Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s zaključana tema

poruka: 368
|
čitano: 74.428
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s".
3 godine
Re: Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o moguć
Milka30 kaže...

Bog ti ne moze suditi ako ne znaš!

Tko to ne zna? 50 domorodaca s otoka u indijskom oceanu, afrikanaca iz zabačenijih dijelova i slično, ne priznaje li katolička crkva evoluciju, kakav si ti to katolik i "ustaša"?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 18:50 (notloB).
7 godina
protjeran
Milka30 kaže...
love2ml86 kaže..

Dakle, za tu zapovjed, prvu, nema kazne? Ako kažeš da pripadnici ostalih religija ne idu u pakao?

Ma da u pravu si,svi idu u pakao

Izbjegavaš normalno odgovoriti, nema nikakve kazne za pripadnike ostalih religija za kršenje te prve zapovijedi?

7 godina
protjeran
Milka30 kaže...
love2ml86 kaže..

Dakle, za tu zapovjed, prvu, nema kazne? Ako kažeš da pripadnici ostalih religija ne idu u pakao?

Ma da u pravu si,svi idu u pakao

I onda se pitate zašto ljudi na ''loš'' način gledaju na vjernike. Kada ih se pita konkretna pitanja se pogube ili s odgovorima koji nisu konkretni ili pak ignoriraju ta ista pitanja. Ispadne da nemate odgovore. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 19:07 (love2ml86).
14 godina
love2ml86 kaže...

Izbjegavaš normalno odgovoriti, nema nikakve kazne za pripadnike ostalih religija za kršenje te prve zapovijedi?

Fino sam ti objasnio,cak sam ti i boldao!

Nema smisla ici dalje u offtopic,jer time samo hranimo nedavno banane trolove.

Mozda bi svi trebali pogledati novogodisnji razgovor pape Franje sa zatvorenikom,beskucnicom,tinedericom i zrtvom nasilja u obitelji,mozda bi vam onda sve bilo jasnije su svezi vjere!

Teolozi su zaista jako pametni ljudi i NASA definitivno moze puno toga nauciti od njih.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
7 godina
protjeran
Milka30 kaže...
love2ml86 kaže...

Mozda bi svi trebali pogledati novogodisnji razgovor pape Franje sa zatvorenikom,beskucnicom,tinedericom i zrtvom nasilja u obitelji,mozda bi vam onda sve bilo jasnije su svezi vjere!

Teolozi su zaista jako pametni ljudi i NASA definitivno moze puno toga nauciti od njih.

Ok. Zahvaljujem. Nema kazne za kršenje 10 božijih zapovijedi.

3 godine
Milka30 kaže...
love2ml86 kaže...

Zarez pa razmak, nauči se barem pisati.

Teolozi mlate praznu slamu, čitavo školovanje uče braniti neobranjivo, to košta, da ne govorim koliko uzaludnosti košta ljude kojima je vjera u bezveznost i ispraznost oduzela vremena koje su mogli iskoristiti u realne i nezatupljujuće stvari koje ne dijele ljude posred potpuno istog korpusa naroda, iste haplogrupe, neki ljudi se čak isto prezivaju, braća, doslovno.

13 godina
Gallu kaže...
Nisu samo vatikanski ugovori problem. Bilo kakvi vjerski ugovori su problem. Vjera je stvar pojedinca, a ovdje se uzima vjerski porez. Zašto bih ja trebao plaćati nečiju vjeru?
Tko je želi financirati, neka je financira sam.
Zašto svi građani ne plaćaju pomorsko dobro? Jako puno ljudi u Hrvatskoj ima svoje brodove. Pa zašto nam ne bi pomogli da plaćamo manje.
Zašto ne bi svi plaćali HGK?! Pa većina ljudi radi u privatnom sektoru.

Slažem se, ne bi trebao plaćati. Isto kao što ja ne bi trebao plaćati raznorazne udruge koje muzu novac od Države.

Što ćemo sad ja i ti?

Žalit se na Bug Forumu.

Već sam naveo prije u komentaru Visku...žali se svom saborskom zastupniku, zakon se mjenja samo u Saboru. Organiziraj referendum.

Meni se ne da baviti s tim udrugama, koje ne podržavam, a muzu novac od Države, jer me očito ne smetaju dovoljno ako ko tebe bilo kakvi vjerski ugovori koje je donesla politika. Pa nisu 2 lika sklopila takve ugovore na placu. Iza toga očito netko stoji. (Politika, narod? Većina naroda?)

Da mene osobno pitaju, i ja bi kao u Njemčkoj, ko želi financirati Katoličku Crkvu, nek plati koliko ista ta Crkva odredi. ALI, isto tako sve druge udruge muzare, a ima ih Bogu hvala...jel nije tako?

Btw, svi plaćamo pomorsko dobro, jer se finacira iz proračuna. Kad pukne riva, što misliš ko plaća? Pomorsko dobro je pod ingerencijom Županije. Ko finacira Županiju? Itd .jasno ti je ...

13 godina
love2ml86 kaže...

Ili ajmo ovako, kako meni kao agnostičkom ateistu možeš objasniti koja je razlika izumeđu kršćana/muslimana/hinduista? Kako da znam čije je vjerovanje istinito?

Moraš se dogovoriti ili si agnostik ili ateist? Nije isto.

3 godine
Samarzija kaže...

Ja sam primjerice antiteist za abrahamske vjere a agnostik što se tiče deizma, panteizma i nekih ostalih vidova vjere u boga, čovjek može biti i ateist i agnostik, bogova i vjera ima raznih i nije sve jednoznačno.

Edit: čovjek može biti i agnostički ateist i agnostički teist gdje može sa sigurnošću reći da ne zna ali mu je bliža jedna ili druga doktrina, u biti jedino što čovjek može sa sigurnošću reći je da ne zna, sve ostalo po tom pitanju je laž ili šizofrenija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 20:28 (notloB).
17 godina
neaktivan
Samarzija kaže...

Nisi ti ti meni ništa odgovorio. Tebi ko atesitu nisu uskraćena nikakva ljudska prava, u HR koja se deklarira kao većinski katolička zemlja. 

Hrvatska se ne deklarira nikako jer nije osoba, Ustavom je definirana kao sekularna država, a građani su ti koji se deklariraju ovako i onako, što je njihova osobna stvar. To što je liječnik neke vjere mene uopće ne zanima, ja samo želim da me liječi sukladno medicinskoj struci. Ako to nije u stanju neka se bavi nekim drugim poslom.

Ako bolnica ili ljekarna uskraćuje zakonom propisanu uslugu onda su ljudi zakinuti za svoja prava. To ne bi trebalo biti teško za shvatiti.

Nisi baš pokazao da shvaćaš primjere, ali dat ću još jedan. Recimo jehovini svjedoci smatraju da bog ne odobrava transfuziju i odbijaju ju primiti. Sad zamisli da iskrvariš u nesreći ili trebaš na operaciju, a kirurg ti ne želi dati transfuziju, jer ima prigovor savjesti po tom pitanju. Kod obavljanja profesije, pogotovo u državnoj službi, religija treba ostati privatna stvar.

Samarzija kaže...

To što većina TEORETSKI može donijeti nekakav određeni Zakon je teoretski i ne treba to ni spominjati - jer je nebitno, ne pridonosi ničemu ovdje i sad. Onda se može ići u neobrojene mogućnosti i teorije. No to ne znači da bi takvo nešto po prijedlogu ppolitike ista ta većina koja ih je dovela na vlast i prihvatila.

Govorimo o načelima, a onda je bitno što se teoretski može dogoditi. Ako prihvatiš načelo da je samo bitno da se većina s nečime slaže i da nikakvi drugi aspekti nisu važni onda većina može uvesti bilo što. Može vratiti i robovlasništvo, što ako si bijelac i ne mora zvučati loše, kao što ti kao vjerniku nametanje vjere ne zvuči loše. Ali ako razmisliš i o pravednosti, pa shvatiš da tebi ne bi bilo lijepo da si na drugoj strani, u manjini, kao crnac ili ateist, onda možda uvidiš da se ne može baš sve nametati većinom.

Samarzija kaže...

Nadam se da si sve to što te muči iznio svom saborskom zastupniku i da će ti taj isti to kroz Sabor iznijeti. Ako vas bude dovoljno, ukinite to sve što vas smeta. A do tad, barem po ovom što ja vidim, HR država je vrlo tolerantna sa svojim Zakonima i ljudi koji nisu Katolici nisu apsolutno ničim zakinuti u ovoj Državi. 

Pa objasnio sam ti kako su zakinuti, ali ti to odbaciš, pa kažeš da nisu jer se mogu žaliti svom zastupniku. Kao da crncu u vrijeme robovlasništva kažeš da nije zakinut jer se može žaliti zastupniku. Tom logikom nitko nikada nije bio zakinut.

Ja tebi samo želim državu u kojoj ćeš biti manjina i drugi će ti, sve po zakonu, nametati svoju religiju, a ti ćeš imati zastupnika kojem se možeš žaliti.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
4 godine
protjeran
Milka30 kaže...
i NASA definitivno moze puno toga nauciti od njih.

Ma kakva NASA, to je sotonisticka organizacija koja postoji jos samo u svijetu matrixu i kod ljudi koji puse mainstream medije.

13 godina
Visak kaže...
 Hrvatska se ne deklarira nikako jer nije osoba, Ustavom je definirana kao sekularna država, a građani su ti koji se deklariraju ovako i onako, što je njihova osobna stvar. To što je liječnik neke vjere mene uopće ne zanima, ja samo želim da me liječi sukladno medicinskoj struci. Ako to nije u stanju neka se bavi nekim drugim poslom. Ako bolnica ili ljekarna uskraćuje zakonom propisanu uslugu onda su ljudi zakinuti za svoja prava. To ne bi trebalo biti teško za shvatiti.

U pravu si, lapsus lingue, trebao sam napisati u kojoj se građani izjašnajvaju kao takvi i takvi. Pa da li te se liječi po Ustavu i zakonu? Nisi dobio Marka koji je katolik ili Juru koji je Jehovin svjedok, dobit ćeš Janka koji će ti odraditi što treba. Sam si naveo, sekularna smo država. Dakle ničim ti nisu ugrožena tvoja ljudksa prava. Ti dođeš na zahvat. I nije te briga koje vjeroispovijesti ili bije kože ili spola će ti obaviti zahvat. Bitno da ti je RH omugućila zahvat. jesi ostao uskraćen za zahvat? Nisi, jer kako sam naveo ako nema ili ne žele Marko ili Jure ima Janko. 

Visak kaže...

Govorimo o načelima, a onda je bitno što se teoretski može dogoditi.

Ako prihvatiš načelo da je samo bitno da se većina s nečime slaže i da nikakvi drugi aspekti nisu važni onda većina može uvesti bilo što. Može vratiti i robovlasništvo, što ako si bijelac i ne mora zvučati loše, kao što ti kao vjerniku nametanje vjere ne zvuči loše. Ali ako razmisliš i o pravednosti, pa shvatiš da tebi ne bi bilo lijepo da si na drugoj strani, u manjini, kao crnac ili ateist, onda možda uvidiš da se ne može baš sve nametati većinom.

Pa objasnio sam ti kako su zakinuti, ali ti to odbaciš, pa kažeš da nisu jer se mogu žaliti svom zastupniku. Kao da crncu u vrijeme robovlasništva kažeš da nije zakinut jer se može žaliti zastupniku. Tom logikom nitko nikada nije bio zakinut.

Ja tebi samo želim državu u kojoj ćeš biti manjina i drugi će ti, sve po zakonu, nametati svoju religiju, a ti ćeš imati zastupnika kojem se možeš žaliti.

Ne, nije bitno. Ne treba filozofirati previše. Možemo undegled što bi - da bi.  pa većina naravno da može uvesti bilo što - da li je to fer, koreknto i pošteno? Pa to nema veze s religijom? O čemu ti?  Mora valjda biti nekakav razmjer? ideš iz krajnosti u krajnost...

JA tebi ne namćem svoju religiju. Ti od moje religije nisi ničim ugrožen. Ti možeš biti ugrožen samo od politike. Koja je proizvod volje naroda. 

90. je manjina bila za ostanak unutar SFRJ. Većina to nije htjela. Očito. Izašli smo.  Prava manjine trebaju biti proporcionalna normalnom životu i društvu u kojem žive. Inače je uvijek neko negdje manjina i tražit će svoja prava. Tako ne funkcionira društvo. I tebi je to jasno, samo što izvrćeš teze.

13 godina
notloB kaže...
Samarzija kaže...

Ja sam primjerice antiteist za abrahamske vjere a agnostik što se tiče deizma, panteizma i nekih ostalih vidova vjere u boga, čovjek može biti i ateist i agnostik, bogova i vjera ima raznih i nije sve jednoznačno.

Edit: čovjek može biti i agnostički ateist i agnostički teist gdje može sa sigurnošću reći da ne zna ali mu je bliža jedna ili druga doktrina, u biti jedino što čovjek može sa sigurnošću reći je da ne zna, sve ostalo po tom pitanju je laž ili šizofrenija.

Dogovori se sam sa sobom, pa onda kreni dalje.

Ili ne vjeruješ da postoji Bog ili vjeruješ da ne postoji Bog, (a - teist). Ili si skeptik. (agnostik)

Nemaš ti pojma što je Shizofrenija. nemoj vrijeđati. Pobroji broj ljudi u Svijetu vjernika. Svi su Shizo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 20:35 (Samarzija).
7 godina
protjeran
Samarzija kaže...
notloB kaže...
Samarzija kaže...

Ili ne vjeruješ da postoji Bog ili vjeruješ da ne postoji Bog, (a - teist). Ili si skeptik. (agnostik)

Nemaš ti pojma što je Shizofrenija. nemoj vrijeđati. Pobroji broj ljudi u Svijetu vjernika. Svi su Shizo?

Ateizam je odbijanje tvrdnje da bog postoji. A definicija agnostičkog ateizma bi bila : Agnostic atheism is a philosophical position that encompasses both atheism and agnosticism. Agnostic atheists are atheistic because they do not hold a belief in the existence of any deity, and are agnostic because they claim that the existence of a deity is either unknowable in principle or currently unknown in fact.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 20:41 (love2ml86).
3 godine
Samarzija kaže...
notloB kaže...
Samarzija kaže...

Zašto prije odgovora ne proučiš materiju, manje bi se provaljivao po forumu.

Btw. gnoza je spoznaja, znanje a agnoza nemogućnost spoznaje odnosno neznanje, skepticizam je nešto drugo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 20:56 (notloB).
11 godina
neaktivan
Teolozi i svećenici savjetovali NASA-u o mogućem s

Zabraniti sve religije. Bog je cisto bice,velicanstveno i kako se vec prikazuje. Ne znam kako se itko moze nazvati vjernikom? Na bozju sliku? Niste takvi,gresnici. Samo pripadnost necemu,skupina nekih. 

Zasto se pitaju "Vod3" nekih religija? Ostali nisu Bozja djeca? Pitaj "boga" kako bih ja reagirao.

Velika je vjerojatnost da "najveci vjernici" bi bili ratoborno nastrojeni prema tim vanzemljacima. 

0 0 hvala 0
13 godina
@notloB

Agnosticizam se može definirati na različite načine. Nekad se koristi za označavanje dvojbe ili skeptičkog pristupa.

Razumiješ ti vrlo dobro. Nemoj peglati bez veze.
3 godine
Samarzija kaže...
@notloB

Agnosticizam se može definirati na različite načine. Nekad se koristi za označavanje dvojbe ili skeptičkog pristupa.

Razumiješ ti vrlo dobro. Nemoj peglati bez veze.

Jesi li izguglao agnostički ateizam, ja sam precizan u svom objašnjenju svog stava i izrekao sam ga a ti gledaj nešto naučiti, ne peglam, nauči pravilno baratati izrazima koje upotrebljavaš.

Rekao sam da ne znam, a ne da imam dvojbe, jednostavno bog je izvan moje moći spoznaje a sa njegovom doktrinom kako je opisana u bibliji i ostalim svetim knjigama se ne slažem, protivim im se i zato sam antiteist.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 21:19 (notloB).
5 godina
Ali doslovno izgleda ko da su dva lika na placu to sklopila. Toliko se i pitalo narod žele li oni to.
Hrvatska je sekularna država. Ti ugovori se kose s ustavom.
Ne plaćaju svi pomorsko dobro jer ja dobijem fino uplatnicu na kojoj piše plaćanje pomorskog dobra. Prilično sam siguran da to svi ne dobivaju. Isto kao i uplatnicu za očuvanje morskog okoliša itd...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 22:46 (Gallu).
13 godina
Ti imaš koncesiju na pomorskom dobru za nešto. Plaža ili kafić ili slično jer je to dio koji je atraktivan. Pa Županija na tome zarađuje.
A što je s onim dijelom pomorskog dobra koji nije u koncesij? To treba netko platiti za održavanje Ko? Već sam ti naveo-Županija po poreznim obveznicima.
Dakle svi mi. Ipak.
13 godina
Pa narod je izabrao političare da u naše ime obavlja vlast.
Neće sad vlast za svaki ugovor pitati narod, što vi mislite. Vlada predlaže, ita se Sabor-zakonodavno tijelo, koje prihvaća ioi ne prihvaća.
Ako se narod ipak ne slaže s takvim potezom vlasti ima mogućnosti referendum.
5 godina
Porez plaćaju svi kao ulaganje u opće dobro. Ono što svi ne koriste ne bi ni trebali plaćati.
Prvenstveno ono što nam sam ustav govori da ne moramo.
E vidiš. Ta plaža, kafić ili što već ne je analogija crkvi.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 23:36 (Gallu).
3 godine

...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2022 23:47 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
notloB kaže...

Jedini vjerodostojan dokaz je onaj izveden znanstvenom metodom, sve ostalo je na razini mita, bajke ili neke druge fikcije.

Načelno postoji sfera besmislene filozofske tlapnje o mogućnosti takvog koncepta, ali osobno mi nije zanimljiva niti je korisna.

Znanstvena metoda je rigorozna i u više navrata je dokazala da proizvodi modele koji najbolje opisuju našu stvarnost i konstruira prediktivne modele stvarnosti. Nije savršena i ne bavi se Istinom s veliko "I". Religija traži bezrezervno vjerovanje u tvrdnju, znanost to ne traži i to ne tvrdi. Tvrdnje se iznose s rezervom sumnje i predznakom najboljeg mogućeg objašnjenja koje trenutno imamo. Nudi li religija mogućnost priznavanja pogreške doktrine?

Nasuprot njoj je postojanje boga, iz razloga što ako postoji, sva korisnost znanstvene metode ili bilo kakve sigurnosti u funkcioniranje stvarnosti pada u vodu jer nikada ne možeš sa sigurnošću konstruirati bilo kakav model zbog toga što se kao varijabla može pojaviti božji upliv u stvarnost...

Osoba koja se želi baviti znanosti i istovremeno zaista vjeruje u boga je za mene čudnovata biljka...odmahnem rukom i nazovem to "vjeruj u što hoćeš".

Postoje 3 pretpostavke s kojima se svi nužno moramo složiti ako želimo s nekim voditi iole smislen razgovor:

Stvarnost postoji.

O stvarnosti možemo nešto naučiti. 

Modeli s prediktivnim mogućnostima o funkcioniranju naše stvarnosti su korisniji od modela bez takvih mogućnosti.

Kako se bog uklapa u tu priču ostavljam ljudima koji su u stanju vjerovati u to. Osobno, bilo bi mi jako mrsko da postoji bog kakvim ga zamišljaju najveće svjetske religije, ali u svjetlu dokaza kakve ja prihvaćam naravno da bi tu činjenicu morao prihvatiti.

Ispred mogućnosti da je bog kao svjesno biće stvorilo sve ovo konkuriraju objašnjenja koja su vjerojatija, ako ništa drugo iz razloga što neki elementi barem postoje, dok za boga ne postoji ni minimum minimuma (osim tlapnji nekih filozofa). 

13 godina

OK,ovo pak nisam očekivao.

Taman sam nedavno prestao liječiti dosadu trolajući ravnozemljaše na 24sata i sad dođem na IT forum i prvo što u novoj godini vidim je ova tema...

Da li je uopće potrebno voditi ovakve razgovore u 21. stoljeću?

Svi znamo povijest religije i crkve i što su radili i još uvijek rade.

Sramota da uopće netko u današnje doba može govoriti stvari koje su na razini vjerovanja da živimo na leđima divovske kornjače,pogotovo uz znanje i informacije koje su danas gotovo svima dostupne.

Meni nije jasno kako ljude nije sram kad govore o stvarima iz knjige koja zvuči kao da su je pisala braća Grimm nakon 12 boca pelinkovaca i još se imaju obraza ljutiti jer drugi ne puše takve bajke.

Crkva je najgora stvar koju je izmislio čovjek.

Koliko je žena spaljeno u srednjem vijeku,koliko je ljudi pobijeno u križarskim ratovima,koliko je ljudi koji su poginuli za istinu i unaprijeđenje svijeta spaljeno u mukama koje su milijun puta gore od onih koje je Isus pretrpio?

Kao da to sve nije dovoljno,oni i dalje nastavljaju tradiciju zločina i sad seksualno zlostavljaju klince.

Što je najgore od svega,vjernici se ponašaju kako im crkva kaže,a ne kako je Isus propovjedao.

Svećenici traže ''milostinju'' pored milijardi,voze zlatne pile,imaju zlatne križeve,spolno zlostavljaju klince i guraju se i petljaju u stvari koje nemaju veze s njima.

Da li je Isus imao zlatne poluge u štali i da li je pomagao sirotinji ili je bio bankar?

Ako ste već vjernici,probajte slušati izvornog ''propovjedača'',a ne influencere koji zarađuju na njemu.

Što se znanosti tiče,sve je rečeno.Nullius in Verba.

PS

Sad samo čekam izjavu da ''nismo nastali od majmuna'' pa mi nova godina može početi kako treba .

Moj PC  
2 3 hvala 0
5 godina
Samarzija kaže.

Dobro ti govori, ali ne čitaš dovoljno pažljivo.

(A)teizam -> odnos prema vjeri u boga.

(A)gnosticizam -> odnos prema znanju, može li se doći do spoznaje da postoji.

Skepticizam nema veze ni s jednim ni drugim, nisu ista kategorija, a nisu ni (a)teizam ni (a)gnosticizam međusobno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2022 0:41 (Eric Prydz).
13 godina
Milka30 kaže...
love2ml86 kaže...

A možda bi papa za početak trebao napraviti reda u svojim crkvenim redovima i spriječiti pedofile koji uništavaju živote nedužnim klincima.

Što mi znači ako je razgovarao s beskućnikom ako im nije sagradio krov nad glavom od love na kojoj njegova organizacija spava?

Aha,razgovarao je i sa žrtvom nasilja u obitelji?

Odlično,dragi dobar starčić koji je tako prizeman i razgovara s običnim smrtnicima,lijepo od njega.

Da stvarno slijedi riječi svoga ''gazde'',ne bi se kupao u novcima i razgovarao pred kamerama s tim ljudima,nego bi nešto napravio za njih.Što će beskućnicima razgovor s njim ako će i dalje spavati ispod nekog mosta dok će oni imati zlatne zahode.

Teolozi su pametni kao i voditelji AstroShowa.Jednako dobro prodaju maglu ljudima koji se od očaja hvataju za slamku spasa.

11 godina

Jadna je vjera onoga koji traži potvrdu svoje vjere na Internetu. 

Jadna je vjera onoga koji traži da mu drugi plaćaju za njegovu vjeru.

Jadna je vjera onoga koji se bavi svime osim onim što njegova vjera kaže.

Odite pomagati svojoj braći koja pate, a ne braniti ovdje nekakve intektualne, imaginarne vrijednosti, natjecati se sa ekipom koja nije prožeta sa vjerom...., e sada ćete vi njima pokazati.

Baš ste našli mjesto i vrijeme. Kaj se ne natječete tko će više pomoći svojem bližnjem?

Nije se Krist ponašao kao vi, nego onako kako pišu sveti spisi. Ista stvar i sa judaizmom.

Niti On, a niti judaisti nisu bili poput vas križara koji širite medijskim eterom, vatikanske laži, vaše sektaške komplekse itd.

U HR je bilo pokušaja i agresivnih ispada, gdje su zaluđeni fanatici, ohrabreni ideologijom Opusa Dei išli mjenjati cijelo društvo. Srećom to im nije uspjelo. Al' su kleriralici dosta jaki i marširaju kroz institucije.

Papa Franjo ne uspjeva Crvku vratiti Kristovom nauku, nego je ona još duboko zaglibila u srednjovjekovi glib i blato. 

Opus je Dei, fašistička crvkena organizcija. 

Vaš fašizam neće proći, te nemate veze niti sa Gospodinom, niti sa Kristom. Više sa Nečastivim i Hitlerom. Mislim na djela, ne na vaše laprdanje. 

Po vašem laprdanju, vi ste Spidermeni. Svi odreda.

Niste.

Skrivate se iza relgije i vjere. Svoje luzerstvo i komplekse. 

dzg
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2022 1:34 (PzKpfw).
Moj PC  
4 3 hvala 1
13 godina
PzKpfw kaže...

Jadna je vjera onoga koji traži potvrdu svoje vjere na Internetu. 

Jadna je vjera onoga koji traži da mu drugi plaćaju za njegovu vjeru.

Jadna je vjera onoga koji se bavi svime osim onim što njegova vjera kaže.

Odite pomagati svojoj braći koja pate, a ne braniti ovdje nekakve intektualne, imaginarne vrijednosti, natjecati se sa ekipom koja nije prožeta sa vjerom...., e sada ćete vi njima pokazati.

Baš ste našli mjesto i vrijeme. Kaj se ne natječete tko će više pomoći svojem bližnjem. 

Nije se Krist ponašao kao vi, nego onako kako pišu sveti spisi. Ista stvar i sa judaizmom.

Niti On, a niti judaisti nisu bili poput vas križara koji širite medijskim eterom, vatikanske laži, vaše sektaške komplekse itd.

U HR je bilo pokušaja i agresivnih ispada, gdje su zaluđeni fanatici, ohrabreni ideologijom Opusa Dei išli mjenjati cijelo društvo. Srećom to im nije uspjelo. Al' su kleriralici dosta jaki i marširaju kroz institucije.

Papa Franjo ne uspjeva Crvku vratiti Kristovom nauku, nego je ona još duboko zaglibila u srednjovjekovi glib i blato. 

Opus je Dei, fašistička crvkena organizcija. 

Vaš fašizam neće proći, te nemate veze niti sa Gospodinom, niti sa Kristom. Više sa Nečastivim i Hitlerom. Mislim na djela, ne na vaše laprdanje. 

Po vašem laprdanju, vi ste Spidermeni. Svi odreda.

Niste.

Skrivate se iz relgije i vjere. Svoje luzerstvo i komplekse. 

Eto stari moj,bolje nisi mogao reći.

Što je najgore,baš možeš primjetiti kako se svi stalno mole i govore da su ponizni pred bogom,a onda izađu iz crkve i praktički na putu doma već uspiju ubaciti uzrečicu '' j*** te bog'' za neku situaciju.

I gle sad ovo,laganje je grijeh,a svi mi lažemo,neki više neki manje.Ali njima nije problem slagati pošto znaju da će u nedjelju ujutro izgovoriti 10-ak puta ''magičnu rečenicu'' i da će to biti ''oprošteno''.

Pa ako tako voliš svog stvoritelja,zašto onda ne prestaneš lagati da mu pokažeš odanost ili nešto takvo?

Ovako imam osjećaj da iskorištavaju mogućnost ''oprosta'' i da to rade znajući da krše ono što bogu smeta,ali imaju opravdanje ''riješit ćemo to u nedjelju''.

Koliko ljudi ima priliku pomoći nekome na cesti,ali su zauzeti stvarima koje su njima ''bitne'' iako bi nekome njihova pomoć mogla uvelike olakšati situaciju?

Jednom mi je netko pričao da je vidio trudnicu koja je čekala da se netko digne u autobusu za vrijeme ljetnih vrućina,ali nitko se nije dignuo.Starci se nisu htjeli dići jer su stari,i njih naravno opravdavam,ali bilo je i mlađih ljudi,pa čak i par tinejđera koji su se cerili i zurili u mobitel.Ali nitko se nije sjetio da pomogne ženi kojoj je pomoć trebala.Naravno,siguran sam da nisu zaboravili sljedeću nedjelju čarobiranje na koljenima za ''pokajanje''.

Meni osobno vjernici ne smetaju ni najmanje.Inače sam jako tolerantna osoba prema apsolutno svima,ali vjernici stalno nameću svoje stavove i preziru ljude koji se ne slažu s njima.

Super ako ćeš vjerovati da kristalni zmajevi lete oko Saturnovih prstenova,ali nemoj mene zvati ''slijepom osobom koja ne zna što čini'' i kritizirati me zbog toga.

Crkva nema veze s vjerom i Kristom.Oni su obična institucija i to financijska prvenstveno.

Koliko ljudi koji se nazivaju ''vjernicima'' se zaista istinski potrudilo živjeti po Kristovim učenjima i principima?

Koliko vidim,''vjernici'' samo ponavljaju rečenice koje su naučili napamet i ne pokušavaju ni shvatiti što bi trebale predstavljati.Oni misle da si time osiguravaju zelenu kartu za raj i to im je dosta.A koliko istinski vole svog ''boga'' i koliko slijede Krista se vidi svaki dan.

Ne bi li ''bog'' bio sretniji kad bi netko otišao volontirati u pučku kuhinju da pomogne gladnim građanima umjesto da ode u crkvu i bezrazložno kleči?

Dobra djela,a ne napamet naučene riječi.To je ono što vjernici ne shvaćaju.

11 godina

@Jurassic Park

Ma, ne mogu ih više smisliti. Te, klerofašiste. Puna usta velikih djela, nikakve realizacije istih. 

Organiziraju tobože nekakve mimohode ljubavi, a kada treba onom čovjeku kaj stoji dva metra pri tom događaju od njih, samo okreću glavu. Cijele mase dižu na referendume, jer će eto 15 ljudi na razini države promijeniti spol, jel će nac. manjine dobiti 8 mjesta u parlamentu ili će pak 50 ljudi sklopiti istospolno parnterstvo. 

A, ljudi na Baniji neka spavaju pod vedrim nebom na 0 °C stupnjeva. Al, eto bitno je njima da to nije Banije, nego Banovina. 

Kuće moraju obnavljati ljudi iz drugih država, jer eto Hrvati-katolici nisu još napravili nacrt o rušenju. Trebaju sazvati komisiju, koji će izbrati odbor.....

Football manager u bijegu nam treba govoriti kakvi su nam suci vrhovnog suda, kupuju avione za prekooceansko ratovanje itd....

Žele dati ekipi kaj je uspjela vani i tamo pronašla sreći 200k, umjesto da to dadnu ekipi ovdje da ne odlazi,,,,..

Kakav narod, takva vlast. Sv se vraća, sve se plaća. Tjerali su jedan narod, da bi imali Hrvatsku iz koje se bježi. 

Sada njihova djeca bježe van. Ima, Boga!!

dzg
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice