Rizici umjetne inteligencije u dizajnu oružja budu

poruka: 4
|
čitano: 4.491
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rizici umjetne inteligencije u dizajnu oružja budu".
16 godina

Uzalud.

Nista na svijetu nije pitanje humanosti ili ispravnosti, vec samo i jedino interesa.

Gledam te!

3 0 hvala 0
6 godina

kaže Rajan koja smatra da bi trebalo razvijati oružje pokretanog umjetnom inteligencijom koje poboljšava, a ne zamjenjuje ljudske vojnike.

Lako je tako, pa neće ona u vojnike,

Ja mislim da je bolje obrnuto, da sve vojnike zamijene dronovi, i nek se ratuju na nekom otoku, ili još bolje u igrici word of tanks,

3 0 hvala 0
16 godina

Neka rade AI-eve koji igraju Warhammer, ili neku sličnu igru, pa neka si tako ratuju da vide tko je bolji...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Rizici umjetne inteligencije u dizajnu oružja
To me podsjetilo na jednu epizodu Star Trek-a gdje su 2 naroda u međusobnom ratu te su radili zajedničku simulaciju rata. Samo što je kod njih bio slučaj da prilikom stradavanja jednog ili više stambenih blokova ili postrojenja u kojima su se, kao, nalazili/živjeli ljudi (zapravo u ovom slučaju vanzemaljci), imena bi bila izlistana i bili bi zapravo lišeni života. Iz nekog razloga pamtim jednu scenu iz te epizode već godinama/desetljećima i uvijek je se vremena na vrijeme sjetim.
Uglavnom, ta tema je već i filmski razrađena.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice