Nova istina: Mobiteli i odašiljači ne predstavljaj

poruka: 59
|
čitano: 8.824
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nova istina: Mobiteli i odašiljači ne predstavljaj".
11 godina
Re: Nova istina: Mobiteli i odašiljači ne predstav
Firef0X kaže...
gogi321 kaže...

Usporedujes kruske i jabuke,Mikrovalna ima puno vecu snagu, pa ni rakija nije stetna ako popijes 1 casicu, ali ako ju prekomjerno konzumiras itekako je stetna..

Mikrovalne imaju vecinom oko 1000W dok koliko mi je poznato jedna antena odasiljasa ima i do 250W.A uvijek ih se postavlja vise od jedne pa ti zbroji sad snagu koja djeluje na tebe od  0-24.

NSA kaže...

Mikrovaljka ima specifičnu frekvenciju zračenja koja izaziva rezonanciju molekula vode. Da malo promjeniš frekvenciju vjerojatno ti nebi bilo ništa na kraći rok, ono, kontam, nemoj probat.

Nema ona nikakvu specificnu frekvenciju nego ima sangu.Frekvencija (vecine)kucni mikrovalni je 2.45 GHz,sto je skoro ista frekvencija 2.4GHz wifi-ja.Ako nisi znao mikrovalnom mozes ometati wifi vezu,nateknes na magnetron antenu i citav kvart nema interneta :)

A kad malo promjenis frekvenciju nista se ne desi jer npr. industrijske mikrovalne imaju 915 MHz pa opet griju.Znaci snaga je bitna,a ne frekvencija.

Vojnici koji nisu pazili pa su sucajno stali na par sekundi ispred osmatrackog radara od par stotina kilovata su umirali kroz nekoliko dana.

A fino sam ti govorio nemoj probat! Što ćeš sad reći ženi gdje je mačka?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 14:15 (NSA).
10 godina
protjeran
Pretpostavljam da vi ne koristite mobitele? Ukoliko ste svjesni da zraci, znaci svjesno zracite i svoje susjede, kao i ljude oko sebe. To je po meni kazneno djelo.
Ja mislim da nije stetan za zdravlje, jer se 15 godina ne odvajam od mobitela, i jos sam ziv. Ukoliko se ikada dokaze da sam u krivu ja cu biti ozracen, a vi nadam se kaznjeni.
15 godina
neaktivan

Čovječanstvo je već do te mere zavisno od te tehnologije da je apsurdno praviti bilo kakve studije na tom polju, pošto niko neće uzeti za ozbiljno njihove rezultate.

Do You Feel Lucky...Punk ?!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 4:06 (Clint Eastwood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dado kaže...

Zenske ga pametno sklone u torbicu. 

A mi muski...hm.... dosta vremena provede u dzepu. Valjda nece poceti plivati u krug :D

Kako god okrenuo, prečesto se nalazi blizu tijela. Kad god mogu držim ga dalje od tijela. Npr. sada se nalazi na polici regala u sobi, a ne kraj mene. 

Geek kaže...

Kad sjedim i mobitel stavim pod jajca, nakon 10ak min osjećam laganu bol. 

Ako su dokazali da nije stetno, vidio bih dal bi im odgovaralo da im se u spavaću sobu postavi odašiljač i da tako 15 godina žive, pa ćemo vidjet hoće dobit kakvu malignu bolest. 

Da je opasno kako neki predstavljaju ne bih rekao, al da je skroz bezopasno za zdravlje ne bih se složio. 

Odgovorit ću vrlo neznanstveno. :-) Bolest ne izaziva samo jedan uzročnik. Ona je rezultat više faktora koji se moraju poklopiti, a danas to nije teško doživjeti: zračenja svih vrsta, premalo kretanja, hrana zatrovana kemikalijama u zemlji, prskana ili na neki drugi način tretirana, zagađenje zraka i vode, novi virusi i bakterije, lijekovi koji se uzimaju nekontrolirano i prekomjerno...

17 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...

Odgovorit ću vrlo neznanstveno. :-) Bolest ne izaziva samo jedan uzročnik. Ona je rezultat više faktora koji se moraju poklopiti, a danas to nije teško doživjeti: zračenja svih vrsta, premalo kretanja, hrana zatrovana kemikalijama u zemlji, prskana ili na neki drugi način tretirana, zagađenje zraka i vode, novi virusi i bakterije, lijekovi koji se uzimaju nekontrolirano i prekomjerno...

Izgleda da smo te faktore zagađenja izuzetno dobro posložili kada se životni vijek stalno produžava.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
11 godina
neaktivan

Molim? Životni vijek se produžuje zbog boljih uvjeta života u nekim dijelovima svijeta, ali to nije slučaj svugdje.

"Po postotku oboljelih od raka pluća Hrvatska je u europskom vrhu; to je najčešći oblika raka kod muškaraca, a drugi po redu kod žena; najčešći je uzrok umiranja od malignih bolesti, a teško se dijagnosticira i slabo liječi, upozorili su u srijedu naši stručnjaci povodom Mjeseca borbe protiv raka pluća  "

http://www.tportal.hr/vijesti/znanost/357579/Hrvatska-u-vrhu-EU-po-broju-oboljelih-i-umrlih-od-raka-pluca.html

" U usporedbi s drugim zemljama Europe imamo srednje visok do visok mortalitet od malignih bolesti

ZAGREB - U Hrvatskoj se godišnje postavi 20-ak tisuća dijagnoza malignih bolesti po čemu smo, s obzirom na broj stanovnika, u okvirima europskog prosjeka, izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u povodu Međunarodnog dana borbe protiv raka, 4. veljače."

http://www.jutarnji.hr/godisnje-u-hrvatskoj-od-raka-oboli-20-000-ljudi-muskarci-dobivaju-rak-pluca--a-zene-rak-dojke/1163027/

"Broj oboljelih od raka u Hrvatskoj u jednoj je godini porastao za više od dvije tisuće.

Alarmantne su to brojke koje zvone na uzbunu. Prema posljednjim podacima 2012. bilo je 22.776 novooboljelih, a godinu prije, prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, bilo ih je 20.510."

http://www.vecernji.hr/moje-zdravlje/broj-oboljelih-od-karcinoma-u-eu-opada-u-nas-broj-novooboljelih-sve-veci-940967

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 11:12 (BudalastoStvorenje).

0 0 hvala 0
13 godina
Visak kaže...

Izgleda da smo te faktore zagađenja izuzetno dobro posložili kada se životni vijek stalno produžava.

Iliti agonija se produžava.

Medicina voli penzionere jer na njima zarađuje. Hrpa penzića doslovce preživljava od boleština koje su im naheznute.

To za mene nije produljenje života, nego agonije. 

Kad ljudskoj želji za preživljavanjem ne možeš stati na kraj :)

Fuck me I am famous.
16 godina
odjavljen
Geek kaže...

Kad sjedim i mobitel stavim pod jajca, nakon 10ak min osjećam laganu bol. 

17 godina
neaktivan

Molim? Životni vijek se produžuje zbog boljih uvjeta života u nekim dijelovima svijeta, ali to nije slučaj svugdje.

"Po postotku oboljelih od raka pluća Hrvatska je u europskom vrhu; to je najčešći oblika raka kod muškaraca, a drugi po redu kod žena; najčešći je uzrok umiranja od malignih bolesti, a teško se dijagnosticira i slabo liječi, upozorili su u srijedu naši stručnjaci povodom Mjeseca borbe protiv raka pluća  "

http://www.tportal.hr/vijesti/znanost/357579/Hrvatska-u-vrhu-EU-po-broju-oboljelih-i-umrlih-od-raka-pluca.html

" U usporedbi s drugim zemljama Europe imamo srednje visok do visok mortalitet od malignih bolesti

ZAGREB - U Hrvatskoj se godišnje postavi 20-ak tisuća dijagnoza malignih bolesti po čemu smo, s obzirom na broj stanovnika, u okvirima europskog prosjeka, izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u povodu Međunarodnog dana borbe protiv raka, 4. veljače."

http://www.jutarnji.hr/godisnje-u-hrvatskoj-od-raka-oboli-20-000-ljudi-muskarci-dobivaju-rak-pluca--a-zene-rak-dojke/1163027/

"Broj oboljelih od raka u Hrvatskoj u jednoj je godini porastao za više od dvije tisuće.

Alarmantne su to brojke koje zvone na uzbunu. Prema posljednjim podacima 2012. bilo je 22.776 novooboljelih, a godinu prije, prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, bilo ih je 20.510."

http://www.vecernji.hr/moje-zdravlje/broj-oboljelih-od-karcinoma-u-eu-opada-u-nas-broj-novooboljelih-sve-veci-940967

Pa da, životni vijek se produžio upravo u dijelovima svijeta koji imaju sve one rizične faktore koje si nabrojao. Ispada da ipak dulje žive oni koji jedu hranu punu pesticida, cijeli dan sjede i gutaju nepotrebne ljekove, od onih koji gladuju, trče po friškom zraku pred lavovima i nisu trovani raznim cjepivima i ljekovima od strane pohlepne farmaceutske industrije.

Nije mi jasno što si htio postići ovim člancima, kad oni pokazuju da oni koji žive u industrijalizijanijim sredinama od nas imaju nešto manji postotak karcinoma. Nije li tvoja teza obrnuta? No sve je to unutar zapadnih zemalja tu negdje, ja govorim o jazu u životnom vijeku u odnosu na našu povijest ili na neindustrijalizirane zemlje.

17 godina
neaktivan
guls kaže...

Iliti agonija se produžava.

Medicina voli penzionere jer na njima zarađuje. Hrpa penzića doslovce preživljava od boleština koje su im naheznute.

To za mene nije produljenje života, nego agonije. 

Kad ljudskoj želji za preživljavanjem ne možeš stati na kraj :)

Staro tijelo sklonije je obolijevanju. Ako produžiš životni vijek neminovno ćeš imati bolesniju stariju populaciju, za to ti ne treba medicinska zavjera, to dolazi samo po sebi.

Sada ti izgleda kao agonija, no kad budeš u sedamdesetima vjerojatno ćeš drugačije razmišljati.

11 godina
neaktivan
Visak kaže...

Pa da, životni vijek se produžio upravo u dijelovima svijeta koji imaju sve one rizične faktore koje si nabrojao. Ispada da ipak dulje žive oni koji jedu hranu punu pesticida, cijeli dan sjede i gutaju nepotrebne ljekove, od onih koji gladuju, trče po friškom zraku pred lavovima i nisu trovani raznim cjepivima i ljekovima od strane pohlepne farmaceutske industrije.

Nije mi jasno što si htio postići ovim člancima, kad oni pokazuju da oni koji žive u industrijalizijanijim sredinama od nas imaju nešto manji postotak karcinoma. Nije li tvoja teza obrnuta? No sve je to unutar zapadnih zemalja tu negdje, ja govorim o jazu u životnom vijeku u odnosu na našu povijest ili na neindustrijalizirane zemlje.

Medicina je napredovala i omogučila ljudskoj vrsti duži život. Ali ne svima. Onima koji imaju bolje životne uvjete i koji mogu birati (čitaj: imaju novca) kako će živjeti svoj život u prednosti su u odnosu na one koji nemaju gotovo nikakav izbor. A u takvim zemljama zapad gomila svoj otpad svih vrsta, pa ni tamo više ne možemo govoriti o netaknutoj prirodi i nekakvoj zdravom životu.

Članci ti služe da bi vidio od čega danas ljudi umiru kao muhe, usporedio ti Hrvatsku s EU ili ne. Činjenica je da ja sve češće doživljavam da ljudi oko mene umiru od raka bez obzira na životnu dob i to u nevjerojatno velikom broju. Prije samo nekoliko dana ovdje je objavljena vijest o smrti Bojana Kopitara. Malo se raspitaj od čega je bolovao i kojom brzinom je ta bolest napredovala. Konstatirati da je danas život duži od onoga u srednjem vijeku i nije neki super zaključak.

10 godina
protjeran
Ljudi oduvijek umiru. I umirat ce.
17 godina
neaktivan

Medicina je napredovala i omogučila ljudskoj vrsti duži život. Ali ne svima. Onima koji imaju bolje životne uvjete i koji mogu birati (čitaj: imaju novca) kako će živjeti svoj život u prednosti su u odnosu na one koji nemaju gotovo nikakav izbor. A u takvim zemljama zapad gomila svoj otpad svih vrsta, pa ni tamo više ne možemo govoriti o netaknutoj prirodi i nekakvoj zdravom životu.

