Osvježavanje Phenoma

poruka: 38
|
čitano: 3.496
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osvježavanje Phenoma".
17 godina
neaktivan
Osvježavanje Phenoma

140W za 2.6 Ghz. Vec vidim navalu na ovaj brzi i ekonomični procesor. Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Osvježavanje Phenoma

lol

17 godina
Zoidberg kaže...

Teško je usporediti AMD-ov i Intel-ov TDP, jer AMD iskazuje maksimalni mogući TDP a Intel nekakav prosjek koji samo oni znaju izračunati...

GB P35-DS3R || Intel E8200@3.2GHz || OCZ Gold XTC 2GB || nv 9600GT || chiftec 450W
17 godina
neaktivan

Za 65nm procesore intel je u prednosti za 30ak W http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3153&p=10

E sada kada uzmeš još 45nm i da će AMD vjerojatno morati malo još dignuti voltažu za najbrži model... jaaako loše.

NixHR kaže...
Zoidberg kaže...

Teško je usporediti AMD-ov i Intel-ov TDP, jer AMD iskazuje maksimalni mogući TDP a Intel nekakav prosjek koji samo oni znaju izračunati...

17 godina
Zoidberg kaže...

AMD versus Intel
To make things worse, both AMD and Intel calculate the TDP value in a different way. Where AMD specifies the maximum power drain, Intel specifies a calculated value below the maximum. This means that Intel's processors could - at least in theory - consume more than the TDP value indicates. To 'convert' Intel TDP to AMD TDP you need to add about 17,5% to Intel's number. Intel has commented on this:
Thermal Design Power (TDP) should be used for processor thermal solution design targets. The TDP is not the maximum power that the processor can dissipate.

Did we forgot something?
Oh yes, AMD also features an integrated memory controller, while on Intel platforms the memory controller is provided by the chipset (more specifically the north bridge). This further complicates a direct comparison of Intel chips and AMD chips.

http://www.fluffles.net/blogs/1

Dobra stvar sa forumima je što uvijek možeš nešto naučiti  Osmijeh

17 godina
neaktivan
segregator kaže...
Zoidberg kaže...

AMD versus Intel
To make things worse, both AMD and Intel calculate the TDP value in a different way. Where AMD specifies the maximum power drain, Intel specifies a calculated value below the maximum. This means that Intel's processors could - at least in theory - consume more than the TDP value indicates. To 'convert' Intel TDP to AMD TDP you need to add about 17,5% to Intel's number. Intel has commented on this:
Thermal Design Power (TDP) should be used for processor thermal solution design targets. The TDP is not the maximum power that the processor can dissipate.

Did we forgot something?
Oh yes, AMD also features an integrated memory controller, while on Intel platforms the memory controller is provided by the chipset (more specifically the north bridge). This further complicates a direct comparison of Intel chips and AMD chips.

http://www.fluffles.net/blogs/1

Dobra stvar sa forumima je što uvijek možeš nešto naučiti  Osmijeh

Gledaj proc je na 2.6 GHz i guta puno previše struje za to. Pogledaj link u prethodnom postu tj cijeli post.
17 godina
Baš bih volio te nove procesore, možda za koji mjesec budu i pristupačniji cijenom!
17 godina
neaktivan
Osvježavanje Phenoma

Ono što je tu meni interesantno je, (stvarno je nebitno koliko vata) je koja igra to može iskoristiti? Mislim ako netko i složi server na tome to je OK no na jedan server dođe 10 radnih stanica, osim toga sva kučna računala su za igranje, dakle koja igra to treba i za što, i ima li koja u najavi koja će to trebati (ovo pitanje ide i intelove jednako snažne modele)

gdje da potpišem

0 0 hvala 0
17 godina
Ag008 kaže...
Baš bih volio te nove procesore, možda za koji mjesec budu i pristupačniji cijenom!

Ma ne treba ti to, bar ne još koju godinu dok se sav software ne prebaci na korištenje više jezgri...dvije su zasad manje više svima dovoljne

Što se AMD-a tiče, prava stvar za desktop računala će biti Propus, 45nm procesor bez L3 cache-a
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 14:59 (segregator).
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Što se AMD-a tiče, prava stvar za desktop računala će biti Propus, 45nm procesor bez L3 cache-a
  Da Da to se govorilo i za Phenoma pa je živa propast.
Pricekajmo  pa  cemo  vidjeti.
Nevalja  ga  previše  nahvalit.
Isto  ko  Nehalem.Pricekajmo  dok  izađe  pa  cemo  vidjeti  kakav  je. 

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan
Pheon je normalni četveroezgreni procezor za NE overclocere
kaj mu fali?
17 godina

Fali mu BUG, ovi novi izlaze bez njega pa sam mislio da će mu faliti:)

17 godina
neaktivan
sub_zero kaže...
Pheon je normalni četveroezgreni procezor za NE overclocere
kaj mu fali?
  Ništ mu ne fali.
Ima  i  viška  hahaha
Ne  stvarno  prilicno  razocaravajuc  je.
Ocekivao  sam  više  od  AMD-a 

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
LUXX kaže...
  Ništ mu ne fali.
Ima  i  viška  hahaha
Ne  stvarno  prilicno  razocaravajuc  je.
Ocekivao  sam  više  od  AMD-a 

Čemu? Ja npr kupujem procesor, grafičku i sve ostale komponente samo po jednom principu...stari me više ne zadovoljavaju performansama.
Sad mene zanima koje programe ljudi vrte da im 4-jezgreni Phenom nije dovoljan, dapače, razočaravajući je

Evo npr mislio sam uzeti novu grafičku kad kupim 24" LCD monitor, međutim 2600XT mi vrti Dark Age of Camelot sasvim dobro na rezoluciji 1920x1200, tako da do daljnjeg ostaje
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 17:53 (segregator).
17 godina
neaktivan
Osvježavanje Phenoma

sta vama kompovi sluze samo za igrice?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tomy kaže...

sta vama kompovi sluze samo za igrice?

E i ja se čudim, ovaj forum je prepun nadrkanih maminih i tatinih sinova, koji se po cijele dane igraju igrica i moraju imat najbrže procesore i komponente.
17 godina
Nicky kaže...

E i ja se čudim, ovaj forum je prepun nadrkanih maminih i tatinih sinova, koji se po cijele dane igraju igrica i moraju imat najbrže procesore i komponente.

Pa fora i jest u tome da je za većinu igara bolji dvojezgreni na 3GHz nego 4-jezgreni na 2.5GHz
17 godina
neaktivan
Osvježavanje Phenoma

ja se ne igram puno,ali nevolim kad mi neka igra zašteka bilo to na minimum detaljima ili high,tako da je nekad bolje imat jači procesor makar on i skupljao prašinu, zato će mi dobro doč amd-ov  sa tri jezgre. 2 su jezgre "malo" a 4 jezgre su puno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Osvježavanje Phenoma

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3272&p=13

Za one koji sumnjaju da AMD ne troši puno...

0 0 hvala 0
17 godina
Zoidberg kaže...

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3272&p=13

Za one koji sumnjaju da AMD ne troši puno...

Hm...pogledaj ovo:

GB P35-DS3R || Intel E8200@3.2GHz || OCZ Gold XTC 2GB || nv 9600GT || chiftec 450W
17 godina

Sponzor Anand-ovog site-a je Intel. Treba li još što dodati? Smijeh

17 godina
segregator kaže...

Starija ekipa to zna već godinama Cool

17 godina

Evo samo par komentara na jedan njegov malo stariji test serverskih platformi:

"The MSI K8N Master2-FAR does not employ NUMA, CPU0 gets 6 Banks of RAM and CPU1 has to go through CPU0 to get RAM. Maximum memory bandwidth is 6.4GB/s but with the latency of ccHT for 1 bank of RAM, that motherboard is the worst board to use for testing. Either Anand is a moron and didn't know what board to use, or he purposely chose a crappy board."

"I checked out the manual for the MSI K8N Master2-FAR and according to MSI, this is to be a Workstation board, not server. Last time Anand did a review of this, they said it was a "pretty cheap" board that should give them "decent performance" to test against and noted that it has single memory slot; yet this time they're using it as a high performance, server board? Give me a break...."

"We've already established that Anand is on the Intel payroll. He now has less credibility to me than Tom's and Tom lost most of his long ago.

However, many people aren't intelligent or inquisitive enough to question him and don't know that he's sold out. The number of people he's fooled is more than enough to do the necessary damage for Intel's marketing buffoons, unfortunately.

AMD needs to actively discredit such reviewers and stop playing the victim. I'm hoping that they will issue some challenges or sponsor a "real" review of Woodcrest vs Opteron once Woodcrest is no longer "futureware"."

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2008 12:15 (segregator).
17 godina
neaktivan
tihomir(3) kaže...

Ono što je tu meni interesantno je, (stvarno je nebitno koliko vata) je koja igra to može iskoristiti? Mislim ako netko i složi server na tome to je OK no na jedan server dođe 10 radnih stanica, osim toga sva kučna računala su za igranje, dakle koja igra to treba i za što, i ima li koja u najavi koja će to trebati (ovo pitanje ide i intelove jednako snažne modele)

Far Cry 2 koji izlazi na jesen u potpunosti je thread-an tj. može iskorištavati i do osam (8) jezgara. 

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
Ruddynjo kaže...

ja se ne igram puno,ali nevolim kad mi neka igra zašteka bilo to na minimum detaljima ili high,tako da je nekad bolje imat jači procesor makar on i skupljao prašinu, zato će mi dobro doč amd-ov  sa tri jezgre. 2 su jezgre "malo" a 4 jezgre su puno

Uvijek mozes iskoristiti jezgru ili dvije koristeci SETI@home :)
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Far Cry 2 koji izlazi na jesen u potpunosti je thread-an tj. može iskorištavati i do osam (8) jezgara. 

Eo mamini i tatini sinovi već trljaju rukice i skupljaju za 8-core Nehalem. Smijeh

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

To da bi da lažu AMD ili netko bi ih "raskrinkao" odavno. Dosadni ste sa tim svojim teorijama zavjere. Članak je ako ništa ide na ruku AMDu, pogledajte si komentare tamo...
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2008 16:24 (Zoidberg).
17 godina
Zoidberg kaže...
 To da bi da lažu AMD ili netko bi ih "raskrinkao" odavno. Dosadni ste sa tim svojim teorijama zavjere. Članak je ako ništa ide na ruku AMDu, pogledajte si komentare tamo...

Pa i jesu raskrinkani već odavno. To što ti za to ne znaš, ne znači da se nije desilo, lol
Pročitaj malo komentare njihovog testa servera koje sam kopipejstao u prethodnom postu umejsto što se odmah pjeniš
17 godina
neaktivan

Drugo je odabir komponeneti, drugo je fejkane rezultata.

segregator kaže...
Zoidberg kaže...

Pa i jesu raskrinkani već odavno. To što ti za to ne znaš, ne znači da se nije desilo, lol
Pročitaj malo komentare njihovog testa servera koje sam kopipejstao u prethodnom postu umejsto što se odmah pjeniš

17 godina

Odabir komponenti i testova JEST fejkanje rezultata

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice