Josipović za ACTA-u

poruka: 452
|
čitano: 116.444
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Josipović za ACTA-u".
14 godina
neaktivan
Re: Josipović za ACTA-u
igy kaže...

ja sam zato da su svi jednaki pred zakonom i po tome se slažem

Ali to nikad nece biti. E kad nece, zasto bi sebi dozvolio da me uvjere kako bi postenje trebalo krenut odozdo, od malog covjeka? Riba smrdi od glave i sto vise poslusnika stvore jos gori ce biti. Danas su korporacije preuzele nekadasnju ulogu crkve i dok tebi govore kako treba dijeliti i kad te neko udari okrenut drugi obraz, oni sami vode krizarske ratove,  otimaju gdje stignu bez ikakvih skrupula. Meni moj moral nalaze da se protiv toga borim. Kad bi vecina zauzela stav kakav neki beskicmenjaci tu promoviraju bili bi u feudalizmu za 2 dana.

15 godina
Josipović za ACTA-u

Evo video o acti sa prijevodom na Hrvatski:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=okFSN0MyBwY

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Josipović za ACTA-u

Ovaj sporazum povrjeđuje osnova ljudska prava na privatnost. Sporazum, pod krinkom zaštite nacionalne sigurnosti, dopušta špijuniranje internet prometa te pregledavanje sadržaja uređaja koji sadrže digitalne podatke (laptopi, mp3 playeri) na carinama bez naloga i opravdane sumnje! Uz to, ovaj sporazum kao kaznu za piratstvo uvodi trajno isključenje s interneta, bez obzira na dokaze. Nakon tri optužbe - internet se okrivljeniku isključuje na neodređeno vrijeme - bez suca, porote ili suđenja. 

Ovo je mnogo gore od SOPA-e koju su pokušavali izgurati u praksu i američki filmaši pod kvazi izlikama da je američka filmska industrija na koljenima zbog piratstva, da tone, da je niz manjih studija ugašeno i da je broj snimljenih filmova prepolovljeno. Ovo je bezlična laž koja tjera na smijeh. Po svemu sudeći američka filmska industrija je u potpunom cvatu iz godine u godinu. Samo 80%  budžeta im donose kino blagajne gigantskih korporatističkih cinestar lanaca diljem svijeta koji su potpuno u njihovom vlasništvu. O kakvom potonuću oni pričaju? Kada smo kod piratstva i gašenja manjih studija to je također laž jer je svima jasno da piratiziranje može prije ugroziti one gigantske korporacije nego one manje studije jer je potražnja za poznatijim filmovima veća. Korporatisti ovdje štite samo svoje vlastite interese pod okriljem kvazi zaštite autorskih prava što u slučaju ACTA-e i SOPA-e zapravo uopće nije primarni cilj!

Uostalom, ukoliko će nešto poput piratstva uništiti proizvodnju američkih filmova to bi dapače bila dobra stvar jer bi u konačnici došao kraj takvom šljamu i rasipanju bilijardi dolara u zrak kako bi lakoumna svjetina imala svoju zabavu u 3D kinu.

Dakle, vratimo se ACTA-i. Prema njenim odredbama, pružatelji internetske usluge morat će nadgledati sve aktivnosti svojih korisnika, ne bi li pronašli moguća kršenja autorskih prava. Vlasnici zaštitnih znakova te snage reda i zakona dobili bi ogromne ovlasti tijekom istraživanja potencijalnih sumnjivaca, uključujući i narušavanje privatnosti.

ACTA je stvorena kao instrument zaštite intelektualnih i autorskih prava, odnosno kao sredstvo za borbu protiv "lažnjaka" i u prehrambenoj, farmaceutskoj, tekstilnoj i sličnim industrijama. Njoj je cilj, u ime patenta, kontrolu putanje generičkih lijekova i kontrolu nad određenim sjemenom za proizvodnju hrane dati u ruke korporacija koje bi preuzele potpunu kontrolu nad proizvodnjom hrane i jeftinih lijekova. ACTA je alatka vodećih svjetskih organizacija i pod nevješto prikrivenim stvarnim namjerama sprovodi ono što je u interesu bogatih psihopata koji vladaju svijetom.

7 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Unix kaže...

Informiraj se malo više o ACTA-i i što sve pokriva i radi, možda promijeniš mišljenje. {#}

Znam ja što ACTA pokriva i kakve ovlasti daje. Čak nisam fan ACTA-e, ali komentar koji sam dao tu je isključivo zbog toga što znam iz kojeg je razloga većina sudionika teme protiv nje.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
Profesor Jakov kaže...

Pa upravo zato jer tu leži najveća trulost kapitalizma, u tome što netko može odrediti cijenu koja krši sva etička i moralna načela ali je po zakonu pa nikom ništa.

Tvoje pitanje "a zašto se zamarati kome što ide" predstavlja tipičan stav većine "a zašto bi išao glasovati kad moj glas nema utjecaja".

Kad vas za ništa nije briga, izvrši samoubojstvo tako da neka konstruktivnija jedinka koja želi misliti svojom glavom može zauzeti tvoje mjesto i društvo napredovati.

Da sumiram, svi koji su za ovaj zakon podržavaju ga jer se žele riješiti piratstva pod svaku cijenu i ne znaju da svijet nije samo crn i bijel.

trulost kapitalizma, trulost komunizma... bla bla nijedan sustav nije idealan i svaki je dirao u slobode

piratstvo je samo jedan problem, postoje i drugi problemi kako u domeni internet kriminala tako i drugim domenama ljudskog života pa se ne treba nastojati sklapati oči na njih, treba pokušati riješiti

s nekima se bori lakše s nekim teže

mislim da sam svoje rekao dovoljno u temi... acta nije idealna, ali zakon poput nje mora postojati. da smo ikada bili pametni pozabaviti se ovim problemom kod nas, acta ne bi bila potrebna - acta je dašak eu.

izjednačavam intelektualno vlašništvo s bilo kojim drugim i smatram da ga je potrebno jednako štititi. po pitanju korporacija, skupoće i kvalitete koja je ponuđena na tržištu smatram da imamo dovoljno izbora da se ne treba baviti kriminalom.

smatram da je današnji zakon nedovoljan, a budući da je sama svijest ljudi kao i obuhvatnost kriminala dovoljna da se uvede nadzor. uvođenjem nadzora umanjuju se slobode čovjeka no smatram da nitko ne može imati prava koja će ići na štetu

drugih prava.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 12:50 (igy).
14 godina
protjeran
Josipović za ACTA-u

ACTA pregovori se vrše u potpunoj tajnosti i svima je jasno da ono što se odvija ´u noći´, daleko od javnosti, ne može nositi dobro ljudima. ACTA dokumenti skrivaju od nevladinih organizacija pa čak i nacionalnih parlamenata država koje su je ratificirale.

Pokazalo se da ACTA ima i drugu svrhu, odnosno da baš poput SOPA-e otvara vrata prema cenzuri interneta. Takav nadzor i cenzura je kranji cilj patokrata koji vladaju svijetom jer su veoma svjesni da je Internet počeo služiti ljudima kao osnovni protok informacija. On je postao i više od toga. Takav rat ide u istom smjeru kakvim se kreću pravi fizički ratovi. u ratovima javno mnijenje nikada ne pobjeđuje već uvijek opravdava zločine protiv ljudskih sloboda i tada najviše stradaju ljudi i infrastruktura a profit ubiru oni koji su ga inicirali.  

Anonymusi bi trebali shvatiti da svojim nasilnim napadima, smatrajući ih efektivnim načinom da e uzvrati udarac također ne nude rješenje . Da li itko od nas istinski vjeruje kako će vlada i korporativni moćnici koji je kontroliraju odustati od borbe i pobjede samo zato što Anonymusi razbijaju „izloge prodavaonica“ koji se usput lako i brzo zamjene?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Josipović za ACTA-u

Tko je uistinu pravi agresor u ovome ratu? To je ne sumnjivo vlada SAD-a i njene agencije i pristaše rigoroznih zakona o autorskim pravima. Po slovu zakona, na sudu se mora dokazati da je netko prekršio zakon o autorskim pravima, a ne divljačkim zatvaranjem i rušenjem stranica i svog sadržaja na njima pokrenuti postupak protiv navodnih osumnjičenika prije nego li su oni uopće imali pravo na obranu i pošteno suđenje. U ovom slučaju MegaUpload je bio predočen velikoj poroti Vrhovnog suda ali se protiv njih nije vodio proces niti su osuđeni na sudu. Zbog brisanja stranice i sveg sadržaja na njoj, vlasnicima MegaUploada će biti gotovo nemoguće dokazati „gubitak novca,“ a da ne govorimo o gubitku i strašenju milijuna korisnika. Toliko o kršenju zakona!

Zbog ovih događaja, iliti reakcija na problem, zagovornici zaštite autorskih prava i njihovi patokratski lobisti unutar sustava vlasti su ponudili svoje rješenje i zatražiti cenzuru interneta te upotrebu sile bez prethodnog procesa na sudovima. Sve to vješto kamuflirano unutar ACTA-e.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Informatičke kompanije imaju jednostavan lijek protiv piratstva : cloud aplikacije.

Jedan photoshop npr, jedna od aplikacija koje se najviše piratiziraju, da Adobe prekine isporuku "fizičkih" kopija, i aplikaciju počne nuditi putem pretplate ili one time purchase feea, u obliku web aplikacije.. I ne, većina populacije koja se koristi PCovima danas IMA internet pristup, tako da komentari tipa "a što s onima koji nemaju internet?" jednostavno ne drže vodu..

Ja se sjećam 2004 kada je HL2 izašao, i kad su se ljudi tužakali na činjenicu da trebaš igru aktivirati i ovjeriti preko Interneta, pa već tada je više od 50% korisnika računala imalo internet, a kamoli danas u doba jeftinog flat rate broadbanda. Ja sam veselo preko svog 56k modema i svojih nenadmašnih 3 kb/s čekao patchiranje igre i ovjeru.

Što se tiče piratluka filmova i muzike, iskreno me boli đon. Filmska industrija jedva da osjeti piratstvo, a muzičke industrije mi nije žao sve dok god RIAA pokušava nametnuti svoje retardacije ostatku svijeta.

Uglavnom, dovoljno sam skrenuo s teme - Josipović je kretenčina što podržava određenu vrstu Bigbraderizacije u "lijepoj našoj". Kradljive i neobrazovane političare još mogu probaviti, ali da ja kao individualac padnem pod pasku nekog sporazuma koji krši moja ljudska prava, koji čak i nije sastavljen u mojoj zemlji, niti u uniji čije članstvo "svi mi jedva čekamo" ( iks de ), pa nek mi ga lagano popuše, da prostite.

A ovi Anonymousi što mu ruše site, to neće imati nikakvog efekta. Nadajmo se da saborska većina nije toliko retardirana kao kad je potpisala članstvo za EU bez konzultacije javnosti. Yeah, right, what am I thinking :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 12:36 (ormar).

9 0 hvala 0
15 godina
Josipović za ACTA-u

Mislio sam da je Josipović pametan čovjek.

Bang!

5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Josipović za ACTA-u

Sve se mora platiti, i to ne onoliko koliko je prikladno već što je više moguće.

Zato živimo u društvu u kojem tip koji glumi 5 dana, cura koja pjeva 2 sata ili netko tko ne radi ništa ima ogromne količine novca. Pa dajte molim vas, kakvo bi stanje bilo da jedan glumac nema 4 milijarde na računu? Nemojte mi još reći da on to nije zaslužio. ZASLUŽIO, teškim radom.

Sjećam se jedne igre, jedne igre, davne:

Sure, the boys in Ryan's lab can make it hack-proof. But that don't mean we ain't gonna hack it.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
igy kaže...
uvođenjem nadzora umanjuju se slobode čovjeka no smatram da nitko ne može imati prava koja će ići na štetu

drugih prava.

ali sloboda je osnovno ljudsko pravo. niko ne moze imati prava koja idu na stetu moje slobode. cesto se povlaci paralela izmedju piratstva i kradje u ducanu. ono za sto se ti ovdje zalazes je da das nekome pravo da te zaustavi u ducanu i skine do gola bez ikakvog razloga. tako je, krade se po ducanima i tome treba stati na kraj. da ti prisluskuje telefon, da mu polazes racune s kim si i o cemu taj dan razgovarao, da ti udje u kucu i gleda sta imas u njoj.

za internetski kriminal, pedofiliju, pa cak i za piratizaciju moraju postojati nacini borbe koji ne ugrozavaju slobodu onih koji s tim nemaju veze.

ono sto se ne smije zaobic u cijeloj ovoj prici su oni koji su osmislili ovaj projekt i u ciju korist bi se trebao primjenjivati.  moralne vertikale koje su u vlastitim drzavama ljudima oduzeli pravo na rad premjestajuci proizvodnju u krajeve gdje je izrabljivanje djece zakonito, a sve u svrhu povecanja profita i podmazivanje prebogatih vlastitih psihopatskih guzica. Meni bi jedan Sony, Apple ili Virgin trebao predstavljati nekoga koga bi se trebalo stititi na ustrb vlastite slobode, privatnosti i u krajnjoj liniji novca?

Trebao bi imati simpatije i pravdati stavove americke vlade koja na piratstvu gubi milijune dok istovremeno zbog njihove pohlepe, kradje i otimacine pati i gladuje pola planete?

17 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Ovo sam dobio na e-mail jer sam sudjelovao u ukidanju SOPA !

Fight For The Future

Help the protests this Saturday !

Hi--

Together, we beat SOPA in a huge victory for internet freedom.  But this Saturday, internet freedom protests are breaking out in over 200 cities across Europe.  Why?  

Because the companies behind SOPA are using international trade agreements as a backdoor to pass SOPA-style laws

SOPA's supporters are pushing two agreements: ACTA and TPP.  ACTA would criminalize users, encourage internet providers to spy on you, and make it easier for media companies to sue sites out of existence and jail their founders.  Sound familiar?  That's right, ACTA is from the same playbook as SOPA, but global.  Plus it didn't even have to pass through Congress.

