HT snizio cijene Interneta kroz optiku

poruka: 263
|
čitano: 45.090
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HT snizio cijene Interneta kroz optiku".
16 godina
neaktivan
Re: HT snizio cijene Interneta kroz optiku
Mitch kaže...

Pricam o Zagrebu.

Recimo u Buzinu, Sveti Duh, Spansko, Precko, Maksimir, Centar imas 3 dostupna operatera samo sa optikom, i jos 2 sa VDSL2.

Nije ni Zagreb puno bolji - možda nije 1 nego 2% ,ali u globalu je sve to velika nula.

Otvori Hakomovu kartu ,stavi na 100 mbit/s bez pokretnih mreža i sam pogledaj koliko je to.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina

Ok je dok znaš da nema u tvojem djelu grada ili u gradu/selu/nešto nema optike. Iznimno frustrirajuće je kad ulaz do tebe ima i ulaz preko tebe ima, a ti nemaš. I onda pogledaš kartu i vidiš da je tvoj dio zgrade rupa u moru >100Mbs oko tebe, a ovi ne trzaju. Ali nema veze, naučili smo, odnosno naučili nas drugi da je ovo dobro.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Entry Point kaže...

Ok je dok znaš da nema u tvojem djelu grada ili u gradu/selu/nešto nema optike. Iznimno frustrirajuće je kad ulaz do tebe ima i ulaz preko tebe ima, a ti nemaš. I onda pogledaš kartu i vidiš da je tvoj dio zgrade rupa u moru >100Mbs oko tebe, a ovi ne trzaju. Ali nema veze, naučili smo, odnosno naučili nas drugi da je ovo dobro.

Kod nas je razvučena optika kroz cijeli kvart još prije 10 godina ,samo treba spojiti kuće ,200 metara sam od centrale i sada mi kaže na T-Comu ''dostupno'' ,ali kažu za 6 mjeseci (možda?).

Smiješno.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina

Prije nego pausalno ocijenis, nisi se mozda upitao da li tvoj predstavnik stanara mozda nije dozvolio da "mu tam nekaj kopaju za neke zice"??

battlelog pukycro
16 godina
neaktivan

Gledam sad HAKOM-ovu mapu i neš vjerovat selo od cure ima optiku, označeno je na praznom polju lol. A koje tehnologije se koriste za ovaj od 30 do 100 Mb/s?

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
13 godina
kizo2703 kaže...
Nije ni Zagreb puno bolji - možda nije 1 nego 2% ,ali u globalu je sve to velika nula.

Otvori Hakomovu kartu ,stavi na 100 mbit/s bez pokretnih mreža i sam pogledaj koliko je to.

Gledam si Varaždin i na više lokacija piše da više operatera im 100 Mbit/s (bez pokretnih mreža)!

Kako saznati tko su drugi??

Nego, ne vidim nikakvu razliku između 100 Mbit/s i 100 Mbit/s bez pokretnih mreža. Nigdje u Hr. Kako to?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 20:22 (CyberDemonVZ).
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
kizo2703 kaže...

Gledam si Varaždin i na više lokacija piše da više operatera im 100 Mbit/s (bez pokretnih mreža)!

Nego, ne vidim nikakvu razliku između 100 Mbit/s i 100 Mbit/s bez pokretnih mreža. Nigdje u Hr. Kako to?

Stavi tamo samo pokretne mreže i budeš vidio,da to stave nebi niš vidio xD

--------------------------------------------------------------------------------------------
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Pogledat ponudu kod B Neta ,Amisa i ostalih na njihovim siteovima.

Zato jel u Hrvatskoj 100 Mbit/s možeš dobiti samo preko nepokretne mreže.

pukycro kaže...

Prije nego pausalno ocijenis, nisi se mozda upitao da li tvoj predstavnik stanara mozda nije dozvolio da "mu tam nekaj kopaju za neke zice"??

Tko to ,ja? Nema tu predstavnika stanara ,to su sve obiteljske kuće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 21:02 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Evo zvali me danas, sve dogovoreno.

Kazu zakonski rok je 30 dana, odnosno 60 ako su potrebni neki dodatni radovi na zgradi, pa da vidimo.

Nije da mi se zuri, sad sam na Optimi, ali sta je da je nestrpljiv sam :)

Treba li suglasnost ostalih stanara u zgradi? Kod mene u kvartu je DCM (danas Bnet) bušio zgrade vertikalno po katovima, pa se ne sjećam da su ikoga išta pitali.

16 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...
OriginalEXE kaže...

Kazu zakonski rok je 30 dana, odnosno 60 ako su potrebni neki dodatni radovi na zgradi, pa da vidimo.

Treba li suglasnost ostalih stanara u zgradi? Kod mene u kvartu je DCM (danas Bnet) bušio zgrade vertikalno po katovima, pa se ne sjećam da su ikoga išta pitali.

predstavnik stanara treba dat suglasnost za provođenje vertikale, čak i ako neda može ga se stisnuti hakomom jer oni vele da obavezno mora dat suglasnost

16 godina
odjavljen
zerocool12 kaže...

Gledam sad HAKOM-ovu mapu i neš vjerovat selo od cure ima optiku, označeno je na praznom polju lol. A koje tehnologije se koriste za ovaj od 30 do 100 Mb/s?

VDSL.

My name is Legion... For we are many!
14 godina
BudalastoStvorenje kaže...
OriginalEXE kaže...

Nemam pojma, tek sam danas dobio poziv.

Ja se nadam da nece nista trebati raditi, javim kad saznam vise.

WordPress ❤
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Pogledat ponudu kod B Neta ,Amisa i ostalih na njihovim siteovima.

Zato jel u Hrvatskoj 100 Mbit/s možeš dobiti samo preko nepokretne mreže.

Amis brzinu od 100 Mb/s nema u ponudi (najveća brzina je 40/20). Jedino što znaju je nekada pustiti 100/100 i to je to. Mislim da samo B.net, Vipnet i HT imaju u ponudi tu brzinu.

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
16 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Amis brzinu od 100 Mb/s nema u ponudi (najveća brzina je 40/20). Jedino što znaju je nekada pustiti 100/100 i to je to. Mislim da samo B.net, Vipnet i HT imaju u ponudi tu brzinu.

A gle ,nemam pojma. Dal sam čovjeku prijedlog da pogleda ,pošto znam da se svako malo reklamiraju kao ''najbrži''.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 21:28 (kizo2703).
15 godina

pitali su. susjeda iznad mojeg stana nije dala da prođe kabl kroz "njen" zid pa kabl izlazi kroz rupu u zidu na vanjsku fasadu iz stana iznad nje, prolazi po vanjskoj fasadi preko njenog zida i onda u moj stan. izgleda vrhunski.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 21:37 (Ezio).
16 godina

Utrine i Travno imaju 100/100

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Nemaju {#}

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.
14 godina
Mitch kaže...

Nemaju {#}

Sta nije da amis nudi 100/100 al za neke masne pare?

Music for life!!
15 godina
neaktivan

Viper je napisao da povećanje brzine na 100/100 košta 710,37 kn ali ja tu informaciju nigdje nisam pronašao.

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/amis-100100mbps-optika-hrvatskoj/96584.aspx

BTW cijenik Amis 2u1 sa brzinama je ovdje, http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/ht-snizio-cijene-interneta-kroz-optiku/4339292.aspx

Evo jedne sretne vijesti za Amisove korisnike

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 22:03 (Marko :D).

0 0 hvala 0
16 godina
malij kaže...
Mitch kaže...

Nemaju {#}

Sta nije da amis nudi 100/100 al za neke masne pare?

Bila je promocija 100/100 kad su doveli optiku, trajala je mj dana i bila je po cijeni od 310 kn (mislim) za citav premium 3u1 paket.

Mislim da 100/100 traje sve dok imas ugovor, znaci 24 mj.

Sada se vise ne moze uzeti, valjda od starta ne zele opteretiti mrezu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
14 godina
Ako imaš optiku,ona može i preko 100/100.
Nema tu nikakve brige za opterećenje mreže.
Baš sam nagovorio frendicu da uzme optiku
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan

Nisam ni znao za tu promociju. Meni su ovi iz amisa dosta toga dali.

• Prošle godine prilikom zamjene modema su mi cijelo ljeto pustili 100/100
  • Za Božićne i novogodišnje praznike su mi pustili 100/100
  • Za produženje ugovora su mi na 3. mjeseca pustili 100/100
  • 2x 6 mj. popusta (objašnjeno na drugoj stranici, prvi post - isto za produženje ugovora)

i još mnogo toga...

Nadam se da će nam i za ovogodišnje Božićne praznike pustiti 100/100 :)

Kolika je maksimalna brzina koju optika može podržati?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 22:23 (Marko :D).

0 0 hvala 0
16 godina
robimarko kaže...
Ako imaš optiku,ona može i preko 100/100.
Nema tu nikakve brige za opterećenje mreže.
Baš sam nagovorio frendicu da uzme optiku

Mislio sam da oni planiraju vec u naprijed kako ce rasporediti brzine i slicno...prate trziste itd.

Glupo im je ponuditi 100/100 za 300 kn, kad Vip nudi za 600+, onda ce rade stavit 500...

16 godina

Kolika je maksimalna brzina koju optika može podržati?

Ovisi o infrastrukturi, no rekao bih par gigabita...

Ovdje gdje sam trenutno na kampusu, svatko ima dostupno besplatno 20/20, a serveri su na 10 gigabita.

20/20 je pristojno, 100/100 je meni nepotrebno kad rijetko tko od servera koje posjecujem moze dat tu brzinu.

isprike na duplom

15 godina
neaktivan

No krasno, a ja prije nekoliko mjeseci produžio ugovor

0 0 hvala 0
16 godina

No krasno, a ja prije nekoliko mjeseci produžio ugovor

Nema to veze i ja sam.

Kod Amisa, prelazenje na paket iste ili vise cijene ne kosta nista.

Da je i 50 lipa vise, mozes prec na bolji paket.

16 godina

Dal se moze prijec na optiku ako sam jos uvijek pod ugovorom?

edit: tcom internet imam 10mbit trenutno

Windows Phone FTW
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 22:52 (DommY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Meni su na Amisu rekli da se moze bez problema pod ugovorom.

Nisam siguran za T-Com, ali zasto se ne bi moglo...njima je u cilju sto vise ljudi prebaciti na svoju infrastrukturu koja nema veze sa drzavom

1 0 hvala 1
14 godina
16 godina

Jel oni mogu barem jednu akciju bez tih mrtvih tableta?

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice