Pa u čemu bi bila razlika?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nikakva razlika... a malo je i vijest "buđava" ;-)
64-bitni firefox sam probao jos na 64-bitnom XP-u dok jos nije postojala ni Vista, i sada su izasli tek sa sluzbenom testnom verzijom. Brzo, nema sta.
64-bitni firefox sam probao jos na 64-bitnom XP-u dok jos nije postojala ni Vista, i sada su izasli tek sa sluzbenom testnom verzijom. Brzo, nema sta.
Jep... imao je onaj tim koji je radio te stvari (zaboravih ime... a ne mogu naci stranicu sada)---
-Zašto u tako kratkom, beznačajnom tekstu, izvalit da ''..prilagođenog za izvršavanje na 64-bitnim procesorima ..''
original naslov: ''.. Pre-release Firefox Windows 64-bit builds now available (testing purposes)
We started producing on Friday in an automated manner the 64 bit version of Firefox for Windows. ..''
-nigdje ni spomena procesora, spominje se OS.
-Pošto je stvarno sporedna vijest, pretjerano je tražiti da bude točna?
Malo upozorenje radoznalcima, ne radi Flash.
Malo upozorenje radoznalcima, ne radi Flash.
Normalno kad je napravljen za linux!
Konačno smo i to dočekali!
Mislim da ne postoji jos flash player za 64 bit browsere
Ono što mene zanima je kakva su konkretna poboljšanja, odnosno zbog čega bi netko prelazio na 64-bit-nu verziju u odnosu na 32-bitnu verziju (naravno isto pod 64-bit-nim Windozima)?
U tome da ti na x64 neče raditi pola pluginova.
-Zašto u tako kratkom, beznačajnom tekstu, izvalit da ''..prilagođenog za izvršavanje na 64-bitnim procesorima ..''
original naslov: ''.. Pre-release Firefox Windows 64-bit builds now available (testing purposes)
We started producing on Friday in an automated manner the 64 bit version of Firefox for Windows. ..''
-nigdje ni spomena procesora, spominje se OS.
-Pošto je stvarno sporedna vijest, pretjerano je tražiti da bude točna?
Nemojmo cjepidlačiti.
Pa ako je za x64 os onda če valjda biti i prilagođena za 64bitne procesore. Inače nisu ništa napravili.
E pa to...Sumnjam da bi firefox izbacio nešto što ne bi donijelo neka poboljšanja...
Ovo je tek jako rana faza 64bit verzije Firefoxa.
Poboljšanja bi trebalo biti u memoriji i JavaScripti (akda JaegerMonkey dođe) . Verovatno ima i ostalih poboljšanja
A Adobe će valjda izbaciti i 64-bit flash za Windowse dok 4.0 ne izađe.
Ako ništa barem se polako približavamo 64-bit-u :D
Bitno bi bilo da koristi što više jezgri da se oslobodi jedna jezgra od svih operacija.
Nemojmo cjepidlačiti.
Pa ako je za x64 os onda če valjda biti i prilagođena za 64bitne procesore. Inače nisu ništa napravili.
CPUi unazad desetak godina su 64bitni.
Ostatak postova se dodiruje trenutno nepostojće podrške kao flash-64bit itd. -opet nema spomena CPUa.
-koji je preduvijet za instalaciju nekog 64bitnog aplikativnog softwarea? - 64-OS. Ili može biti 32bitni OS (jer CPUi su 64)?
Kad takvu stvar izbaci neki časopis koji se bavi kuhanjem i modom, 'može proći', ali ovo je na BOLu.
-Pošto je ovo IT časopis, nikako se nemogu miješati elementarne stvari, kao OS ili CPU.
-Koji smisao ima vijest ako je netočna ili neprecizna?
-Koji je smisao postojanja zločeste stranice?
-Zašto ne cjepidlačiti?
Time niti komentiram FF, naravno da je prilagođen, naravno da radi, flash-64 će se pojaviti, pluginovi također...
-Za tako očigledan autorov 'lapsuz', dobijem same TD? -'ne slažem se' (to me uopće ne čudi, niti zanima, ali je zabrinjavajuće)
-možda se ne slažete da je 1+1=2? - BRAVO!
Ali kriteriji su vam malo neobični...
E pa to...Sumnjam da bi firefox izbacio nešto što ne bi donijelo neka poboljšanja...
- samo primjer za što se dobija TU = 'slažem se'
Samim izražavanjem sumnje... i svi se slažu. (i ja!)
-osim što nezna u čemu je razlika... što naknadni postovi objašnjavaju.
sorry, Riker što sam iskoristio citate...
edit: dodatak u vidu linka... što piše? (ovaj prut pravi link)
Nema problema
Mislim da ne postoji jos flash player za 64 bit browsere
postoji, ali samo testna verzija za linux
Na Linuxu već godinama postoji 64-bitna verzija - točnije od kad je Mozille i 64-bitnih procesora (svaka 64-bitna distra ima u repozitoriju 64-bitni FF, kao i sav ostali softver, osim možda Winea). Kako je dostupan izvorni kod Firefoxa, 64-bitnu verziju je svako mogao kompajlirati sam i za Windowse, tako da ne vidim uopće zašto ovo Mozilla posebno najavljuje. Puno veća vijest bi bila da Adobe napokon izda 64-bitnu verziju Flasha (za Linux postoji beta, a za ostale platforme ne postoji ništa 64-bitnog).
Još nitko nije odgovorio na slično pitanje iznad..pa ću ja opet pitat..
Recimo da imam Win7 64-bit. 32-bit-ni firefox radi odlično. Zašto bi ja prešao na 64-bitnu inačicu firefoxa?
Hvala.
Još nitko nije odgovorio na slično pitanje iznad..pa ću ja opet pitat..
Recimo da imam Win7 64-bit. 32-bit-ni firefox radi odlično. Zašto bi ja prešao na 64-bitnu inačicu firefoxa?
Hvala.
For all the naysayers out there that always try to convince us that 32-bit is good enough and that you don't need to run 64-bit apps, I have two words for you: "Compatibility layer". Running 32 in a 64 is not native and requires a compatibility layer. More moving parts means more of an opportunity for something to go wrong. I want 64-bit programs whether or not I'm going to use 4GB of RAM for that one program.
Nadam se da sam ti pomogao u odgovoru.
Znam da su mi se IE7 i IE8 u 64-bita zgadili da boli glava, samo puno problema bilo i nije bilo flasha za njih pa stalno iskače prozorčić da instaliram flash,a nemožeš(to sam prije probao, neznam jesu do sada šta popravili)
Ja podržavam prelazak na 64-bita ne samo vatrene lisice već svih programa.
Athlon 64 je izašao prije manje od 7 godina...
A proizvodnja 32-bit only je stala tek prije 2 godine.
O cem' ti brijes? 32bit je jos dobar standard ma koliko mi pricali i nije istina da se software 32bit vise ne razvija - razvija se, al' ce se stati razvijati.
Mislim da ce slijedeci Win OS biti iskljucivo 64bit - a i znam da Linux ce jos dugo raditi na 32bit only masinama.
Nije stvar u tome da li je 32-bit dobar ili loš "standard", stvar je u kompatibilnosti, kao što je netko gore već naveo. Tvoj 32-bitni program može raditi sa podacima od 32-bita (nulama i jedinicama). Znači za neki podatak koji je veći od 32-bit mora iskoristiti dva radna takta procesora. Ako CPU i OS podržavaju 64-bita naravno da je bolje da i program radi sa 64-bitnim podacima i za podatak od 64 bita ne koristi dva nego jedan takt.