Pedofilije ima svagdje (nažalost), no kad se ista dogodi u crkvi, pogotovo od strane svećenika, to je breaking news, znaš i sam. No ako se ista dogodi u npr sportskoj dvorani, o tome se gotovo i ne piše osim u lokalnim novinama određenog grada/županije. Ono što želim reći je da pedofilije nema više u crkvama negoli u nekim drugim institucijama, samo se drugačije apsorbira u javnosti kako sam ti upravo objasnio, i sam znaš da je tako.
To je dakle tvoj moralni kompas, ono što se događa i negdje drugdje nije problem?
I nema je svugdje u istim količinama i nije svugdje zataškavanje sustavno organizirano kao u Crkvi. U kojoj je to sportskoj dvorani silovano 300.000 djece, i koja bi druga organizacija nakon takvog otkrića prošla nekažnjeno, a zaposlenici i dalje nastavili s tom rabotom?
Obrćeš istinu, pedofilija svugdje izaziva oštre osude, osim baš ona u Crkvi. Djecu vlastiti roditelji nagovaraju da ne prijavljuju svećenike, a ovi ili se potpuno izvuku od posljedica i nakon preseljenja nastave s time, ili završe u nekom crkvenom domu umirovljenika, koji opet mi plaćamo.
Ako ćeš spomenuti "zataškavanje", u istom smo položaju, svaka institucija će zataškavati isto, ako može, i ako uspije.
Opet ta whataboutism logika? Onda apsolutno ništa ne treba osuđivati jer uvijek to još netko negdje radi.
Stvar je u tome da se oni postavljaju kao moralni autoriteti, prozivaju druge zbog 'nemorala' (svaki dobrovoljni seks izvan braka), a istovremeno organizirano štite svoje drugove koji siluju najmlađe i višekratno ih samo premještaju iz župe u župu, kako bi mogli to raditi drugoj djeci.
Ne razumijem kako netko može braniti ustanovu koja organizirano štiteći pedofile aktivno osigurava da još više djece bude napastvovano. To je nekakav poseban mentalni sklop.