A jebo vas karlovac, navalili ko ludi
Idem na more, bit ću tovar ko Tonči
U nas ti ima i optike... :)
A eto, onda se vidimo. Ae...
A eto, onda se vidimo. Ae...
Ako ćemo po tome, Vinkovci bi mogli biti vrlo tražena destinacija...nema puno kiše, nema opasnosti poplava, ima optike :)
Ako ćemo po tome, Vinkovci bi mogli biti vrlo tražena destinacija...nema puno kiše, nema opasnosti poplava, ima optike :)
Hm, to mi je susjedstvo...
Hm, to mi je susjedstvo...
Eto vidis ... uzmi uptiku na nekog u Vinkovcima, povuci staklo preko polja do sebe, sfp-ove rijesimo za 20+km i miran si.
Eto vidis ... uzmi uptiku na nekog u Vinkovcima, povuci staklo preko polja do sebe, sfp-ove rijesimo za 20+km i miran si.
Malo mi je 20 km
Malo mi je 20 km
Pa rekao si susjedstvo. To je do 22.7Km. Sve dalje od toga nije vise susjedstvo.
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amis-snizio-cijene-optike/215151.aspx
Ne mora se nitko selit
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amis-snizio-cijene-optike/215151.aspx
Ne mora se nitko selit
Nitko?
"travno, utrine, središće, zapruđe, vrbani"
Nitko?
http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/amis-100100mbps-optika-hrvatskoj/4343006.aspx
Ne mora se nitko selit
Nitko?
Pa da.
Vrbani metropola
Mene samo zanima zašto HT daje tako niski upload? Iz Amisa bez problema daju upload od 4 Mb/s do 100 Mb/s.
Prilično idiotski razlog...
Ista stvar je sa Google Fiberom.
Ako mozes naplatit host, zasto davati jednaki upload kucnim korisnicima...
Pa nije server samo brzi upload.
Pa ako imam 100 Mbps i 1ms ping, zašto ne? :)
Pa ako imam 100 Mbps i 1ms ping, zašto ne? :)
Ovisi sto mislis raditi. Eto npr. hosting. Imamo servere od 200 sajtova po serveru pa do onih koji ih imaju skoro 1000. Upload nam najcesce ne prelazi 20Mbps u peaku po serveru. Tih 100Mbps ti nista ne znaci.
Sto se tice fiksnog IP-a, za neke stvari mozes koristiti dyndns-like usluge (za osobno koristenje) pa onda forwardati portove preko NAT-a.
Pa dobro, no ako bih htio neki mali business sajt ili privatni, lako se napravi, a potrebna infrastruktura je tu (osim kao sto je kolega rekao static ip)
Seedbox anyone? :D
Pa dobro, no ako bih htio neki mali business sajt ili privatni, lako se napravi, a potrebna infrastruktura je tu (osim kao sto je kolega rekao static ip)
Ma da, seedbox, privatni online storage (NAS, port forward, 100/100Mbps) itd itd...
Btw jel ima nekakav fair usage deal i jel gledaju jel torentajes?
Da, ali... opet taj ali...
Odmah po toj najavi optike, nazvali "agenta" za poslovne korisnike da uvedemo radi posla. Prošlo je evo 10 dana, niti tko zove, niti se javlja... :)
Toliko o brzini...
Da, ali... opet taj ali...
Odmah po toj najavi optike, nazvali "agenta" za poslovne korisnike da uvedemo radi posla. Prošlo je evo 10 dana, niti tko zove, niti se javlja... :)
Toliko o brzini...
Moj šogor je prije 3 godine radio preseljenje telefonske linije (ADSL) uslijed izgradnje novog poslovnog objekta odmah uz stari (2-3 metra od zida do zida). Internet mu je apsolutno neophodan bio radi poslovanja. Nakon cca 2 tjedna stiže poštom potvrda o obavljenim radovima bez da je itko bio. Ja zovem (t-com) i pitam o čemu se radi na što dobijam odgovor "Da, mi odmah pošaljemo potvrdu da su radovi izvršeni".
Linija je bila preseljena nakon 90+ dana... Zvao sam svaki drugi dan, slale se požurnice, ovo-ono! Toliko o brizi za poslovne korisnike.
Ma da, seedbox, privatni online storage (NAS, port forward, 100/100Mbps) itd itd...
Na amisu nema ;)....(još)
A Slovenci vec dugo vremena imaju optiku, pa i dalje nemaju taj fair usage...vidjet cemo, siguran sam da T-Com oce.
Mi imamo srece sto se u RH smije downloadati, ali ne i uploadati...tako da ne znam.
U americi imam private seedbox doma, na 150/150 Mbps od Verizona.
E sad Verizon ima 6-letter notice, odnosno imas dopusteno 6 puta da te skuze, nakon toga 50 000$ kazne ili 6 mj zatvora. (ovisno i o materijalu globa raste)
Dobio sam 2 pisma, ali u zadnje dvije godine nista. Nasao sam rjesenje - PeerBlock.
Na amisu nema ;)....(još)
A Slovenci vec dugo vremena imaju optiku, pa i dalje nemaju taj fair usage...vidjet cemo, siguran sam da T-Com oce.
Mi imamo srece sto se u RH smije downloadati, ali ne i uploadati...tako da ne znam.
U americi imam private seedbox doma, na 150/150 Mbps od Verizona.
E sad Verizon ima 6-letter notice, odnosno imas dopusteno 6 puta da te skuze, nakon toga 50 000$ kazne ili 6 mj zatvora. (ovisno i o materijalu globa raste)
Dobio sam 2 pisma, ali u zadnje dvije godine nista. Nasao sam rjesenje - PeerBlock.
A šta će ti u americi seedbox? Šta si to tamo ne možeš priuštiti pa moraš skidati sa torrenata?
A treba i objektive kupovati...
Evo namjerno čekam do idućeg tjedna, pa ću opet nazvati "agenta" da ga priupitam zašto reklamiraju nešto što ne mogu isporučiti. Ali bili su fletni poslati ponudu za HT struju, što god im to značilo :) i ostale spam ponude. A ono što nam zaista treba, nema...
Najgore što su svi operateri isti...
Ja ovu novu ponudu od Amisa ne mogu skužiti. Ja sada plaćam internet 10/4 i telefon 165 kn. Hoću li ja imati osnovnu brzinu 50/50 za tih 165 kn kada produžim ugovor ili će mi se račun povisiti na 199 kn?
Iznenadio bi se ti lol, znam mozda jos jednu koja zna sta je torrent....
Imaju totalni brainwash sto se tice toga, samo sto nisu rekli da je ko meth pa da zubi ispadaju od torrenta
Xbmc me spasava, bas sam racunao kolko mi je ustedio u zadnje vrijeme, kroz godinu dana zapravo imam jednu i po povratnu kartu u HR
Tak da ono, ove Amis i THT cijene su pristojne, cca 55$
No i dalje je to skupo u odnosu na razvijenije zemlje i HR place