Članci ti služe da bi vidio od čega danas ljudi umiru kao muhe, usporedio ti Hrvatsku s EU ili ne. Činjenica je da ja sve češće doživljavam da ljudi oko mene umiru od raka bez obzira na životnu dob i to u nevjerojatno velikom broju. Prije samo nekoliko dana ovdje je objavljena vijest o smrti Bojana Kopitara. Malo se raspitaj od čega je bolovao i kojom brzinom je ta bolest napredovala. Konstatirati da je danas život duži od onoga u srednjem vijeku i nije neki super zaključak.

Bogatih i siromašnih je bilo uvijek i svugdje, i uvijek su bogati imali veće izglede za preživljavanje, nije to neka moderna pojava. U Hrvatskoj čak i siromašni imaju pristojnu (besplatnu) zdravstvenu skrb i recimo smrtnost pri porodu je vrlo malena bez obzira na materjalni status, dok je kroz povijest bila velika i kod bogataša. I današnji siromasi (u 'nezdravim', tj. razvijenim zemljama) su u daleko boljoj poziciji od nekadašnjih bogataša.

Imaš statistike koje nedvosmisleno pokazuju produljenje očekivanog životnog vijeka u razvijenom svijetu (ne samo u odnosu na srednji vijek):

• Spain: 79.06 years in 2002, 81.07 years in 2010
    Australia: 80 years in 2002, 81.72 years in 2010
    Italy: 79.25 years in 2002, 80.33 years in 2010
    France: 79.05 years in 2002, 81.09 years in 2010
    Germany: 77.78 years in 2002, 79.41 years in 2010
    UK: 80 years in 2002, 81.73 years in 2010
    USA: 77.4 years in 2002, 78.24 years in 2010
    Monaco: 79.12 years in 2002, 89.73 years in 2011

http://en.wikipedia.org/wiki/Longevity

Sve ostalo su tvoji osobni utisci, vrlo subjektivni i očito netočni.

11 godina
neaktivan
Visak kaže...

Bogatih i siromašnih je bilo uvijek i svugdje, i uvijek su bogati imali veće izglede za preživljavanje, nije to neka moderna pojava. U Hrvatskoj čak i siromašni imaju pristojnu (besplatnu) zdravstvenu skrb i recimo smrtnost pri porodu je vrlo malena bez obzira na materjalni status, dok je kroz povijest bila velika i kod bogataša. I današnji siromasi (u 'nezdravim', tj. razvijenim zemljama) su u daleko boljoj poziciji od nekadašnjih bogataša.

Imaš statistike koje nedvosmisleno pokazuju produljenje očekivanog životnog vijeka u razvijenom svijetu (ne samo u odnosu na srednji vijek):

• Spain: 79.06 years in 2002, 81.07 years in 2010
    Australia: 80 years in 2002, 81.72 years in 2010
    Italy: 79.25 years in 2002, 80.33 years in 2010
    France: 79.05 years in 2002, 81.09 years in 2010
    Germany: 77.78 years in 2002, 79.41 years in 2010
    UK: 80 years in 2002, 81.73 years in 2010
    USA: 77.4 years in 2002, 78.24 years in 2010
    Monaco: 79.12 years in 2002, 89.73 years in 2011

http://en.wikipedia.org/wiki/Longevity

Sve ostalo su tvoji osobni utisci, vrlo subjektivni i očito netočni.

Kakvi crni osobni utisci? Jesi li ti uopće pročitao članke? Netočni? Pa daj se javi stručnjacima koji su spomenuti u člancima, pa im u lice reci da su im podaci netočni. Majko mila, otkud samo izlazite?

17 godina
neaktivan

Kakvi crni osobni utisci? Jesi li ti uopće pročitao članke? Netočni? Pa daj se javi stručnjacima koji su spomenuti u člancima, pa im u lice reci da su im podaci netočni. Majko mila, otkud samo izlazite?

To što ti doživljavaš da oko tebe ljudi umiru od raka u nevjerojatnim brojevima - to je tvoj osobni utisak.

Članke izgleda ti nisi dobro pročitao jer u jednom lijepo piše (boldano u samom članku):

I dok broj oboljelih raste, smrtnost opada.

Dakle nisu netočni članci, nego tvoja interpretacija.

16 godina
odjavljen
Visak kaže...

To što ti doživljavaš da oko tebe ljudi umiru od raka u nevjerojatnim brojevima - to je tvoj osobni utisak.

Vjerujem da je on mislio na stvarno stanje o tome kako zaista Hrvatska jest u vrhu po broju oboljelih. Subjektivni dojam je nešto drugo, ali bojim se da ima osnovu u činjenicama... eto, kad je rak pluća u pitanju, ja poznajem najmanje dvije osobe koje se bore s rakom pluća i dvije koje su već umrle. 50% smrtnost na osnovu osobnog poznanstva, a uskoro vjerojatno 75%.

14 godina
Visak kaže...

Članke izgleda ti nisi dobro pročitao jer u jednom lijepo piše (boldano u samom članku):

Bolje jednu godinu ko vuk nego 10 ko lisica kažu stari. Definitivno bolje živiti i malo kraće nego biti toliko bolestan. Pa predviđanja govore da će uskoro svaka druga osoba imati nekakav oblik tumora.

11 godina
neaktivan
Visak kaže...

To nije nikakav osobni utisak nego činjenice, što u familiji što izvan nje.

Smrtnost od raka opada kod onih vrsta raka kod kojih se ta bolest otkrije u vrlo ranoj fazi i k tome je ta vrsta raka izlječiva. Zbog toga često u državi imamo javne kampanje kojima se pozivaju ljudi na preventivne preglede kože, dojki, debelog crijeva, pluća... Broj oboljelih svejedno raste, a upravo to je katastrofalno. Dakle, situacija je sve gora, premda se radi na prevenciji (zdravijem životu, koliko je to uopće moguće) i ranom otkrivanju. Ove dvije rečenice boldao sam ja sam.

U današnjem dnevniku na HRT-u spomenuta su još 2 problema: dan potrošača kojim povodom su spomenute dječje igračke u kojima se otkrivaju štetne kemikalije (ftalati) i štetnost wifi-ija u školama. Da utjecaji raznih proizvoda nisu toliko štetni, ne bi slušali, čitali i gledali o njima.

Mobiteli i bazne stanice sigurno doprinose tome, barem zagrijavanjem tkiva kraj kojeg se nalazi mobitel dok radi (mozak), pa i o tome treba voditi računa. Da se držimo teme.

17 godina
neaktivan
Firef0X kaže...
gogi321 kaže...

Usporedujes kruske i jabuke,Mikrovalna ima puno vecu snagu, pa ni rakija nije stetna ako popijes 1 casicu, ali ako ju prekomjerno konzumiras itekako je stetna..

Mikrovalne imaju vecinom oko 1000W dok koliko mi je poznato jedna antena odasiljasa ima i do 250W.A uvijek ih se postavlja vise od jedne pa ti zbroji sad snagu koja djeluje na tebe od  0-24.

NSA kaže...

Mikrovaljka ima specifičnu frekvenciju zračenja koja izaziva rezonanciju molekula vode. Da malo promjeniš frekvenciju vjerojatno ti nebi bilo ništa na kraći rok, ono, kontam, nemoj probat.

Nema ona nikakvu specificnu frekvenciju nego ima sangu.Frekvencija (vecine)kucni mikrovalni je 2.45 GHz,sto je skoro ista frekvencija 2.4GHz wifi-ja.Ako nisi znao mikrovalnom mozes ometati wifi vezu,nateknes na magnetron antenu i citav kvart nema interneta :)

A kad malo promjenis frekvenciju nista se ne desi jer npr. industrijske mikrovalne imaju 915 MHz pa opet griju.Znaci snaga je bitna,a ne frekvencija.

Vojnici koji nisu pazili pa su sucajno stali na par sekundi ispred osmatrackog radara od par stotina kilovata su umirali kroz nekoliko dana.

Bitna je i snaga i frekvencija i udaljenost. Ako je snaga antene 1m od repetitora x, onda je na 2m x/4, na 3m x/9, odnosno ako stojiš 100m od repetitora snaga je x/10000. Tako da gurnut glavu u mikrovalnu i stajat 10m od repetitora nije ni slično. Druga stvar istina je da ih se postavlja više, ali su usmjerene i okrenute u različitim smjerovima što znači da na tebe djeluje u principu samo 1, mažda 2 ako se preklapaju.

Zračenje te frekvencije djeluje na način da uzrokuje titranje molukula vode (uglavnom) koje se zbog trenja onda zagrijavaju. Normalno ista stvar bi se događala i u tebi kad bi gurnuo glavu u mikrovalnu i ne bi štetno po tebe bilo zračenje nego to što bi ti mozak prokuhao. Sukladno tome ako na tebe djeluje tako malo zračenje koje nije dovoljno da dodatno ugrije vodu u tvom organizmu (odnosno ako se ona hladi brže nego što ju trenje inicirano zračenjem zagrijava) potpuno je nebitno da li si onda tim zračenjem ozračen 24h na dan svaki dan ili 15minuta dnevno. 

Frekvencija je bitna jer em zračenje različitih frekvencija različito djeluje na tebe. Recimo to zračenje 2.4GHz će uzrokovat titranje vode, frekvenciju od 650 THz ćeš vidjet kao plavu svjetlost, a 300EHz će ti uništit tkivo na staničnoj razini. 

Ovo o vojnicima i radarima je urbana legenda za plašenje male djece i novaka.

10 godina
protjeran
Firef0X kaže...

Al sam se dobro nasmijao...

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Visak kaže...

Vjerujem da je on mislio na stvarno stanje o tome kako zaista Hrvatska jest u vrhu po broju oboljelih. Subjektivni dojam je nešto drugo, ali bojim se da ima osnovu u činjenicama... eto, kad je rak pluća u pitanju, ja poznajem najmanje dvije osobe koje se bore s rakom pluća i dvije koje su već umrle. 50% smrtnost na osnovu osobnog poznanstva, a uskoro vjerojatno 75%.

Ako je mislio na stvarno stanje onda je u člancima na koje je sam dao link mogao pročitati da se smrtnost smanjuje.

U vrhu smo po broju oboljelih možda u EU, ali još uvijek unutar prosjeka, no nikako u vrhu u odnosu na nerazvijene. Brojevi nedvosmisleno ukazuju da je smrtnost i oboljevanje obrnuto proporcionalno industrijskom razvoju, a on tvrdi upravo suprotno.

Ako pričamo o nečemu za što se vodi prilično precizna statistika, a broji se u desecima tisuća slučajeva godišnje, kakvu težinu ima tih par u tvojoj okolini (osim na tebe osobno)? Inače i u mojoj okilini je u zadnjih par mjeseci bilo neuobičajeno puno smrti od karcinoma. No kad zbrojiš nas trojicu to je negdje desetak slučajeva od 13000. Prošle godine to se možda dogodilo nekome drugome, pa je on imao takav dojam. U svakom slučaju ne možeš na temelju svog iskustva donositi zaključke za cijelu zemlju.

17 godina
neaktivan

To nije nikakav osobni utisak nego činjenice, što u familiji što izvan nje.

Činjenica je da je oko tebe umrlo više ljudi od raka nego što si naviknut, no činjenica je i da se ukupan broj smrtnih slučajeva smanjuje. Zato je pogrešno što uporno svoje osobno iskustvo namećeš kao opću istinu, jer ako imamo pouzdan broj smrtnih slučajeva onda je to kraj priče. Ti tvoji su unutar tog broja i ukupan broj svejedno nije nenormalan.

Smrtnost od raka opada kod onih vrsta raka kod kojih se ta bolest otkrije u vrlo ranoj fazi i k tome je ta vrsta raka izlječiva. Zbog toga često u državi imamo javne kampanje kojima se pozivaju ljudi na preventivne preglede kože, dojki, debelog crijeva, pluća... Broj oboljelih svejedno raste, a upravo to je katastrofalno. Dakle, situacija je sve gora, premda se radi na prevenciji (zdravijem životu, koliko je to uopće moguće) i ranom otkrivanju. Ove dvije rečenice boldao sam ja sam.

Ako životni vijek raste onda situacija nikako nije katastrofalna, samo treba znati protumačiti. Recimo da je 1900 uzrok smrti bio ovakav:

20% upala pluća

20% velike boginje

20% gripa

20% rak

20% ostalo

Ako su do 2000. praktikčki iskorjenjena prva tri onda sada imaš recimo:

40% rak

60% ostalo

Ako se pri tome životni vijek produžio za 10 godina jasno je da nije došlo do epidemije raka, nego su ljudi koji bi inače umrli mnogo ranije doživjeli stariju dob i obolili od neke još uvijek neizlječive bolesti, kakva je i rak. To nije katastrofa, nego napredak. Osim ako umiranje od tuberkuloze u tridesetoj ne smatramo ljepšim od umiranja od raka u četrdesetoj.

Ako pri tome uzmemo da su neki od osnovnih uzroka raka pušenje, alkohol, prehrana i rizično seksualno ponašanje, očito je da su oni uglavnom samoizbor pojedinca, te da su samo omogućeni, no ne i direktno uzrokovani industrijskim razvojem.

U današnjem dnevniku na HRT-u spomenuta su još 2 problema: dan potrošača kojim povodom su spomenute dječje igračke u kojima se otkrivaju štetne kemikalije (ftalati) i štetnost wifi-ija u školama. Da utjecaji raznih proizvoda nisu toliko štetni, ne bi slušali, čitali i gledali o njima.

Mobiteli i bazne stanice sigurno doprinose tome, barem zagrijavanjem tkiva kraj kojeg se nalazi mobitel dok radi (mozak), pa i o tome treba voditi računa. Da se držimo teme.

Što sad ako neki potpuno neupućeni novinar napiše da možda postoji problem, to automatski znači da on postoji? Da ukinemo institute i za sva stručna pitanja pitamo novinare? Prilog je senzacionalistički, a očito nisu uspjeli pronaći niti jednog stučnjaka koji bi potvrdio tezu.

Bazne stanice zagrijavaju mozak? Imaš li uopće predodžbu koliko je to zagrijavanje?

11 godina
neaktivan
Visak kaže...
 Brojevi nedvosmisleno ukazuju da je smrtnost i oboljevanje obrnuto proporcionalno industrijskom razvoju, a on tvrdi upravo suprotno.

Ma prema kojim je to podacima oboljevanje od karcinoma obrnuto proporcionalno industrijskom razvoju? U kojem svijetu ti živiš?

11 godina
neaktivan
Visak kaže...

Bazne stanice zagrijavaju mozak? Imaš li uopće predodžbu koliko je to zagrijavanje?

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3538231/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23949848

17 godina
neaktivan
Visak kaže...
 Brojevi nedvosmisleno ukazuju da je smrtnost i oboljevanje obrnuto proporcionalno industrijskom razvoju, a on tvrdi upravo suprotno.

Ma prema kojim je to podacima oboljevanje od karcinoma obrnuto proporcionalno industrijskom razvoju? U kojem svijetu ti živiš?

Kojim podacima? Pa onima iz članaka na koje si ti stavio link. Izgleda da ih uopće nisi pročitao.

... te je vidljivo da se u slabije razvijenim zemljama očekuje gotovo dvostruki porast broja oboljelih, dok je očekivani porast u razvijenim i visokorazvijenim zemljama (gdje je i Hrvatska) znatno manji i procjenjuje se na oko 20 posto.

17 godina
neaktivan
Visak kaže...

Pitanje je bilo za bazne stanice, o tome ne linkovima ništa ne piše. Zaključujem dvije stvari: da nemaš predodžbu i ovu raspravu.

11 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 9:06 (BudalastoStvorenje).
11 godina
neaktivan
Visak kaže...
Visak kaže...

Kojim podacima? Pa onima iz članaka na koje si ti stavio link. Izgleda da ih uopće nisi pročitao.

... te je vidljivo da se u slabije razvijenim zemljama očekuje gotovo dvostruki porast broja oboljelih, dok je očekivani porast u razvijenim i visokorazvijenim zemljama (gdje je i Hrvatska) znatno manji i procjenjuje se na oko 20 posto.

To je procjena i to nisu egzaktni brojevi. Egzaktni brojevi novoboljelih od raka u Hrvatskoj su nešto sasvim drugo.

11 godina
neaktivan
Visak kaže...
Visak kaže...

Pitanje je bilo za bazne stanice, o tome ne linkovima ništa ne piše. Zaključujem dvije stvari: da nemaš predodžbu i ovu raspravu.

Kakav su propust napravili! Zamisli samo, išli su eksperimentirati sa životinjama i ustanovili promjene uključujući i neuorološke promjene, ali nisu u laboratoriju instalirali baznu stanicu. Kakav propust! Neoprostivo!

Da zaključimo besplodnu raspravu (jer nema smisla raspravljati s nekim tko ništa ne razumije): u pravu si, životni vijek ljudi se produžio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 9:08 (BudalastoStvorenje).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice