Sto bi bilo lose? To je genijalno za njih! Ako mogu "musti" korisnike, a oni dalje kupuju i zadovljni su uredjaima - super! Win - win situacija.
Ja samo kazem da ga ja necu kupiti jer ocito imaju jako, jako pogresan omjer cijena/kvaliteta.
Osim ako kazes da je iPhone kvalitetom (hardver + softver + dodaci) 8-9 puta bolji od prosjecnog Samsunga?
(Toliko im je ukupna veca zarada po komadu - Samsung je prodao vise uredjaja, a zarada mu je 7 puta manja!).
Ok, iPhone - metal+staklo, Samsung plastika
iOS, manje rusenja i gladje izvodjenje od Androida. (makar su s Jelly Beanom dostigli a ponegdje i prestigli iOS)
Apple - bolja reklama, "hype" i promocija od Samsunga (sad im se Samsung jako priblizio u tome)
I onda Apple ima toliko vecu zaradu. Po meni nije vrijedno.
Al svako odlucuje za sebe.
Protiv samog uredjaja ja nema ama bas nista! Ganijalan mobitel! Da nije izasao prvi iPhone Microsoft bi jos sad imao PDA-eve sa olovcicama i crno bijelim ekranima. :)
Naravno da nema ništa loše u mužnji, ali to ne bih nazvao nužno mužnjom, jerbo različiti su pojmovi cijene i kvalitete od osobe do osobe, različiti proizvodi zadovoljavaju različitu klijantelu. Istina je da se Apple svojim cijenama orijentira na gornji segment tržišta, ali opet, mi se npr. ne možemo uspoređivati sa Amerikacima, nismo nikakvo mjerilo pravog omjera cijene i kvalitete, em što su Appleovi proizvodi kod nas debelo skuplji, em što je platežna moć takva kakva je.