Šta se EU političari toliko pale na preglednike? Šta njih briga tko će šta koristiti? Šta je sljedeće? Obvezan izbor svirača glazbe? Video playera? Brojača koraka?
Tko prolazi bolje u digitalnom razdvajanju Appleov
- poruka: 12
- |
- čitano: 1.703
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta se EU političari toliko pale na preglednike? Šta njih briga tko će šta koristiti? Šta je sljedeće? Obvezan izbor svirača glazbe? Video playera? Brojača koraka?
pare. lakse puknuti tuzbu i uzeti pare.
A da li ta pravila vrijede i za Android? Ne mislim na modificiranu verziju od strane proizvođača, već da li kao korisnik mogu odabrati bilo koji preglednik ili aplikaciju za čitanje/slanje pošte kao osnovnu?
Za bilo koji OS bi bilo logicno da mozes izbrisati nesto sto neces koristiti, i stavit sta zelis... a ne da zakonodavac ili developer to uvjetuje, sta ide ili ne ide na OS
A da li ta pravila vrijede i za Android? Ne mislim na modificiranu verziju od strane proizvođača, već da li kao korisnik mogu odabrati bilo koji preglednik ili aplikaciju za čitanje/slanje pošte kao osnovnu?
Na androidu to već dosta dugo postoji.
OK, hvala. Ne koristim Android niti iOS, ljubitelj stare Nokije (Symbian).
od prvog dana postojanja androida
"mogućnosti korištenja vlastitih pregledničkih motora" pa jel moguće da netko web engine preglednika interneta prevede kao preglednički motor i to na bug.hr a ne index ili jutarnji gasi internet motaj kablove
Za bilo koji OS bi bilo logicno da mozes izbrisati nesto sto neces koristiti, i stavit sta zelis... a ne da zakonodavac ili developer to uvjetuje, sta ide ili ne ide na OS
Pitanje iz usluge: Kupio auto. Mogu li demontirati žmigavce obzirom da ih ne koristim?
Ne nije, ako ti ne odgovara OS nećeš ga koristiti i tržište če učiniti svoje, ili će takav os nestati ili će se mijenjati kako bi opstao.
Ali ako je firma uložila svoja sredstva u razvojh svog proizvoda i ima svoju viziju, zašto bi sad netko tu trebao siliti neke funkcionalnosti koje se ne uklapaju. Uloži svoje nevce i pamet pa razvijaj što hoćeš i stavi što želiš u svoj os.
Osobno koristiom ios i ne želim ta sranja koja sad dodaju jer me iritira da to sve moram odabirati po stoti put, narušava sigurnost osa i sve radi čeka se meni osobno sviđa.
Kome se ne sviđa ima potpuno otvoreni android i nek uživa.
Nije da nema dovoljno drugih osova i dobrih mobitela izvan apple tabora pa kao ljudi nemaju izbora.
EU regulativa samo radi više štete nego koristi.
Pitanje iz usluge: Kupio auto. Mogu li demontirati žmigavce obzirom da ih ne koristim?
Ne, pošto žmigavce moraš zakonski imati. Ali možeš demontirati antenu ako ne slušaš radio.
Pa uspredba ti nema nikakve logike ili smisla, , to je vise kao da mozes staviti samo te gume na auto koje proizvođac radi jer je suvlasnik kompanije koja radi i gume, a ti bi bas neke druge stavio, a ne vozio bez guma 😉