TPP goes even farther than ACTA, and the process has been even more secretive and corrupt.  Last weekend (we wish this was a joke) trade negotiators partied with MPAA (pro-SOPA) lobbyists before secret negotiations in a Hollywood hotel, while public interest groups were barred from meeting in the same building.

Trade agreements are a gaping loophole, a secretive backdoor track that--even though it creates new laws--is miles removed from democracy.  Trade negotiators are unelected and unaccountable, so these agreements have been very hard for internet rights groups to stop.

But now the tide is turning.  Fueled by the movement to stop SOPA, anti-ACTA protests are breaking out across the EU, which hasn't ratified ACTA.  The protests are having an impact: leaders in Poland, the Czech Republic, and Slovakia have backtracked on ACTA.  Now a massive round of street protests in over 200 cities is planned for this Saturday February 11th.

We're planning an online protest this Saturday to support the protests in the streets.  Why?  Because together we can drive millions of emails to key decision makers--and start tipping the scales like we did on SOPA.

Can you take part?  Click here to get the code to run on your site!

We just built an ACTA & TPP contact tool, and it's not just a petition.   It's code for your site that figures out the visitor's country and lets them email all their Members of European Parliament--the politicians who will be voting on ACTA in June--or the trade negotiators behind TPP.  This direct contact between voters and their officials, driven by websites of all sizes, was instrumental in the fight against SOPA.  

We can use the same tactics to defeat ACTA & TPP, but we need your help!

Support the street protests with a flood of emails to the officials responsible for ACTA & TPP.  Get the code for your website!

Don't have a website?  Tell officials in your country to scrap ACTA & TPP!   And spread the word about Saturday's protests! 

This is going to be tough fight.  But we need to make secretive trade agreements harder to pass than US law.  If we don't, our internet's future belongs to the lobbyists behind SOPA.    

This is just the beginning,

--Holmes Wilson, Tiffiniy Cheng, Joshua Blount & the whole Fight for the Future team.

P.S. This map of ACTA street protests in Europe is amazing. The largest has almost 50,000 RSVP's!

Sources:

1. For more information on ACTA, read these excellent articles from Techdirt and La Quadrature du Net. For information on TPP, read this Ars Technica piece. For video, watch this.

2. Obama's signing of ACTA may have been unconstitutional. See Anti-counterfeiting agreement raises constitutional concerns and Techdirt.

3. Hollywood gets to party with TPP negotiators, public interest groups get thrown out of the hotel.

4. Ars Technica: Czech, Slovak governments backing away from ACTA, too.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 13:36 (Buddhazg).

0 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

ali sloboda je osnovno ljudsko pravo. niko ne moze imati prava koja idu na stetu moje slobode. cesto se povlaci paralela izmedju piratstva i kradje u ducanu. ono za sto se ti ovdje zalazes je da das nekome pravo da te zaustavi u ducanu i skine do gola bez ikakvog razloga. tako je, krade se po ducanima i tome treba stati na kraj. da ti prisluskuje telefon, da mu polazes racune s kim si i o cemu taj dan razgovarao, da ti udje u kucu i gleda sta imas u njoj.

za internetski kriminal, pedofiliju, pa cak i za piratizaciju moraju postojati nacini borbe koji ne ugrozavaju slobodu onih koji s tim nemaju veze.

ono sto se ne smije zaobic u cijeloj ovoj prici su oni koji su osmislili ovaj projekt i u ciju korist bi se trebao primjenjivati.  moralne vertikale koje su u vlastitim drzavama ljudima oduzeli pravo na rad premjestajuci proizvodnju u krajeve gdje je izrabljivanje djece zakonito, a sve u svrhu povecanja profita i podmazivanje prebogatih vlastitih psihopatskih guzica. Meni bi jedan Sony, Apple ili Virgin trebao predstavljati nekoga koga bi se trebalo stititi na ustrb vlastite slobode, privatnosti i u krajnjoj liniji novca?

Trebao bi imati simpatije i pravdati stavove americke vlade koja na piratstvu gubi milijune dok istovremeno zbog njihove pohlepe, kradje i otimacine pati i gladuje pola planete?

sloboda je osnovno ljudsko pravo ograničena drugim pravima. ako živiš u okviru jedne države pokoren si njezinim zakonima kojima se ograničava tvoja volja. pa ipak smatra se da si slobodan.

u trgovini te neće nitko skinuti do gola. pa ipak postoje kamere koje krađu mogu snimiti pa se na temelju snimke može podnijeti kaznena prijava. ako nemaš veze s kriminalom onda ni nadzor nije strašan zar ne? nije strašna ni ta kamera ni taj nadzor interneta. biti slobodan ne znači živjeti po svojim vlastitim pravilima.

bez nadzora korisnika je nemoguće uvidjeti postoji li kazneno djelo ili ne budući da se ono ne odvija javno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 13:49 (igy).
16 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Pročitao sam prvih par stranica, dalje ne stignem. nije mi samo jasna jedna stvar: koji vrag je intelektualno vlasništvo? Mislim WTF? pa to ne postoji. Izmišljotina nulte kategorije. 

Nadam se da netko polaže prava na riječi, jezik, slova i sl. Pa ak oš bit legalan plati i možeš pričat i pisat. Češ ti tuđu izmišljotinu koristit za iznšenje svojih ridikulnih stavova i ideja. Mrš đubre jedno piratsko.

....

....

Zanimljivo je još uvijek prevladava budalasta ideja o tome kako bilo kakve kazne oko bilo čega mogu promijeniti bilo šta. 

....

....

I have gained this from philosophy: that I do without being commanded what others do only from fear of the law.

1 0 hvala 0
17 godina
Josipović za ACTA-u
Da samo spomenem problem zarade/kvalitete/propasti, eto moj klinac je fan crtića Cars/Auti (većina klinaca je luda za tim). Što mislite jesmo li išli u kino gledat nastavak? Naravno i ne samo to nego smo kupili sok, kokice i tako, mali je uživao, iako je nastavak katastrofa i ne sviđa mu se kao prvi, ali otišli smo u kino i to preko tjedna. Kino je bilo krcato, a išli smo gledati mjesec dana nakon što je izašao crtić. Ne vidim kako oni nisu zaradili na tome. I eto, išao bih ga opet gledati čisto da djete odvedem u kino, ali da bar nisu ubacili u crtić pištolje, ubijanje, mučenje i špijunažu te nepobjedive agencije CIA/FBI pa je za mene taj crtić "mrtav". Em to klinac ne kuži, em ima nasilja kao da gledaš Mission Imposible. I onda će se čuditi što im nitko neće doći gledati treći nastavak? Kvaliteta prije svega.
http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Josipović za ACTA-u

Stvarno je ružno šta se događa sa svijetom , a najgore mi je gledati tzv. ulizice svjetskih vladara koji solidno žive te na uštrub solidnog života su za ukidanje sloboda govora, načina razmišljanja i razmjene podataka. Zgadio mi se i Drago Galić u zadnjoj kolumni BUG-a da sam ljudi odlučio da više ne kupujem BUG. Nije to odavno časopis kakav je na  početku bio, zaboravljaju ko su i šta su bili i bolest zvana kapitalizam i novac im je pomutila mozak.

Uredništvo BUG-a koje podržava ACTA-u neka bude sramota , jer isti ti ljudi su stvorili BUG tako što su većinom koristili PIRATSKI SOFTWARE , to odgovorno tvrdim... Gospoda je zaboravila kako tada su snimali WIndowsi 3.11 sa piratskih disketa i slično i postali su uglednici koji dobivaju sav software na razmatranje besplatno , a normalno zatim ide puno manje objektivna recenzija nego što bi ju realno vidjeli...

Isti takav i još 100 gori je Josipović, vuk zaogrnut janjećom kožom koji glumi nekog liberala , a sa slobodom nema ni S.

Gospodo ja danas čitam samo internet kako bi se informirao o stanju u svijetu , dođem u kafić sjednem za komp i pročitam šta ima novo... Kako bi i čitao išta drugo kada ostali mediji su doslovno cenzurirani , pa je tako u Libiji Gadaffi silovao na stotine žena sam, pobjegao u Mali u Mercedesu (znamo svi sada da nigdje nije bježao...), bio za vrijeme borbi u Zimbabve sa svojom ženskom službom, narod slavio u Tripoliju sa indijskim zastavama...

I sada nam ta banda na osnovu ACTA-e žele cenzurirati net i uvesti praktički policiju na svačija vrata . E ne ide preko mene niti će ikada ići...

10 0 hvala 5
14 godina
neaktivan
igy kaže...

sloboda je osnovno ljudsko pravo ograničena drugim pravima. ako živiš u okviru jedne države pokoren si njezinim zakonima kojima se ograničava tvoja volja. pa ipak smatra se da si slobodan.

u trgovini te neće nitko skinuti do gola. pa ipak postoje kamere koje krađu mogu snimiti pa se na temelju snimke može podnijeti kaznena prijava. ako nemaš veze s kriminalom onda ni nadzor nije strašan zar ne? nije strašna ni ta kamera ni taj nadzor interneta. biti slobodan ne znači živjeti po svojim vlastitim pravilima.

bez nadzora korisnika je nemoguće uvidjeti postoji li kazneno djelo ili ne budući da se ono ne odvija javno.

Ovo o cemu ti pricas su staljinisticke metode koje nikakvog uporista u zakonu nemaju. Cak i amerika koja je pokretac svega ovoga u svom ustavu ima cetvrti amandman koji kaze da se zabranjuje nasumican pretres ljudi, da za pretres treba postojati opravdan razlog te sudski nalog. U petom amandmanu se kaze kako je zabranjeno kaznjavanje prije zavrsetka sudjenja. A sad procitaj ACTA prijedlog i usporedi to dvoje. To je direktno postavljanje korporativnih interesa iznad zakona i naroda. Apsolutna kontrola stanovnistva od strane trgovackih drustava. 

Za puno gora kaznena djela (ubojstva, silovanja...) se ne moze suditi na osnovu informacija koje su dobivene prisluskivanjem bez valjanog sudskog naloga. Cesto nazalost krivci ne budu kaznjeni ali ustav je takav da one koji nisu krivi stiti od maltretiranja, stiti njihovo vlasnistvo i privatnost. Tako dolazimo do ovog boldanog dijela koje je, uz duzno postovanje, najveca glupost koju sam na ovom forumu procitao.

Da, nadzor je strasan upravo zbog onih koji nemaju veze s kriminalom. Strasna je spoznaja da neko kopa po mojim informacijama, zna o meni stvari koje ja ne zelim da se znaju a koje nisu nikakav kriminal. Ako imam ljubavnicu, homoseksualac sam, volim pornografiju a dovoljno sam star da je legalno gledam, dogovaram poslovne poteze, pisem glupe pjesme kojih me je stid... i milijun drugih stvari koje su moje privatne, zelim da takve ostanu a zakon drzave u kojoj zivim mi to daje za pravo. Iz ustanova kao sto je americka vlada, vojska, cia... stalno cure informacije a ja ne zelim da moja zena sazna kako imam ljubavnicu. Nadam se da ces kad tad shvatit ovo boldano. 

Ovo je samo dio ACTE koji se odnosi na zastitu internetskog copyrighta. Na drugim poljima koja ACTA obradjuje traze se jos vece gadarije.

btw. 

Kamere u trgovinama su postavljene na necijem vlasnistvu. Postavio ih je vlasnik. Moj inbox je iskljucivo moje vlasnistvo (osim ako nije kod nekih javnih servisa koji u EULA nazacavaju da se korisnik odrice prava na privatnost. Moje kucno racunalo je moje vlasnistvo. Na javnom mjestu tko god hoce me moze fotografirati i tu fotografiju objaviti. U mom domu na to nitko nema pravo ako mu ne dozvolim. Ja imam copyright na samog sebe i ovim odlukama to se opasno ugrozava.

17 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

zanimljiva destinacija

http://internetzasve.wordpress.com/

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Zabavno. Vecina vas u threadu koristi, uziva i zeli nastaviti uzivati u  plovodima modernoga kapitalizma (odokativan i jako pojednostavljeni pojam danasnje ekonomije), tipa internet, filmovi, muzika, igre i igrice, kompjuteri, televizori, mobiteli i slicno. No ipak, isto tako vecina vas se zalaze* za povratak u nekakav sustav socijalisticke robno-novcane zamjenje, u kojem ti isti plodovi ne mogu postojati. Dvije vucje kozhe za MW3?

* odokativan kopi pejst iz glave sa izjavama iz ovog (i srodnih) threadova: "treba ukinuti banke", "intelektualno vlasnistvo ne postoji", "treba placati stvari kolko tko moze, a ne koliko vrijede", "svi kopirajtani produkti moraju biti beslatni, nitko ne moze imati intelektualno vlasnistvo", "glumci i korporacije su vec bogati pa im ne treba nista placati... ", "uzmi bogatima, daj sirotinji", "vrijeme pobune protiv banaka, kapitalizma, korporacija", "dolje vlada"...

Ili u prijevodu - "Zelim gledati novog Chucka! Ne zelim platiti nista za seriju jer je HBO prebogat i glumci preplaceni! Ako se HBO slucajno drzne podrzati ACTU, skinut cu xxxx program i pingati hbo.com dok se ne srusi! A sad idem skinuti novu epizodu Chucka nakon napornih prosvjeda... cekaj, nema nove epizode? Kako zasto, gadovi!"

Ontopic - presidente vjerojatno nije proucio pricu oko ACTE do kraja, niti bio informiran kako treba od svojih savjetnika. Stao je na onom dobrom dijelu ACTE koja govori o zastiti intelektualnog vlasnistva, ali nije dosao do onog tricky dijela - (neustavnim) nacinima na koje bi se to trebalo provoditi.

1 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
igy kaže...

Bolja analogija bi bila da ti je kamera pričvršćena iznad glave i snima sve šta radiš, bez obzira jesi li u dučanu, doma na kauču, pod tušem... ACTA predviđa nadgledanje bez obzira jesi ti na facebooku, bugu ili iptorrentsu, sve jedno je.

Isto tako, zamisli da ti netko može u bilo kom trenutku doći i reći, a da pri tom nikome ne polaže račune, ajde ti u pržun, dok ja temeljito ne pregledam što si ti radio zadnjih par godina, pa ću onda viditi oćeš li ostati u pržunu ili izaći - otprilike ACTA analogna metoda!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
mcf kaže...

Zabavno. Vecina vas u threadu koristi, uziva i zeli nastaviti uzivati u  plovodima modernoga kapitalizma (odokativan i jako pojednostavljeni pojam danasnje ekonomije), tipa internet, filmovi, muzika, igre i igrice, kompjuteri, televizori, mobiteli i slicno. No ipak, isto tako vecina vas se zalaze* za povratak u nekakav sustav socijalisticke robno-novcane zamjenje, u kojem ti isti plodovi ne mogu postojati. Dvije vucje kozhe za MW3?

Kolko vidim, postoje sasvim dobro u sustavu socijalističke robno-novčane razmjene u komunističkoj Kini...dapače

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
segregator kaže...

Kolko vidim, postoje sasvim dobro u sustavu socijalističke robno-novčane razmjene u komunističkoj Kini...dapače

Znaci, volis gledati kineske filmove, igrati kineske igre i koristis kineski OS?

Komunisticka (i kvazi socijalisticka) Kina koristi plodove trulog kapitalizma koje sam pobrojao gore jednako kao i mi na zapadu, balkanu...

edit - offtopic smo, odjava sa moje strane.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 14:58 (mcf).
17 godina
mcf kaže...
segregator kaže...

Znaci, volis gledati kineske filmove, igrati kineske igre i koristis kineski OS?

Dapače, mislim da su kineski filmovi u zadnje vrijeme bolji od hollywoodskih.

Što se tiče OS-a, samo me igre sprečavaju da pobrišem windowse, inače bi

već odavno vrtio samo kineski Red Flag Linux

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Bolja analogija bi bila da ti je kamera pričvršćena iznad glave i snima sve šta radiš, bez obzira jesi li u dučanu, doma na kauču, pod tušem... ACTA predviđa nadgledanje bez obzira jesi ti na facebooku, bugu ili iptorrentsu, sve jedno je.

Isto tako, zamisli da ti netko može u bilo kom trenutku doći i reći, a da pri tom nikome ne polaže račune, ajde ti u pržun, dok ja temeljito ne pregledam što si ti radio zadnjih par godina, pa ću onda viditi oćeš li ostati u pržunu ili izaći - otprilike ACTA analogna metoda!

Najbolja analogija bi bila da se pod izlikom borbe protiv obiteljskog nasilja u sve prostorije vaseg doma montiraju kamere s cijim snimkama ce rasploagati Ivica Todoric ili Zeljko Kerum. Mozda usput i snime koju stvar ukradenu u njihovom ducanu.

EDIT: dok sam tipkao ovaj post nisam ni znao za ovo:  http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/02/10/0459006.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 15:10 (BlueMax).
17 godina
BlueMax kaže...

Da, nadzor je strasan upravo zbog onih koji nemaju veze s kriminalom. Strasna je spoznaja da neko kopa po mojim informacijama, zna o meni stvari koje ja ne zelim da se znaju a koje nisu nikakav kriminal. Ako imam ljubavnicu, homoseksualac sam, volim pornografiju a dovoljno sam star da je legalno gledam, dogovaram poslovne poteze, pisem glupe pjesme kojih me je stid... i milijun drugih stvari koje su moje privatne, zelim da takve ostanu a zakon drzave u kojoj zivim mi to daje za pravo. Iz ustanova kao sto je americka vlada, vojska, cia... stalno cure informacije a ja ne zelim da moja zena sazna kako imam ljubavnicu. Nadam se da ces kad tad shvatit ovo boldano. 

Ovo je samo dio ACTE koji se odnosi na zastitu internetskog copyrighta. Na drugim poljima koja ACTA obradjuje traze se jos vece gadarije.

prvo me svrstaju u sveru klasičnog zatucanog kapitalista, sada i staljinista - moguće da sam onda kapitalist s staljinističkim metodama

pa ne znam što bih rekao, sigurno će se microsoft potruditi da kaže tvojoj ženi da imaš ljubavnika s kojim si se upravo cyber poseksao preko njegovih nelegalno stečenih windowsa. vjerojatno je činjenica da je netko gay ili je prevario ženu najbitnija u dokaznom postupku vezanu za kršenje autorskih prava

da kompjuter je tvoje vlasništvo, i auto, i nož, i letva... ali nisi vlasnik interneta, niti windowsa, niti igre... piiih uopće mi se ne raspravlja o tome više

ACTA ne obavlja sudbenu vlast nigdje

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 16:37 (igy).
17 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

Ako ih toliko žali što im ne pomogne iz svog precedničkog buđeta koji će ove godine biti veći od prošlogodišnjeg. Možda mu pripomogne i institucija bivšeg precednika kojem takođe ide više para. Fuuuuuuuuuuj {#}.

Idem šorom kuja laje na me, mrš kujo šta te briga za me
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
mcf kaže...
segregator kaže...

Komunisticka (i kvazi socijalisticka) Kina koristi plodove trulog kapitalizma koje sam pobrojao gore jednako kao i mi na zapadu, balkanu...

edit - offtopic smo, odjava sa moje strane.

Najgroznije je slušati ljude koji sa začecima interneta i kako je internet stvoren ne znaju ništa. Ironično inernet je prozivod SSSR vojske i tadašnje akcije umrežavanja računala kako bi se lakše komuniciralo sa prvim satelitima u svemiru. Nakon toga slijede Ameri koji priča ide kradu preko agenata tehnologiju, te tu tehnologiju prenose na sveučilišta koja se umrežavaju... Pravi bum interneta je krenuo nakon pada Berlinskog zida , e sada zašto : zato što su se ljudi svijeta htijeli povezati napokon i razmijeniti informacije, a danas nas opet ista ona banda koja je vodila Hladni rat , želi podijeliti i ostaviti u tami neznanja šta se događa oko nas...

Brdo tehnologija koje se pripisiju modernom kapitalizmu nema veze sa modernim neoliberalnim kapitalizmom , nego dobrim ljudi. Poznato je da je većina Teslinih otkrića stroga vojna tajna SAD-a iako je Tesla svoja otkrića htio ponuditi svakom čovjeku na njegovu dobrobit. Orgonska energija, bežični prijenos energije, crna energija , ... su samo neka od otkrića Tesla koja se strogo drže skrivenima kako moderni vražji kapitalizam bi i dalje mogao vladati ljudima i naplaćivati svoju zastarjelu tehnologiju ko naftu...

14 godina
neaktivan
Busola kaže...
 Nakon toga slijede Ameri koji priča ide kradu preko agenata tehnologiju, te tu tehnologiju prenose na sveučilišta koja se umrežavaju...
Pravi bum interneta je krenuo nakon pada Berlinskog zida , e sada zašto : zato što su se ljudi svijeta htijeli povezati napokon i razmijeniti informacije

Brdo tehnologija koje se pripisiju modernom kapitalizmu nema veze sa modernim neoliberalnim kapitalizmom , nego dobrim ljudi. Poznato je da je većina Teslinih otkrića stroga vojna tajna SAD-a iako je Tesla svoja otkrića htio ponuditi svakom čovjeku na njegovu dobrobit. Orgonska energija, bežični prijenos energije, crna energija , ... su samo neka od otkrića Tesla koja se strogo drže skrivenima kako moderni vražji kapitalizam bi i dalje mogao vladati ljudima i naplaćivati svoju zastarjelu tehnologiju ko naftu...

Dobro, kakve veze ima odakle su Ameri dobili ideju za ARPANET ili trkeljanje o teorijama zavjere sa ACTOM? Ili zelis reci da bi danas korporacije, nezavisni izdavaci i samostalni umjetnici trebali - poput Tesle -  nuditi besplatno svoje igre, programe, muziku i filmove za opcu dobrobit (i pritom zivjeti od zraka i paragon perka)?

Zasto se uporno piratstvo naziva povezivanje i razmjena informacija?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 15:58 (mcf).
14 godina
neaktivan
Josipović za ACTA-u

U drzavi u kojoj je 320 000 nezaposlenih ljudi , u kojoj je minimalac 2400 kn internet veeza medju najskupljima   i najsporijima u europi,

ovo govno (josipović) hoce da placamo filmove i pjesme koje da nemamo para u realnosti nebi ni gledali i samo to ,bili bi svakim danom

malo izvan drustva na globalnoj razini koje prati sve ,bili bi blizi balkanu kojeg smo dio.

I sve to pod geslom ekonomskog rasta,ma da istina je "internet piratstvo je krivo za ovo stanje u drzavi" a ne ti koji si na tronu ove

sve jadnije drzave , o ljudi bas smo postali OVCE...

14 3 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...
igy kaže...
uvođenjem nadzora umanjuju se slobode čovjeka no smatram da nitko ne može imati prava koja će ići na štetu

drugih prava.

Odiata moćan upis!

\o/\o/

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice