Airbus patentirao odvojivu kabinu putničkog zrakop

poruka: 15
|
čitano: 2.758
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Airbus patentirao odvojivu kabinu putničkog zrakop".
15 godina

Trenutno jednako (ponekad i duže) traje punjenje goriva... A dobar dio se nalazi u krilima...

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Airbus patentirao odvojivu kabinu putničkog zr

Od ovog bi se lako mogao i složit neki cargo "nastavak" pa se avion koristi po potrebi.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
16 godina
odjavljen

Mogu to malo i doraditi - dva padobrana, svaki na jedan kraj i neki break-off quick-release (di mi je sad Arendelle da prevede ove izraze) koji tu putničku kabinu može odvojiti od ostatka aviona u letu, u slučaju nekog "problema". Naravno, na odgovarajućoj visini i brzini, da se cijela stvar ne raskupusa ko konfeti od kombinacije brzine, draga i pritiska.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Mogu to malo i doraditi - dva padobrana, svaki na jedan kraj i neki break-off quick-release (di mi je sad Arendelle da prevede ove izraze) koji tu putničku kabinu može odvojiti od ostatka aviona u letu, u slučaju nekog "problema". Naravno, na odgovarajućoj visini i brzini, da se cijela stvar ne raskupusa ko konfeti od kombinacije brzine, draga i pritiska.

17 godina
Abomb kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Upravo sam to htio linkati. Dakle rusi su to dizajnirali ranije, a sad odjednom eto airbus to "patentira". Da nije većinski vlasnik airbusa potiho postala...jabuka?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
odjavljen

Nisam ni znao da to postoji.

Živo me zanima zašto to nije dio svakog aviona, pa jbmu, riječ je o "samo" 4 šine i repu koji se rastavlja. Jedino kad to ne funkcionira je ako avion pada na nos...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Nisam ni znao da to postoji.

Živo me zanima zašto to nije dio svakog aviona, pa jbmu, riječ je o "samo" 4 šine i repu koji se rastavlja. Jedino kad to ne funkcionira je ako avion pada na nos...

Zato jer njima ljudski zivoti nista ne predstavljaju pa bi to bio samo dodatni torsak.Da ikako mogu prevozili bi nas u kamionima za stoku samo da im ostane koji dolar vise u depu.

Napravice ce bacuska da se moze izbaciti i da leti u rikverc :)

13 godina
neaktivan

Ah da, i u pilotsku kabinu ugraditi gumb RELEASE za slučaj pokušaja otmice i sl. Pilot klikne na gumb i avion spašen.

17 godina

prvo pomislih patentirali SOS kabinu s kakvim padobranom ili tako nešto

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kako sad airbus?! zar nije epl još 1848.? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 10:32 (Ajar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Super mi je tam americki patentni sustav. Dojdes s komadom papira na koji naškrabaš nekaj i evo patenta. Nemas funkcionalni prototip, nemas nist osim komada papira i olovku a kad netko napravi tehnologiju koju ti nemas onda tu tudu tehnologiju implementiras na nacin na koji si nacrtal na komadu papira.
Epic
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

prvo pomislih patentirali SOS kabinu s kakvim padobranom ili tako nešto

Ja isto.

Vjerojatno im se ne isplati, ili bi to ponudili kao dodatnu opciju, ili samo za prvi razred, pa ti biraj :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 0:50 (tino).
17 godina

Čitajući ovu vijest, prvo što mi je palo na pamet, da je primarna namjera da pilot u slučaju otmice u avionu i pokušaja prisile pilota da napravi nešto prema želji otmičara, pilot pošalje otmičara i putnike direktno u "nebo".

0 0 hvala 0
16 godina
Genijalne ideje, nema sta... Nego, koliko sjedala MANJE bi bilo u tom vasem avionu s padobranima i opcijom za izbacivanje kabine, šinama za odvajanje i sl.?
Sa toliko sjedala MANJE i toliko high tech SKUPE opreme koja bi morala bit napravljena od sci-fi materijala, koliko bi putnik platia kartu od frankfurta do singaporea da bi let bia isplativ?

Da je sve tako ružičasto ne bi aero firme propadale i smisljale kako da nabiju sto vise ljudi u avion.

Uostalom, avion je i dalje najsigurniji nacin transporta, unatoc manijacima u ukraini i ovima sta su im se rusi zamirili...

Razlog pada aviona su uglavnom firme kao croatia airlines i sl. koji servisiraju avione "kad se pokvare / ako slete".

0 0 hvala 0
15 godina

Pa kad bi sve firme bile kao Croatia airlines onda o padovima aviona ne bi ni pričali...

Znam da nisu idealni i daleko od toga , ali koliko je njima palo aviona? Ono za loš primjer uzmeš firmu kojoj nije pao niti jedan...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice