Sta je ovo u pozadini ??? Kopija Iron Man-a??? Anyway back on topic... Bas bi mi trebao jedan takav SSD da se malo ubrza rad ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sta je ovo u pozadini ??? Kopija Iron Man-a??? Anyway back on topic... Bas bi mi trebao jedan takav SSD da se malo ubrza rad ...
hehe...evo ti moj colossus lt 128 GB za 2k kunica
zar sad usb 3.0 nije u modi :)
delete
uh to bi bilo dobro uzeti,ali nema cijena :(
(Model 430 i 300 MB/s x 2 kom) + Raid = stvarnost za 2-3 god. Sedmica ima da leti
(Model 430 i 300 MB/s x 2 kom) + Raid = stvarnost za 2-3 god. Sedmica ima da leti
Ma koji će ti k RAID sa SSD-om.
SSD je sam po sebi brz, stavljanjem u RAID nebi ništa postigo, nego bi čak možda i sporio SSD, jer ipak prođe dok se RAID detektira.
Ne tribaju nan toliko brži koliko bi tribali da su jeftiniji.
Ma koji će ti k RAID sa SSD-om.
SSD je sam po sebi brz, stavljanjem u RAID nebi ništa postigo, nego bi čak možda i sporio SSD, jer ipak prođe dok se RAID detektira.
Netočno, SSD diskovi isto kao i HDD diskovi (ovo diskovi je nepotrebno) profitiraju stavljanjem u RAID polje, sam po meni još uvjek neisplativo, skok sa jednog SSD-a na dva u RAID polju je vjerojatno neprimjetna, a ipak dosta košta!?
Ovi su stavili 8 komada, ali sa dva mora biti primjetno, vidio sam razne testove i uvijek se vidi dosta veća razlika od 1 na 2 SSD-a. Zanimljivo kod ovog PhotoFasta je puno veće brzine čak i duplo veće od bilo koje druge konkurencije. Neznam šta drugi rade da ne mogu ponuditi isto takvo.
Uostalom najbitnije svima jest smanjenje cijene a onda i povećanje prostora na SSD-ovima ako misle zamjeniti mehaničke. Iako za tu "zamjenu" hardova mislim da će trebati 5 i više godina. SSD proizvodnja se mora povećati i smanjiti proizvodni proces da bi sve to bilo moguće.
možda se ne tiče točno ove teme ali je povezano:
jeli bolje napravit ovako: windows/ssd podaci/hdd ili hdd+ssd u raid 0
Neki izgleda ne.
Jedini problem kod SSD RAID konfiguracije je nepodržavanje TRIM naredbe RAID kontrolora. Jedino noviji kontrolori to podržavaju (intel barem, za druge ne znam), ali ne u svim slučajevima.
Sve to zvuči super..Samo se pitam koliko će koštati...
Ovi sus stavili 8 komada, ali sa dva mora biti primjetno, vidio sam razne testove i uvijek se vidi dosta veća razlika od 1 na 2 SSD-a. Zanimljivo kod ovog PhotoFasta je puno veće brzine čak i duplo veće od bilo koje druge konkurencije. Neznam šta drugi rade da ne mogu ponuditi isto takvo.
Uostalom najbitnije svima jest smanjenje cijene a onda i povećanje prostora na SSD-ovima ako misle zamjeniti mehaničke. Iako za tu "zamjenu" hardova mislim da će trebati 5 i više godina. SSD proizvodnja se mora povećati i smanjiti proizvodni proces da bi sve to bilo moguće.
Da si pogledao video, vidio bih da ima uspredbu 1 SDD-a naspram 2,4,8 SSD-a!?
Ne kažem da nema razlike, ali samo kažem da nećeš puno primjetit tu razliku, pri tom mislim s jednog na dva diska, a košta dosta novca, želim reć da prelazom s običnog diska na SSD će primjetiti dosta promjenu u brzi rada, ali sa jednog SSD-a na dva baš i nećeš!?
A s ovim ostalim se slažem, i ja sam za povećanje prostora i smanjenje cjene, odnosno da postanu standard, pa da si i ja upiknem jednog, a ko pće neke perverzije sa bolesnim brzinama, neka plati!?
možda se ne tiče točno ove teme ali je povezano:
jeli bolje napravit ovako: windows/ssd podaci/hdd ili hdd+ssd u raid 0
hdd+ssd u raid 0 = mali kapacitet zbog malog kapaciteta ssd-a + mala brzina zbog male brzine hdd-a. To ne dolazi u obzir ni pod razno.
Ovi sus stavili 8 komada, ali sa dva mora biti primjetno, vidio sam razne testove i uvijek se vidi dosta veća razlika od 1 na 2 SSD-a. Zanimljivo kod ovog PhotoFasta je puno veće brzine čak i duplo veće od bilo koje druge konkurencije. Neznam šta drugi rade da ne mogu ponuditi isto takvo.
Da si pogledao video, vidio bih da ima uspredbu 1 SDD-a naspram 2,4,8 SSD-a!?
Ne kažem da nema razlike, ali samo kažem da nećeš puno primjetit tu razliku, pri tom mislim s jednog na dva diska, a košta dosta novca, želim reć da prelazom s običnog diska na SSD će primjetiti dosta promjenu u brzi rada, ali sa jednog SSD-a na dva baš i nećeš!?
A s ovim ostalim se slažem, i ja sam za povećanje prostora i smanjenje cjene, odnosno da postanu standard, pa da si i ja upiknem jednog, a ko pće neke perverzije sa bolesnim brzinama, neka plati!?
OCZ ima nekoliko modela SSD-a sa internim,hardverskim raid0 poljem....colossus,solossus lt,Z-Drive,Z-Drve 2,revo drive(jeftinija,desktop varijanta z-drivea) i proporcionalno broju raid-0 polja(2,4 kod desktop tj. 8 kod enterprise ssd-a)se performanse zapisivanja/citanja dizu za 90%.Ovi modeli imaju implementiran TRIM u sebi.
http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/pci-express/z-drive.html
http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/pci-express/revodrive.html
http://www.ocztechnology.com/products/solid_state_drives/ocz_colossus_series_sata_ii_3_5-ssd
http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/sata-ii/3-5--sata-ii/colossus-series-3-5--ssd/ocz-colossus-lt-series-sata-ii-3-5--ssd.html
Neznam šta drugi rade da ne mogu ponuditi isto takvo.
ovaj SSD je na SATA &Gbps sučelju.. drugi su na "starijem" 3Gbps sučelju...
;-)
pogledaj WD Caviar Black verziju za 6Gbps koliko je brzi od ionako brzog na 3Gbps (a to je običan mehanički disk)
To sam u biti zaboravio spomenuti, da bilo koji hard ovisi također i o matičnoj ploči kao jedna vrlo važna značajka/osobina u svemu tome. Ako se gledaju što bolje performanse onda treba imati i odgovarajuću matičnu da sve to lijepo podrži.
Moj favorit je jos uvijek OCZ RevoDrive od 128 GB. Stavlja se na pcie na matičnoj koji češće nalazimo nego najnoviji sata standard a ima i prilicne brzine, 540 MB/s Čitanje, 480 MB/s zapisivanje.
Cijene su u zadnjih 2 mjeseca pale za 20ak %, barem na njemačkom tržištu.