HT snizio cijene Interneta kroz optiku

poruka: 263
|
čitano: 45.068
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HT snizio cijene Interneta kroz optiku".
17 godina
neaktivan

Evo, vrag mi ipak nije dao mira pa sam nazvao u HT da vidim zašto to tako sporo ide ("uključivanje" na optiku). Iako su mi prije desetak dana tvrdili da na nosećim brojevima nema nikakvih problema, a i njihovom portalu dostupnost za oba broja je bila OK, sada kažu da još nisu ni počeli razvlačiti optiku na navedenim lokacijama, a kad će, nemaju u planovima u skorije vrijeme.

Heh, šta da kažem...

Da malo editiram: Članak 3 Zakona o nedopušenom oglašavanju, NN43/09 kaže nešto ovako:

–»zavaravajuće oglašavanje« je bilo koje oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući njegovo predstavljanje, dovodi u zabludu ili je vjerojatno da će dovesti u zabludu osobe kojima je upućeno ili do kojih dopire pa je vjerojatno da će zbog toga utjecati na njihovo ekonomsko ponašanje, odnosno da zbog toga povređuje ili je vjerojatno da će povrijediti konkurente,

I tako dalje...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2014 12:21 (beerhunter).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: HT snizio cijene Interneta kroz optiku
beerhunter kaže...

Evo, vrag mi ipak nije dao mira pa sam nazvao u HT da vidim zašto to tako sporo ide ("uključivanje" na optiku). Iako su mi prije desetak dana tvrdili da na nosećim brojevima nema nikakvih problema, a i njihovom portalu dostupnost za oba broja je bila OK, sada kažu da još nisu ni počeli razvlačiti optiku na navedenim lokacijama, a kad će, nemaju u planovima u skorije vrijeme.

Heh, šta da kažem...

Da malo editiram: Članak 3 Zakona o nedopušenom oglašavanju, NN43/09 kaže nešto ovako:

–»zavaravajuće oglašavanje« je bilo koje oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući njegovo predstavljanje, dovodi u zabludu ili je vjerojatno da će dovesti u zabludu osobe kojima je upućeno ili do kojih dopire pa je vjerojatno da će zbog toga utjecati na njihovo ekonomsko ponašanje, odnosno da zbog toga povređuje ili je vjerojatno da će povrijediti konkurente ...

Pa ,dobrodošao u Hrvatsku - pitanje je ,postoji li kod nas uopće netko tko se drži tog zakona?

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
15 godina
beerhunter kaže...

Heh, šta da kažem...

–»zavaravajuće oglašavanje« je bilo koje oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući njegovo predstavljanje, dovodi u zabludu ili je vjerojatno da će dovesti u zabludu osobe kojima je upućeno ili do kojih dopire pa je vjerojatno da će zbog toga utjecati na njihovo ekonomsko ponašanje, odnosno da zbog toga povređuje ili je vjerojatno da će povrijediti konkurente,

I tako dalje...

Pošalji im pismo u kojem citiraš zakon, zaprijeti tužbom, ali se prije svega dobro informiraj da ih možeš pošteno s*ebat

“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
beerhunter kaže...

Heh, šta da kažem...

–»zavaravajuće oglašavanje« je bilo koje oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući njegovo predstavljanje, dovodi u zabludu ili je vjerojatno da će dovesti u zabludu osobe kojima je upućeno ili do kojih dopire pa je vjerojatno da će zbog toga utjecati na njihovo ekonomsko ponašanje, odnosno da zbog toga povređuje ili je vjerojatno da će povrijediti konkurente ...

Pa ,dobrodošao u Hrvatsku - pitanje je ,postoji li kod nas uopće netko tko se drži tog zakona?

Npr B-net stalno krši taj zakon. Reklamirjau neograničeni internet i onda kad potpišeš ugovoru pojavi se fiar use.

17 godina
odjavljen

Ne znam kako sad stvari stoje sa BNET-om ali u vrijeme dok sam za njih posredno radio (moja firma im je pravila kojekakve aplikacije) - nisu nikome progovarali za prevelik promet. Imali su 2-3 slučaja kad su korisnike opominjali jer im se na strojevima znalo nakotiti koječega pa pošalju dnevno 50.000 mailova ali zbog regularnog prometa nisu nikoga opominjali/gasili. Pitanje je da li se šta promjenilo po tom pitanju.

Smatram da je pederski da ti daju link od npr 10 mbps a seru ti ako si potrošio više od recimo 500 GB koje možeš sa tim linkom ispucati u 5-6 dana. Ispada da si na mjesečnoj razini iskoristio petinu prometa a oni ti seru.

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
17 godina

Zakeljil sam im na Facebook stranicu, pa da vidimo kaj budu rekli na taj zakon. Mislim, znam da ce neki studos odgovoriti kao robot, ali svejedno. :)

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eh, da bar ja imam Facebook profil {#}, svašta bih im napisao, pa je valjda bolje ovako.

Ali, pošto nemam, evo upravo se pokušavam registrirati kao HAKOM korisnik i tamo im ostaviti pritužbu.

15 godina
neaktivan

Evo iz Amisa sutra daju svim optičkim korisnicima brzinu 100/100 na 12. mjeseci. 

TD-ovi (palci dolje) na mojim postovima? NE obazirite se na njih! Dijeli ih dežurni troll na forumu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što se tiče računa od tcoma, jel imaju kakve dodatne namete na ono što kao promoviraju cijenu?

Ako se uzima na 24mjeseca 241kn, piše, tj. još 10kn bi dodao za 100/20. Pa me zanima jel se te cijene plaćaju ili još nabijaju kojekakve stvari na to. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zakonski nameti ne postoje, a pise da je PDV ukljucen.

Eventualno uspostave poziva?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 0 hvala 0
17 godina
Al gle fintu. Ja zovem i pitam cijenu za M paket, kaze 305kn,ja velim 100%, kaze lik da. Ok, posaljem na fejs i pitam isto, kazu oni studosi piskarala 305, ja opet 100%? i kazu da. Zovem sluzbu opet i opet pitam, kazu 305, ja nema nikakve finte, kazu ne. Ja poludim i kazem a kaj je s ovih 335 nakon isteka promotivnog razdoblja? Odmah izvlacenja bla bla. Muljaju u PM.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
16 godina
neaktivan

ma ništa uspostava poziva čisti paket me zanima cijena, valjda ima ekipe koja već ima to pa da je platila račun. Jer baš me zanima jel nabiju još šta za to. 
Kao održavanje mreže, neke nepostojeće frekvencije i šta ja znam šta sve ne :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da li je moguće zamjenit ZTE ZXDSL 931 router, nekim drugim, da se spaja na Ericsson "nešto" kod optike od HT-a?

Imam Asus RT-N66U router, te bi želio stavit njega umjesto ovog ZTEovog. 

Valjda može ovo pitanje u ovu temu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li postoji neko ograničenje na optici nakon skidanja određenog broja gb-a? Pitanje za one koji već imaju uvedenu optiku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
crash11 kaže...

Da li postoji neko ograničenje na optici nakon skidanja određenog broja gb-a? Pitanje za one koji već imaju uvedenu optiku.

250Gb/mjesec.

Samomrzeći hrvat
17 godina
neaktivan
Entry Point kaže...
crash11 kaže...

250Gb/mjesec.

šta nakon 250 gb? spuste brzinu ili? Jel to vrijedi za svaki paket?

11 godina

prije je bio limit 250gb koji je nedavno ukinut

0 0 hvala 0
14 godina

Istina, ja sam do sada najvise potrosio 373 GB i nije bilo nikakvog snizavanja brzine.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2015 23:04 (OriginalEXE).

0 0 hvala 0
16 godina

Imaš flat, nikakav limit ili smanjivanje brzine. Ja sam na optici već godinu dana, download 100mbit/s, ali upload i dalje sramotan 20mbit/s, s obzirom da je optika u pitanju! I još jedna stvar koja me je dobro iživcirala. Radio sam prije dva dana malo veći upload na Google Disk nekih backupova. Dok je trajao upload, MaxTV mi je prilično "štucao". Ovo ću prijaviti i neka izvole povećati propusnost, promijeniti ruter ili bilo šta drugo, ne zanima me...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

Evo, stiglo mi pismo da počinje instalacija HT optike u zgradu.

A ja sam prije 6 dana uzeo Iskon na 2 godine :)))

Dal će drugi operateri moći koristiti optičku mrežu HT-a, ili moraju instalirati svoju?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

@Cyber

Kod mene je to riješeno prije više godina i nemem pojma da li je moguće da tu instalaciju koristi drugi provider (tko ti je kriv kad žuriš )

Kada budu postavljali otpičke kabele zatraži da ti postave dovoljno dugačak  (bez obzira na mjesto montaže OTP uređaja) kako bi mogao danas sutra to seliti po potrebi po stanu.

Meni nisu radili spojno mjesto pred stanom već iz prizemlja na 5. kat provukli kabel u jednom komadu i dodali još rezerve tako da je ukupno dugačak 30 m.

Dalje ti ne moram objašnjavati osim da pažljivo čitaš post.

battlelog pukycro

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...
Dal će drugi operateri moći koristiti optičku mrežu HT-a, ili moraju instalirati svoju?

Koliko ja znam iz rasprave sa tehničarima i nekim HAKOMOvcima, princip je "tko prvi, njegova djevojka". U teoriji, nebi smjeli drugi postavljati optiku ako je netko već u zgradi (da nebi bilo 30 kanalica, jedna do druge i milijun rupa po hodnicima) nego bi onaj prvi trebao drugima dati vod u najam.

Kako će to u praksi izgledati, ne znam. Lako moguće da će nastati interni dogovori "ovaj grad i ovi kvartovi su moji, ovo je tvoje" i bit će da tvoja zgrada ima T-com a preko puta 2x jeftiniji AMIS ili tako neš.

My name is Legion... For we are many!
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Koliko ja znam iz rasprave sa tehničarima i nekim HAKOMOvcima, princip je "tko prvi, njegova djevojka". U teoriji, nebi smjeli drugi postavljati optiku ako je netko već u zgradi (da nebi bilo 30 kanalica, jedna do druge i milijun rupa po hodnicima) nego bi onaj prvi trebao drugima dati vod u najam.

Kako će to u praksi izgledati, ne znam. Lako moguće da će nastati interni dogovori "ovaj grad i ovi kvartovi su moji, ovo je tvoje" i bit će da tvoja zgrada ima T-com a preko puta 2x jeftiniji AMIS ili tako neš.

U mojoj zgradi je Amis postavio optiku. Kada idem na HT-ove stranice provjeriti dostupnosti optike, kaže da mi je dostupna što znači da će HT koristiti Amisovu infrastrukturu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice