Brži SSD-ovi iz PhotoFasta

poruka: 23
|
čitano: 3.293
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Brži SSD-ovi iz PhotoFasta".
16 godina
neaktivan

Sta je ovo u pozadini ??? Kopija Iron Man-a??? Anyway back on topic... Bas bi mi trebao jedan takav SSD da se malo ubrza rad ... Nevinašce

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Brži SSD-ovi iz PhotoFasta
Njambris kaže...

Sta je ovo u pozadini ??? Kopija Iron Man-a??? Anyway back on topic... Bas bi mi trebao jedan takav SSD da se malo ubrza rad ... Nevinašce

hehe...evo ti moj colossus lt 128 GB za 2k kunica Smijeh

http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/sata-ii/3-5--sata-ii/colossus-series-3-5--ssd/ocz-colossus-lt-series-sata-ii-3-5--ssd.html

dasHHa
17 godina
neaktivan

zar sad usb 3.0 nije u modi :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 22:42 (shiljak).
17 godina
neaktivan

delete

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 22:43 (shiljak).
17 godina

uh to bi bilo dobro uzeti,ali nema cijena :(

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

(Model 430 i 300 MB/s  x 2 kom) + Raid = stvarnost za 2-3 god. Sedmica ima da leti

Poslije jebanja nema kajanja.
16 godina
neaktivan
kovaos kaže...

(Model 430 i 300 MB/s  x 2 kom) + Raid = stvarnost za 2-3 god. Sedmica ima da leti

Ma koji će ti k RAID sa SSD-om.

SSD je sam po sebi brz, stavljanjem u RAID nebi ništa postigo, nego bi čak možda i sporio SSD, jer ipak prođe dok se RAID detektira.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
15 godina

Ne tribaju nan toliko brži koliko bi tribali da su jeftiniji.

If God made everything, God must be somewhere in china.
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EVO kaže...
kovaos kaže...

Ma koji će ti k RAID sa SSD-om.

SSD je sam po sebi brz, stavljanjem u RAID nebi ništa postigo, nego bi čak možda i sporio SSD, jer ipak prođe dok se RAID detektira.

Netočno, SSD diskovi isto kao i HDD diskovi (ovo diskovi je nepotrebno) profitiraju stavljanjem u RAID polje, sam po meni još uvjek neisplativo, skok sa jednog SSD-a na dva u RAID polju je vjerojatno neprimjetna, a ipak dosta košta!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
17 godina

Ovi su stavili 8 komada, ali sa dva mora biti primjetno, vidio sam razne testove i uvijek se vidi dosta veća razlika od 1 na 2 SSD-a. Zanimljivo kod ovog PhotoFasta je puno veće brzine čak i duplo veće od bilo koje druge konkurencije. Neznam šta drugi rade da ne mogu ponuditi isto takvo.

Uostalom najbitnije svima jest smanjenje cijene a onda i povećanje prostora na SSD-ovima ako misle zamjeniti mehaničke. Iako za tu "zamjenu" hardova mislim da će trebati 5 i više godina. SSD proizvodnja se mora povećati i smanjiti proizvodni proces da bi sve to bilo moguće.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 9:19 (makopos).
16 godina
neaktivan

možda se ne tiče točno ove teme ali je povezano:

jeli bolje napravit ovako: windows/ssd podaci/hdd ili hdd+ssd u raid 0

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

24 256GB Samsung MLC SSD's raid

16 godina
neaktivan
kovaos kaže...

24 256GB Samsung MLC SSD's raid

za ovo znamo već odavno

http://gtabalkan.com
17 godina

Neki izgleda ne.

17 godina

Jedini problem kod SSD RAID konfiguracije je nepodržavanje TRIM naredbe RAID kontrolora. Jedino noviji kontrolori to podržavaju (intel barem, za druge ne znam), ali ne u svim slučajevima.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve to zvuči super..Samo se pitam koliko će koštati...

16 godina
neaktivan
makopos kaže...

Ovi sus stavili 8 komada, ali sa dva mora biti primjetno, vidio sam razne testove i uvijek se vidi dosta veća razlika od 1 na 2 SSD-a. Zanimljivo kod ovog PhotoFasta je puno veće brzine čak i duplo veće od bilo koje druge konkurencije. Neznam šta drugi rade da ne mogu ponuditi isto takvo.

Uostalom najbitnije svima jest smanjenje cijene a onda i povećanje prostora na SSD-ovima ako misle zamjeniti mehaničke. Iako za tu "zamjenu" hardova mislim da će trebati 5 i više godina. SSD proizvodnja se mora povećati i smanjiti proizvodni proces da bi sve to bilo moguće.

Da si pogledao video, vidio bih da ima uspredbu 1 SDD-a naspram 2,4,8 SSD-a!?
Ne kažem da nema razlike, ali samo kažem da nećeš puno primjetit tu razliku, pri tom mislim s jednog na dva diska, a košta dosta novca, želim reć da prelazom s običnog diska na SSD će primjetiti dosta promjenu u brzi rada, ali sa jednog SSD-a na dva baš i nećeš!?
A s ovim ostalim se slažem, i ja sam za povećanje prostora i smanjenje cjene, odnosno da postanu standard, pa da si i ja upiknem jednog, a ko pće neke perverzije sa bolesnim brzinama, neka plati!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
16 godina
odjavljen
joze kaže...

možda se ne tiče točno ove teme ali je povezano:

jeli bolje napravit ovako: windows/ssd podaci/hdd ili hdd+ssd u raid 0

hdd+ssd u raid 0 = mali kapacitet zbog malog kapaciteta ssd-a + mala brzina zbog male brzine hdd-a. To ne dolazi u obzir ni pod razno.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
makopos kaže...

Ovi sus stavili 8 komada, ali sa dva mora biti primjetno, vidio sam razne testove i uvijek se vidi dosta veća razlika od 1 na 2 SSD-a. Zanimljivo kod ovog PhotoFasta je puno veće brzine čak i duplo veće od bilo koje druge konkurencije. Neznam šta drugi rade da ne mogu ponuditi isto takvo.

Da si pogledao video, vidio bih da ima uspredbu 1 SDD-a naspram 2,4,8 SSD-a!?
Ne kažem da nema razlike, ali samo kažem da nećeš puno primjetit tu razliku, pri tom mislim s jednog na dva diska, a košta dosta novca, želim reć da prelazom s običnog diska na SSD će primjetiti dosta promjenu u brzi rada, ali sa jednog SSD-a na dva baš i nećeš!?
A s ovim ostalim se slažem, i ja sam za povećanje prostora i smanjenje cjene, odnosno da postanu standard, pa da si i ja upiknem jednog, a ko pće neke perverzije sa bolesnim brzinama, neka plati!?

OCZ ima nekoliko modela SSD-a sa internim,hardverskim raid0 poljem....colossus,solossus lt,Z-Drive,Z-Drve 2,revo drive(jeftinija,desktop varijanta z-drivea) i proporcionalno broju raid-0 polja(2,4 kod desktop tj. 8 kod enterprise ssd-a)se performanse zapisivanja/citanja dizu za 90%.Ovi modeli imaju implementiran TRIM u sebi.

http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/pci-express/z-drive.html

http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/pci-express/revodrive.html

http://www.ocztechnology.com/products/solid_state_drives/ocz_colossus_series_sata_ii_3_5-ssd

http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/sata-ii/3-5--sata-ii/colossus-series-3-5--ssd/ocz-colossus-lt-series-sata-ii-3-5--ssd.html

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 19:24 (dasHHa).
17 godina
makopos kaže...

Neznam šta drugi rade da ne mogu ponuditi isto takvo.

ovaj SSD je na SATA &Gbps sučelju.. drugi su na "starijem" 3Gbps sučelju...

;-)

pogledaj WD Caviar Black verziju za 6Gbps koliko je brzi od ionako brzog na 3Gbps (a to je običan mehanički disk)

17 godina

To sam u biti zaboravio spomenuti, da bilo koji hard ovisi također i o matičnoj ploči kao jedna vrlo važna značajka/osobina u svemu tome. Ako se gledaju što bolje performanse onda treba imati i odgovarajuću matičnu da sve to lijepo podrži.

16 godina
neaktivan

Moj favorit je jos uvijek OCZ RevoDrive od 128 GB. Stavlja se na pcie na matičnoj koji češće nalazimo nego najnoviji sata standard a ima i prilicne brzine, 540 MB/s Čitanje, 480 MB/s zapisivanje.

Cijene su u zadnjih 2 mjeseca pale za 20ak %, barem na njemačkom tržištu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice