Win8 tableti ce razguzit konkurenciju uzduz i poprijeko.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
"Bug na premijeri Windowsa 8" - Kad sam vidio naslov, kroz glavu mi odmah proleti "Garant im se nešto smrzlo kod prezentacije".
svoje postojeće "klasične" desktope i prijenosnike, opremljene kombinacijom monitora i tipkovnice s mišem ili touchpadom sve više nadomještamo uređajima s ekranima osjetljivim na dodir i time mijenjamo način na koji koristimo računala. Windowsi 8 su, više od bilo kojeg drugog OS-a, prilagođeni tom trendu i gotovo da ih i nema smisla koristiti ukoliko ne mislimo raditi s nekim takvim, suvremenim računalom.
i ja se onda čudim kad pol foruma kokodače da da su win 8 samo za tablete/ts uređaje
(a Petric očito svaki tjedan ima tekst za pamćenje)
Ruku na srce ali trebat će im svjetlosna godina da Surface barem dostigne iPad a da ne pričam o tržišnom udjelu ... a cijela ova rečenica je veliko "AKO" ...
Mi u firmi imamo jedno računalo sa instaliranom osmicom i bježimo svi od njega ko vrag od tamjana. Toliko mi je to sve skupa nepraktično, napadno i glupo da nemam riječi...
Windows 8.
Za tablete i laptope s touch ekranom najbolji OS do sada.
Za obična računala... kad se zbroje svi plusevi i minusevi jednaka je ko sedmica. Osmica je drugačija i ima neke gluposti s Metrom i to joj je minus, ali koliko se brže podiže, gasi i ima nove mogućnosti izvan metroa - tu dopunjava pluseve. Ni na Sedmicu se nisu svi priviknuli, a oni koji jesu trebalo im je dosta dugo - sedmica je u RH postala popularna 2011., i počela se masovno koristiti, za OS koji je puno drugačiji od dosadašnjih trebat će još više, ali jednom će se nešto prelomit i svi će ju imat i hvalit.
Meni osobno Osmica paše jer je sve nadohvat ruke i brza je. Imam ju na jeftinom 4 godine starom laptopu s 90% punim diskovima - podiže se za 20 sekundi! Rad na njoj je jednostavan ako se krene isporbavat, bez isporbavanja ništa dragi moji vražićci koji od nje bježite. Posebno će biti dobra onima s WP8 uređajima, Xboxom i tim stvarima. Ja osobno ću ju uzet legalno za par mjeseci kad dođu driveri za sav moj softver i hardver.
Staviš Start8 i Windows 8 su upotrebljivi ko bebica.

svoje postojeće "klasične" desktope i prijenosnike, opremljene kombinacijom monitora i tipkovnice s mišem ili touchpadom sve više nadomještamo uređajima s ekranima osjetljivim na dodir i time mijenjamo način na koji koristimo računala. Windowsi 8 su, više od bilo kojeg drugog OS-a, prilagođeni tom trendu i gotovo da ih i nema smisla koristiti ukoliko ne mislimo raditi s nekim takvim, suvremenim računalom.
i ja se onda čudim kad pol foruma kokodače da da su win 8 samo za tablete/ts uređaje
(a Petric očito svaki tjedan ima tekst za pamćenje)
Ovo sto si citirao je definitivno najbezvezniji dio teksta. :)
Donesite nam kolačića :)
sa "startom 8" Windowsi 8 nemaju tu "čar" kao bez njega......definitivno ću koristiti Windows 8 mada imam tipkovnicu i miša
sa "startom 8" Windowsi 8 nemaju tu "čar" kao bez njega......definitivno ću koristiti Windows 8 mada imam tipkovnicu i miša
Čar? Ja ću definitivno koristiti sedmicu mada imam grafičku karticu...
Daj više da i to prođe da ne pile više o final verziji.... kaže tip neće RTM hoće final o Bože..... :p
MIKROsoft se izgleda potpuno pogubio.
Prvo ni WinXp nisu izumrli ( daleko od toga), a da ne govorim o ekipi koja je prešla na Win 7. Sad bi oni opet trebali preć na Win 8? Da ne bi. Možda ako im daju besplatno ... veliko možda.
A još ih veća katastrofa na području mobilnih uređaja. Tamo su izbacili Win 8 RT koji su veličinom i kodom zapravo Win 8 za desktope. Zato je onih smiješnih 12 gb na jednom tabletu, iako 90% koda se ne može izvodit na toj arhitekturi. Panično su ga prebacili na tablete, jer ih konkurencija nemilo gazi svakodnevno. Jednostavno nemaju više vremena da za tablete izbace pravi mobini OS.
Tržište smartphone uređaja ionako je već izgubljeno, pa ga nema smisla ni spominjat. Tamo bezuspješno gube milijarde i svi se sprdaju s njima.
Bezuspiješno gube milijarde? Daj čitaj što pišeš?
MIKROsoft se izgleda potpuno pogubio.
Prvo ni WinXp nisu izumrli ( daleko od toga), a da ne govorim o ekipi koja je prešla na Win 7. Sad bi oni opet trebali preć na Win 8? Da ne bi. Možda ako im daju besplatno ... veliko možda.
A još ih veća katastrofa na području mobilnih uređaja. Tamo su izbacili Win 8 RT koji su veličinom i kodom zapravo Win 8 za desktope. Zato je onih smiješnih 12 gb na jednom tabletu, iako 90% koda se ne može izvodit na toj arhitekturi. Panično su ga prebacili na tablete, jer ih konkurencija nemilo gazi svakodnevno. Jednostavno nemaju više vremena da za tablete izbace pravi mobini OS.
Tržište smartphone uređaja ionako je već izgubljeno, pa ga nema smisla ni spominjat. Tamo bezuspješno gube milijarde i svi se sprdaju s njima.
Microsoft je napravio grešku što je na XP pustio .Net platformu, naime sami sebi su stavili ježa u tur, a korisnicima učinili medvjeđu uslugu, jer onda vrijedi ova tvoja filozofija, a svodi se na to da su svi ti OS-ovi manje više isti, a u biti nisu.
-osmica je tu, dal se nekome sviđa ili ne, to je 'napredak'. Klasičari imaju i dalje (polu-klasični)dektop, zapravo bitnih promjena nema (osim onog osječaja da me netko nateže..). Uz par dodatnih (vole reči, novih) fičera (dejavu, samo zbog potrebe virtualizacije prebačeno sa server OSa, na clientski) i s tim poveznaih stitnica kao (napokon) ToGo. Tko jednom probla.. naravno bježte od Clouda, lako se rasprši, ali svi ostali fičeri su 'zgodni', desni klik ISO-VHD sad radi (mada prije iz neobjašnivih razloga nije), i najvažniji fičer, nevjerni tome neće vjerovati,.. robustnost. Stvarno preživljava maltretiranje.
- Dobar proizvod.
Tabletići i sl. su glavni razlog uz prstovničkidodirnik za takve uređaje upravo ovako koncipiranog OSa. Ostajem na sedmici (bar godinu), ali osmica je bolji proizvod. To što mi se ne sviđa defoultni UI je najmanje bitna stvar. Više mi smeta škrtost MSa, bubnu tolike novce u kampanju a ništa od gadgeta (u Cro). Počet ću ih pljuvati... no možda nam Petric donese npr kingstonćiće i podjeli lajkerima iz teme..
Petricu!! manje fotkaj, više grabi, kasnije ćeš provjeravati plijen, dok se fotke lako izgooglaju.
-osmica je tu, dal se nekome sviđa ili ne, to je 'napredak'. Klasičari imaju i dalje (polu-klasični)dektop, zapravo bitnih promjena nema (osim onog osječaja da me netko nateže..). Uz par dodatnih (vole reči, novih) fičera (dejavu, samo zbog potrebe virtualizacije prebačeno sa server OSa, na clientski) i s tim poveznaih stitnica kao (napokon) ToGo. Tko jednom probla.. naravno bježte od Clouda, lako se rasprši, ali svi ostali fičeri su 'zgodni', desni klik ISO-VHD sad radi (mada prije iz neobjašnivih razloga nije), i najvažniji fičer, nevjerni tome neće vjerovati,.. robustnost. Stvarno preživljava maltretiranje.
- Dobar proizvod.
Tabletići i sl. su glavni razlog uz prstovničkidodirnik za takve uređaje upravo ovako koncipiranog OSa. Ostajem na sedmici (bar godinu), ali osmica je bolji proizvod. To što mi se ne sviđa defoultni UI je najmanje bitna stvar. Više mi smeta škrtost MSa, bubnu tolike novce u kampanju a ništa od gadgeta (u Cro). Počet ću ih pljuvati... no možda nam Petric donese npr kingstonćiće i podjeli lajkerima iz teme..
Petricu!! manje fotkaj, više grabi, kasnije ćeš provjeravati plijen, dok se fotke lako izgooglaju.
Komentar mjeseca
Čar? Ja ću definitivno koristiti sedmicu mada imam grafičku karticu...
hvala ti bože da ima i duhovitih ljudi, a ne samo onih koji misle da su duhoviti...lajk do nebesa
Ja nemam grafičku karticu a na osmici sam, pipam eto na slijepo tap, tap, tap.... :p
Nemaju "čar", ali su opet upotrebljivi za posao :-)