njemacka a???? Namigiva  Neodlučan

Da to sam bio ja.
Istina  i  tamo  ima  puno  piraterije  ali  mislio  sam  na  to  da  ovdje  u  ducanima  prodaju  OEM  Windows  bez  da  kupiš  komp.
Ima  puno  toga  kaj  je  tamo  nezamislivo 

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan

da istina... imaš spore internet veze...

tamo ti niko neće čekat 8-9 sati da mu se skine 1 film.... jer u tom vremenu mogu skinuti 6-7 GB filmova.... presporo je kod nas.... tu je razlika.

17 godina
neaktivan
hondo kaže...

da istina... imaš spore internet veze...

tamo ti niko neće čekat 8-9 sati da mu se skine 1 film.... jer u tom vremenu mogu skinuti 6-7 GB filmova.... presporo je kod nas.... tu je razlika.

dobro  to  stoji.
Tamo  je  nekakva  normala  DSL6000  i  flat.
Ide  i  puno  brže. 

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
TGCVugi kaže...

neko je napisao

Njemacka a???? Namigiva  Neodlučan

Da to sam bio ja.
Istina  i  tamo  ima  puno  piraterije  ali  mislio  sam  na  to  da  ovdje  u  ducanima  prodaju  OEM  Windows  bez  da  kupiš  komp.
Ima  puno  toga  kaj  je  tamo  nezamislivo 

ma dobro slazem se, ali njemacka vodi po piratstvu cak i protiv balkana, dobro, sad je tu razlog, sta nasi nemaju lovu ni uvjete za postavljanje piratskih servisa....
mislim da je njemacka prva u p2p-u, naravno ako izuzmemo rusiju, koja je prva samo po velicini (vise ljudi, veca vjerojatnost piratluka)...
ne podrzavam akcije, drasticne mjere za pirate ka ni porez na medije (kaj je bilo nedavno),
to su sve male ribe, koje uzmu ono kaj im ovi veci ponude,,,,
pametnije bi bila da resurse potrose na lov dilera, ubojica, itd,, a ne da po ulici love baku koja je presla crveno svjetlo....
17 godina

Po meni je piartluk jedna odličan reklama. Ni približno toliko novca se nebi okretalo u IT biznisu da nema piratluka. On stvara reklamu , reklama stvara potrebu, a potreba (naša) stvara lovu. Spominjalo se tu 3d studio, photoshop, autocad i sl.... Takvi programi bi trebali dolaziti sa licencom za osobnu upotrebu. Sa takvom licencom nemožeš zarađivati koristeći program ali se možeš upoznati sa njim vrlo dobro, a proizvođaču softvera je u interesu imati što veći krug korisnika (bilo direktnih ili potencijalnih). Ako zarađuješ na tom softveru, izvoli pa ga kupi. Stvar pravne države je da vodi brigu o tome. Lovit privatne korisnike sa nelegalnim softverom je glupo, bilo to ovdije ili u debilnoj americi. Najviše mi paraju uši one glupe statistike o gubitku zbog piratluka i koliko se radnih mjesta moglo otvoriti.

What Would Biran Boitano Do?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

svi vi tu nesta serete kako ste protiv piratluka, bla bla ovo bla bla ono, ajte molin vas imate pune diskove MP3-ca programa i igrica i svakojakog sranja legalno skinutih sa preko torrenata, onaj ko kaze da nema sere i gotovo

da iman 5 miljuna skinijo bi sve djaba, pogotovo muziku, skinen 200Gb muzike onda prislusan manje-vise, ako mi se nesta svidi kupin orginal CD jer patin na dobar zvuk i to je to, zato sad iman oko 130 CD-ova i oko 600GB mp3-ca, i jesan, sve san to skinijo, da nebi kupova mos mislit

sta se igrica da ne kazen igara tice od mozda 50 sta skinen 2 valjaju, i dopi*de mi nako 10 dana, pa nisan lud onda kupovat igricu, ajd bogte

programe koje koristin san isto sve kupijo, internet se placa jelda, dat nekome 1500Kn za Win ili 10x tolko za neki Adobe paket mi ne pada na pamet, a bome ni vama jelda

sta se da zakljucit iz ovog mog posta? jesan, seljak san, al bar ne skrivan to ka neki uzorni gradjani (zapravo seljaci isti ka i ja) ode koji su protiv piratluka i ZESTOKO staju u obranu autora, IT softverskih firmi, stanista zaba krastaca i sta ja znan cega sve ne

ostrim zube

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Negdje sam nekoc procitao jedan dobar tekst vezan uz softversko piratstvo, kad se smatra piratstvom,a kad ne..

Ukratko

Piratstvo:

- ilegalan softver u firmama koje na njemu baziraju svakodnevni rad

- ilegalan softver prisutan kod fizickih osoba koje ga koriste za stjecanje koristi odnosno daljnje raspacavanje.

(Ne)piratstvo:

- ilegalan softver prisutan kod fizickih osoba koje ga koriste na jednom racunalu i ne dilaju ga dalje, bilo zbog financijske ili ine koristi.

Odnosno,ako ja skinem autocad ili neku igru i koristim ju na svome racunalu za svoje osobne potrebe, u principu mi nitko nece nista moc,ali ako ja isti taj softver skinem i sprzim ga te prodam/poklonim nekome,tad odgovaram zakonu za piratstvo.

Ima jedan primjer prije nekoliko mjeseci u SAD-u gdje je jedna zena dobila masnu kaznu zbog piratstva, naime skinula je neku pjesmu,ali je kasnije odlucila tu istu pjesmu share-at preko p2p i tu je pala i bila optuzena za piratstvo jer je nudila nelegalno drugima makar nikakve financijske koristi nije imala od toga.

17 godina
neaktivan
diablo kaže...

Negdje sam nekoc procitao jedan dobar tekst vezan uz softversko piratstvo, kad se smatra piratstvom,a kad ne..

Ukratko

Piratstvo:

- ilegalan softver u firmama koje na njemu baziraju svakodnevni rad

- ilegalan softver prisutan kod fizickih osoba koje ga koriste za stjecanje koristi odnosno daljnje raspacavanje.

(Ne)piratstvo:

- ilegalan softver prisutan kod fizickih osoba koje ga koriste na jednom racunalu i ne dilaju ga dalje, bilo zbog financijske ili ine koristi.

Odnosno,ako ja skinem autocad ili neku igru i koristim ju na svome racunalu za svoje osobne potrebe, u principu mi nitko nece nista moc,ali ako ja isti taj softver skinem i sprzim ga te prodam/poklonim nekome,tad odgovaram zakonu za piratstvo.

Ima jedan primjer prije nekoliko mjeseci u SAD-u gdje je jedna zena dobila masnu kaznu zbog piratstva, naime skinula je neku pjesmu,ali je kasnije odlucila tu istu pjesmu share-at preko p2p i tu je pala i bila optuzena za piratstvo jer je nudila nelegalno drugima makar nikakve financijske koristi nije imala od toga.

Slažem se u potpunosti! Ako vec zaradujes na tome, plati program! A opet bih rekao i za "normalne" korisnike, preprzis igricu i ako ti se svidi nakon igranja kupi je da bi potaknuo proizvodnju nastavka itd.

...ALI NE KUPOVATI kod nas nego preko internet shopa tipa dvd.co.uk jer ove nase trgovine nabijaju preveliku marzu i tako neki naslovi budu i po duplo skuplji nego preko spomenutog shopa sa postarinom!
17 godina
protjeran

to ti je isto koda kazes da bi TV triba u ducanu dobit skoro djaba jer ne zaradjujes na njemu

ostrim zube

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pacov kaže...

to ti je isto koda kazes da bi TV triba u ducanu dobit skoro djaba jer ne zaradjujes na njemu

A nije bas isto ali ja ne volim precise raspravljat.

Televizor treba proizvest (hrpa plastike), trosak transporta, marza trgovine) itd a ti do kopije dodes na svoj trosak (i na stetu ducana i produkcijske kuce) ali nije poanta u tome sta je eticki tocno nego zakonski.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 23:10 (Luka).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice