HT snizio cijene Interneta kroz optiku

poruka: 263
|
čitano: 45.081
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HT snizio cijene Interneta kroz optiku".
11 godina

Mrzim te. {#}

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
5 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: HT snizio cijene Interneta kroz optiku
OriginalEXE kaže...

1.) Nemam pojma tko je. Prije sam imao Optimu ("obican" net + tv), a nije moj stan (koristim ga tek od pred godinu dana), tako da zbilja ne znam tko je do dovukao do stana.

2.) Odmah sam na prvom (polu)katu.

3.) Nije bilo nikakvih problema, barem ne za sada, s obzirom da nikome nisam niti rekao o ovome, a s obzirom da je rad potreban bio minimalan i samo direktno na mojem ulazu, sumnjam da je ikoga briga.

Hvala!

16 godina

Može ko objasnit kako to da 80% ulice u kojoj živim, optika dostupna, meni ne. Kućama do mene, poslije mene, svima mogućima, meni ne, kad nazovem Tcom, dobivam samo "nažalost trenutno nismo u mogućnosti pružiti uslugu optike na toj adresi" ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Perfeshunul kaže...

Može ko objasnit kako to da 80% ulice u kojoj živim, optika dostupna, meni ne. Kućama do mene, poslije mene, svima mogućima, meni ne, kad nazovem Tcom, dobivam samo "nažalost trenutno nismo u mogućnosti pružiti uslugu optike na toj adresi" ...

kaj kad si uneso br telefona i adresu na optici pisalo ti je da ti je dostupno i onda su ti kasnije rekli da nije ili?

16 godina

Ma ne, pisalo je nedostupno, no nije mi logično da od 40-ak kuća, njih 10 je nedostupna usluga, čak kući do je dostupna....

13 godina

pa pitaj susjeda da ti posudi net, snađi se

2 0 hvala 0
16 godina
OriginalEXE kaže...

Evo da javim da su me spojili danas (dakle oko 9 dana od zahtjeva), nije bilo potrebno nista dodatno raditi na zgradi, optika je bila provedena skroz do mog ulaza, tako da je tehnicar samo sve to pospajao.

Speedetest: http://www.speedtest.net/result/3752382174.png

Konacno imam posteni net :)

Kakav si router dobio? je li otkljucan, mozes li otvarati portove i tako to?

BTW nadam se da ces se naskidati do mile volje, bas me zanima hoce li uslijediti "fair usage politika".

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 1:08 (lovac82).
14 godina
lovac82 kaže...
OriginalEXE kaže...

BTW nadam se da ces se naskidati do mile volje, bas me zanima hoce li uslijediti "fair usage politika".

Router je zte zxdsl 931, otkljucan je i ima hrpa postavki, port forwarding i ostalo radi, bas ima hrpu stvari.

Sto se skidanja tice, bojim se da nisam prava osoba testirati potencijalni limit, od igara igram samo Dotu 2 (naravno ceka se GTA), a za filmove/serije vise manje koristim Netflix, iako ne gledam bas previse. Tako da jako slabo ili gotovo uopce ne skidam s torrenta.

Evo kako setup izgleda:

WordPress ❤
16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...
lovac82 kaže...
OriginalEXE kaže...

Router je zte zxdsl 931, otkljucan je i ima hrpa postavki, port forwarding i ostalo radi, bas ima hrpu stvari.

Sto se skidanja tice, bojim se da nisam prava osoba testirati potencijalni limit, od igara igram samo Dotu 2 (naravno ceka se GTA), a za filmove/serije vise manje koristim Netflix, iako ne gledam bas previse. Tako da jako slabo ili gotovo uopce ne skidam s torrenta.

Evo kako setup izgleda:

Super, i ja uskoro nadam se imam, početkom sljedećeg mjeseca. Jer taman mi optima izlazi. Može se na njega složiti još neki repeater, jer meni je to bitno. Moram prenjeti net u drugu kuću pa bi preko wifi kao što imam i sad spojio 2 routera. 

Pa nadam se da me neće zeznuti s tim.

I koliko ovaj dobro baca signal? 

16 godina
OriginalEXE kaže...

Evo kako setup izgleda:

Znaci zte zxdsl 931 VII (VDSL2 router), frendu su nedavno isporucili upravo taj router kada mu je riknuo stari Thomson. Cudno mi je sto mu je T-com isporucio bas taj kada imaju i losije routere u ponudi, stvar je u tome sto je na ADSL-u i moze biti 100% siguran da ga nitko u sljedecih 5 god nece spojiti na VDSL2/Optiku s obzirom na mjesto u kojem se nalazi. Tako da mi nije jasno, koji ce mu k VDSL2 router kada je osuden na ADSL, a osim toga, vrlo dobro znamo da T-com nije bas susretljiv kada je u pitanju zamjena routera ili odabir routera.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 2:27 (lovac82).
14 godina
Franjo15 kaže...
OriginalEXE kaže...
lovac82 kaže...
OriginalEXE kaže...

Super, i ja uskoro nadam se imam, početkom sljedećeg mjeseca. Jer taman mi optima izlazi. Može se na njega složiti još neki repeater, jer meni je to bitno. Moram prenjeti net u drugu kuću pa bi preko wifi kao što imam i sad spojio 2 routera. 

Pretpostavljam da moze, ne vidim zasto ne.

Jacinu signala nisam testirao, probam sutra malo testirat pa ti javim dojam. Stan je dosta mali tako da ne mogu bas procijeniti bez da izadjem van.

WordPress ❤
14 godina
lovac82 kaže...
OriginalEXE kaže...

Znaci zte zxdsl 931 VII (VDSL2 router), frendu su nedavno isporucili upravo taj router kada mu je riknuo stari Thomson. Cudno mi je sto mu je T-com isporucio bas taj kada imaju i losije routere u ponudi, stvar je u tome sto je na ADSL-u i moze biti 100% siguran da ga nitko u sljedecih 5 god nece spojiti na VDSL2/Optiku s obzirom na mjesto u kojem se nalazi. Tako da mi nije jasno, koji ce mu k VDSL2 router kada je osuden na ADSL, a osim toga, vrlo dobro znamo da T-com nije bas susretljiv kada je u pitanju zamjena routera ili odabir routera.

Tako je. Cudno je i meni, router mi se za sada bas svidja.

Inace, preko WiFi-ja se ne da iskoristiti puni potencijal optike, u smislu da mi je na laptopu sa koji se spajam (wireless) dl nekih 78mbit-a. Meni nebitno ali samo da znate.

WordPress ❤
12 godina

vjerojatno bi bilo bolje kada bi kupio novu ac wifi karticu za laptop da dobijes punu brzinu, uostalom dali taj zte zxdsl 931 router podrzava wifi ac standard ? ili samo n?  

17 godina

T-com mi nije dostupan koji je onda ovo jedan dostupan ako sam dobro postavio? inace radi se o sjevernome djelu Bjelovara

Hakom Hakom
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 4:24 (Frenkyca).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Šta znači ta plava boja 30-100 mbps? Ja živim u selendri a moja adresa je označena tom bojom. Stvarno mi je teško povjerovati da je meni dostupan takav internet...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...
Franjo15 kaže...
OriginalEXE kaže...
lovac82 kaže...
OriginalEXE kaže...

Pretpostavljam da moze, ne vidim zasto ne.

Jacinu signala nisam testirao, probam sutra malo testirat pa ti javim dojam. Stan je dosta mali tako da ne mogu bas procijeniti bez da izadjem van.

Ajde ako bi mogao neki test baciti, jer ja moram prebaciti net kroz jednu u drugu kuću, preko 3,4 zida i udaljenjost cca 30m-40m, pa da makar dobije 10Mbit to je neki plan. Nije da mora imati puni potencijal, ali da lovi signal i da isporučuje dobar net. Sve u horizontali udaljenost. Ništa u visinu ili niže. 

13 godina
Friday kaže...

Šta znači ta plava boja 30-100 mbps? Ja živim u selendri a moja adresa je označena tom bojom. Stvarno mi je teško povjerovati da je meni dostupan takav internet...

Je, i mene je isto mucilo.

Neki od providera je javio Hakomu da na tvojoj adresi ima usluge pod koje spada i net brzi od 30mbps.

Jedino nisam uspio saznati kako otkriti koji je to provider.

Vjerojatno neki lokalni kablovski internet?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...
Friday kaže...

Je, i mene je isto mucilo.

Neki od providera je javio Hakomu da na tvojoj adresi ima usluge pod koje spada i net brzi od 30mbps.

Jedino nisam uspio saznati kako otkriti koji je to provider.

Vjerojatno neki lokalni kablovski internet?

Ma nooooo, nema kod nas nikakvog boljeg kabela od sirote parice. Ja sam se nadao da je VDSL, ali H1 koji ga jedini nudi nema kod nas svoju opremu za to. Tako da ovo ostaje živa misterija... Matere im naguzim!

Freak Show Inc.
12 godina

@Friday da samna tvom mjestu ja bih se odselio recimo u Karlovac i bez problema dobio 100/20

battlelog pukycro

0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
pukycro kaže...

@Friday da samna tvom mjestu ja bih se odselio recimo u Karlovac i bez problema dobio 100/20

Ili da se recimo priključima borcima ISIL-a. To je isto zabavno, ne? Onda mi neće trebati internet...

Freak Show Inc.
12 godina

Pa nije Karlovac na kraj svijeta, nemas pojma koliko je zagrepčana pokupovalo stanove u Klc i svaki dan putuju.

Osim toga ti i tako mozes raditi od doma (ako ti dopuste).

battlelog pukycro

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
pukycro kaže...

Pa nije Karlovac na kraj svijeta, nemas pojma koliko je zagrepčana pokupovalo stanove u Klc i svaki dan putuju.

Karlovac??? Pa koji ću qurac u karlovcu? Zbog optike da se preselim sa ženom i troje djece?

Freak Show Inc.
16 godina
Hahahahaha
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

8 0 hvala 0
13 godina
Friday kaže...

Ili da se recimo priključima borcima ISIL-a. To je isto zabavno, ne? Onda mi neće trebati internet...

Za to ne moraš nigdje ići, u planu smo im{#}

13 godina
Friday kaže...
pukycro kaže...

Karlovac??? Pa koji ću qurac u karlovcu? Zbog optike da se preselim sa ženom i troje djece?

Da! Za optiku se moze i obitelj i ostaviti! Optika 4 ever!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
Frenkyca kaže...

T-com mi nije dostupan koji je onda ovo jedan dostupan ako sam dobro postavio? inace radi se o sjevernome djelu Bjelovara

to ti nemora znaćiti da ti je dostupna optika, nego da imaš mogučnost korištenja vdsl usluge, samo je pitanje kada će oni ponuditi tu uslugu.

BF3:fluffy_inside
15 godina
Friday kaže...
pukycro kaže...

Zašto voditi ženu i djecu sa sobom??

Potpis!
16 godina
odjavljen
Ezio kaže...
Friday kaže...
pukycro kaže...

Zašto voditi ženu i djecu sa sobom??

Da, samo bi mu gušili bandwidth!

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
11 godina
Friday kaže...

Šta si se oženio i napravio toliko djece. E da nisi sad bi se mogao preseliti u Karlovac i imati optiku. 

Noob.

Samomrzeći hrvat
17 godina
odjavljen

A jebo vas karlovac, navalili ko ludi {#}

Idem na more, bit ću tovar ko Tonči {#}

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: