HRT sramota u 4:3 formatu

poruka: 233
|
čitano: 50.254
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HRT sramota u 4:3 formatu".
15 godina
neaktivan
Re: HRT sramota u 4:3 formatu
HRT je definitivno sramota, ali je i stupidno od Nove TV sto serije prebacuje u 4:3 umjesto da ostavi u 16:9. Od kad sam dobio ZDF HD niti ne pomisljam Euro gledat na HRT.u. Preporod.
In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina

kako ja takvih problema nemam niti se itimalo zamaram sa full hd ili 16,9,ne gledajte tv pa takvih problema nečete imati

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
Romul kaže...

Bugovci, baš volite pljuckati po drugima a svoje dvorište ne vidite. .....

P.S.

Naravno da bi HRT trebao preći na HD, 16:9.

Ovjde čitamo i pišemo o javnom tv servisu za koji se ubire milijunska pretplata, korištenje BUG portala je besplatno, tako da ti kritike baš i nisu na mjestu.

Naravno da bi trebao preći.

Evo nešto iskopao o kupnji HD reportažnih kola

U 2011. i 2012. godini pred HRT-om je nužna modernizacija. Predvidena je gotovo potpuna digitalizacija informativnog programa i TV centara te  kupnja dvaju HD reportažnih kola.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Ne znaš o čemu pričamo.

Nisam ni ja puno mlađi od tebe.

Da HRT promjeni format, tebi se ništa ne bi promjenilo, slika bi ti ostala ista, a ljudima sa LCD TVom bi bilo puno bolje (i meni).

16 godina
neaktivan

Svaka Vam dala...Prodajem TV-e u dućanu i ljudima to objašnjavam svaki dan :)

Napokon da se jedan medij o tom sjetio pričat.

RTL može imat bar 16:9 a ovi kojima dajemo lovu ne. Sramota.

HD je trebao ić iako ne čisti nego progressive a to bi samo ispalo malo oštrije nego ovo sranje sad.

Al ni to nisu sposobni pa sad gledamo kockaste, stisnute, debele igrače.

Ja sam jednom gledao prijenos rukometa sa zadnjeg prvenstva u isto vrijeme na slovenskom i Hrt2. kako to bolje izlgeda na slovencima kad je 16:9.

Igrači su normalne i visine i građe a ekran iskoristi signal kako spada.

Nadam se da će ovo pokrenut neku promjenu!

IGRA ili IGRICA, isti je k***c...odrastite i prestanite se živcirat oko gluposti. Nitko vam nije opsovao majku.

4 1 hvala 0
13 godina
Oldy kaže...

U 4 banke sam gledao gomilu tekmi u 4:3 pa sam još uvijek živ, i telka mi i je još uvijek 4:3 i bit će dok god radi a radi eto 14 godina uz jedan popravak... samo vi trčite kupovati široke telke za prvenstvo kada ga široko ni ne emitiraju.... Da znam sad ću pokupiti gomilu TD ali nema veze. :)

Ne znaš o čemu pričamo.

Nisam ni ja puno mlađi od tebe.

Da HRT promjeni format, tebi se ništa ne bi promjenilo, slika bi ti ostala ista, a ljudima sa LCD TVom bi bilo puno bolje (i meni).

Isprike na duplom postu, još se prilagođavam ovom sučelju :-)

17 godina
Bypass kaže...

Recite vi što hoćete ali HRT ima kvalitetniji program nego nova, rtl, doma i rtl2 svi skupa zajedno. Prošlu jesen/zimu su imali vrhunske filmove naspram ove dvije kuće. Čak sam se i začudio koje filmove su kupili. Dok na novoj i rtl gledamo seagal-a svaki je*beni dan, u kombinaciji sa dudikoff-om ili van damme-om. Da ne govorim o onim užasnim HR sapunicama i još gorim zabavnim programom. Jedino što vrijedi jest novin informativni program. Ostalo - sranje.

p.s. Dok se sjetim kad je rtl prenosio rukometno prvenstvo, mrak mi na oči padne. One reklame za čips poljepljene po ljudima - katastrofa. A da ne govorim o komentatorima koji kao da su sa marsa pali.

Kak se on o kaže malo sutra kad na vrbi rodi tikva,{#} moraš gledat s kojom lovom raspolaže HTV a kaj zapravo nudi tj trebala bi ko javna TV ali samo na papiru. Pa nisu vrhunski filmovi glavna stvar, javne TV o čem ti to zapravo pričaš kak se ono kaže nemaš poima jel znaš čemu služi javna TV i kakva joj je uloga?{#}

Kad pogledaš male lokalne televizije(KN,Z1,TV-NET TV Jabuka može i SPTV), one sve imaju puno bolji program(informativni te lokalni i ostalo) od HTV-a s obzirom na lovu s kojom raspolažu.Kakva je to javna TV koje u zadnjih 15 godina, nije imala nikakve kvalitetne informatičke emisije(no zato imaju ples sa bedastim zvjezdama) još kažu tj Bruno nakaradni da im to ne treba uopče.{#}

S obzirom da živimo u Hrvatskoj banana državi, to je činjenice ne moš ništ dobro očekivat od HTV-a to je obična ispolitizirana septička jama koja guta kune. Korist od njih je vrlo slaba bitno da skupljaju preplatu, i čuvaju svoja radna mjesta boli njih đon za sve ostalo hrvatski narode ko vas šljivi tak to ide.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
neaktivan

Što se više puta standard mijenja to se više love može oprati (4:3->16:9, MPEG2->MPEG4, SD->HD).

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 21:13 (Tom69).

3 0 hvala 1
16 godina
pa mpeg2 u mpeg4 ce se dogoditi istodobno kad i sd u hd?!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina

Malo ovi sa HTV-a kakaju o prelaski na 16:9 i 20 miliona eura.

Evo jedan post sa satelitskog foruma gdje su dečki u poluvremenu naše utakmice uhvatili HTV u laži. Naime, prilikom puštanja snimaka i događanja iz utakmice, ti snimci su išli u - ne možeš vjerovat - pravom, punokrvnom 16:9 formatu.

http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-televizija/dvb-t-dvb-t2/p1092926-euro-2012/#post1092926

Post broj 171. I obratite pažnju na logo kako je stisnut.

Oni brkaju pojmove, baš me briga hoće li Mila ići u 16:9 ili 4:3. Pustite vi meni utakmicu kako je red, za ostalo me baš briga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.6.2012 21:24 (Ico2005).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Mpeg 2 podražava HD signal i to su oni više puta sami i naglasili.

Slovenci imaju Mpeg4 i vrte sve na SD-u (osim Ljubljanske regije nogomet).

IGRA ili IGRICA, isti je k***c...odrastite i prestanite se živcirat oko gluposti. Nitko vam nije opsovao majku.
16 godina
Srđela kaže...

"Mnogi gledatelji iz Slovenije obraćaju se HRT-u ljutiti zbog činjenice da Euro 2012. ne mogu pratiti na HTV2. Iako RTV Slovenija prenosi Euro, mnogi Slovenci radije bi ga pratili na HRT-u zbog, kako kažu, bolje kvalitete prijenosa i analiza u studiju. No, RTV Slovenija ovih je dana zatražila od svog tržišnog regulatora da kabelskim operaterima naloži da zatamne ekrane kada HRT prenosi utakmice s Eura."

Sto li je tek u Sloveniji ?! ;))

http://slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/177944/Default.aspx

Ma to je sve zbog Ćosića - najjači komentator u ovom djelu Europe, a možda i šire

16 godina
mrxa1 kaže...
Mitch kaže...

Mpeg 2 podražava HD signal i to su oni više puta sami i naglasili.

Slovenci imaju Mpeg4 i vrte sve na SD-u (osim Ljubljanske regije nogomet).

da ali ne znam ni jednu televiziju koja vrti 1080p/720p/720i/1080i na mpeg2, svi su na AVC.

16 godina
Bichanich kaže...
Srđela kaže...

"Mnogi gledatelji iz Slovenije obraćaju se HRT-u ljutiti zbog činjenice da Euro 2012. ne mogu pratiti na HTV2. Iako RTV Slovenija prenosi Euro, mnogi Slovenci radije bi ga pratili na HRT-u zbog, kako kažu, bolje kvalitete prijenosa i analiza u studiju. No, RTV Slovenija ovih je dana zatražila od svog tržišnog regulatora da kabelskim operaterima naloži da zatamne ekrane kada HRT prenosi utakmice s Eura."

Sto li je tek u Sloveniji ?! ;))

http://slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/177944/Default.aspx

Ma to je sve zbog Ćosića - najjači komentator u ovom djelu Europe, a možda i šire

i oni bi htjeli Milu {#}

17 godina
Ico2005 kaže...

Evo jedan post sa satelitskog foruma gdje su dečki u poluvremenu naše utakmice uhvatili HTV u laži. Naime, prilikom puštanja snimaka i događanja iz utakmice, ti snimci su išli u - ne možeš vjerovat - pravom, punokrvnom 16:9 formatu.

http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-televizija/dvb-t-dvb-t2/p1092926-euro-2012/#post1092926

Oni brkaju pojmove, baš me briga hoće li Mila ići u 16:9 ili 4:3. Pustite vi meni utakmicu kako je red, za ostalo me baš briga.

Ovi na tom forumu su otkrili, toplu vodu izgleda pa to HTV radi več dost vremena ali mnogi to nisu nit znali.Ako neko još to ne zna signal skijaške utrke sa Sljemena, muška ili ženska utrka isti jarac ide prema EU ili van hrvatske u 16-9 formatu a nama tu daju 4-3 sprešano smeče jel.{#}{#}

16 godina

To svi znamo da prema van ide 16-9, pa čak i HD (u slučaju lige prvaka). Nisi skontao bit svega, oni su sinoć u program (DVB-T mrežu) pustili sliku u 16-9. Ne letterbox (sa crtama gore i dolje), ne zumirano sa 16-9 na 4-3 nego pravi 16:9. Ono što DomaTV radi, to je odlično. Automatski prebacuju formate ovisno kako je serija snimana. Isto rade i sa reklamama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Da, ne dao bog da se dirne u presveti nogomet - ako nije wide, udri drvljem i kamenjem, jer sačuvaj bože da bi se ovakav thread započeo zbog nekog dokumentarca koji je letterboxan. Nogomet i piva stvarno snizuju IQ.
mpeg2 podržava HD, no ne koristi ga maltene više nitko, osim nekih kabelskih operatera u amerikama.

HRT ne emitira 16:9 program jer tehnički još nije spreman za taj prijelaz. Ako niste primjetili, jedan dio programa ide u 16:9 formatu, no često HRT dobije video materijal već letterboxan na IMXu ili digibeti. Cijeli program neće tako brzo u 16:9 jer ima jako puno materijala koji su 4:3, a HRT (koliko znam) neće pristati na 14:10 bastard emitiranje koje koriste neke druge naše kuće koje, recimo, emitiraju Raymonda. Pa onda likovi gledaju u prazno ili se čudiš kak je kamerman kadrirao... :)

Sramota je za sve vas što vam je bilo potrebno pivo i nogomet da primjetite da bi se wide emitiranje moglo napokon i pokrenuti... jer vas inače boli đon za to. E pa, izdržite. A kad prvenstvo završi, vidjet ćemo koliko će vas biti briga za tehnološki napredak HRTa za kojeg plaćate pristojbu.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
21 29 hvala 0
13 godina
protjeran

OMG moram priznat da ovako dobar clanak nisam jaaako dugo citao na BOL-u, naklon do poda.

Slazem se sa svime napisanom u clanku i volio bih kad bi se nakon ovog HRT probudi i krene u realizaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kod mene je dovoljno staviti komad zice pod krov i love se Madjari. U HD idu tri programa, na m1 gledam sliku, ton ide preko DVB-T receivera. Dok cujem Cosica, pozalim sto ne slusam Madjara. :-D

0 0 hvala 0
17 godina

C/p maila od HRT-a 17.06.2010.:

"Zahvaljujemo  Vam na pismu vezanom uz format TV slike. Najprije, koristim priliku da Vam objasnim "pojavu crnih pruga". Prijenosi sportskih događaja na HRT "stižu" najčešće u izvornom formatu slike 16:9. S obzirom da se prilikom prijenosa sportskih događanja najčešće koriste kamere 16:9, prilikom korištenja "centralnog reza" je velika manjkavost da gledatelj ne vidi što se događa lijevo i desno ( lopta "bježi" izvan ekrana ), a kod "letterbox" formata slika je uža, a li s punom informacijom i lijevo i desno. Format 16:9 se pretvara u format 4:3 na nekoliko načina: Ovisno o programskom sadržaju za pretvorbu slike 16:9 u format slike 4:3 se uz pretvorbu "letterbox" koristimo i pretvorbom "centralni rez". Svjesni smo da ukoliko koristite televizor formata 16:9 i ukoliko ste izabrali format prikaza 4:3 onda je "letterbox" slika kao "poštanska marka", ali to je neizbježno. Efekat "poštanske marke" je moguće izbjeći zumiranjem slike u format 16:9, no pritom se malo gubi na kvaliteti, ali se dobije veća slika. Potpunim uvođenjem DVB-T digitalne zemaljske televizije i gašenjem analognih odašiljača postupno će se prelaziti u direktan prijenos slike u formatu 16:9 jer su TV prijamnici s ugrađenim DTV  ( digitalnim ) modulom u pravilu 16:9, a samostojeći digitalni ( DTV ) prijamnici imaju mogućnost izbora formata slike 16:9 ili 4:3, a time njihovi korisnici će izbjeći deformiranje slike po vertikali.  Postupno je zato što i cijela proizvodnja programa treba prijeći u format 16:9 tako da će i tada ( ponekad ) dijelovi programa "imati crne crte". Filmovi će i dalje imati horizontalne crne pruge jer se filmovi ne proizvode u formatu 16:9 ( najčešći standard filma je 1, 85:1) Naime, ukoliko se želi postići vizualna harmonija slike, odnosno, da na televizoru bude prikazan svaki element slike, mora se sadržavati i desni i lijevi rub filma. Tada se mora "intervenirati" dodavanjem horizontalnih pruga. Zbog deformiranja slike po vertikali - "izduženi ljudi", a koje je prisutno na 4:3 televizorima ne možemo niti mi, niti drugi nakladnici TV programa direktno emitirati format slike 16:9."

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
rambox kaže...
Ico2005 kaže...

Ovi na tom forumu su otkrili, toplu vodu izgleda pa to HTV radi več dost vremena ali mnogi to nisu nit znali.Ako neko još to ne zna signal skijaške utrke sa Sljemena, muška ili ženska utrka isti jarac ide prema EU ili van hrvatske u 16-9 formatu a nama tu daju 4-3 sprešano smeče jel.{#}{#}

Tocno tako. Opremu imaju. Doduse nemaju svu opremu spremnu za 16:9 ali nekad im se zalome i prilozi u dnevniku snimljeni u 16:9. I to sam primjetio nekoliko puta u zadnjih godinu dana ako ne i duze. Zasto nam stranu produkciju ne pustaju u 16:9 nego ju presaju, to samo bog zna. A ovo da domaca natjecanja salju van u 16:9 a nama daju sugavu sliku spljostenu na 4:3 je svinjski i trebali bi letjeti otkazi tim nesposobnjakovicima. Mislim da su price o 20 miliona eura potrebnih ulaganja u opremu da bi se moglo emitirati tudji izvorni signal u 16:9 cista laz i trebalo bi ih tuziti i traziti da vrate sve milione koje zaradjuju na nama ovcama i trose ih na tko zna ciji luksuzni zivot.
17 godina
Ico2005 kaže...

To svi znamo da prema van ide 16-9, pa čak i HD (u slučaju lige prvaka). Nisi skontao bit svega, oni su sinoć u program (DVB-T mrežu) pustili sliku u 16-9. Ne letterbox (sa crtama gore i dolje), ne zumirano sa 16-9 na 4-3 nego pravi 16:9. Ono što DomaTV radi, to je odlično. Automatski prebacuju formate ovisno kako je serija snimana. Isto rade i sa reklamama.

Kako da ne a ko to spada pod svi,{#} ne misliš valjda na forum pa večina prosječnih ne forumskih korisnika o tome nema poima kaj se iza brda valja. Nema se tu kaj kontat ili ne kontat pa zna se da muljaju, več godinama na sve načine kak stignu pa zakaj ne bi onda muljali i sa signalom. Opet isto večina nema poima o detaljima, no vidi da tu nekaj ne štima tak to obično ide kod nas luda kuča ovaj put u glavnoj ulozi "Figa pod nos javna TV".{#}{#}

15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Da, ne dao bog da se dirne u presveti nogomet - ako nije wide, udri drvljem i kamenjem, jer sačuvaj bože da bi se ovakav thread započeo zbog nekog dokumentarca koji je letterboxan. Nogomet i piva stvarno snizuju IQ.
mpeg2 podržava HD, no ne koristi ga maltene više nitko, osim nekih kabelskih operatera u amerikama.

HRT ne emitira 16:9 program jer tehnički još nije spreman za taj prijelaz. Ako niste primjetili, jedan dio programa ide u 16:9 formatu, no često HRT dobije video materijal već letterboxan na IMXu ili digibeti. Cijeli program neće tako brzo u 16:9 jer ima jako puno materijala koji su 4:3, a HRT (koliko znam) neće pristati na 14:10 bastard emitiranje koje koriste neke druge naše kuće koje, recimo, emitiraju Raymonda. Pa onda likovi gledaju u prazno ili se čudiš kak je kamerman kadrirao... :)

Sramota je za sve vas što vam je bilo potrebno pivo i nogomet da primjetite da bi se wide emitiranje moglo napokon i pokrenuti... jer vas inače boli đon za to. E pa, izdržite. A kad prvenstvo završi, vidjet ćemo koliko će vas biti briga za tehnološki napredak HRTa za kojeg plaćate pristojbu.

Normalno da me je briga kad to placam. I sad se prica o tome jer puno ljudi to smeta. Da puno ljudi smeta 4:3 format u dokumentarcima koje ti gledas mozda bi se tad nesto promijenilo. Sta bi se ja sad trebo bunit da u 11 ujutro trebaju stavit opru jer neko drugi to zeli. Zauzmi se za sebe. Ja televiziju gledam samo kad su utakmice jer me jedino to zanima, i kad ju gledam ocu dobit ono sta placam. 

Sta nisi ti zapoceo neki thread zbog nekog dokumentarca nego sad seres. Ak ti popijes pivu dok gledas dokumentarac jel ti to onda snizuje IQ?

Normalno da me boli đon i bolit će me dok ne bude opet nesto na televiziji sta cu htjet gledat. Svako ima pravo na svoj glas, a vecina odlucuje. To se zove demokracija

17 godina

Ja ne da imam crne pruge na tv-u, ja imam ak ne silujem proširivanje tog 4:3 formata,
u biti kompletni crni okvir. Dakle imam mali ekrančić u crnoj podlozi:) Stoga na kraju

gledamo tekme na starom sony crt-u gdje to nekako zagleđenije izgleda - jasno kad

je i telkač i haerte iz tehnologije 90tih :) Stoposto znam da je hrt ne u stanju emitirati

16:9-to nije nikakav problem, nego i hd... logično kad je već "eksperimentalno" emitirao

u HD-u. E sad gdje odjednom treba okruglo 20 miliona novaca za nešto što su mogli

2007. vjerojatno bi trebalo čeprkati u usputnim optužnicama za one čuljak šelebaj

jer se sjećam da je bilo riječi da su iznosili HRT opremu u svoje "produkcije".

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Samo sam se iživcirao čitajući

MIKROBLOG: Ima li nešto gore za čuti od Francuza kako psuje na eng oponašajući afroamerikance? Referenca - FPS MP

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Aj što HRT prikazuje sliku u 4:3 formatu, to još nekako trpim, ali da svakodnevne snimke iz Osijeka i Slavonije izgledaju ko iz rata (jer kamere i jesu stare min 20-30 godina) a snimka iz Zagreba, Splita itd. ima boje, kontrasta, donekle oštrinu- snimana "novim" kamerama. Preko toga ne mogu preći i nadam se da ćemo mi ovdje, u Slavoniji, ako ikad dođi 16:9 kamere, barem dobiti ove trenutne "zagrebačke". {#}

Ne vjerujem da se nema novca. Svako malo mjenjaju vizualni indentitet Dnevnika, priloga, "među reklama" itd, a vidim da su i sredisnji studio dnevnika opet okrenuli naglavacke. 

Nemojte ovo shvatiti ovo kao troll, samo sam htio ukazati (kad se već kritizira HRT) na još neke tehničke zaostatke!

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

HRT ne emitira 16:9 program jer tehnički još nije spreman za taj prijelaz.

Saša Ilišević kaže...

Naime, prijenosi se niti ne rade u ičemu što nije 16:9, pa se ta slika mora stisnuti unutar 4:3 slike koja putuje eterom.

Polako ljudi, u SD streamu apsolutno je ista rezolucija i broj pixela pri 4:3 i pri 16:9. Razlika je u pixel aspect ratio-u, a to se očituje flag-om u headeru datoteke. Streamovi su apsolutno isti, bilo oni 'uski ili široki'. Ne vidim kakva je strašna tehnologija potrebna za to Father, a još manje se 16:9 slika mora stiskati unutar 4:3 slike, Saša. Koliko ja vidim radi se o odluci nekog 'baje' što je bolje za široki puk. A ne da ne bi mogli prenositi npr. nogometno prvenstvo u 16:9..

15 godina
neaktivan
Father postedi nas demagogije i svojih "moralnih prodika". Vec duze se prigovara HRT.u zbog emitiranja u 4:3, a tuzno je da niti jedan mediji nije ponovno iskritizirao HRT. Srecom Bug je reagirao, makar bi bilo normalnije da o tome pisu i dnevne novine.
In the end there will be only ( c )haoss ...
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Zašto ako prvo mogu okrenuti lovu na prijelazu iz mpeg2 u mpeg4 (na kojem će onda neko vrijeme i dalje vrtiti SD), pa onda još jednom okrenuti lovu na prijelazu iz SD u HD, a sve na račun poreznih obveznika.

16 godina
mrxa1 kaže...

Svaka Vam dala...Prodajem TV-e u dućanu i ljudima to objašnjavam svaki dan :)

Napokon da se jedan medij o tom sjetio pričat.

RTL može imat bar 16:9 a ovi kojima dajemo lovu ne. Sramota.

HD je trebao ić iako ne čisti nego progressive a to bi samo ispalo malo oštrije nego ovo sranje sad.

Al ni to nisu sposobni pa sad gledamo kockaste, stisnute, debele igrače.

Ja sam jednom gledao prijenos rukometa sa zadnjeg prvenstva u isto vrijeme na slovenskom i Hrt2. kako to bolje izlgeda na slovencima kad je 16:9.

Igrači su normalne i visine i građe a ekran iskoristi signal kako spada.

Nadam se da će ovo pokrenut neku promjenu!

A zašto ne sačuvaš omjer slike i samo ga lagano zazumiraš? a ne gledat debele? najstupidnija mi je izjava "nisam kupio široki TV da bi imo crn crte sa strane"... meni bolje da emitiraju i dalje ovako 4:3 nego onakav 16:9 kao RTL kad moram po TVu ganjat omjere slike da dobijem sliku kako spada jer oni sve rašire na 16:9 pa ono što nije snimljeno u tom formatu ispadne svakako rašireno i izobličeno... a iole dobar TV ima mnogućnost da zazumiraš i smjestiš sliku kako hoćeš da minimiziraš "crne crte" zbog titlova ili da ih skroz eliminiraš... što se recimo na CRTovima koji su i dalje u većini (koliko god ih se već godinama ne može kupiti) ne može podešavati...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice