Apple pobijedio u SAD-u u sporu sa Samsungom

poruka: 84
|
čitano: 9.651
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple pobijedio u SAD-u u sporu sa Samsungom".
14 godina
neaktivan
Re: Apple pobijedio u SAD-u u sporu sa Samsungom
TranceMight kaže...
Ezio kaže...

A ćoravci će i dalje tvrditi da samsung nije kopirao apple. Čak i sa ovim dokazima.

o kakvim dokazima pricas? i ti si pametno dijete amerike?? :)

hoces reci da su na sudu raspolagali samo pismo glava sistemom? nazalost ti ameri su puno pametniji od nase rvacke dječice.
17 godina
neaktivan
florijan kaže...

Kako misliš stručnjak? Ja sam samo konzument. PDV, carina & staf nose svoje, al nemre dolar bit 10 kuna, da vrag vraga hebe.

Pozdrav i tebi

PDV i carina su samo dio troskova kod uvoza. Ima tu hrpa drugih stvari koje utjecu na cijenu.

Samo razlika u PDV-u je u odnosu na SAD vecinom preko 15%, a kamoli sve ostalo sto utjece na cijenu....

Pozdraf...

Zed's dead baby, Zed's dead...
15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
zatojeto kaže...

...appleovoj pobjedi nad lopinom

...jednostavno satrte od jedne obicne lopine.

Smiri se, srce će te strefiti...

mene.

biti ce ti to teška godina dijete drago.

ali natrag na temu.

sve kopiraju i to besramno.

15 godina
neaktivan
zatojeto kaže...
biti ce ti to teška godina dijete drago.

Meni već i jest teška, ali ponajmanje zbog nesuglasica između Applea i Samsunga. Imam ja i svojih vlastitih problema hvala lijepa...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
13 godina

Zasto vamo pisu oni koji nevole apple, dajte ljudi idite cjepat drva pustite posten narod da pise imat cete svoju priliku kada bude clanak kako je apple izgubio sud.{#}

Moj PC  
2 6 hvala 0
15 godina
neaktivan

Fapple ? ahahahahahahha umirem {#}  

 -- http://goo.gl/RylEA
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Nemam u kući ništa od Samsunga ili Applea.

Naravno da imaš.  {#}

15 godina
neaktivan
Dakle, Apple je u Keoreji izgubio parnicu, a Samsung u SAD-u ? Nice. :))
In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
Leglo kaže...
Dakle, Apple je u Keoreji izgubio parnicu, a Samsung u SAD-u ? Nice. :))

Zapravo u Koreji oba moraju platiti. Samsung čak mora više.

E da , ima još jedna sitna razlika: Apple mora platiti 18 tisuća dolara a Samsung milijardu.

15 godina
neaktivan
Cadza kaže...

Naravno da imaš. {#}

U redu, preformulirat ću rečenicu. U mojoj kući ne postoji nikakav proizvod za krajnjeg korisnika koji na sebi nosi Samsungov ili Appleov logo.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 16:58 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

U drugim vijestima - Balmer i Elop nazdravljaju šampanjcem

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sphynx kaže...
florijan kaže...

Kako misliš stručnjak? Ja sam samo konzument. PDV, carina & staf nose svoje, al nemre dolar bit 10 kuna, da vrag vraga hebe.

Pozdrav i tebi

PDV i carina su samo dio troskova kod uvoza. Ima tu hrpa drugih stvari koje utjecu na cijenu.

Samo razlika u PDV-u je u odnosu na SAD vecinom preko 15%, a kamoli sve ostalo sto utjece na cijenu....

Pozdraf...

Gle, a kaj se zivciras s nekim koji nema blage veze kak stoje kod nas stvari. Kad bu Florijan imal svoju firmu i kada ce zaradjivati svoj vlastiti novac onda ce vidjeti sto to znaci. Ne mislim raditi za nekog drugog, vec sam za sebe.

A tebi Florijane samo da znas, u Hrvatskoj postoje 245 parafiskalnih nameta, razni troskovi i carine i povrh svega abnormalni porezi. Hrvatska medju prvih 5 zemalja u svijetu po poreznoj presiji !!!!

Samo da znas, da porez na dobit iznosi 50% i da firma placa taj porez neovisno dal je novac zapila ili ostavila za svoj daljnji razvoj. Da sve firme placaju PREDUJAM poreze za slijedecu godinu, da placaju razne komore, npr HGK, da informaticka firma mora placati sume i vode iako s njima nema nikakve veze. Porvh svega, na placu koju daju zaposlenome moraju dati 80 - 100% drzavi.

Hrvatska je jedna minijatura od zemlje sa totalno zanemarivim trzistem. Jedan Munchen je daleko vece trziste nego cijela Hrvatska. Sto mislis da, npr uvoznik Applea, dobije iPhone po cijeni koju dobije njegov Njemacki pandan? Od kuda da uvoznik plati silne namete nego iz tvoga dzepa! Odi gore na Markov Trg pa se buni.

13 godina
neaktivan

3 1 hvala 0
15 godina

I naravno nikakva korist za obične potrošače, nego će bogati i moćni još više ojačati (dioničari, suradnici) a ostatak će u šepati u njihovoj sjeni.

Do not feed the trolls!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
U hypo netu immas e brokera. Prije 15 dana AAPL je kostao 66 dolara manje idu uskoro na share split, dobili su spor, pripremaju ludilo od jeseni, sad se barata i kupnjama SPRINTa, aTVom, te dividendom koja slijedi. Dakle, i croatus Vulgaris od 10,000 kn moze napraviti 12,000 ne misleci puno.
16 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Vezano uz temu, američka porota je presudila u korist američke firme. Iznenađujuće? Suđenje je nepošteno i namješteno prema onome što piše Groklaw

(Groklav je nagrađivana stranica koja stručno analizira poznatije parnice).

"I think you can see with your own eyes that the sanction against Samsung was not fair, now that it has all played out."

Da citiram što je rekao Steve Jobs:

1996: "Good artists copy, great artists steal. And we have always been shameless about stealing great ideas."

2010: "I'm going to destroy Android because it's a stolen product."

Da ovaj citat samo prokomentiram tj ova dva ...  Steve Wozniak kakav SJ, taj covjek je za sve zaduzan..A apple jadan nevin andjeo on nista nije ukrao..On krade tudje ideje, 

realizira ih i onda patentira (te onda sije po svijetu svoje tuzbe). Samo 20 tvrtki tuzi apple eto cisto samo tako jer su oni postena firma...

A za apple patente i uredaje ovaj video sve govori :  

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 19:36 (Komrad).
14 godina
neaktivan

A gle Dražene, nisam ti ja neki državni službenik, a nisam ni klinac. Zarađujem svoje novčiće u privatnom sektoru, vrlo dobro osjećam šapu lijepe naše i nisam ti baš prava adresa za iskaljivanje frustracija državnog aparata. Dodao bih da su, poslije Mađarske, u RH najveća davanja na neto plaću. Moj post se odnosi na samo jednog čovjeka, jednu situaciju, jedan monopol, koji traje od 1987/88. Vjerujem da si ti pošten, da tvoja firma (ko i moja) muku muči u ovim hebenim vremenima i slažem se sa svime što si naveo, ali ne volim tipove poput navedenoga (ili npr. Todorića) i mislim da zaslužuju da ih se javno prozove. 

16 godina

Što jest jest... mora se priznati da nakon prvog iPhona svi ti smartphoni imaju jako sličan dizajna...

A što se tiče milijarde, kad da je to takvim tvrtkama neka velika lova... njima to nije nikakav problem i ako su krivi neka plate... sigurno na tom sudu koji je donio presudu ne rade debili i stvar je jasna.

Samo mi nije jasno zašto se pojedinci ovdje toliko uzbuđuju i to shvaćaju osobno kao da su u najmanju ruku vlasnici tih tvrtki.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sitna lova.
da su isli toliko potrositi na reklamu samo u SAD-u, ne bi se toliko sad pricalo o njima.
znaci,sav ovaj cirkus je dobrodosao i jednima i drugima.

samsung je od pocetka tok kopiranja iphonea i tuzakanja sa jabucarima postao sinonim za android uredjaje,pa se itekako okoristio kopiranjem,a appleu pored dodatne reklame dobro dodje i nesto gotovine(ok, jesu najvrijednija tehnoloska tvrtka na svijetu,ali im treba gotovina kako bi mogli dalje ulagati, jer nisu ni drugi ludi pa da vise ne patentiraju svoje proizvode,izume i sl....apple se jednom mogao okoristiti,ali vise nece)

da je samsunga briga za presude,ne bi suradjivali sa appleom,no ovako oboje imaju koristi.

cinjenica je da je apple koristeci tehnologije drugih proizvodjaca napravio uredjaj na kojem se poprilicno obogatio,a sad isto to ne dopusta drugima.
s pravom ili ne, nije ni bitno. sve je to dio kapitalizma u kojem jaci vlada,a pobjedjuje vece govno.

znaci proizvodjaci klonova napreduju, dok u isto vrijeme motorola,nokia pa i soni i htc, koji su pravi lideri tehnoloskog napretka grcaju u problemima.

znaci,ovim putem bacam jedan hracak i na pobjednike ovog spora i na gubitnike, ko ih j*
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
florijan kaže...

A gle Dražene, nisam ti ja neki državni službenik, a nisam ni klinac. Zarađujem svoje novčiće u privatnom sektoru, vrlo dobro osjećam šapu lijepe naše i nisam ti baš prava adresa za iskaljivanje frustracija državnog aparata. Dodao bih da su, poslije Mađarske, u RH najveća davanja na neto plaću. Moj post se odnosi na samo jednog čovjeka, jednu situaciju, jedan monopol, koji traje od 1987/88. Vjerujem da si ti pošten, da tvoja firma (ko i moja) muku muči u ovim hebenim vremenima i slažem se sa svime što si naveo, ali ne volim tipove poput navedenoga (ili npr. Todorića) i mislim da zaslužuju da ih se javno prozove. 

Sve 5 stari moj, ali onda to tako obrazloži, a nemoj bubnuti da je covjek kriv kaj je cijena Apple proizvoda u hrvata visoka zbog njega, jer je to u najmanju ruku smijesno. Monopol isto tako nije stvar doticnog, vec politike Apple-a. Nije da branim ikoga, samo mislim da ako se vec ide s nekakvim tvrdnjama, da isto tako treba imati i nekakvo predznanje o temi u koju se covjek upusta.

Pozdraf...

Zed's dead baby, Zed's dead...
13 godina
neaktivan
Drazen kaže...
Sphynx kaže...
florijan kaže...

Pozdrav i tebi

Pozdraf...

Gle, a kaj se zivciras s nekim koji nema blage veze kak stoje kod nas stvari. Kad bu Florijan imal svoju firmu i kada ce zaradjivati svoj vlastiti novac onda ce vidjeti sto to znaci. Ne mislim raditi za nekog drugog, vec sam za sebe.

A tebi Florijane samo da znas, u Hrvatskoj postoje 245 parafiskalnih nameta, razni troskovi i carine i povrh svega abnormalni porezi. Hrvatska medju prvih 5 zemalja u svijetu po poreznoj presiji !!!!

Samo da znas, da porez na dobit iznosi 50% i da firma placa taj porez neovisno dal je novac zapila ili ostavila za svoj daljnji razvoj. Da sve firme placaju PREDUJAM poreze za slijedecu godinu, da placaju razne komore, npr HGK, da informaticka firma mora placati sume i vode iako s njima nema nikakve veze. Porvh svega, na placu koju daju zaposlenome moraju dati 80 - 100% drzavi.

Hrvatska je jedna minijatura od zemlje sa totalno zanemarivim trzistem. Jedan Munchen je daleko vece trziste nego cijela Hrvatska. Sto mislis da, npr uvoznik Applea, dobije iPhone po cijeni koju dobije njegov Njemacki pandan? Od kuda da uvoznik plati silne namete nego iz tvoga dzepa! Odi gore na Markov Trg pa se buni.

Evo registrirao sam se samo da bih ovo tebi napisao. I ja sam nezadovoljan nasom drzavom i istina imamo velike porezne namete. Prevelike. Medutim kada procitam tvoj tekst samoprozvnanog poduzetnika, vidim jednu od glavnih stvari zasluznih za drzavu kakovu imamo. A to je demagogija.

Porez na dobit u rh je 20% vec desetljece a ne 50%. 

Reinvestirana dobit se ne oporezuje izmjenom zakona sadasnje vlasti. 

Ne placaju sve firme predujam poreza na dobit. 

Porezi, prirezi i dopinosu na placu ovise o poreznom razredu. Na bruto placu od 16k kuna, sve navedeno je oko 6k kuna sto je oko 40% a ne 80 do 100 (!!!??)

Pravi poduzetnik to zna.

17 godina
neaktivan
bistri kaže...
DragonShit kaže...
bistri kaže...
DragonShit kaže...

Vezano uz temu, američka porota je presudila u korist američke firme. Iznenađujuće? Suđenje je nepošteno i namješteno prema onome što piše Groklaw

"I think you can see with your own eyes that the sanction against Samsung was not fair, now that it has all played out."

1996: "Good artists copy, great artists steal. And we have always been shameless about stealing great ideas."

Da, a onda je svizac zamotao cokoladu u omot, pa nije ovo Apple protiv Peveca, cinjenica je ta da je porota rekla svoje i presuda govori sama za sebe.

Da nema patenata i da Apple nije toliko analan sto se tice dizajna nebi mogo prepoznat iPhone od Galaxya, cisto sumljam da bi bilo obrnuto.

Kolko su patenata povrijedili, 0, zero, nista, nuuulaaaaa, ko krade koga, nije mi jasno.

Da upravo tako, samo treba naglasiti američka porota. Sudac je imao dvostruke kriterije, bio je previše blag prema Appleu a Samsungu je čak zabranio svjedočenje i iznošenje dokaza. Pročitaj link što sam stavio i sve će ti biti jasno, jako je opširno i detaljno.

Aha, porota rasisti, sudac kupljen, kuzim. Ipak strucnjaci sa neta su baje naspram odvjetnickih kuca koji su placeni multimilijunske iznose.

Te baje s neta (ako misliš na Groklaw) su udruženi računalni stručnjaci + pravni stručnjaci koji su proučili dokumentaciju sa suđenja a bolje su upućeni u problematiku od sudaca i porote, objektivni su i bez osobnih i političkih interesa. Kao što sam kažeš, odvjetniček kuće su plaćene milijunske iznose i sve se vrti oko novca a ova parnica je previše bitna da bi se prepustila slučaju. Svi znamo da pravo i pravda nemaju veze jedno s drugim.

Baš me briga za Samsung ali ovo bi moglo naštetiti cijeloj industriji mobilnih uređaja. Apple će sada imati poticaj da nastavi tužiti i ostale proizvođače. Sjetimo se smjernica za dizajn koje je Apple poslao Samsungu, prema tim smjernicama se može proizvesti jedino ružan mobitel. Apple će jedini moći proizvoditi tanke uređaje, od modernih mobitela će postojati jedino iPhone a svi ostali će morati biti debele ružne cigle sa puno bespotrebnih tipaka samo da ne bi prekršili patent.

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 20:57 (DragonShit).
14 godina
neaktivan
Croplayerzg kaže...

daj ne trkeljaj 

svakako su svi glupi i takve stvari nisu uzeli u razmatranje pri presudi od preko milijardu dolara ... koja naiva.

btw, samsung se branio sa prior art nebulozama, tipa vidili smo to kod kjubrika u odiseji i sličnim nonsensom.

14 godina
neaktivan
Komrad kaže...
DragonShit kaže...

Da ovaj citat samo prokomentiram tj ova dva ...  Steve Wozniak kakav SJ, taj covjek je za sve zaduzan..A apple jadan nevin andjeo on nista nije ukrao..On krade tudje ideje, 

realizira ih i onda patentira (te onda sije po svijetu svoje tuzbe). Samo 20 tvrtki tuzi apple eto cisto samo tako jer su oni postena firma...

A za apple patente i uredaje ovaj video sve govori :  

Apple je software firma koja radi hw za svoju sw ekskluzivu. Invencije su primarno u sw-u, it just happnes da rade i (po)najbolji hardware koji bi bio manje dobar da ne zaokruže sve skupa sa jedinstvenim uslugama i softwareom. Mislim da bi manje gluposti bilo izrečeno na story forumu nego ovdje.

15 godina
neaktivan

ali svi znamo da su apple lopovi kakih nema (makar oni koji nemaju predrasuda)i sad je apple ispo svet a samsung gamad jel tako e pa apple krade kao lud i kad ih netko malo kopira odma ih treba smrit jednostavo sam zgrožen ovim suđenjem i olekujem da će netko apple-u to učinit (opet) 

4 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Te baje s neta (ako misliš na Groklaw) su udruženi računalni stručnjaci + pravni stručnjaci koji su proučili dokumentaciju sa suđenja a bolje su upućeni u problematiku od sudaca i porote, objektivni su i bez osobnih i političkih interesa. Kao što sam kažeš, odvjetniček kuće su plaćene milijunske iznose i sve se vrti oko novca a ova parnica je previše bitna da bi se prepustila slučaju. Svi znamo da pravo i pravda nemaju veze jedno s drugim.

Baš me briga za Samsung ali ovo bi moglo naštetiti cijeloj industriji mobilnih uređaja. Apple će sada imati poticaj da nastavi tužiti i ostale proizvođače. Sjetimo se smjernica za dizajn koje je Apple poslao Samsungu, prema tim smjernicama se može proizvesti jedino ružan mobitel. Apple će jedini moći proizvoditi tanke uređaje, od modernih mobitela će postojati jedino iPhone a svi ostali će morati biti debele ružne cigle sa puno bespotrebnih tipaka samo da ne bi prekršili patent.

Neće to nikome naštetiti. Kako onda tumačiš windows phone, recimo lumniu koji je drugačiji? Ovo će samo pogurati ostale da smisle nove i kreativnije načine funkcioniranja UI ja.

Apple nije dobio parnicu na osnovu zaobljenih rubova.

16 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Apple je software firma koja radi hw za svoju sw ekskluzivu. Invencije su primarno u sw-u, it just happnes da rade i (po)najbolji hardware koji bi bio manje dobar da ne zaokruže sve skupa sa jedinstvenim uslugama i softwareom. Mislim da bi manje gluposti bilo izrečeno na story forumu nego ovdje.

Apple proizvođač hw-a?! {#} Dizajn telefona ,tableta ,laptopa i njihov finalni izgled (čime se u po itanju hw-a Apple jedino bavi) je jedna stvar ,proizvodnja konkretnog hardvera je nešto sasvim drugo.

Dakle ,koji hardver proizvodi Apple? Niti ne konstruiraju dijelove za svoje uređaje ,to radi netko drugi.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 21:32 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...

Apple proizvođač hw-a?! {#} Dizajn telefona ,tableta ,laptopa i njihov finalni izgled (čime se u po itanju hw-a Apple jedino bavi) je jedna stvar ,proizvodnja konkretnog hardvera je nešto sasvim drugo.

Dakle ,koji hardver proizvodi Apple? Niti ne konstruiraju dijelove za svoje uređaje ,to radi netko drugi.

da, dizajniraju hardware koji onda za njih radi najpovoljniji ili najbolji ponuđač. Što se same tehnologije tiče najčešće uzimaju ono što im treba, najbolje je na tržištu ili po potrebi traže da se za njih ili po njihovim specifikacijama napravi. 

Primjer: gorilla glass, apple ( Jobs ) je pronašao i izvukao taj proizvodni proces iz naftaline kad ga desetljećima nitko nije koristio za iPhone jer mu plastika nije bila dovoljno dobra.

Primjer: magsafe. Netko od dizajnera u apple u je vidio da se na sličan način koriste utičnice na lakozapaljivim fritezama, konstruirali su i dali da se za novi macbook rade slične.

Primjer: Postojeći desktopi su preveliki i troše previše struje, apple nacrta i dizajnira mikro matične ploče prije intelovih "standarda" za mac mini. Isto za air za što im intel radi poseban manji core duo.

Primjer: Intelovi procesori su preveliki, troše previše struje i apple pronalazi Acorn, sa kojim se udružuje u zadatku da se konstruira procesor tj platforma ( Newton ) koja postaje ARM6 . Kanije apple drži udio u ARMu. ( uz Intel ). Slično su napravili i sa Power VR om u domeni mobilne grafike.

Uz to su appleovi inžinjeri surađivali u stvaranju PowerPC platforme sa IBMovim i Motorolinim, danas u apple u radi nekoliko stotina inžinjera i procesor dizajnera preostalih iz PA Semija, Intrinsitija etc ... A4 i A5 procesori koje koriste iPod/Pad i Phone su licencirani ARM dizajn, ali svaka generacija ima sve više appleovih vlastitih tehnoloških rješenja.

Nakon stagnacije apple ponovno sve više investira u tehnologiju premda nije klasična tehnološka firma poput IBMa ili Intela, nego kao što sam i napisao prvenstveno software gigant.

Zadnji primjer je kupovina izraelske firme Anobit kako bi imao prednost u izradi flash memorija. 

Inače svaki komad appleovog hardwarea je redovito inovativan i originalan i "designed in cupertino,California te je pokazatelj kako će izgledati pc hardware nekoliko godina kasnije. Air, iPad, MacBook, mini, primjera je bezbroj. svaki komad hardwarea i periferija po svojoj kvaliteti izrade i korištenim materijalima te konstrukcijskim rješenjima oduvijek iskače iz prosječne PC ponude.

Dakle apple ne treba biti i Foxcon da bi bio "proizvođač hardwarea.

16 godina
neaktivan
grzzi kaže...

I opet: dizajn je jedno ,konstruiranje i proizvodnja je drugo. Boli nas k***c za friteze i ostale gadgete ....

Dakle ,Apple ne proizvodi hardware ,kratko i jasno.

Još kad uskoro ''otpišu'' MacPro ,jedino što će ih povezivat s IT-em su MBP-ovi i tableti. A MBP-ovi im sve više postaju jednokratne igračke.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...

I opet: dizajn je jedno ,konstruiranje i proizvodnja je drugo. Boli nas k***c za friteze i ostale gadgete ....

Dakle ,Apple ne proizvodi hardware ,kratko i jasno.

Još kad uskoro ''otpišu'' MacPro ,jedino što će ih povezivat s IT-em su MBP-ovi i tableti. A MBP-ovi im sve više postaju jednokratne igračke.

i kakve to veze ima sa ičim? čak i da je istina, a nije jer kao što sam napisao, apple se upravo suprotno ponovno sve više oslanja na svoj tj in house dizajn ( ili kako bi ti rekao konstrukciju ) i za same procesore, memorije, a oduvijek radi svoje matične ploče, kučišta, periferije i naravno sav software.

apple i Ms su software firme, prvenstveno. nikad ih nije pretjerano zanimala proizvodnja premda je apple dugo imao i svoje tvlastite vornice od kojih je odustao jer im je bilo preskupo i prekomplicirano vladati čitavim procesom proizvodnje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice